Skocz do zawartości

Ciazowki w UK :) | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 11 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• nusia27

1457

• MonisiaD

2339

• gosiaa21

1542

• MajaCh

1981

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
No witam serdecznie.Milo,ze do nas dolaczylas.Ostatnio wlasnie rozmawialysmy o tym szczepieniu.Ja sie osobiscie nie szczepilam,bo jakos tak to do mnie nie przemawia.I z tego co sie orientuje,to chyba zadna z dziewczyn sie jeszcze na to nie zdecydowala.A jakiej czesci Londynu jestes i jaki szpital wybralas?

• Mamusia
Ja z Ealingu, bede rodzic na Hillingdon. Na poczatku bylam zdecydowana na epidural, ale kolezanka w ubiegla niedziele urodzila i mowila ze przez caly czas przesiedziala w wodzie i uzywala tylo tego gas&air i mowila ze nie bylo tak zle. A juz na samym koncu urodzila na lozku. Takze mysle ze moze warto sprobowac bez znieczulenia....

• Mamusia
A wogole ta z ta szczepionka panike taka sieja ze az sie nie chce do poloznej jezdzic na kontrole. Bo co to za sens ochrony kobiet w ciazy, jak wszystkie wizyty sa w przychodni GP gdzie burza bakterii i wirusow...... Monia a powiedz, bo wlasnie tak czytam ze Twoja mala sie juz zsunela na dol? W ktorym bylas tygodniu? To jakos sie to czuje?

• Mamusia
Szczerze to nawet nie wiem,kiedy dokladnie sie brzusio opuscil.Ja nawet za bardzo roznicy nie widze w wygladzie,ale wszyscy mi mowia,ze jest nisko.Jedyne co odczulam to to,ze mi sie latwiej oddycha i nie sapie,jak wchodze po schodach 😁 Ja tez planowalam w wodzie rodzic bez znieczulenia,ale teraz to juz moge sobie o tym pomarzyc.Bo w 1 tyg marca beda mi ciaze wywolywac i musze w zwiazku z tym rodzic w labour ward

• Mamusia
O kurcze, wlasnie doczytalam ze masz problemz enzymami watrobowymi. Nie martw sie napewno wszystko bedzie ok a to juz tak niedlugo 🙂 ja nie moge sie doczekac, mam termin na 25 marca. A jak odkrylas ten problem z tymi enzymami?

• Mamusia
Dzien doberek dziewczyny.Musialam dzis wczesniej wstac i czekam na pana z virgina.Kurcze,ale beznadziejna pogoda,az nic sie nie chce.Montarka cholestaze odkrylam przez przypadek.Strasznie mnie stopy i dlonie swedzialy i myslalam,ze moze jakas grzybice na basenie zlapalam albo cos.Powiedzialam o tym poloznej a ta mi pobrala krew pod wzgledem watroby.Mowila,ze to pewnie nie to,bo cholestaza wystepuje u 0,7%kobiet w ciazy w UK.No a 2 dni pozniej zadzwonila,ze mam sie zglosic do Maternity Day Unit.I tak juz od ponad miesiaca wiekszosc tygodnia spedzam na kontrolach.Ja tam sie poswiece,najwazniejsze,ze z Julia wszystko jest w porzadku 🙂Jeszcze najdluzej 3 tygodnie i sloneczko bedzie z nami 😁

• Mamusia
MonisiaD napisał(a):
Loli napisał(a):
gosiaa21 napisał(a):
Loli napisał(a):
MonisiaD napisał(a):
Ok no to glosik oddany 😁

Super ! dziekujemy !

dalam Ci ta 5 :P

I ba 5 buziaczków daje tobie 😉

A ja buziaczkow juz nie dostane 😁

Prosze :

😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 + oklask 😁