Skocz do zawartości

Ciazowki w UK :) | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
MajaCh napisał(a):
gosiaa21 napisał(a):
dziekuje Wam ;*
juz troszke lepiej ale swiadomosc, ze juz sie kogos nie zobaczy jest okropna ;(
dzis maluch tak mnie kopie ze wszystkie jego kostki wyczuwam 🙂

Kopie Cie zebys sie uspokoila bo i on sie martwi, a nie bardzo wie czym.. 🙂 Ale Ci fajnie, a od ktorego tygodnia mozna poczuc zewnatrz czy zobaczyc? Moj maz to juz prawie placze,ze nie czuje.

poczekaj az bedzie twojego meza kopac jak bedziecie spac a ty sie do niego przytulisz 🤪

• Odpowiedzi 11 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• nusia27

1457

• MonisiaD

2339

• gosiaa21

1542

• MajaCh

1981

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
sylvianka3 napisał(a):
Eh zgaga, zgaga... ja też mam już dość i muszę kupić w końcu te tabletki!
A najbardziej męczy mnie ciągłe latanie do toalety...czasami mam wrażenie jakby mnie Maluszek kopał prosto w pęcherz taki ucisk nagle,że nie idzie wytrzymać...! Tak już do końca ciąży będzie?
Pozdrawiam Was Dziewuszki i się odzywajcie ,bo jakaś cisza ostatnio nastała...:*

jeszcze dojdzie do tego bezsennosc w nocy 😜

• Mamusia
nusia27 napisał(a):
sylvianka3 napisał(a):
Eh zgaga, zgaga... ja też mam już dość i muszę kupić w końcu te tabletki!
A najbardziej męczy mnie ciągłe latanie do toalety...czasami mam wrażenie jakby mnie Maluszek kopał prosto w pęcherz taki ucisk nagle,że nie idzie wytrzymać...! Tak już do końca ciąży będzie?
Pozdrawiam Was Dziewuszki i się odzywajcie ,bo jakaś cisza ostatnio nastała...:*

jeszcze dojdzie do tego bezsennosc w nocy 😜

to prawda 🙂

• Mamusia
sylvianka3 napisał(a):
No to mnie pocieszyłyście hehe 😁 Chociaż i tak już teraz sen mam bardziej czujny , byle szelest mnie potrafi obudzić ,a później jest ciężko zasnąć! A to ,że ciężko się ułożyć to prawda , Maluszek steruje mną jak chce hehe

w szpitalu spalam tak ze co chwile sprawdzalam czy mala oddycha. a w pierwsza noc w domu spalam z glowa w nogach by widziec mala (pomimo to ze mam czujnik ruchu) i jak zakwilila sobie to tak sie zerwalam na rowne nogi ze myslalam ze mi szwy popekaly 🤪

• Mamusia
Hey dziewuszki.Jak tam dzionek mija?Gosiu,ciesze sie,ze dzis juz lepiej sie czujesz.Nusia ma racje,moich rodzicow fizycznie juz nie ma,a ja caly czas do nich mowie i czuje ich obecnosc.Mnie dzis od rana jest niedobrze i brzuch mnie boli jak na okres.Wczesniej juz mnie tez pobolewal,ale nie tak jak dzis 😞My od rana biegalismy z mezem na zakupach,a teraz zamierzam zrobic lasagne,bo wieczorem planujemy romantyczna kolacje przy swiecach 🙂Bo czasem moze sie okazac ostatnia w ciagu najblizszych 2 lat 😁 Milego polopudnia kochane

• Mamusia
sylvianka3 napisał(a):
Nusia ,a jak Twoja Niunia? mocno daje Ci popalić ?

mala jest kochana 🙂 zobaczysz jak bedziesz miala swoje 🙂 czasami brakuje nerwow, ale mija szybko jak sie popatrzy na dzidziolka albo go powach 🤪

moja nauczyla sie plakac w 2 tygodniu tak to moglam z nia robic co chcialam byla bardzo cierpliwa dla niezdarnej mamusi 😜

od zeszlego tygodnia meczy ja brzuszek i zdarza jej sie plakac jak robi kupke, wpadala tez w histerie podczas przewijania. daje jej teraz herbatki koperkowej dwa razy dziennie i tfu tfu odpukac jest jej chyba lepiej. i juz nie lezy sama spokojnie trzeba ja tak polozyc zeby mogla widziec co sie dzieje wokol niej dzieje 🤪

dzisiaj pierwszy raz usmiechnela sie do mojego meza swiadomie (bo tak to ma rozne grymasy,miedzy innymi usmiech, takie nieswiadome)

• Mamusia
Nusia 😉 fajna juz ta twoja niunia 🙂 Polecam zalozenie sobie w suwaczkach albumiku dla swojej coreczki 🙂 taki jak duza ilosc dziewczyn nam 🙂 Kazda mam moze sobie ogladac rosnacego bobaska: )
A twoja juz dawno nie widzialysmy poporosimy o jakies zdjecia

Nusia 100 oklaska dla ciebie ☺️ 😘

• Mamusia
Loli napisał(a):
Nusia 😉 fajna juz ta twoja niunia 🙂 Polecam zalozenie sobie w suwaczkach albumiku dla swojej coreczki 🙂 taki jak duza ilosc dziewczyn nam 🙂 Kazda mam moze sobie ogladac rosnacego bobaska: )
A twoja juz dawno nie widzialysmy poporosimy o jakies zdjecia

Nusia 100 oklaska dla ciebie ☺️ 😘

dzieki 😉

mala wisi mi na cycku poznie cos wrzuce 😉

• Mamusia
Poklaskalam wam dziewczyny i lece do mojego mezulka.Gosiaa przyzwyczaj sie do tego biegania do lazienki,bo juz lepiej nie bedzie 😁 😁 Mi jak mala czasem nacisnie na pecherz,to potrafie isc siku 3 razy w przeciagu 10 minut 😉Jak w nocy wstaje tylko 3-4 razy,to wtedy jestem bardzo szczesliwa 😁

• Mamusia
nusia27 napisał(a):
MonisiaD napisał(a):
Nusia spiaca krolewna na fb jest the best 🙂 🙂 🙂

powiem wam ze mamuusie sa fajne ale tatusiowie sa jeszcze lepsi 🤪 moja jest tak w tate zapatrzona ze szok 😜

Ale to jest niesamowite ,że tak się widzi jak dzieciątko się tak zmienia... chodzi mi np. o ten pierwszy ''świadomy'' uśmiech do tatusia itd 🙂
No i wiadomo... córeczki zawsze są tatusiów... oczka w głowie 🙂 😁