Skocz do zawartości

Ciazowki w UK :) | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
gosiaa kochana ja tez pol ciazy na zelazie jade.Przez polowe zycia mialam anemie,tyle ze mi juz nic nie pomagalo,nawet hemofer w zastrzykach.Az w koncu samo przeszlo 😜 No i teraz w ciazy od nowa to samo.Kochana jesli masz problemy z braniem zelaza to wcinaj jak najwiecej buraczkow,szpinaku i kiwi 🙂Ja to jem prawie codziennie.I dzis w koncu pokazalo mi wyniki w normach.Podobno najlepsze jest czerwone mieso,ale ja go nie przelkne
Kurcze,jeszcze maksymalnie 16 dni i Sloneczko bedzie z nami 🙂 🙂Jejka jak sie ciesze 🙂

• Odpowiedzi 11 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• nusia27

1457

• MonisiaD

2339

• gosiaa21

1542

• MajaCh

1981

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
MonisiaD napisał(a):
gosiaa kochana ja tez pol ciazy na zelazie jade.Przez polowe zycia mialam anemie,tyle ze mi juz nic nie pomagalo,nawet hemofer w zastrzykach.Az w koncu samo przeszlo 😜 No i teraz w ciazy od nowa to samo.Kochana jesli masz problemy z braniem zelaza to wcinaj jak najwiecej buraczkow,szpinaku i kiwi 🙂Ja to jem prawie codziennie.I dzis w koncu pokazalo mi wyniki w normach.Podobno najlepsze jest czerwone mieso,ale ja go nie przelkne
Kurcze,jeszcze maksymalnie 16 dni i Sloneczko bedzie z nami 🙂 🙂Jejka jak sie ciesze 🙂

nawet nie wiesz jak ja Ci zazdroszcze!! 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪

• Mamusia
hejka 🙂

no monia jeszcze chwilke i mala wyskoczy 🤪 ja po terminie jadlam ananasy, kochalam sie z mezem, chodzilam na dlugie spacery i pare tygodni wczesniej pilam herbatke z lisci malin zeby wywolac porod 😜

a teraz nakarmiona lezy mi na kolanach i z jednej strony zwymiotowala mi na reke i noge a z drugiej czuje jak kupa idzie 🤪

• Mamusia
nusia27 napisał(a):
hejka 🙂

no monia jeszcze chwilke i mala wyskoczy 🤪 ja po terminie jadlam ananasy, kochalam sie z mezem, chodzilam na dlugie spacery i pare tygodni wczesniej pilam herbatke z lisci malin zeby wywolac porod 😜

a teraz nakarmiona lezy mi na kolanach i z jednej strony zwymiotowala mi na reke i noge a z drugiej czuje jak kupa idzie 🤪

szczesliwa, umeczona mamusia 😁 🤪

• Mamusia
a ja jutro zostaje sama i tak do niedzieli bo moj Marcin jedzie na 4 dni do Polski 😞 najgorsze beda noce w dzien cos zawsze sie wymysli. Kupilam dzis proszek do prania ciuszkow dla dziecki i wszystkie powyjmowalam torby z szafy i bede prac i prasowac 😁
jutro zostawia mnie sama i jutro jest pogrzeb babci buu 😞

• Mamusia
gosiaa21 napisał(a):
a ja jutro zostaje sama i tak do niedzieli bo moj Marcin jedzie na 4 dni do Polski 😞 najgorsze beda noce w dzien cos zawsze sie wymysli. Kupilam dzis proszek do prania ciuszkow dla dziecki i wszystkie powyjmowalam torby z szafy i bede prac i prasowac 😁
jutro zostawia mnie sama i jutro jest pogrzeb babci buu 😞

gosia dasz rade 🙂 moj maz jest szefem kuchni i jest w domu dwa razy w tygodniu a tak to ma szifty dwa dable i trzy razy na popoludnie albo na rano. wiec tez wiekszosc czasu jestem sama z mala 🙂 czasem nie ma jak do kibelka wyjsc 😜

• Mamusia
No kurcze oby te dni szybko zlecialy.Chociaz moze uda mi sie wczesniej urodzic,bo szyjka sie juz skraca 😁 Tym bardziej,ze mam juz te skurcze.W piatek chyba okna umyje 😁 😁 No a poza tym jest nadzieja,ze po tym masazu 01.03 tez cos ruszy 😁 Gosiaczku kochanie ja jutro jestem caly dzien w domu wiec jak tylko bedziesz miala ochote pogadac to smialo.Podaje moje gg jakbys nie chciala sie publicznie rozpisywac-10345914.Pamietaj slonce,ze babcia zawsze bedzie przy tobie:*:*

• Mamusia
A ja sie wkurzylam na mojego przed chwila.Ale jestem wsciekla!!Dzwonila moja siostra,zeby nas na sobote na grila zaprosic.No i zadzwonilam do mojego i mu to obwiescilam i slysze po glosie,ze mu cos nie pasuje.To sie pytam o co chodzi i laskawie mi obwiescil,ze on w piatek sie wybiera na kawalerski do kolegi.Ciekawe,kiedy mial mi zamiar o tym powiedziec.Dodam,ze nie trawie tego kolegi i jak pomysle,ze pewnie impreze robi w jakims night clubie to az mnie krew zalewa!!!Kurde,ale jestem zla.I caly dobry humor szlag trafil 😞

• Mamusia
Monia jak ja tak czytam Twoje posty to już jestem pewna ,że chyba faktycznie kobiety dostają pod koniec ciąży ''powera'' :d skąd Ty bierzesz tyle energii 😁
Aaa chłopem się nie przejmuj :P Oni zawsze myślą tylko o sobie! Pomyśl sobie ,że jak już urodzisz i bąbelek podrośnie to i Ty sobie odbijesz... :P
Gosia u mnie też ciuszki już leżą nawet w komodzie przeznaczonej dla Syncia ,ale jeszcze pranko nas czeka 😉 Ogólnie jak tam Twoje przygotowania?Dużo już masz zakupione?
A ja jeszcze się tylko pochwalę ,że u mnie wszystko jest dobrze 🙂 Byłam wczoraj u położnej i zmierzyła ciśnienie, mocz sprawdziła,posłuchaliśmy serducha ,bije jak dzwon!Słychać ,że to chłopak hehe 😁 No i trochę brzucholek pomiętoliła 😉 i wszystko jest perfect 😁
No to buziaki :***

• Mamusia
Wlasnie zadzwonil i obwiescil,ze on nie wie,czy pojdzie,bo wcale mu sie nie chce,a poza tym nie powinnam sama w domu zostawac.To mu powiedzialam,ze niech se robi co chce,mam to gdzies.I ze ja napewno ide do siostry w sobote na grilla.I sie rozlaczylam.Wiem,ze jestem jedza,bo on to nigdzie nie wychodzi,tyle co na imprezy firmowe,ale bez przesady.38 tydz sie zbilza a on bedzie z idiotami po jakis klubach chodzic.I to do tego z najbardziej denewrujaca mnie osoba.Echhh.Ide cos zjesc,bo z nerwow sie glodna zrobilam 😉