Skocz do zawartości

KWIETNIÓWECZKI 2011 | Forum o ciąży

joll

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 114 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Tyska_1

5074

• Ewelinaaleks

4927

• alexia_79

18937

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Marta ja też chcę zobaczyć ale ja jak będę to około północy 😞
Aneta zwrot podatku zalezy od dochodu hehe nie wiem ☺️
na pewno ni eod mojego bo mój dochód w tym roku wyniósł 1520 zł 😉
na ale ulg ana dziecko inni odliczają internet a jeszcze inni podatek VAT od artykułów budowlanych - my skorzystaliśmy bo pierwszy raz rozliczaliśmy się razem , no ale remonty były na 70 tyś a faktury mieliśmy tylko na 7 tyś 😠
więc jakieś grosze tam wpadły
ulga na LENĘ 800zł 😉

• Mamusia
alexia_79 napisał(a):
Matylda - mama przyjeżdża jutro na około 10 dni

Aneta - nie wiem kto tak powiedział ale tak jest 🙂 Tzn wg tego co mówią książki i inni lekarze 😉

6-8 miesięcy – pierwsze pojawiają się zwykle dwa dolne siekacze przyśrodkowe;
7-9 miesięcy – zaczynają wyrzynać się górne siekacze przyśrodkowe;
9-13 miesięcy – pojawiają się siekacze boczne, dolne wyprzedzają górne;
12-15 miesięcy – wyrzynają się pierwsze trzonowce mleczne (na tym etapie dziecko ma 12 ząbków);
16-18 miesięcy – wyrzynają się kły – również dolne wcześniej niż górne;
20-30 miesięcy – wyrzynają się drugie trzonowce, uzupełniając pełen zestaw zębów mlecznych.

[URL=http://iv.pl/][IMG]http://iv.pl/images/62210694210235881601.jpg[/IMG][/URL]

kurcze tego schematu tutaj nie rozumiem 😮 jak dla mnie cos tu jest nie tak albo zaczynam mieec problemy z odczytywaniem schemtaow

• Mamusia
ola julanowi tez odwalalo a teraz kochane dziecko 🙂 my mielismy kombo bo rosly zabki (dolne 2) i jeszcze sie trzydniowka dowalila to byl meksyk 🙂 caly tydzien przed swietami przepierniczony temperatura 39 st i niczym nie moglam tego zbic a potem sie okazalo ze wysypka i juz bylismy w domu 🙂

• Mamusia
raczek88 napisał(a):
ola julanowi tez odwalalo a teraz kochane dziecko 🙂 my mielismy kombo bo rosly zabki (dolne 2) i jeszcze sie trzydniowka dowalila to byl meksyk 🙂 caly tydzien przed swietami przepierniczony temperatura 39 st i niczym nie moglam tego zbic a potem sie okazalo ze wysypka i juz bylismy w domu 🙂

Cały tydzień? Ja tak mam około miesiąca z przerwami dniowymi tj lepszymi dniami 😉

• Mamusia
alexia_79 napisał(a):
raczek88 napisał(a):

Cały tydzień? Ja tak mam około miesiąca z przerwami dniowymi tj lepszymi dniami 😉

to nie zazdroszcze u nas na szczescie caly tydzien pech chial, ze bylismy u tesciowej i julek pokazal jak to sobie z nim mama radzi 😠 ale bym grzeszyla jakbym napisala, ze mam niegrzeczne dziecko

• Mamusia
Jade na te jazdy...

Matylda, córeczka chętnie ale to jak w totka wygram 😉 zazdroszczę, że Wasze dzieci mogą wszystko jeść, ja to już nie wiem czym to moje dziecię karmić... Jak te testy źle wyjdą to już w ogóle załamka...

Matylda a co konkretnie Cie niepokoi w zachowaniu Leny? Ja się nie znam ale wydaje mi się, że się bardzo ładnie rozwija i przecież jest na poziomie większości dzieciaczków z forum.

Mojemu też chyba zęby ruszyły bo marudzi cały dzień i w nocy suszarki musiałam użyć

• Mamusia
eeeeeeeeeee.... tak naprawdę to jeszcze nie ma o czym opowiadać... dopiero wczoraj zrobiłam test, u lekarza jeszcze nie byłam. ale z moich obliczeń wynika że to 5 tydzień i termin wypada mniej więcej 7 grudnia.

przepraszam ze tak pojawiam sie i znikam ale mój tomek znowu chory...

• Mamusia
Tynka napisał(a):
eeeeeeeeeee.... tak naprawdę to jeszcze nie ma o czym opowiadać... dopiero wczoraj zrobiłam test, u lekarza jeszcze nie byłam. ale z moich obliczeń wynika że to 5 tydzień i termin wypada mniej więcej 7 grudnia.

To daj jak już będziesz pewna 🙂

• Mamusia
Tynka napisał(a):

e to spoko 🙂 moze bedzie prezent na mikołaja albo uda Ci sie załapac na date 12.12.2012:P