Skocz do zawartości

KWIETNIÓWECZKI 2011 | Forum o ciąży

joll

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 114 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Tyska_1

5074

• Ewelinaaleks

4927

• alexia_79

18937

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Jako pierwsze (w 6.–11. miesiącu) pojawiają się zwykle dolne jedynki. Po nich przychodzi kolej na jedynki górne (6.–12. miesiąc). Potem wyrzynają się górne dwójki (6.–16. miesiąc), a trochę później dolne (7.–16. miesiąc). Zęby trzonowe, czyli czwórki, wychodzą między 10.–19. miesiącem, a kły, czyli trójki, wyrastają w 15.–24. miesiącu. Kolejkę zamykają piątki, które przebijają się w 21.–31. miesiącu.

• Mamusia
Wpadłam powiedzieć, że moje małżeństwo dobiegło końca...
Już tydzień temu.... ale chciałam się upewnić zanim cokolwiek powiem.
W zasadzie ja próbowałam coś naprawiać, a mimo to Ł. odszedł....
No ale decyzję zaakceptowałam. Niech tak będzie.

Więc zaczynam nowy etap w swoim życiu, tylko z Mają.

Wiem, że będzie mi ciężko, zwłaszcza na początku, ale przez ten tydzień zrobiłam się silniejsza, wstałam po upadku i chcę dalej żyć....

Jeszcze czasami płaczę, żeby do końca wyzbyć się łez....

• Mamusia
magda-d87 napisał(a):
Wpadłam powiedzieć, że moje małżeństwo dobiegło końca...
Już tydzień temu.... ale chciałam się upewnić zanim cokolwiek powiem.
W zasadzie ja próbowałam coś naprawiać, a mimo to Ł. odszedł....
No ale decyzję zaakceptowałam. Niech tak będzie.

Więc zaczynam nowy etap w swoim życiu, tylko z Mają.

Wiem, że będzie mi ciężko, zwłaszcza na początku, ale przez ten tydzień zrobiłam się silniejsza, wstałam po upadku i chcę dalej żyć....

Jeszcze czasami płaczę, żeby do końca wyzbyć się łez....

Hmmm bardzo mi przykro... A dopiero zdjęcia ślubne Ci kazałyśmy pokazywać... Przepraszam za to bo pewnie bolało 🤢

Ps. znalazłam dziś przypadkiem w sieci wiersz ks. Twardowskiego i tak sobie o Tobie pomyślałam..

"Nie pisz, że los Ciebie kopnął/ nie ma sytuacji bez wyjścia/ Kiedy Bóg drzwi zamyka – to otwiera okno. / Odetchnij popatrz/ spadają z obłoków/ małe wielkie nieszczęścia/ potrzebne do szczęścia…"

bry,
Madzia - przykro mi. Domyslałam się, że coś się dzieje u Ciebie w małżeństwie po tym co pisałaś, ale bardziej myślałam że to Ty zastanawiasz się czy odejść...
Najważniejsze, że nie jesteś sama - masz Majkę!

Tynka - tak Łukasz wyjeżdża 8 września 😞

zaprowadziłam Nikolę do żłobka 😞

Ola - czuje się fatalnie. Nikola z checia poszła i nawet nie zauwazyła że mnie nie ma. Była radosna i sie bawila. A ja przezywam.

POWODZENIA dla innych dzieciaczków - Liwki i Gabrysia i WYTRWAŁOŚCI dla MAM!!!!

• Mamusia
kasjalena2 napisał(a):
Ola - jak Lenka, dobrze już?

Gdzie jest Matylda?

muszę się pochwalić, że w sobotę Ł. siostra zdobyła złoty medal na paraolimpiadzie w Londynie w rzucie oszczepem 😉

Lenka już dobrze - dziękuję 🙂

To jego siostra? 🤪 Gratuluję tym bardziej 😘

• Mamusia
Czesc no i stalo sie Karolek dostal pozew i koniec wyjebane napisal mi tylko smsa"Brzydze sie Toba jestes materialistka z wioski bez komentarza" i cisza no zal a jeszcze do niedawna taki zloty tatus byl,rodzine chcial budowac pfff zenada 19stego sprawa i bede probowala wydrzec z niego jak najwiecej!!!!!Masakra jacy faceci niektorzy sa beznadziejni szok!!!!!

MAdzia-bardzo mi przykro jestem w szoku ze tak ise stalo 😞
Ale jestes silna dziwczynka dasz rade jestem z Toba duchem....Jak u mnie sie wszystko unormuje postaram sie prZYjechac do Ciebie....

• Mamusia
kasjalena2 napisał(a):

Gdzie jest Matylda?

muszę się pochwalić, że w sobotę Ł. siostra zdobyła złoty medal na paraolimpiadzie w Londynie w rzucie oszczepem 😉

Od Nas Z Lubniewic też jest chłopak co tam wygrywa...tez czyms rzuca albo kule pcha 🙂

• Mamusia
kasjalena2 napisał(a):

Gdzie jest Matylda?

Od Nas Z Lubniewic też jest chłopak co tam wygrywa...tez czyms rzuca albo kule pcha 🙂

alexia_79 napisał(a):
kasjalena2 napisał(a):

Gdzie jest Matylda?

Lenka już dobrze - dziękuję 🙂

To jego siostra? 🤪 Gratuluję tym bardziej 😘

yhy 🙂
dzięki 😉

• Mamusia
Bry! Anielka Pierwszy dzień w przedszkolu. Gradło ścisnęło strasznie... Oczy szklane P , oczywiście z dumy. Może i jesteśmy wariatami, ale całą noc nie spaliśmy, przeżywaliśmy to przedszkole. Cała noc rozmów na temat naszej rodziny, dzieci, NAS... A dziś ubieranie jej, wspólne śniadanie, wspólnie ja odprowadziliśmy do przedszkola. ja juz buraczki ugotowałam, kotleciki mielone zrobiłam. Ciasto drożdżowo-waniliowe z kruszonką juz w piekarniku 🙂

Joszko śpi smacznie 🙂a ja chyba napiję sie kawy na balkonie 🙂

Magda, tak bardzo mi przykro. Płacz, Kochana!To pomaga! Jestem pewna , że w Twoim życiu pojawi się ktoś, kto będzie nsił Cie na rekach 😘 😘 😘

Magda z P. dasz radę! Ja też strasznie przeżywam.

Nikolina, he he Twoja juz do szkoły 🙂

• Mamusia
Aneta - można się było tego spodziewać... Jest młody, głupi.. kiedyś zrozumie co stracił no ale to już będzie jego problem.. tak czy inaczej współczuje i Tobie i Magdzie bo nie jest łatwo samej wychowywać dziecko.. W każdym razie mówią że nie ma tego złego i nic nie dzieje się bez przyczyny, trzymam za Was kciuki 🙂

• Mamusia
alexia_79 napisał(a):
Aneta - można się było tego spodziewać... Jest młody, głupi.. kiedyś zrozumie co stracił no ale to już będzie jego problem.. tak czy inaczej współczuje i Tobie i Magdzie bo nie jest łatwo samej wychowywać dziecko.. W każdym razie mówią że nie ma tego złego i nic nie dzieje się bez przyczyny, trzymam za Was kciuki 🙂

Tak jak piszesz Ola 😉Tak musiało byc i tyle w temacie bedzie dobrze My babki jestesmy silne 🙂