Skocz do zawartości

KWIETNIÓWECZKI 2011 | Forum o ciąży

joll

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 114 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Tyska_1

5074

• Ewelinaaleks

4927

• alexia_79

18937

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

a ja się troszku zdołowałam bo na strychu 10 pudeł fajnych ubranek po chłopaku i co????i Lena będzie wyglądała jak chłopczyca
poza tym miałam dostać prawie nowiutkie łóżeczko od Pawła siostry a teraz ona sama jest w ciąży także kolejny wydatek
a a ściągnęłam listę z neta z wyprawką dla noworodka i postanowiłam że nie kupię nic poz tym co jest tam napisane, ja coś dokupię to będę automatycznie skreślała to z listy aż w końcu nic nie zostanie i to właśnie zaczynam robić po nowym roku, jak dotąd skreśliłam 3 pozycje

alexia_79 napisał(a):
Ja się ostatnio zastanawiałam do kogo podobne będzie moje dziecko 😉 Po zdjęciach usg to wydaje się że czółko, usta i cały układ twarzy ma tatusia, ale nosek mój 😁

ja nie wiem dla mnie wszystkie dzieci na usg są takie same my też się ostatnio zastanawialiśmy i szczerze nie wiem jak to będzie wolałabym żeby skoro te dziewczynka to żeby była podobna do mnie- gdyby był chłopak mógłby być podobny do tatusia ale jak się pomiesza trochę ze mnie trochę z niego to może trochę dziwnie wyglądać hehe

Frytus150 napisał(a):
Moje będzie miało nos dużżżżyyyyy,bo oboje malutkich nosków nie mamy;]

to ja mam chudy, długi i spiczasty nos a Paweł krótki ale bardzo szeroki z wielkimi nozdrzami więc jak będzie miała i po mnie i po tatusiu to ŁO MATKO i jeszcze ten wzrost- moja to koszykarką będzie na bank już teraz ma takie dłuuuuuuuuuuuuuuugie nogi i wielkie stopy

Frytus150 napisał(a):
🙃Ja dlatego mam nadzieje,że bedzie chłopak bo na usg widać ze ma duże stopy po tacie i długie nogi też po nim....Po mnie to ma duży mózg 😁:P 🤪

he he rozwaliłas mnie normalnie- dobrze że duży mózg bo sama wielkość czaszki nic nie oznacza,mój ma wielki łeb ale co z tego jak pusty w środku(mój w sensie chłop)

ej wiecie co wczoraj jakos tak głupio się poczułam jak dowiedziałam się że siostry męża są w ciąży, poczułam jakby zazdrość myślałam że moja mała będzie pociechą rodziny przez dłuższy czas a tu zaraz następne bachorki będą- wiem że to głupie ale jakos tak dziwnie mi się zrobiło

• Mamusia
matyldusia napisał(a):
ej wiecie co wczoraj jakos tak głupio się poczułam jak dowiedziałam się że siostry męża są w ciąży, poczułam jakby zazdrość myślałam że moja mała będzie pociechą rodziny przez dłuższy czas a tu zaraz następne bachorki będą- wiem że to głupie ale jakos tak dziwnie mi się zrobiło

Dlaczego głupio? To normalny odruch wg mnie. Każdej mamie wydaje się, że jej maleństwo jest najpiękniejsze i najlepsze i chciałaby, żeby wszyscy dookoła je uwielbiali..

• Mamusia
matyldusia napisał(a):
Frytus150 napisał(a):
🙃Ja dlatego mam nadzieje,że bedzie chłopak bo na usg widać ze ma duże stopy po tacie i długie nogi też po nim....Po mnie to ma duży mózg 😁:P 🤪

he he rozwaliłas mnie normalnie- dobrze że duży mózg bo sama wielkość czaszki nic nie oznacza,mój ma wielki łeb ale co z tego jak pusty w środku(mój w sensie chłop)

Mój też ma głupi łeb,ale mów zeby lepiej dziecko po mnie nie poszło;p bo to nic madrego 😁 A ja mowie ze lepiej po mnie niz tak jak on ma być mułem bagiennym,ktory sie ludzi boi 🙂 🙂 🙂 🤪

oj fryta fryta
mnie tam to wszystko jedno oby zdrowe wiadomo a główkę lepiej żeby miała mniejszą żeby sie mamusia za bardzo nie męczyła wydając ją na świat, bo jak nie to tatusiowi się nazbiera, bo ja to mam fajny łepek
no więc moja urodzi się w kwietniu a "kuzynostwo" w lipcu i sierpniu więc chociaż kilka miesięcy Lenka będzie rządzić hehe

• Mamusia
matyldusia napisał(a):

A Nasze będzie numerem 1!!! Pierwsze Maleństwo i w mojej rodzinie i Karola 🙂 Pierwszy wnuk,prawnuk,czyli będzie oczko w rodzinie 😁 😁 🤪 🤪 A moja babcia to już całkiem zwariowała na punkcie titka,ąz mnie to przeraża jak opowiada,że jej się Tituś po nocach śni 🙂

nie no moi dziadkowie mają 4 prawnucząt ale wszystkie za granicą no i w marcu będzie kolejne ale moje najbliżej, moja mama też jest już babcią ale mały też nie mieszka w Polsce no i tamto wnuk a tu będzie wnuczka

alexia_79 napisał(a):
Moja mama chociaż ma już wnuki od mojego brata też powiedziała ostatnio, że tak mi dziecko rozpuści, że po żyrandolu będzie skakało 😮 🤪

jeju to na wszelki wypadek zdemontuj wszystkie, czemu ma skakać

• Mamusia
matyldusia napisał(a):
alexia_79 napisał(a):
Moja mama chociaż ma już wnuki od mojego brata też powiedziała ostatnio, że tak mi dziecko rozpuści, że po żyrandolu będzie skakało 😮 🤪

jeju to na wszelki wypadek zdemontuj wszystkie, czemu ma skakać

ale po żyrandolu u babci, u mnie nie ma szans 😁