Skocz do zawartości

KWIETNIÓWECZKI 2011 | Forum o ciąży

joll

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
ewelinka1007 napisał(a):
Frytus150 napisał(a):
ewelinka1007 napisał(a):
hej pismaki 😁to poprostu jest nie do ogarnięcia.... przeczytałam chyba ze 45 stron i konca nie widac.... bedzie chłop 😁 z tego sie ciesze bardzo wyniki tez dobre glukoza podobno rzadko wychodzi tak idealnie tyle samo na czczo co i po wypiciu....lecz lekarz mnie zmartwił czym innym dzidzius jest za mały jak na ten tydzien...nie wiem co robic boje sie....

Ewelinko-Gratulacje chłopca!!!!! Też chceeeee!!!!
Nie martw się na zapas,Twój jest za mały a u innej za duży 🙂 Musisz więcej jesc!!!!:* 😘

kurcze ale przytylam 3 kg w 3 tyg a to nie jest mało prawda??? a glut mały nie rośnie tak jak potrzeba 🥴

a co lekarz Ci dokladnie powiedział?? to jaki jest duzy i ile wazy?

• Odpowiedzi 114 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Tyska_1

5074

• Ewelinaaleks

4927

• alexia_79

18937

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
matyldusia napisał(a):
ewelinka1007 napisał(a):
hej pismaki 😁to poprostu jest nie do ogarnięcia.... przeczytałam chyba ze 45 stron i konca nie widac.... bedzie chłop 😁 z tego sie ciesze bardzo wyniki tez dobre glukoza podobno rzadko wychodzi tak idealnie tyle samo na czczo co i po wypiciu....lecz lekarz mnie zmartwił czym innym dzidzius jest za mały jak na ten tydzien...nie wiem co robic boje sie....

ale jak mały to co nie może być ciut mniejszy????? a co dokładnie powiedział????a tak w ogóle to gratuluję chłopaka jeju i strasznie zazdroszczę - a co z tym ZUSEM bo to chyba ty miałaś te zawirowania????

no ja z zusem sie wyjasniło okazało sie ze zmienili im ostatnio jakis system którego nie moga ogarnac a pani z ktora rozmawialam byla nie doinformowana musze jeszcze poczekac ale to nie jest wina szefowej tylko pierdolnika w zusie

• Mamusia
Ewielinka gratuluję 😆 😆 😆 😆
Nic się nie martw, bejbik napewno nadrobi braki w wadze musisz tylko więcej witaminków spożywać 😁 🙃 😁
Już się wpisałam do tabelki 🤪
A co do byłych, to też przerabiałam ten temat, jak poznałam mojego Pawła to on miał dziewczynę, a ja fceta, no i tak jakoś sie ułożyło że on ją zostawił ( nie bez szumu z jej strony :angry 🙂

• Mamusia
Dziękuję frytus bardzo miło mi 🙂 tylko szkoda że babcie w marketach się na mnie dziwnie patrzą jak kupuję mężowi piwko i jeszcze z brzuchem.... Normalnie jakby krzyczały: "Spłoń w piekle pijacka ladacznico"... A ja się wtedy uśmiecham... 😁 😁 😁 😁

• Mamusia
eunia91 napisał(a):
Dziękuję frytus bardzo miło mi 🙂 tylko szkoda że babcie w marketach się na mnie dziwnie patrzą jak kupuję mężowi piwko i jeszcze z brzuchem.... Normalnie jakby krzyczały: "Spłoń w piekle pijacka ladacznico"... A ja się wtedy uśmiecham... 😁 😁 😁 😁

Szlona jesteś w tak młodym wieku za mąż wychodzic 🙂 🙂 🙂 i dzidzia planowana była? 😁

• Mamusia
Hejo.
Wróciłam z zakupów 🙂 Kupiłam 3 kg jabłek 2 kg mandarynek i 2 banany a teraz idę zjeść ciasto francuskie z serem i ciepłą herbatkę wypić bo zmarzłam 😞

Ewelinka -gratuluje synusia. Z tego co mi wiadomo to mamy ten sam termin więc jesteś na początku 25 tygodnia - chyba 24 tydzień i 2 dzień a moja mała 2,5 tyg. temu miała 43 dkg i była za duża jak na swój wiek. Coś ci pieprzy ten twój lekarz więc się nie martw. Jedne dzieci rosną szybciej a drugie wolniej. Znajdź sobie wymiary i wagi dzieciaczków i zobaczysz że się uspokoisz.

• Mamusia
ewelinka1007 napisał(a):
wazy pol kg to z usg wiek plodu jest okreslany na 21 tydz a ja jestem prawie w 26 koniec 25 dokladnie to spora róznica nie....

Znalazłam coś takiego:
Poniżej średnia waga dziecka dla 9-39 tygodnia ciąży.
9-10 tydzień - 5 g
11-12 tydzień - 12 g
13-14 tydzień - 25 g
15-16 tydzień - 80 g
17-18 tydzień - 150 g
19-20 tydzień - 260 g
21-22 tydzień - 350 g
23-24 tydzień - 540 g
25-26 tydzień - 900 g
27-28 tydzień - 1100 g
29-30 tydzień - 1360 g
31-32 tydzień - 1800 g
33-34 tydzień - 2250 g
35-36 tydzień - 2750 g
37-38 tydzień - 3100 g
39-40 tydzień - 3600 g

A tu kalkulator, też można sobie wyliczyć - pół kilograma to mi wychodzi na teraz a nie na 21 tydzień, może ten lekarz coś źle pomierzył? 🥴

• Mamusia
Frytus150 napisał(a):
ewelinka1007 napisał(a):
wazy pol kg to z usg wiek plodu jest okreslany na 21 tydz a ja jestem prawie w 26 koniec 25 dokladnie to spora róznica nie....

Mój w 20stym tyg.ważył 400gram... hmmmm.........cieakwe czemu malec nie rosnie ...a lekrza zalecil cos?

nic nie powiedzial tylko ze za maly ten chłop i zasugerowal zebym zrobila dodatkowe usg DOKLADNIEJSZE bo yu maja kiepski sprzet 😞

• Mamusia
alexia_79 napisał(a):
ewelinka1007 napisał(a):

Znalazłam coś takiego:
Poniżej średnia waga dziecka dla 9-39 tygodnia ciąży.
9-10 tydzień - 5 g
11-12 tydzień - 12 g
13-14 tydzień - 25 g
15-16 tydzień - 80 g
17-18 tydzień - 150 g
19-20 tydzień - 260 g
21-22 tydzień - 350 g
23-24 tydzień - 540 g
25-26 tydzień - 900 g
27-28 tydzień - 1100 g
29-30 tydzień - 1360 g
31-32 tydzień - 1800 g
33-34 tydzień - 2250 g
35-36 tydzień - 2750 g
37-38 tydzień - 3100 g
39-40 tydzień - 3600 g

A tu kalkulator, też można sobie wyliczyć - pół kilograma to mi wychodzi na teraz a nie na 21 tydzień, może ten lekarz coś źle pomierzył? 🥴

to z tej tabeli wychodzi,że moje dziecie jest duzo za duze...nie przejmuje sie 🙂

• Mamusia
frytus - My po prostu już długo ze sobą byliśmy i postanowiliśmy, że się pobierzemy... 🙂
A co do dzidzi to było bardzo śmiechowo, bo moja pani ginekolog powiedziała, że są marne szanse na zajście w ciążę bo mam mały pęcherzyk.... Więc ja powiedziałam mojemu, że w tym miesiącu na pewno nie zajdę w ciążę... (Bo nienawidzę zabezpieczeń typu prezerwatywa).... i tu nagle się okazało że mi się okres spóźnia o tydzień i okazało się, że dzidziuś jest... 🙂
Do teraz nie może mi wybaczyć, że tak go oszukałam ale z dzidzusia się cieszy ponad życie... 🙂