Skocz do zawartości

KWIETNIÓWECZKI 2011 | Forum o ciąży

joll

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 114 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Tyska_1

5074

• Ewelinaaleks

4927

• alexia_79

18937

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

spał całe kurwa 20 minut 😠 😠 😠 😠 😠
jestem strzępkiem nerwów 😠 😠 😠
czemu inne dzieci potrafią zasnąć, obudzić się bez płaczu: a mój wyje bo spać mu każe, wyje bo się obudził.

Matylda, mój gruszki nienawidzi, ale on nienawidiz jak mu się cokolwiek przy twarzy robi: więc u nas czyszczenie noska ( używałam już sterimaru, sopelka tudzież fridy, gruszki ) wygląda tak, że codziennie rano albo kiedy jest potrzeba: kładę go na przewijaku, cycem przygniatam mu nogi, ręką przytrzymuje głowę i wyciągam patyczkiem: inaczej chodziłby z zaschlakami do 18-tki..

• Mamusia
klaudiagda napisał(a):
a ja wczoraj wybierałam zdjęcia do wywołania 🙂 muszę kupić jakiś ładny album i je tam powklejać 🙂

Ja tez wramach tych wspominek o porodzie tez mowilam mezowi o albumie malego zeby umiescic tam zdjecia od narodzin miesiac po miesiacu 🙂
Ja taki mam jak go ogladam zawsze to sie smieje 🙂

alexia_79 napisał(a):
Matylda a co do noska - to ja też mam sól morską dla niemowląt Sterimar, ale rzadko jej używam - mam inny sposób - kładę ją na brzuch i jak się zmęczy to jeździ nosem po pieluszce i sapiąc wysmarkuje wszystkie gile 😁

ja juz tej soli nie zastosuje
co ja wtedy przezyłam - matko ona sie zaszła była w bezdechu moze z minute
chyba wole gruche 😮

• Mamusia
matyldusia napisał(a):
alexia_79 napisał(a):
Matylda a co do noska - to ja też mam sól morską dla niemowląt Sterimar, ale rzadko jej używam - mam inny sposób - kładę ją na brzuch i jak się zmęczy to jeździ nosem po pieluszce i sapiąc wysmarkuje wszystkie gile 😁

ja juz tej soli nie zastosuje
co ja wtedy przezyłam - matko ona sie zaszła była w bezdechu moze z minute
chyba wole gruche 😮

Ja mam aspirator do noska ale jeszcze go nigdy nie uzylam mojemu malemu to gile same wyskakuja np.przy smianiu 🙂
Wlasnie rozwalil karuzele 😮 😮 😮

asiaa2028 napisał(a):
hej.
ja też mam album ze zdjeciami, od poczatku wywoluje i wkladam, super pamiatka 🙂
moje dziecko dzisiaj znowu budzilo sie 6 razy w nocy 🤢 a o 6:15 juz wstało 🙃

ile???????????????????????????????????
matko ja sobie tego nie wyobrażam - i co one wtedy ssie????????????????????/
moja ostatni raz je o 22.00 po kąpieli i budzi się z bananem na buzi 0 6.00 rano , zanim ja się rozbudzę zrobię i wystudzę mleko to je około 6.30

• Mamusia
matyldusia napisał(a):
asiaa2028 napisał(a):
hej.

moja ostatni raz je o 22.00 po kąpieli i budzi się z bananem na buzi 0 6.00 rano , zanim ja się rozbudzę zrobię i wystudzę mleko to je około 6.30

Matylda, skoro ty chcesz mieć 5 dzieci, to uwierz mi, że któreś z nich na pewno da Ci popalić 😜 nie będziesz musiała sobie tego wyobrażać, bo będziesz miała na żywo ;]

• Mamusia
matyldusia napisał(a):
asiaa2028 napisał(a):
hej.

zazwyczaj je, ale nie wydaje mi sie, że jest głodny, tylko przyzwyczajenie..;/ a czasami wezme go na rece i spi, to odkladam 🙃

• Mamusia
Dorka1986 napisał(a):
Andziucha napisał(a):
Moje dziecko zaraz mnie doprowadzi do szalu 😮 🤪 😠 😠

co sie dzieje ??

Ledwo patrzy na oczy ale nie chce spac:/
steka jeczy a tylko znikne z pola widzenia to ryk:/
przysnal mi teraz na rekach probowalam go wlozyc do lozeczka to otworzyl oczy i zaraz ryk 🥴 🤢 😠

• Mamusia
Jeszcze do tego jakis koles (sprzedawca) lazil po klatce schodowej z papierem do usmiechu (czyt.papier toaletowy) i zadzwonil mi do drzwi wyszlam z taka wsciekla mina ze tylko pokazal co ma i poszedl juz niczego nie proponowal a w prezencie obudzil mi dziecko z ktorym sie meczylam zeby uspac 😠 😠 😮

• Mamusia
bry
widze ze nasze dzieciaki maja wszystkie jakies kryzysy zabkowania i inne bolaczki...
mój nawet nie licze ile razy sie budzi w nocy ale nie rzadziej niz co godzina ...kiedy ja sie wyspie 😮

co do bolesci po porodowych to mnie ostatnio pobolewa szew po nacieciu
(znaczy blizna) ... i wogole jakies takie wrazliwe nieprzyjemnie miejsce 😞
a co do wesela matyldabardzo dobrze ze idziesz moze troszke chociaż na chwile zapomnisz o tych wszystkich problemach i wazne co sie czuje a nie pokazuje

Klaudia bez przesady nie 5ro
czekam jeszcze na POLĘ, HANIE i ANTKA kolejność dowolna
i wiem że zawsze moze się trafić "takie cóś" , moja mama miała nas tylko dwie , siostra była taka jak LENA a ja no cóż waszych dzieci nie znam ale z opowieści siebie mogę porównać do WITKA albo LIWKI
zaczęłam chodzić jak miałam 9mcy , nocy nie przespałam zadnej chyba do 5go roku życia , mama była wyczerpana i zawsze opowiada że jak miałam 10mcy to ona się kimnęła ze mną w dzień- bo już padała ja spałam może z minutę, ona zasnęła od razu a ja noga a z ,domu dobrze że było po 14.00 to akurat jak doszłam SAMA ( mając około 10mcy) do ulicy to tata właśnie wrócił z pracy - a mama nawet nie wiedziała że mnie nie ma ☺️
taka właśnie byłam ale później nie było ze mną problemów to pocieszenie dla Kasi i Kasi 😁, zero stresów, jestem ułożona, mądra,bezkonfliktowa i w ogóle same plusy 😁
oczywiście żart mama przeszła ze mną dużo i przed 18tką i po 18tce i po 25tce 🤨
ale przynajmniej jestem OTWARTA 😁 a zwłaszcza po porodzie ☺️ tj chciałam napisać że nie lubię konfliktów, co mam powiedzieć to powiem , inni są dla mnie ważni - ale niestety chyba nie najważniejsi w ogóle na swój temat to mogłabym tu poemat napisać
a i mimo że mama nigdy tego nie powiedziała to i tak wiem że "lubi" bardziej mnie a nie moją siostrę- to się czuje- ale to też kwestia charakteru
matko co ja tu piszę - coś innego miałam napisać 😮

ewelinka1007 napisał(a):
bry
widze ze nasze dzieciaki maja wszystkie jakies kryzysy zabkowania i inne bolaczki...
mój nawet nie licze ile razy sie budzi w nocy ale nie rzadziej niz co godzina ...kiedy ja sie wyspie 😮

co do bolesci po porodowych to mnie ostatnio pobolewa szew po nacieciu ... i wogole jakies takie wrazliwe nieprzyjemnie miejsce 😞
a co do wesela matyldabardzo dobrze ze idziesz moze troszke chociaż na chwile zapomnisz o tych wszystkich problemach i wazne co sie czuje a nie pokazuje

dzięki Ewelina
za wiele tam "nie pokażę": bo my z P. to dziki jesteśmy 😁
ale jak w zeszłym roku byłam już w ciąży to byłam na 7 weselach i wybawiliśmy się za wszystkie czasy ( ja oczywiście NIE PIJĄCA) i mimo że teraz nie karmię to też pić nie będę bo WÓDKI nie toleruję , no chyba że jakieś piwo się znajdzie to owszem 😉