Skocz do zawartości

KWIETNIÓWECZKI 2011 | Forum o ciąży

joll

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 114 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Tyska_1

5074

• Ewelinaaleks

4927

• alexia_79

18937

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
A ja ugotowałam zupkę ogórkową 🙂 pychotka 🙂 A co do porodu... ja wolę rodzić sama. Nie układa mi się z moim mężem więc wolę się nie nastawiać na poród rodzinny bo kto wie co będzie za trzy miesiące... może nic już nie będzie...

• Mamusia
Tynka napisał(a):
A ja ugotowałam zupkę ogórkową 🙂 pychotka 🙂 A co do porodu... ja wolę rodzić sama. Nie układa mi się z moim mężem więc wolę się nie nastawiać na poród rodzinny bo kto wie co będzie za trzy miesiące... może nic już nie będzie...

Ja tez ciagle nie moge sie dogadac z mezem ...ciagle mnie drazni...ciagle cos...ale to chyba hormonki nam szaleja...

• Mamusia
alexia_79 napisał(a):
Boże dziewczyny, co Wy macie z tymi facetami? 😮 Czy ja tu jestem jedyną szczęśliwą mężatką? 🤨 Ja to sobie bez swojego męża życia nie wyobrażam.. Druga jednak sprawa, że trochę musiałam się nacierpieć zanim go spotkałam.. Ale opłacało się 🙂

ja jestem rowniez szczesliwa z Moim, chociaz nie jest jeszcze moim mężem 😁 nie mam co na niego narzekac, poza tym kocham go i nie wyobrazam sobie zycia bez niego.. a kryzysy to normalne w zwiazkach, chociaz u nas jak jest klotnia, to oboje szybko wymiekamy.. jestesmy po prostu uzaleznieni od siebie, ale musze teraz wytrzymac, bo pojechal do Niemiec do pracy.. 😞

• Mamusia
alexia_79 napisał(a):
Boże dziewczyny, co Wy macie z tymi facetami? 😮 Czy ja tu jestem jedyną szczęśliwą mężatką? 🤨 Ja to sobie bez swojego męża życia nie wyobrażam.. Druga jednak sprawa, że trochę musiałam się nacierpieć zanim go spotkałam.. Ale opłacało się 🙂

Nie wierze ze nigdy sie nie posprzeczacie :p ja w ciazy sie mojego bardziej czepiam...wsyztko mnie denerwuje... 😁

• Mamusia
darurka napisał(a):
alexia_79 napisał(a):

Nie wierze ze nigdy sie nie posprzeczacie :p ja w ciazy sie mojego bardziej czepiam...wsyztko mnie denerwuje... 😁

Sprzeczać się a przezywać kryzys to 2 różne sprawy 🙂 Normalne, że czasem mamy odmienne zdania i się sprzeczamy, ale nigdy nie prowadzi to do tego, żebyśmy się nie odzywali do siebie bądź krzyczeli na siebie czy wyzywali...

• Mamusia
Ja z moim też jestem szczęśliwa, chociaż mnie wkurza i się kłócimy. Ale nie ma związków idealnych 😁
Poza tym przeczytałam to co pisałyście i wkurza mnie jedna kwestia!!!! Nie można mówić, że dziewczynka jest lepsza od chłopczyka, czy odwrotnie! Że chłopak zostawi, bo znajdzie żonę, a dziewczyna będzie zawsze przy matce. Z tym jest naprawdę różnie. Z resztą chyba każdy o tym wie 🙂 Wspaniale jest urodzić i dziewczynkę i chłopaka!!! Najważniejsze, żeby było zdrowe 🙂 tyle w tym temacie.
A co do porodu, to muszę się chyba faktycznie dowiedzieć jak to jest u mnie, bo szczerze powiedziawszy, trochę się przeraziłam.

• Mamusia
alexia_79 napisał(a):
Tyminka - a propos Twoich pytań odnośnie rodzenia to ja będę rodzić tu http://www.szpital-inflancka.pl/site/standard-bloku-porodowego%EF%BB%BF więc chyba nie muszę się martwić obecnością innych osób 🙂

a Ty Alexia coś płacisz, czy to normalnie na fundusz takie wypasy? 😁

a dopiero teraz przeczytałam na dole, że bez opłat 😁

• Mamusia
ja tylko na chwile bo robie obiadek i wrocilam z miasta . Co do szpitala w ktorym chce rodzic to tez sa osobne pokoje bodajże 6 chyba oddzielnychsal porodowych wiec nie musze sie martwic o prywatnosc ale z tego co wiem wlasnie w niektorych jest tak ze jest jedna duza sala z boksami 🙂

• Mamusia
Ja porodu sie tak boje...ze az neiche myslec....a zostalo 2,5 miesiaca...ale mam plus bo mojej przyjaciolki mama jest ordynatorka w szpitalu....i juz mi mowila...ze bede miała załatwiona opieke w szpitalu...i mam sie nie martwic ...wiec polozne moze beda troszke milsze i pomoga...bo z tego co wiem jakie sa to szokkk

o ja zasnęłam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
pies głodny!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
chyba sie przegrzałam, bluzka, bluza i koc z polaru aż mi się w głowie kręci
ale co tam Lena siedzi cichutko

• Mamusia
klaudiagda napisał(a):
alexia_79 napisał(a):
Tyminka - a propos Twoich pytań odnośnie rodzenia to ja będę rodzić tu http://www.szpital-inflancka.pl/site/standard-bloku-porodowego%EF%BB%BF więc chyba nie muszę się martwić obecnością innych osób 🙂

a Ty Alexia coś płacisz, czy to normalnie na fundusz takie wypasy? 😁

a dopiero teraz przeczytałam na dole, że bez opłat 😁

No wszystko na NFZ 🙂