Skocz do zawartości

KWIETNIÓWECZKI 2011 | Forum o ciąży

joll

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 114 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Tyska_1

5074

• Ewelinaaleks

4927

• alexia_79

18937

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
jaka zajeta Majeczka 🙂 🙂 pocieszka taka 🙂 patrze na to w co jest ubrana.....

wiecie ze moje dziecko nadal w tej okropnej irlandii nosi kurtke zimowa bardzo czesto?? nawet przed chwila wyszlysmy po plyn do prania i tez jej zalozylam kurtke, bo wieje tak, ze glowe chce urwac.... a najlepsze jest to, ze tutaj ludzie chyba nie odbieraja wiatru jako czegos co powoduje ze im zimno jest, i normalnie nosza sandaly i krotkie rekawy w taka pogode, jak dzis, o czapkach dla dzieci i cieplejszej kurteczce nie wspominajac....
dzisiaj u mnie siweci slonce jest ok 13 stopni i wieje strasznie mocny wiatr...
ehhh, jak ja tesknie do POLSKI............

• Mamusia
Majki jeszcze nie widziałam wiec proszę nie usuwać 😉
ja jednak swojego filmu nie ładuję , no nie da się i już 😞
Ola dzięki za fimy
i teraz tak zaraz znowu odbierzesz to jako ironię albo cos innego ale ja tam nic z językiem nie widziałam ☺️ widziałam tylko śliczną blondyneczkę o i tyle
moja zjęzykiem wyprawia dużo gorsze rzeczy i nie wydaje mi się że to "wstęp do mówienia" bardziej poznawanie nowych dźwięków i sprawdzanie własnych możliwości bo jak moje uda się utworzyć coś nowego ( nie ważne czy za pomocą języka czy nie ) to potem ćwiczy to ze dwa dni tak że aż uszy pękają a głos ma taki że jak tylko zacznie coś gadać to wszystkie dzieci w pobliżu ryczą ( a jeszcze niedawno było odwrotnie) w ogóle to teraz mogę stwierdzić że moja gada całymi dniami z przerwami na jedzenie i sen
apropo jedzenia to ja się poddaje
od kilku dni próbuję jej wcisnać jajko , kanapkę z czymś tam albo dodatki czyli pomidor, chleb ser biały ser żółty i nie da się !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
choćby nie wiem jak głodna była to nie tknie, nie ugryzie no nic nie zrobi tylko się odwraca albo głową kręcie na NIE a wargi tak zaciśnięte że nic się tam nie przeciśnie
po 2,5 godz próby wciśnięta jajka poszłam na fajkę, przychodzę a ona śpi , bez jedzenia , bez niczego 😮
ostatnio je tyle co nic
miałam dziś z lekarką o tym pogadać ale nie miałam jak bo się spieszyłam , ale to dłuższa historia
ehhhhhhhhh
Dagi u mnie dziś jakieś 15 st wiatr też , pojechałam z małą do lekarza
młoda w:
body na ramiączkach
bluzce
rajtuzach
spodniach grubych
skarpetach grubych
bluzie ocieplanej futrem od wewnątrz
czapce takiej średniej
półbutach
a tu taki gosć 60 letni zwraca mi uwagę jak ja dziecko ubrałam i że zmarznie bo zimno jest 😁 🤨 ☺️

• Mamusia
🙂 🙂 czyli nie martwie sie zew moje dziecko tak naubierane 🙂 Tylko ze irlandzkie dzieci w ogole nie nosza czapek, mimo ze pizdzi ze az mozg marznie, i w ogole jakos ani te dzieci ani rodzice nie zaprzataja sobie glowy takim szczegolem jak pogoda 🙂

a moja Nelka w ogole chleba nie che, ani kanapeczek, dupeczek, ani nic 🙂 jest antyweglowodanowa chyba 🙂

• Mamusia
Maja super oczywiście uśmiech niezmienny 😉
i jakie ładne kamyki ☺️
a no i zauważyłam że Maja wstaje tak z podpórką na rękach no wiecie jak ??? 😉
moja jeszcze tak nie umie tylko raz jej się udało wstać z kolana samej , raz jedyny więc chyba jeszcze długa droga przed nią
ale poważnie moja chodzi od środy
a od wczoraj biega
tempo mnie zaskakuje 🙂

• Mamusia
Dagi_ napisał(a):
🙂 🙂 czyli nie martwie sie zew moje dziecko tak naubierane 🙂 Tylko ze irlandzkie dzieci w ogole nie nosza czapek, mimo ze pizdzi ze az mozg marznie, i w ogole jakos ani te dzieci ani rodzice nie zaprzataja sobie glowy takim szczegolem jak pogoda 🙂

a moja Nelka w ogole chleba nie che, ani kanapeczek, dupeczek, ani nic 🙂 jest antyweglowodanowa chyba 🙂

ta weź mi nie mów o kanapeczkach bo ja od dawna próbuję i DUUUUUUUUUUPA no jak taki kosmita
zje tylko mleko , deserki jogurty i wszystko co jest na miazgę
i śmiejcie sie
ale jak wstanie to jej kuźwa zblenderuję tą kanapkę z serem i jajko i chleb i co tam jeszcze było i zobacze czy z je bo już nie wiem czy chodzi i smak czy o konsystencję 🤨

• Mamusia
Matylda, to widze ze nasze cudaczki takie same jesli chodzi o jedzenie,, ja juz sama nie wiem, czemu ona nie chce kawalkow gryzc, nawet tych najmniejszych, mimo ze ma juz kilka zebow.... a wiem ze nie o zeby do konca chodzi bo i Nikolina mowila i ja widzialam na wlasne oczy jak dzieci bez zebow jadly normalny nic a nic nie zbendowany obiad.....

ja sobie tylko moge pomyslec, ze moja nela nie jest ogolnie fanka jedzenia, taki typ i juz, je zeby przezyc a nie zeby podjadac i smakowac i moze z tego powodu jej sie nie chce gryzc poprostu?????
nie wiem, moje pomysly na wytlumaczenie czemu ona robi tak a nie inaczej w sprawie jej nawykow zywieniowych dobiegly konca......

• Mamusia
Dagi_ napisał(a):
hej Ewelina!!

co slychac?? jak Dawidek sie miewa?? rozrabia pewnie na calego, co??

hmmm, akurat jak ja mam troche wolnego, to was nie ma 😠 😜

ja jestem
no powiedzmy że jeste, ale co u mnie to już wiesz
teraz walczę i z netem i z dzieckiem

• Mamusia
Marta - uwielbiam Twoją Maję - ona jest taka hm "pozytywna", nawet jak się nie śmieje to oczy ma wesołe ☺️

Matylda - nie odbieram tego tak jak napisałaś 🙂

A co do jedzenia to nie będę pisała co Lenka dziś pochłonęła żeby Wam smutno nie było ☺️

• Mamusia
kasjalena2 napisał(a):
też mogę pokazać film z Nikolą, jak chcecie, z tym, że moje dziecko jest nie chodzące więc pewnie mniej ciekawe 🤢

dawaj
ja sojego załadować nie mogę o i dupa
a np Oli oglądałam dwie godz 😮
tylko nie usuwaj od razu bo nie wiem jak długo zajmie mi oglądanie 😁

• Mamusia
Dagi_ napisał(a):
a Ty Brechtaczu jaks ie czujesz na kilka miesiecy przed wyjazdem z polski??? pewnie juz sie nie mozesz doczekac?? 🙂

Oj taaaaak Dagi, siedzę jak na szpilkach i mogłabym już się pakować haha 🙂 🙂
No ale jeszcze muszę czekać ze 2 miesiące 😞

gizelda napisał(a):
kasjalena2 napisał(a):
też mogę pokazać film z Nikolą, jak chcecie, z tym, że moje dziecko jest nie chodzące więc pewnie mniej ciekawe 🤢

dawaj
ja sojego załadować nie mogę o i dupa
a np Oli oglądałam dwie godz 😮
tylko nie usuwaj od razu bo nie wiem jak długo zajmie mi oglądanie 😁

Matylda - mój też się ładuje, zaraz pokażę,