Skocz do zawartości

KWIETNIÓWECZKI 2011 | Forum o ciąży

joll

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
wiem Magda czytałam odpisze po prostu teraz miałam urwanie głowy , tylko właziłam na fbka i znikałam
odezwę się niebawem
a chcesz już tak szybko do lekarza ???
ja to już bym nigdy nie poszla tak szybko
z LENĄ w 4 t i 3 d i masakra
teraz w 6 t i 2 d i tez cisza i pusto i pełno obaw
ale wiadomo ja to ewenement
a beta oczywiście że ładna , tylko specjalnie zapytałam "z kiedy" żeby wiedzeć 🙂
ja miałam w 6 tc 4500 a 4 dni później tylko 6500 i to był powód do zmartwień
no i pusty pęcherzyk
znam dziewczyny które tylko z tych dwóch powodów już poddawały się zabiegowi 😮
to ja w ten sposób straciłabym już dwoje dzieci , masakra dobrze że mam cierpliwego lekarza
a ponoć słaby przyrost bety to na chłopaka więc kto wie....................?? 🤨

• Odpowiedzi 114 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Tyska_1

5074

• Ewelinaaleks

4927

• alexia_79

18937

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
hej byłam z Leniem u lekarza wszystko OK , płuca i oskrzela czyste w końcu UFFF 🙃
i bilans zrobiłyśmy od razu i też wszystko OK , ma 88 cm i waży 11.5 kg ( w ubraniu)
łanie wszystko mówiła , patrzyła na te obrazki na tablicy wszystkie rozpoznała, odpowiadała ładnie na pytania , wszyscy byli w szoku
no i jest ulubienicą Pani doktor która nigdy jej z gabinetu nie chce wypuścić i bez pytania mi ją zawsze obcałowuje , ale nie mam jej tego za złe , sama uwielbiam tą babkę
no to chyba tyle ruch tu jak zwykle
idę sie z nią pobawić i wieczorem zmykam na wizytę

• Mamusia
Madziu-Gratulacjeeeee!!!! Myslalam ze Ty juz nei chcialas wiecej dzieci 🙂
Olu-sukienka przepiekna na bank bedziesz slicznie wygladac bo Ty taka malutka,ciemna karnacja ,wlosy 🙂 nie zazdroszcze tej goraczki przed weselnej 🙂

U Nas wszystko dobrze,Polcia duza,zdrowa,szogun taki ze szok 🙂 Ale kochana jest 🙂
Buziaki dla was:*:*

• Mamusia
Bry 🙂

Matylda - dziękuję za życzenia 🙂
Ja idę ze swoją bździnką na bilans 30 kwietnia, ale jak ją pielęgniarka ważyła i mierzyła 2.04 to miała 12,700 i 88 cm, pewnie się nic nie zmieniło.

Sukienkę kupiłam inną choć mierzyłam podobną i właściwie to ją kupiłam o ale stwierdziłam że jednak na niewiele okazji mi się przyda i kupiłam inną która na stronie prezentuje się kiepsko i pewnie nie zwróciłabym na nią uwagi, ale jak ją na żywo w sklepie zobaczyłam to się zakochałam... No i moja ma inne ładniejsze kolory bo czerń z brzoskwinią - naprawdę wygląda ładnie 🙂

http://e-simple-cp.com/product-pol-6203-Suknia.html

Co do wesela to już większość mamy dograne, zostało załatwienie autobusu, kwiaty na samochód no i ta sesja narzeczeńska która spędza mi sen z powiek bo nie mogę dograć fotografa z czesaniem próbnym - i fryzjer i fotograf rozchwytywani i dupa ale jest szansa na 14-tego maja 🙂 Trzymać kciuki 🙂

Ps. A co u Magdy z Łodzi? Ktoś coś wie jak jej sprawy z husbandem?

Aneta - a Ty już jesteś po wszystkich sprawach?

• Mamusia
to z wczoraj 😉

hej
jestem tak na świeżo
wszystko z nami OK
wyniki super
macica się rozszerzyła na boki więc dzieć ma więcej miejsca
fikało jak szalone
szyjka i reszta OK z racji tego kolejna wizyta za miesiąc z ostatnim obowiązkowym usg to będzie 30 tydzień żebym zaraz w 32 nie musiala na to usg jechać a że robi się je miedzy 30 a 32 to bedzie akurat
dziś usg nie było
przytyłam 1 kg
i brzuch niby się powiększył
na pytanie "jak się pani czuje? " odpowiedziałam
- zupełnie NIE ciążowo, a ON
- "i tak Pani wygląda "

no to tyle tak na szybko
nic mam nie brać żadnych badań nie robić przez kolejny mc
no i z bańki
już bliżej jak dalej
juuuuuuuuuhu

• Mamusia
no więc ja nie wiem co u kogo
musze poodpisywać na zaległe wiadomości na fbku ☺️
kurde Ola ślub już tuż tuż
w ogóle mam wrażenie że czas teraz zapierdziela
ja rodze za 3 mce
a dopiero co leżałam z nogami w górze i modliłam się o CUD
u nas trochę się dzieje , dużo zawirowań i tych finansowych i w ogóle , musimy się jakoś ogarnąć , zrobić dzieciom pokoje ale jak za co ?? boję się ze nie zdążymy i w sierpniu wylądujemy we czworo w jednym łóżku i z ciuchami na podłodze 🙃
na razie zajmuje się ogródkiem, drzewem, rabatką i takimi tam i szybciej mi czas mija
zaraz wstawię foteczki

• Mamusia
Ola, fajna sukienka!!!

Wy poprawiny szykujecie?? A sa tam pokoje do spania??

Mi się ostatnio śniło wesele, i miałaś taką krótką sukieneczkę, że się wszyscy dziwili 🙂

A u nas jakos leci, kupiliśmy stół i krzesła... Uffffff jaka ULGA!!! kanapę wybieramy ale ciężko Nam idzie, bo każdy chce coś innego. Z jednej strony nie chcę skóry, bo taka nieprzyjemna jest a z praktycznej strony to u nas tylko taka musi być...
W sobote u nas będzie jeden wielki BAŁAGAN! przyjdą robić Nam szafy wnękowe i znów praę dobrych tysiaków nie będzie, no ale w końcu poskładamy 🙂 wszystko. Zostanie Nam kanapa i meble do naszego pokoiku 🙂 tzn mamy wybrane ale kasy braknie.
W niedzielę Joszko ma urodziny 😮 😮 😮 ten czas leci strasznie szybko... Ale urodziny im zrobię razem tzn Anielce i Józkowi 🙂

eeeeeeeeeeeeej jak to możliwe, że moja koleżanka od początku miała chłopca na USG i dawali lekarze dużo procent , że na bank chłopak. I ja jak zdjęcia widziałam to chłopiec i miał normlanie siusiaka na zdjęciu na wideo. A wczoraj urodziła i jest to DZIEWCZYNKA. Zamiast Aleksadra urodziła się Aleksandra 🤪 🤪 no szok. wszyscy w szoku. wszystko w samochodzikach, traktorach itd A tu księżniczka się urodziłą Mała ma 3200 i 58 cm 🙂 no szok. A koleżanka mówi, że co rusz patrzy pod pieluszkę i sprawdza czy nie urosło coś 😲 😲

Aż sobie zażartowałam, że kto wie, czy tez nie noszę babeczki 🤪 🤪 🤪

Magda z P to w którym Ty tygodniu jesteś?? Jak się czujesz??

Aneta też jestem ciekawa jak tam Twoje sprawy

właśnie chciałam Wam bardzo , bardzo polecić firmę z rajstopami GRAM-POL zduńska wola. Są mega. Piorę ANielce i nic a nic im nie jest. a zawsze rajstopy chwaliłam z Wójcika i coccodrillo te sie umywają ...

• Mamusia
Dzięki Marina 🙂 Poprawin nie robimy bo raz że nie chcemy, dwa za drogi gips, a trzy to i tak już przegięcie że jest wesele 😉 Pokoje można wynająć, ale ja muszę wiedzieć wcześniej w razie co żeby właścicielka przygotowała.. Koszt 50 zł za osobę - nie za pokój..

Ja się zaraz szykuję i śmigam do Arkadii po jakieś dodatki typu naszyjnik i koczyki no i bielizny nie mam.. Kurde kasa płynie strumieniami, wczoraj kupiliśmy garnitur mężowi przyszłemu i obecnemu 😁 Buty sobie fajne w Venezii na wyprzedaży kupił, koszulę i krawat też już ma.. Już bliżej niż dalej.. Jeszcze młodej muszę kupić sukienkę i buty 🤢

• Mamusia
marinka napisał(a):
No u nas też poprawiny to była droga sprawa. My następnego dnia mieliśmy poprawiny na działce , sama bliska rodzina i siedzenie w ogrodzie , bo było tak gorąco. Czyli 100 od pokoju 🙂 nie jest tak źle 🙂

leć, leć, bo to trzeba wszystko kupić

Nie kochana - nie 100 od pokoju, tzn tak jeśli będą tam 2 osoby ale jeśli więcej to osoba x 50 zł 🙂

• Mamusia
dzięki Marina
z brzuchem przekroczyłam magiczne 80 cm na wysokości pępka hi hi
normalnie w ubraniu nic nie widać , chodzę w normalnych spodniach jeansach kupionych 2-3 lata temu
w takiej ciąży to ja mogę być cały czas 😉

Magda ale coś mi tu nie gra pęcherzyk powinien już być , pusty ale powinien , co powiedział gin ??? moze to ciąża biochemiczna i już jej niestety nie ma , albo pozamaciczna tzn oby nie
ale ta beta musiała coś oznaczać , chociaż ja osobiscie już w żadne wartości i normy nie wierzę
napisz coś jeszcze please

• Mamusia
U Mnie dziewczyny juz wszystko załatwione,alimenty mam juz zasadzone wyrok mam,wkoncu rodzinne mi sie nalezy 77 zl -szaleństwo.... no ale zawsze na cos tam drobnego bedzie 🙂
Z Karolem spoko,przyjezdza co jakis czas do Nas,napisalam Nas bo do mnie tez on juz chyba skumał z enic z nas nie bedzie...
Od kiedy nie jestesmy razem (w czerwcu minie rok) to on biedny nie mial nikogo i na głodzie biedny 🙂
A ja spotykam sie z dalej z tym samym chłopakiem,rzadko bo rzedko ale piszemy smy namietnie od 3 miesiecy a znamy sie trzy lata 🙂 Ale oczywiscie nasze spotkania to czysty tajniak ,bo.... a to skomplikowane a no nie wazne 🙂Dobrze jest ale nic powaznego nie chce 🙂

• Mamusia
Magda - czekam na info dzisiaj po wizycie u gina.. Dobrze że to nie ciąża pozamaciczna i że beta rośnie prawidłowo 🥴

Aneta
- to super że sprawa załatwiona, a co do chłopaka to ja bym się nie broniła, po co sobie odbierać chwilę szczęścia, których jest tak mało w życiu? Idź na całość 😁 Tylko się zabezpieczcie ☺️

• Mamusia
alexia_79 napisał(a):
Magda - czekam na info dzisiaj po wizycie u gina.. Dobrze że to nie ciąża pozamaciczna i że beta rośnie prawidłowo 🥴

Aneta
- to super że sprawa załatwiona, a co do chłopaka to ja bym się nie broniła, po co sobie odbierać chwilę szczęścia, których jest tak mało w życiu? Idź na całość 😁 Tylko się zabezpieczcie ☺️

kurde a skąd wiesz że rośnie Magda cos pisała ???
w pozamacicznej też rośnie często prawidłowo , a często wolniej
też przyszłam zobaczyć czy coś wiadomo ale jak widać NIC

• Mamusia
gizelda napisał(a):
alexia_79 napisał(a):

Aneta

kurde a skąd wiesz że rośnie Magda cos pisała ???
w pozamacicznej też rośnie często prawidłowo , a często wolniej
też przyszłam zobaczyć czy coś wiadomo ale jak widać NIC

Rozmawiałam z nią, była na usg i wczoraj miała mieć powtórne u swojego gina, miała się odezwać, ale milczy i to mnie martwi 🥴

Edit:
ja już wszystko wiem... pęcherzyk jest w macicy ale... no właśnie - o tym niech Magda sama napisze bo może będzie zła że robię to za nią...

• Mamusia
Ok - mam zgodę Magdy:

"...ale jest tez drugi pecherzyk (nie ciazowy) nie wiadomo co to jest, podejrzenia sa 3: drugi pęcherzyk ciążowy (który wolniej sie rozwija) i jest to ciaza blizniaczka, zwykły wodniak który się sam wchłonie - tak jak było u Matyldy, albo (to najgorsze) krwiak.. (...) jestem dobrej mysli mimo wszystko.... najwieksze prawdopodobienstwo to wodniak wiec wierze ze tak bedzie.... nie krwawie wiec krwiak to 5%

No a blizniaki 🙂 to nie dopuszczam takiej mysli"

koniec cytatu 🙂

Stawiam na bliźniaki 😁