Skocz do zawartości

KWIETNIÓWECZKI 2011 | Forum o ciąży

joll

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 114 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Tyska_1

5074

• Ewelinaaleks

4927

• alexia_79

18937

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
hejo,
Ja miałam zupełnie inną sukienkę (totalne przeciwieństwo), ale gdybym teraz wychodziła za mąż, na pewno bym też zakupiła taką właśnie jak Ola, krój mi się bardzo podoba, wyszczupla i wydłuża sylwetkę, bez zbędnych "księżniczkowych" ozdobników 🙂 Super!

Marina, bardzo mi przykro 😞 ale dobrze, że już wszystko w porządku.... i oby tak było do końca!

A ja na zwolnieniu od piątku siedzę z Mają, bo moja księżniczka ma anginę 😞
I tak przynajmniej do 22go 😞

• Mamusia
magda-d87 napisał(a):
hejo,
Ja miałam zupełnie inną sukienkę (totalne przeciwieństwo), ale gdybym teraz wychodziła za mąż, na pewno bym też zakupiła taką właśnie jak Ola, krój mi się bardzo podoba, wyszczupla i wydłuża sylwetkę, bez zbędnych \"księżniczkowych\" ozdobników 🙂 Super!

Marina, bardzo mi przykro 😞 ale dobrze, że już wszystko w porządku.... i oby tak było do końca!

A ja na zwolnieniu od piątku siedzę z Mają, bo moja księżniczka ma anginę 😞
I tak przynajmniej do 22go 😞

o to może czesciej do nas zajrzysz hehe 😜 😉
Dopiero wróciłam z pracy a od rana byłam 😠
jutro rano ide na siłownie 🙂bo odpuściłam sobie fitness i znów wróciłam na siłownie
A i zdrówka dla Majki 😘

• Mamusia
Ewelinaaleks napisał(a):
ja też widziałam mi sie i z tym trenem podoba ale rozumiem ze nie wygodnie na weselu tak 😉

Ten tren jest bardzo ciężki.. Stwierdziłam że dla "parady" przez kościół nie będę się męczyć potem całą noc i w kiblu, on jest podpinany ale nie podoba mi się w takim wydaniu, potem taki kuper wielki i ciężki nosić.. Po co mi to.. Wiem, że to ładne jest jak rozłożony ale... nie zależy mi aż tak 🙂 Ważniejsza jest dla mnie ceremonia.. Sukienka to rzecz drugoplanowa albo trzecioplanowa 😉

• Mamusia
alexia_79 napisał(a):
Ewelinaaleks napisał(a):
ja też widziałam mi sie i z tym trenem podoba ale rozumiem ze nie wygodnie na weselu tak 😉

Ten tren jest bardzo ciężki.. Stwierdziłam że dla "parady" przez kościół nie będę się męczyć potem całą noc i w kiblu, on jest podpinany ale nie podoba mi się w takim wydaniu, potem taki kuper wielki i ciężki nosić.. Po co mi to.. Wiem, że to ładne jest jak rozłożony ale... nie zależy mi aż tak 🙂 Ważniejsza jest dla mnie ceremonia.. Sukienka to rzecz drugoplanowa albo trzecioplanowa 😉

ja doświadczeń w tej kwestii nie mam ale pamiętam ślub siostry , co prawda ONA miała wielką, przeogromną suknię , ciężką jak cholera , tren był też podpinany ale co z tego
te klamerki nie utrzymywały tego ciężaru , zrywały się , pamiętam jak po paru godzinach szukałyśmy igły i nitki i szyłyśmy go na "stałe"ale i tak nie wytrzymywał straszna to była męczarnia

• Mamusia
gizelda napisał(a):
alexia_79 napisał(a):
Ewelinaaleks napisał(a):

ja doświadczeń w tej kwestii nie mam ale pamiętam ślub siostry , co prawda ONA miała wielką, przeogromną suknię , ciężką jak cholera , tren był też podpinany ale co z tego
te klamerki nie utrzymywały tego ciężaru , zrywały się , pamiętam jak po paru godzinach szukałyśmy igły i nitki i szyłyśmy go na "stałe"ale i tak nie wytrzymywał straszna to była męczarnia

Dlatego ja nie zamierzam się męczyć na siłę 😉

• Mamusia
hej....
Marina - współczuję przeżycia, ale cieszę się że jest już dobrze i tak będzie już do końca 😉
Ola - już Ci pisałam że sukienka piękna...

Mnie tu mało ostatnio, bo moja Nikola przestała jeść co doprowadza mnie do szału.......... Wypija na śniadanie mleko i na kolację i 2 łyźki zupy przez cały dzień.... Byliśmy u lekarza ale stwierdził że jest wszystko ok.... w żłobku przez cały dzień też nic nie je.....
😞

• Mamusia
kasjalena napisał(a):
hej....
Marina - współczuję przeżycia, ale cieszę się że jest już dobrze i tak będzie już do końca 😉
Ola - już Ci pisałam że sukienka piękna...

Mnie tu mało ostatnio, bo moja Nikola przestała jeść co doprowadza mnie do szału.......... Wypija na śniadanie mleko i na kolację i 2 łyźki zupy przez cały dzień.... Byliśmy u lekarza ale stwierdził że jest wszystko ok.... w żłobku przez cały dzień też nic nie je.....
😞

Dziękuję.
A co do Nikoli to nie martw się, może ma po prostu jakiś słabszy okres, a może rosną jej 5-tki i bolą ją dziąsełka? 🤨 Pomyślałaś o tym? 😉 Będzie dobrze 🙂 Nie martw się..

Za to moja je za pięcioro i gada za pięcioro, jest u mnie moja mama i nawet ona stwierdziła że nadaje jak Wolna Europa 🙃

• Mamusia
kasjalena napisał(a):
Ola - byś pokazała jakiś filmik z gadającą Lenką, 😉
Może faktycznie to zęby.... ale mimo wszystko to jest frustrujące dla mnie........
Poczekam zobaczę co będzie dalej bo jak na razie to już trwa prawie 2 tyg....

Wiesz jak to jest z gadającym dzieckiem, jak wyciągnę aparat to na zawołanie gadać nie będzie i będzie chciała żeby jej aparat dać.. Jakoś ją już przestałam nagrywać..
Dużo słów mówi po swojemu no i nie jest to Lena Matyldy, zdań nie składa jeszcze 😉

• Mamusia
Ola - ja tak chciałam zobaczyć Lenkę -w sumie mówiącą lub nie 😉 W ogóle chętnie obejrzała bym wszystkie nasze dzieciaki. I posłuchała Matyldowej Leny 😉
Moja Nika mówi trochę, ale do zdań jej daleko.... w sumie na razie tylko podstawowe słowa, łącznie zna około 20-30 słów - wiem nie jest to dużo.

• Mamusia
Czesc:*
Olu-sukienki niestety nie widzialam 😞
Polcia tez nawija jak stara,zdania składa juz ... Wgram niedlgo jakis filmik 🙂
U nas wszystko oki ogolnie ....
Pozanałam fajnego chłopaka,tzn znamy sie juz dlugo ale jakos nigdy nie bylam zainteresowana gosciem po sotatniej sobocie sie to zmienilo..ale cicho nie zapeszam 🙂:p

• Mamusia
mhm coś mnie tu "zaintrygowało "
mam jeden filmik ale większość to tekst w stylu "mama pokaż zdjecie " ( jak ja nagrywam)
i pamięć w aparacie pełna , na weekendzie sie tym zajmę , teraz nie mam nastroju 😞 😞 😞
a tak Ola się podśmiechujesz , a moja dziś powiedziała do mojej mamy sama że" u mamusi w brzuszku jest ANTOŚ on jest taki malutki "( i pokazała palcami jaki jest malutki )- to to chyba jest całe zdanie albo się mylę 🤢
moja szkoła he he -oby miała rację z tym Antosiem , bo potem jak się urodzi dziewczynka to będzie ją tak nazywać 😮
nikt jej o nic nie pytał o tak sobie przypomniała
ale zaraza mówi coraz bardziej niewyraźnie przez to że mówi szybko i więcej
to tyle my już na wsi 🙃

• Mamusia
Matylda - ja się nie śmieję, ale też nie zazdroszczę bo mi głowa pęka po całym dniu z moim nawijaczem.. Jakby mi jeszcze całe zdania składała to już w ogóle Tworki.. Buzia jej się nie zamyka 🤢
I od kilku dni już nie jestem mama a mamusia 😁

Aneta
- trzymam kciuki...
Co do sukienki to daj znać na fb jak będziesz to wstawię na chwilę

• Mamusia
a Ty Ola co taki ranny ptaszek ?????
a może to jakoś etapami przychodzi , bo moja już nie gada sama do siebie bez senesu i nie plecie bzdur czekając na "potwierdzenie"
po prostu albo z nami rozmawia albo w trakcie zabawy
chyba ma bujną wyobraźnię bo takie głupoty ostatnio plecie
np bawi się jakimś miśkiem , i gada "moja myszka, jaka ta myszka jest fajna, kocham myszkę " i tak w kółko 😮