Skocz do zawartości

KWIETNIÓWECZKI 2011 | Forum o ciąży

joll

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 114 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Tyska_1

5074

• Ewelinaaleks

4927

• alexia_79

18937

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
bry

jak tam? co tam? 😉

u mnie nudą wieje, dzieciaki się (chyba) podleczyły, Julka miała po tygodniu nawrót anginy, także następny antybiotyk 😠 😠, przeszło jej szybko (aż za) , mam nadzieję że to już finisz tych schorzeń gardłowych 🤢 🤢

młody podłapał trochę nowego repertuaru, od kilku dni hitem jest pupa i dupa 😁 😁 no ale jak się ma mało mówiące dziecko to i DUPA człowieka cieszy 🙃 🙃 🙃

zaliczyłam pierwsze "poważne" zebranie w szkole, no i jest OK poza "czasami rozmawia na lekcjach" w ocenie z zachowania. taaa , ja juz widzę to czasaaaaaami 😁 😁 😁

i mam BIG problema, musze strój uszyć KLEOPATRY 😮 😮 😮 no wymyśliła se. 🤨 gotowiec kosztuje 100zł więc muszę coś sama wykombinować. któraś może szyje?? albo ma jakieś mądre pomysły w tym temacie?? ☺️ ☺️

poza tym się odchudzam, na wadze średnio jeszcze to widać ale bebzon jakby mniej napompowany się wydaje 😜

• Mamusia
haj
Nikolina fajny strój , owiń ją w jakąś atłasową zasłonkę, przepasaj złotym paskiem , nałóż dużo złotopodobnej biżuterii, jakiegoś węża na czoło, ostry makijaż, ładna fryzura i KLEOPATRA gotowa 😉

Magda a Nikola no cóż takie malenstwo trudniej przebrać , sama nie miałabym pomysłu 😮

my już na wsi , dziwnie tu, wszystko takie duuże i te przestrzenie he he
ja przełożyłam wizytę , miałbym za dwa tygodnie a teraz mam we wtorek
od tygodnia plamie na brązowa, brudno i śmierdząco ☺️ 🤨 😮

• Mamusia
gizelda napisał(a):
haj
Nikolina fajny strój , owiń ją w jakąś atłasową zasłonkę, przepasaj złotym paskiem , nałóż dużo złotopodobnej biżuterii, jakiegoś węża na czoło, ostry makijaż, ładna fryzura i KLEOPATRA gotowa 😉

Magda a Nikola no cóż takie malenstwo trudniej przebrać , sama nie miałabym pomysłu 😮

my już na wsi , dziwnie tu, wszystko takie duuże i te przestrzenie he he
ja przełożyłam wizytę , miałbym za dwa tygodnie a teraz mam we wtorek
od tygodnia plamie na brązowa, brudno i śmierdząco ☺️ 🤨 😮

Matylda, ja pamiętam, jak z Józkiem zaczełam tak plamić, to mój lekarz kazał mi do siebie przyjechać lub do jego zony do szpitala. To może być przeziebienie. U mnie to było spowodowane ostrym yhy ☺️ ☺️ ☺️ ☺️ ☺️ seksem ...
Teraz jest jazda na całego ale nie plamięani nic. Pamiętam , że raz dwa na wizyte kazał przyjść. Musiałam przystopowac z seksem na tydzień i nie nosić Anielki.

• Mamusia
Nikolina , sposób Matyldy jest świetny 🙂 pomyśl, bo strój no cóż troszke kosztuje. U nas Anielka była chineczką. To był prawdziwy strój z Korei co prawda przywieziony ale Ona uznała , ze będzie chińską królową. Wyróżniała sie bardzo, gdyż wszystkie dziewczynki były różowymi księżniczkami lub czarodziejkami 🙂 A Józio był aladynem 🙂

Magda z P. no powiem Ci cięzko takiego maluszka przebrać, ale dużo fajnych rzeczy mozna wymysleć 🙂 np. moesz kotka z Niej zrobić , myszkę, kwiatuszek 🙂 ANiołka 🙂

• Mamusia
Nikolina gdybyz bliżej mieszkała to bym Ci uszyła, bo ja lubie takie wyzwania 🙂 ale wiesz na taka dużą Panne to trzeb awymierzać i w ogóle, wysłuchac dokładnie czego Ona wyszukuje 🙂

Ja np. uszyłam dla Anielki strój baby jagi. leży u mamy 🙂 i za długo więc na nastepny bal jak znalazł. Takie czarny z koronka ze złotymi z dyniami wzory. Takie znalazłam materiał fajny 🙂

• Mamusia
Bry 🙂

Matylda
- to daj znać co u lekarza.. niepokojące te objawy 🤨

Nikola - ja bym strój bardzo prosto zrobiła - nie owijałabym jej materiałem a wzięła długi prostokąt białego płótna (np jakiegoś prześcieradła) na środku wycięła otwór na głowę, w pasie przewiązała tak jak Matylda napisała jakimś złotym paskiem.. Z dodatkami też jak Matylda pisała.
Ale z sukienką bym się nie wysilała zbyt, a taki prostokąt sama zrobisz, nawet bez maszyny 🙂

Zobaaa tu coś fajnego ale dodatki już z wyższej półki jeśli o wykonanie chodzi 🙂

https://www.google.pl/search?q=str%C3%B3j+kleopatry&hl=pl&client=firefox-a&hs=L7X&tbo=u&rls=org.mozilla:pl:official&tbm=isch&source=univ&sa=X&ei=H34LUZzmM6aN4gSPm4GoBg&ved=0CC4QsAQ&biw=1280&bih=661#imgrc=YMyp0uvzG9I4PM%3A%3B7mxAU9aHVY0sNM%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.allekostium.pl%252Fimages%252FCLEOPATRA_ADULT.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.allekostium.pl%252Findex.php%253Fmain_page%253Dproduct_info%2526products_id%253D258%3B947%3B1453

Marina - dzisiaj mam na obiad ulubione kluseczki z sosikiem i kiełbaską Anielki, nie miałam pomysłu na nic innego 🙂

U nas nic nowego.. Dostanę od męża nowego lapka 🙃 Lena gada jak najęta już, czasem bym chciała, żeby godzinkę nic nie mówiła ☺️ , a ona jeszcze jest taka że będzie przy mnie stała i bez końca powtarzała jedno słowo albo dwa słowa do momentu, aż jej nie przytaknę 😮 🤢

• Mamusia
Ola, sama bym zjadła te kluseczki 🙂 No to wpadam na te kluseczki 🙂
No Ty z tym przescieradłem świetna rzecz 🙂 prosta i szybko wykonalna 🙂
Ja byłam w 5 10 15 u nas w tej miescinie i obkupiłam babe 🙂 ale raczxej na wyrost wszystko :0 bo ceny przystepne 🙂 a nowa kolekcja wyglada bosko 🙂 wszystko w wisienkach 🙂

no i pieka sie moje ziemniaczki z masłem i ziolami po francuzku 🙂

• Mamusia
dzięki dziewczyny 🙂 ale moja gwiazda sobie wyatrzyła na allegro czarny strój kleopatry i ma być taki i ani w ząb inny 😁 😁http://allegro.pl/stroj-kleopatra-egipcjanka-krolowa-kostium-120-130-i2968931644.html Nie chce mi się tego dłubać, na czwartek muszę zrobić strój zimy na występy (od 3 dni siędzę jak debil z dziurkaczem i produkuję białe konfetti żeby śniegiem sypała), na piątek tą kleopatrę. chyba jej jednak kupię a optem opchnę na allegro, jeszcze mam 4 stroje zalegające w szafie, wszystko się sprzeda i jakoś się zwróci 🙂
moja jak była mała była standardowo wróżką 😉, pszczółką, czarownicą, dziewczyną pirata. Jeszcze mam w zanadrzu strój jesieni, lekarza i aniołka z jakichś występów 😁 😁 😁
tylko na królewnę się jakoś nigdy nie dała namówić chłopczyca jedna 😁 😁

• Mamusia
niksssa napisał(a):
dzięki dziewczyny 🙂 ale moja gwiazda sobie wyatrzyła na allegro czarny strój kleopatry i ma być taki i ani w ząb inny 😁 😁http://allegro.pl/stroj-kleopatra-egipcjanka-krolowa-kostium-120-130-i2968931644.html Nie chce mi się tego dłubać, na czwartek muszę zrobić strój zimy na występy (od 3 dni siędzę jak debil z dziurkaczem i produkuję białe konfetti żeby śniegiem sypała), na piątek tą kleopatrę. chyba jej jednak kupię a optem opchnę na allegro, jeszcze mam 4 stroje zalegające w szafie, wszystko się sprzeda i jakoś się zwróci 🙂
moja jak była mała była standardowo wróżką 😉, pszczółką, czarownicą, dziewczyną pirata. Jeszcze mam w zanadrzu strój jesieni, lekarza i aniołka z jakichś występów 😁 😁 😁
tylko na królewnę się jakoś nigdy nie dała namówić chłopczyca jedna 😁 😁

Ojej jaki ten strój grobowy 😁 Taki czarny, dzieci to jednak mają swoje widzimisię.. Nie przeskoczy się, wiem po sobie 😁

• Mamusia
Nikssa - pomysl Julki z Kleopatra super, przynajmniej jest dziewczyna oryginalna 🙂
Moja Nikola przebrana bedzie za kroliczka - malo oryginalne ale przynajmniej nie bedzie setna ksiezniczka w przedszkolu.
Dziewczyny jaka surowka pasuje do kurczaka i frytek?

Moja siosta urodzila dzis 4kg corke- Kaje 🙂

• Mamusia
kasjalena napisał(a):
Nikssa - pomysl Julki z Kleopatra super, przynajmniej jest dziewczyna oryginalna 🙂
Moja Nikola przebrana bedzie za kroliczka - malo oryginalne ale przynajmniej nie bedzie setna ksiezniczka w przedszkolu.
Dziewczyny jaka surowka pasuje do kurczaka i frytek?

Moja siosta urodzila dzis 4kg corke- Kaje 🙂

Wg mnie surówka to najlepiej z białej kapusty, z marchewką i odrobiną soku z cytryny, doprawiona do smaku cukrem i oliwą 🙂 Ewentualnie kapusta pekińska z papryką czerwoną, kukurydzą etc 🙂

Gratuluję siostrze.. Btw ciekawe jak tam nasza Tutli, muszę do niej zadzwonić.. został jej tydzień do terminu, może jednak zrobi mi prezent w urodziny 😁 Coś mi ona dziś z myśli nie schodzi 🙂

A w ogóle to mi się dziś śniło że urodziłam 2 córkę i ważyła 4207 gram i miała 48 cm 😁 Pamietam że się dziwiłam że taka krótka 😁 I że po cesarce nic mnie nie boli - co za pierdoły 😁

• Mamusia
haj u nas nic nowego
oprócz tego że ciotka dziś pierwszy raz opuściła domowe więzienie i pojechała z P. i moją mamą zobaczyć swoje mieszkanie po remoncie
a w poniedziałek zdejmą jej gips , 3 tygodnie rehabilitacji i 8 marca leci do USA po 4 miesiącach LEŻAKOWANIA na mamy kanapie 😉

LENA po tygodniowym katarze zaczyna kaszleć oby tylko na tym sie skończyło

Babcia dziś moja z wielkim żalem rzekła "pewnie znowu będzie dziewczynka " 😮 🤢 🥴 😞
wiem że tego nie chciała, ale wiadomo jak to zabrzmiało 🤨

a my chyba w kwietniu mamy wesele i będzie garderobiany ZONK 🙃
no to tyle piszcie cokolwiek bo z coraz większym smutkiem tu zaglądam 😞

• Mamusia
Bry 🙂

A co tu pisać Matylda? Nic się nie dzieje, wszystko po staremu. Stagnacja i rutyna...
To, że młoda broi to już pisałam wiele razy, więc nie będę się powtarzać.
Zimno, szaro i ponuro.. Nie mogę się doczekać wiosny..
16-tego idę wybierać sukienkę.. Kiedyś pewnie by mnie to cieszyło, a teraz jak mam tyle lat co mam, jakiś tam bagaż doświadczeń, dziecko i męża, to średnia to dla mnie przyjemność i cała ta ślubna otoczka bardziej jest dla mnie ciężarem niż radością i przyjemnością.. 🤢
W ogóle mam ostatnio jakiś dupny okres.. Źle się czuję w swojej skórze.. Chyba se plastykę brzucha zrobię 😁
Żeby nie ta ciąża która mnie czeka to pewnie już bym się rozglądała 🙃

• Mamusia
alexia_79 napisał(a):
Bry 🙂

A co tu pisać Matylda? Nic się nie dzieje, wszystko po staremu. Stagnacja i rutyna...
To, że młoda broi to już pisałam wiele razy, więc nie będę się powtarzać.
Zimno, szaro i ponuro.. Nie mogę się doczekać wiosny..
16-tego idę wybierać sukienkę.. Kiedyś pewnie by mnie to cieszyło, a teraz jak mam tyle lat co mam, jakiś tam bagaż doświadczeń, dziecko i męża, to średnia to dla mnie przyjemność i cała ta ślubna otoczka bardziej jest dla mnie ciężarem niż radością i przyjemnością.. 🤢
W ogóle mam ostatnio jakiś dupny okres.. Źle się czuję w swojej skórze.. Chyba se plastykę brzucha zrobię 😁
Żeby nie ta ciąża która mnie czeka to pewnie już bym się rozglądała 🙃

wiesz co , plastykę brzucha można zrobić nawet przed ciążą , tylko że TY planujesz niebawem wiec raczej nie zdążysz 😉 ale po drugim czemu nie
chociaż wiadomo że przesadzać
ja mam zajebisty brzuch , sama już nie mogę na niego patrzeć , tzn wiadomo teraz brzuch jak brzuch ale ten pępek , on się już nigdy nie zmniejszy , już po LENIE miałam krater a teraz nie wiem co to będzie 🤢 obrzydlistwo

jak już wybierzesz sukienkę to się pochwal

• Mamusia
bry,
Dzięki Ola za pomysł 😉
Ja też mam dupny okres - mam potrzebę mieć dziecko.... jakiś taki instynkt mnie wziął a wszyscy są przeciwko... mój Ł. mówi żeby rok poczekać.... moi rodziice (których zdanie szanuję bardzo) twierdzą że powinnam zająć się dalszą edukacją i rozwojem.... I jak bym zaszła w ciążę to chyba tylko ja bym się cieszyła...
Mega zazdroszczę swojej siostrze - aż mi głupio.....
😞
Ehh mój brzuch też zostawia wiele do życzenia....

• Mamusia
kasjalena napisał(a):
bry,
Dzięki Ola za pomysł 😉
Ja też mam dupny okres - mam potrzebę mieć dziecko.... jakiś taki instynkt mnie wziął a wszyscy są przeciwko... mój Ł. mówi żeby rok poczekać.... moi rodziice (których zdanie szanuję bardzo) twierdzą że powinnam zająć się dalszą edukacją i rozwojem.... I jak bym zaszła w ciążę to chyba tylko ja bym się cieszyła...
Mega zazdroszczę swojej siostrze - aż mi głupio.....
😞
Ehh mój brzuch też zostawia wiele do życzenia....

u mnie też się nikt nikt nie cieszy
a jak TO skomentowała moja mama i siostra to nawet nie napiszę bo wstyd 😞