Skocz do zawartości

Majóweczki 2011 czy sa jakies????? | Forum o ciąży

justiks23

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Werona napisał(a):
Witajcie dziewczyny!
I ja dziś postanowiłam się tu do Was przyłączyć. Czasem tu zaglądałam, ale chyba za rzadko bo potem nie udawało mi się nadrobić tyllluuuu stron 😁

Termin porodu mam tak samo właśnie jak bea czyli 29 maj hi hi 🙃
Na usg powiedzieli, że będzie dziewczynka i mam nadzieję, że tak będzie, bo mąż przeszczęśliwy.

pozdrawiam Was wszystkie 😘

A imie juz wybrane a skad jestes?

• Odpowiedzi 28,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• marinka

1932

• Aneczka1983

3111

• martyna_czaro

1704

• fijolek

2494

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
ola1978 napisał(a):
czyli 470 euro dostanie matka siedzaca w domu z dzieckiem..bez wzgledu na prace tatusia..tak mam to rozumiec?

tak, nawet jesli ojciec pracuje to nie ma to wplywu, dostaniesz 470 euro miesiecznie przez rok, a pozniej po roku juz tylko okolo Kindergeld czyli cos okolo 170 euro 🙂

• Mamusia
Aneczka1983 napisał(a):
kasiagwiazdka napisał(a):
taka chcemy zakupic hustawke dla naszego urwiska 🙂

http://cgi.ebay.ch/Fisher-Price-Papasan-Starlight-Babyschaukel-elektrisch-/150524094370

ogladałam cos takiego w sklepie moze nawet takie i musze pow.ze super sprawa 🙂

jest to swietna rzecz! po 1 oprocz ze na baterie, to na prad tez! bo baterie podobno szybko sie wyczerpuja ....
masz funkcje kolysania w przod-tyl i na boki...
rozne melodyjki- do snu, w dzien do zabawy i spiewy ptaszkow!
dodatkowo ta fukncja tych gwiazdeczek w ciemnosci!
moim zdaniem chociaz na jakis czas dziennie rodzice maja troszke czasu dla siebie, jesli dzidzia polubi tam przebywac, a z opinii osob ktore juz to wyprobowaly podobno dzieci to kochaja!!!! 🙃

• Mamusia
Justina jak bedziesz na forum, to moze Ty wypowiesz sie cos na temat tego, jak to jest w Niemczech po porodzie z pieniazkami! bo Ola sie mnie pytala i odpisalam to co wiem....
ja slyszalam tak jak pisalam....
czyli Elterngeld przez rok - minimum 300 euro dla Kobiety, ktora nie pracowala wczesniej i Kindergeld okolo 170 euro -dla dziecka, do ukonczenia 26 roku zycia!
a jesli Kobieta pracowala i idzie sie na macierzynskie, to wyliczaja chyba od ostatniej pensji cos okolo 60% czy 80% tez chyba na rok czasu.... ale nie jestem pewna!
bo o zadnym becikowym jednorazowo po porodzie nie slyszalam! 😮
a moze cos sie pozmienialo.. 😮
jesli bedziesz mogla to daj znac ! 😘

• Mamusia
witaj Werona w gronie majoweczek 🙂

Gosiaaa niby tak mowia, ze na dziewczynke jest okraglutki a na chlopca taaaki szpiczasty 😜
ale ja mysle, ze to chyba nie ma znaczenia 🙂

Aneczka, tak sa dwa rodzaje lozeczek, to 120x60 jest mniejsze i z niego nie mozna juz przerobic na lozko dla starszego dziecka, a te wieksze, czyli 140x70 to mozna z lozeczka zrobic lozko dla starszaka 🙂 tak jest tutaj u nas 🙂
nie wiem jakie sa wymiary lozeczek z Ikei, bo tam chyba sa jeszcze inne ... 🤢

• Mamusia
kasiagwiazdka napisał(a):
witaj Werona w gronie majoweczek 🙂

Gosiaaa niby tak mowia, ze na dziewczynke jest okraglutki a na chlopca taaaki szpiczasty 😜
ale ja mysle, ze to chyba nie ma znaczenia 🙂

Aneczka, tak sa dwa rodzaje lozeczek, to 120x60 jest mniejsze i z niego nie mozna juz przerobic na lozko dla starszego dziecka, a te wieksze, czyli 140x70 to mozna z lozeczka zrobic lozko dla starszaka 🙂 tak jest tutaj u nas 🙂
nie wiem jakie sa wymiary lozeczek z Ikei, bo tam chyba sa jeszcze inne ... 🤢

ale standardowe sa tak jak mowi JOma 🙂

• Mamusia
Brzuszki!, ale ja sie dzis dziwnie czuje 😮
juz nie wiem co mam ze soba zrobic 🤢
jakies dziwne uczucie mam w przelyku, tak jakby zgaga, ale nie do konca to zgaga, zjadlam loda i nie pomoglo.... jakas ospala jestem i plecki,ehhhh, ale jak leze, to juz nie wiem czy mam na plecach czy na boku, nie moge sobie miejsca znalezc 🤢 nooo tragedia! tez tak czasami macie???

• Mamusia
joma napisał(a):
kasiagwiazdka spróbuj szklaneczkę mleka - mi pomaga na takie dolegliwości 😉
A u mnie samopoczucie też różne 😉
Teraz akurat boli mnie biodro 😲

u mnie jest ten problem, ze nie przepadam za mlekiem 😮 ... i na zgage dostalam takie mleczko do picia ( Malooxan) od Pani Dr, ale nie chce tego za czesto brac, zeby nie przesadzac! ale dzis to jest masakara!
Joma, ja tez nieraz, jak mnie zlapie bol pod zebrem albo zazwyczaj w prawe biodro lub udo..... 🤢 ale dzis jestem nie do zycia!

• Mamusia
jestem,
mam do nadrobienia 10 stron, ale najpierw napisze co u lekarza.
Wyniki badan bez zarzutu 🙂 mierzyl mi cisnienie, wazyl.. ehh +10kg. 🤪
Dzis nie bylo usg Fasolki ale slyszalam jej bicie serduszka.. cudowne uczucie. moglabym lezec na tym fotelu tak do nastepnego dnia 🙃
Znowu potwierdzil ze szykujemy sie na kwiecien i cos czuje ze na Wielkanoc bede miec kurczaczka w domku :]
tak mi bylo fajnie na tej wizycie ze kawalek drogi wracalam na pieszo.. a teraz bioderka ała.. 🤨 ale serduszko sie raduje wiec co tam, zniese dzielnie bioderka! 😉