Skocz do zawartości

Majóweczki 2011 czy sa jakies????? | Forum o ciąży

justiks23

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 28,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• marinka

1932

• Aneczka1983

3111

• martyna_czaro

1704

• fijolek

2494

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Hejo dziewczyneczki 🙂 Ja już męża wyprawiłam do pracy a teraz z Anielką jeszcze leżymy 🙂 No więc wczoraj byłam na 30 min ktg i wyszły skurcze, niektóre mocne. A no i mam infekcję jakąś, na szczęście nie grzybica... Uff 😮 Kuczę po co mi ten basen był potrzebny??!! w 1 ciąży też się nabawiłam pod koniec 7 miesiąca przez basen. Mók lekarz mnie opier....lił porządnie , bo zabronił chodzić na basen a ja tak chciałam odpocząć... 🤢 🤢 🤢 🤢 🤢 🤢 🤢 🤢 🤢 Muszę odpoczywać i zażywać nospę forte. I uważać na skurcze. Tylko jak tu odpoczywać z prawie 2 letnim dzieckiem??

• Mamusia
Witam wszystkie majowe mamusie 🙂 moje malenstwo sie rozpycha,pewnie glodne 🙂zaraz cos zjemy...a dzis mam pyszna paste z makreli i serka bialego... 🙂mniam....
Mam pytanko,czy ktorejs z was z posiewu szyjki wyszla jakas bakteryja??jesli tak to czy jakos to sie leczy??bo mi pobierali posiew jakies 4 m-ce temu jak lezalam na patologii,wyszla mi bakteria i do tego brak palek kwasu mlekowego...na te palki mialam brac lactovaginal,i bralam przez jakis czas...a na ta bakterie nic mi nie powiedzieli i nic nie kazali brac...jak zapytalam sie mojego gina o ta bakterie,to mi powiedzial ze ja przy takim ulozeniu dziecka bede miala cc wiec bakteria mam sie nie martwic narazie,a jesli dzidzia zmieni polozenie i bedzie sn to przed porodem dostane antybiotyk i bedzie ok..dla mnie to troche dziwne...

• Mamusia
Witajcie brzuszki....ja tez juz na nozkach koncze kawke własnie 🙂 i ide zaraz troche ogarnac mieszkanko i siebie....dzis wybieramy sie na pierwsze zajecia ze szkoly rodzenia musze tam jeszcze zadzwonic...doczekac sie nie moge 🙂 Humor dzis lepszy ae jak taka pogoda za oknem to boje sie ze znow mi sie pogorszy
Buziaki w brzuszki 😘

• Mamusia
Dzień dobry Brzuszki!
Ja właśnie wstałam i pierwsze co, to brzuszek.net... chyba się od Was uzależniłam 😉 Cieszę się z tego forum, takie wsparcie 🙂 Zaraz idę zjeść śniadanko.

justina1975 też miałam ogromną ochotę iść na basen, ale mam zakaz od gina... 😞 No ale wolę przestrzegać i czuć się dobrze 😉

moniczka1979 czy można jeść makrelę w ciąży? Ja gdzieś czytałam, że pasta z makreli odpada bo wędzonego nie możemy i nie jem, nawet jak mój mąż sobie przygotuje i tak pięknie kusi... Ciekawa jestem, bo może jakąś głupotę przeczytałam, ale to w książce....

• Mamusia
martyna_czaro napisał(a):

moniczka1979 czy można jeść makrelę w ciąży? Ja gdzieś czytałam, że pasta z makreli odpada bo wędzonego nie możemy i nie jem, nawet jak mój mąż sobie przygotuje i tak pięknie kusi... Ciekawa jestem, bo może jakąś głupotę przeczytałam, ale to w książce....

Oj....wez mnie nie strasz...zjadlam pierwszy raz w ciazy makrele,dlugo za mna chodzila makrelka... 🙂i z takim smakiem zjadlam az 3 kanapki... 🙂nie wiedzialam ze nie mozna...kurna... 🙂taki maly grzeszek moze nic nie zaszkodzi...

• Mamusia
moniczka1979 napisał(a):
marinka napisał(a):
martyna czaro ja powiem Ci, ze dużo jem makreli, łososia i inne ryby wędzone i mi lekarz nic nie mówił , że nie można. ja w ogóle jem bardzo dużo ryb 🙂 mniam 🙂

ja tez uwielbiam rybki prawie w kazdej postaci...i podobno zdrowe... 😮

dokładnie!! 😁 😁 powiem szczerze , że ja częściej jem rybkę niż mięso zawsze w ciąży. A dziś robię zapiekankę dla moich a ja znów rybkę na parze.
Ja ostatnio mam właśnie taką chęć: JEM RYBKĘ NA PARZE Z WARZYWAMI mniam pychotka

• Mamusia
Mam w książce coś takiego:
CZEGO NALEŻY SIĘ WYSTRZEGAĆ:
RYBY: Surowe wędzone ryby, na przykład pasztet z makreli, ....
ZAGROŻENIA: Toksoplazmoza

Kurcze ale ja też ostatnio nie zauważyłam, bo jadłam sushi domowej roboty a tu też piszą, że nie powinno się jeść.

Myślę, że jedna taka porcja nie zaszkodzi, ale właśnie pamiętałam to zdanie i dlatego się wystrzegałam makreli. Chociaż ryby są bardzo ważne w diecie ciężarnych. Tylko muszą być gotowane. Gotowane wędzone mogą być.

Ech... ale się rozpisałam... chyba nie ma co też przesadzać....

• Mamusia
martyna_czaro napisał(a):
Mam w książce coś takiego:
CZEGO NALEŻY SIĘ WYSTRZEGAĆ:
RYBY: Surowe wędzone ryby, na przykład pasztet z makreli, ....
ZAGROŻENIA: Toksoplazmoza

Kurcze ale ja też ostatnio nie zauważyłam, bo jadłam sushi domowej roboty a tu też piszą, że nie powinno się jeść.

Myślę, że jedna taka porcja nie zaszkodzi, ale właśnie pamiętałam to zdanie i dlatego się wystrzegałam makreli. Chociaż ryby są bardzo ważne w diecie ciężarnych. Tylko muszą być gotowane. Gotowane wędzone mogą być.

Ech... ale się rozpisałam... chyba nie ma co też przesadzać....

To mnie zaskoczyło 😮 😮 😮
mój mi nic nie powiedział... Pamiętam , że z Anielką tak samo jadłam w dużych ilościach 🤨 🤔