Skocz do zawartości

Majóweczki 2011 czy sa jakies????? | Forum o ciąży

justiks23

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Antenka ja biore caly czas Femibion i zapewne bede go brac jeszcze dlugo bo on jest rowniez dla kobiet karmiacych.

Bylam ponad 2,5h na spacerze. cudna pogoda, ale jestem wykonczona.. powiesilam pranko na balkonie. wczesniej poodkurzalam i lekko przetarlam podlogi i musze sie polozyc..

• Odpowiedzi 28,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• marinka

1932

• Aneczka1983

3111

• martyna_czaro

1704

• fijolek

2494

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
joma napisał(a):
Ja oprócz kwasu foliowego (na początku) i żelaza (teraz) nie brałam żadnych witamin, więc nie mam co odstawiać 😉
Ale położna na SR tym ciężarnym, które brały proponowała odstawić - bo duże dzieciaczki się rodzą 😉

ale co odstawic??

• Mamusia
fijolek napisał(a):
joma napisał(a):
Ja oprócz kwasu foliowego (na początku) i żelaza (teraz) nie brałam żadnych witamin, więc nie mam co odstawiać 😉
Ale położna na SR tym ciężarnym, które brały proponowała odstawić - bo duże dzieciaczki się rodzą 😉

ale co odstawic??

witaminy

• Mamusia
joma napisał(a):
fijolek napisał(a):
joma napisał(a):

ale co odstawic??

witaminy

hmm..

dziękuje Wam ślicznie za odpowiedź...no ja też biore cały czas kwas foliowy, magnez, żelazo i do tego dopegyt i fenoterol i zastanawiałam się czy brać jeszcze czy można już odstawić...a byłam w pon u lekarza i skleroza zapomniałam zapytać...no nic w przyszłą środę mam kolejną wizytę więc zapytam.. 🙂

• Mamusia
No ja nic o odstawieniu magnezu nie wiem... biorę sobie go rano i wieczorem, żelazo tylko wieczorem a nospę i luteinę 2x dziennie.
Nospę biorę dlatego, że cały czas (od jakiegos 20tc) stawia mi się brzuch. Bardzo się napina i twardnieje boleśnie...
Niedawno gin mi już odstawiła nospę i lut. ale po jakimś czasie znowu zaczął brzuch boleśnie twardnieć. Więc biorę znowu...
Dlatego też mamy abstynencję z mężem 😉 żeby nie pobudzać macicy do niepotrzebnych skurczów.

• Mamusia
Cześć brzuszki.
Dziś mama kupiła mi truskawki 😜 mniam!!!
Do tego pomogła w porządkach, ja narobiłam prania, bo pogoda świetna- jutro prasowanie 🤢. Ucięłam sobie 2 godz drzemki, a teraz leże i nic nie robię. Plan na dziś wypełniony..
Dziękuję Wam za wszystkie miłe słowa o zdjęciu i brzuchu mym ☺️ 😘 😘

• Mamusia
martyna_czaro napisał(a):

Ja cały czas biorę kwas foliowy (femibion2), magnez i żelazo... + nospa forte i luteina....

O to i ja mam podobny zestaw 😁 Tylko nospy już nie łykam, a jak za 2 tygodnie morfologia będzie w miarę ok to i żelaza koniec.
A witaminy dr mówiła, że i po ciąży mogę łykać, bo one dla matek karmiących też są.
Coś mnie zgaga nawiedziła 🤢