Skocz do zawartości

Majóweczki 2011 czy sa jakies????? | Forum o ciąży

justiks23

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
marinka napisał(a):
Witajcie! Jestem w domku 🙂 🙂 🙂

Jak wiecie urodziłam chłopca mojego! Józef 3760 i 57 cm 🙂 🙂

Jest strasznie kochany, spi i je spi i je 🙂 I ciąąąąąąąąąąąąąąąąąąąąąąąąąąąąąąąąąąąąągnie cyca jak nie wiem co 🙂 🙂

Marinko Kochana - serdeczne gratulacje. czekamy na foteczki

• Odpowiedzi 28,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• marinka

1932

• Aneczka1983

3111

• martyna_czaro

1704

• fijolek

2494

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

marinka napisał(a):
Witajcie! Jestem w domku 🙂 🙂 🙂

Jak wiecie urodziłam chłopca mojego! Józef 3760 i 57 cm 🙂 🙂

Jest strasznie kochany, spi i je spi i je 🙂 I ciąąąąąąąąąąąąąąąąąąąąąąąąąąąąąąąąąąąąągnie cyca jak nie wiem co 🙂 🙂

Marinko witaj Kochana.. 🙂 Gratulacje.. 🙂 Czekamy na foty.. 🙂

• Mamusia
witajcie popoludniowo! mialam chwilowy brak dostepu do neta ale juz wrocil 🙂 no wiec:
wizyta poloznej poszla jak po masle 🙂 super babka sie z niej sie okazala, nie siedziala dlugo ale wizyta byla wyczerpujaca chyba zapytalam o wszystko co chcialam, wedlug niej Piotrus rozwija sie prawidlowo,jakbym potrzebowala jeszcze pomocy zostawila numer a tak to juz nie bedzie przychodzic, ehh a ja sie tak stresowalam widac niepotrzebnie.
Marinko juz w domku? gratuluje jeszcze raz Jozefa przyznam ze opis jego porodu byl cudowny!!
Ide sie polozyc,dotlenilismy sie troche z malym i okazalo sie ze to meczace. zatem do pozniej 😘

• Mamusia
[URL=http://img811.imageshack.us/i/zdjecie0856.jpg/][IMG]http://img811.imageshack.us/img811/4715/zdjecie0856.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

[URL=http://img845.imageshack.us/i/zdjcie0454.jpg/][IMG]http://img845.imageshack.us/img845/708/zdjcie0454.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

To są 1 chwile Józka 🙂

• Mamusia
marinka napisał(a):
Gosia a czemu Ci daje popalić?? Co się dzieje??

wczoraj caly dzien nie spala tylko plakala bo kupiki nie mogla zrobic, przedwczoraj jak obudzila sie w nocy o 1ej to dopiero o 5ej poszla spac, nawet piers nie pomaga, potrafi wypic 80ml mleka, ulewa jej sie a i tak je 😮 mam nadzieje ze unormuje jej sie to i bedzie z czasem lepiej.

• Mamusia
Marinko cudowny, a jakie ma wloski. powiem ci ze ja przez pierwszy tydzien mialam troche zmartwien bo Piotrus mial zaparcia i to dosc bolesne, ale po wielu probach w koncu wszystko sie unormowalo i teraz wiem co to macierzynstwo,do tego polozna dzis byla nim zachwycona wiec moj nastroj idzie ku gorze 🙂
Gosia no wlasnie co sie dzieje, napisz moze wymyslimy i poradzimy cos razem!

• Mamusia
na zaparcia polecam herbatke plantex lub zwykla koperkowa, do tego kapiel, co do ulewania nic nie zaradze bo niestety nie karmie piersia a po sztucznym Piotrusiowi sie nie ulewa. glowa do gory kochana napewno wszystko sie unormuje, przeciez Vaneska ma dopiero 6 dni.

• Mamusia
narazie Piotrus jest na moim peselu, pozniej bedzie mial swoj, mowie u nas nie robia z tego problemu widocznie dla wlasnej wygody pan w USC wyznaczaja terminy.a ja poki co posluguje sie zaswiadczeniem ze szpitala o urodzeniu maluszka i do tej pory nie mam z tym zadnych problemow, widzisz co miasto to obyczaj.

• Mamusia
Hej kochane. Wpadłam napisać co tam u mnie. A więc tak: 25 pojechałam na pogotowie z infekcja gardła, z tamtąd skierowali mnie do szpitala, na izbie przyjęć okazało się że mam bardzo wysokie ciśnienie 151/106 i kazali podejść na ginekologie tam mnie zbadali brak rozwarcia, chodź główka nisko na ktg pełno skorczy które były bolesne i zostawili na patologi. Drugie ktg około 14 dalej bolesne skorcze. Wieczorem koło 21 brak skorczy, rozwarci e na 3 cm i tetno malucha dochodziło do 200. Decyzja lekarzy cięcie cesarkie dzidzius łapie infekcje od mamy. I tak o 21.40 urodził się Bartuś 🙂 ja od wczoraj jestem w domu niestety sama. Mój maluch musiał zostać w szpitalu z powodu spłycen oddechu które są spowodowane zmianami na płucach. Muszą go kontrolować jeszcze parę dni. Dostaje dwa antybiotyki i lek który zmniejsza te splycenia i sam sobie z nimi radzi. Jak będzie dobrze po odstawieniu leków to w środę odbierzemy Bartusia ze szpitala 🙂 no i musimy się zaopatrzyć do domu w monitor oddechu.

• Mamusia
hej kochane....ja dzis mam leniuszka i od 17 skurcze co pol godziny...mam nadzieje ze na dobre sie nie rozkreci bo maz caly weekend pracuje jako barman na weselu i porod odpada.... 🥴

Ktos mi sie wczesniej duzo pytal jak po weselu..ogolnie super potanczylam sporo az zdziwilam sie sama ze mialam sile i wogole bardzo dobrze sie czulam no i wytrzymalam do konca wyszlismy ostatni przed 6 rano ehe...ale na poprawinach bylam zrypana jak rex.. 😜 no ale potem w szpitalu wypoczelam 😜

A te wasze wszystkie dzidziusie sa przecudne....normalnie nie moge sie na malenstwa napatrzec.....eh 🙂 🙂

• Mamusia
jeszcz trochę i na forum będzie więcej rad doświadczonych mam niż dyskusji o porodzie itd 😜

a ja dziś jakiś kiepski dzień mam... miałam na spacerek iść ale jakoś dziwnie zaczął boleć brzuch więc nospa i do łóżeczka... a teraz chwilami nachodzi mnie taki ból promieniujący od krzyża przez dół brzuszka... może nie boli bardzo... ale takie nieprzyjemne to jest... 😞 zobaczymy co przyniesie nocka.. idę wziąć prysznic i będę sobie oglądać jakiś film...

Maluszki macie przepiękne 🙂 jak tak oglądam fotki to marzy mi się nasza Maleńka .... 😉

• Mamusia
Mamusia20 napisał(a):
Hej kochane. Wpadłam napisać co tam u mnie. A więc tak: 25 pojechałam na pogotowie z infekcja gardła, z tamtąd skierowali mnie do szpitala, na izbie przyjęć okazało się że mam bardzo wysokie ciśnienie 151/106 i kazali podejść na ginekologie tam mnie zbadali brak rozwarcia, chodź główka nisko na ktg pełno skorczy które były bolesne i zostawili na patologi. Drugie ktg około 14 dalej bolesne skorcze. Wieczorem koło 21 brak skorczy, rozwarci e na 3 cm i tetno malucha dochodziło do 200. Decyzja lekarzy cięcie cesarkie dzidzius łapie infekcje od mamy. I tak o 21.40 urodził się Bartuś 🙂 ja od wczoraj jestem w domu niestety sama. Mój maluch musiał zostać w szpitalu z powodu spłycen oddechu które są spowodowane zmianami na płucach. Muszą go kontrolować jeszcze parę dni. Dostaje dwa antybiotyki i lek który zmniejsza te splycenia i sam sobie z nimi radzi. Jak będzie dobrze po odstawieniu leków to w środę odbierzemy Bartusia ze szpitala 🙂 no i musimy się zaopatrzyć do domu w monitor oddechu.

Mamusia jesli chodzi o detektor oddechu polecam angel care. ?Na allegro kupisz spokojnie do 200pln uzywany, a naprawde warto!