Skocz do zawartości

czerwiec 2011 | Forum o ciąży

nika1306

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 11,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Małgorzatta zgadzam się z tobą by aż tak za bardzo nie brac pod uwagę terminu z usg bo dzieciaczki w różnym tempie teraz rosną 😮

To się ciesz że cię nie bolało jak dostawałaś miesiączkę ja zdechła byłam a jak byłam w pracy to nie pamietam ile razy zemdlałam od tego bólu masakra katorgie przeżywałam i na tabletkach jechałam przez bite 3 dni a lało się że hej... 🙂Taki ból czułam jakby mnie od środka rozrywalo i coś by miało wyjsc ze mnie i po tych bólach myślę że poród podobnie się odbywa 😮
Mówią że po ciąży powinny mi ustąpic te bóle miesiączkowe po żyjemy zobaczymy 🙂Normalnie nie tęsknię za miesiączką jedynie za seksem 🤪

• Mamusia
Butterfly napisał(a):
BarbaraK a musisz się określać co do znieczulenia już teraz? Bo może się okazać, że dasz radęi bez tego.
Ja to sie naczytałam o ćwiczeniach pomagających obrócić dzidzia i od dzisiaj kręcę biodrami i łażę na czworakach...

BarbaraK, Doris25, Kasienkaks dzięki wielkie za wsparcie! Po oklasku dla Was! :*:*:*

Właśnei nadrabiam te 2h i miałam Ci to zaproponować, są metody które wspomagają obrócenie się, moja miała 8dni temu 2,5kg i jeszcze się kręci więc myślę że jakieś 80% że się obróci, bądź dobrej myśli
a usg? hmm ja zawsze mam na wydruku że tolerancja +/- 15% wagi więc nie ma co nawet się przejmować to tylko orientacja dla nas nic więcej no i doświadczenie lekarza i sprzęt
kuzynka (właśnie po obiadku zabrała mnie na spacerek z synkiem i dopiero wróciłam) urodziła w terminie wg miesiączki czyli 40tc i mały ważył 3100 a na usg miał ważyć 2800 i też troszkę się obawiała a chlopak ma już 0,5roczku i rośnie jak na drożdżach i wszystko robi wcześnie 😉

tylko czasami myślę że te wszystkie pomoce typu waga z usg tylko nas nakręcają i psują nerwy bo się przejmujemy i w ogóle..

• Mamusia
Ze mnie się właśnie za dużo nie lało. Za to pierwsze trzy dni tak jak monia wymioty, tabletki i omdlenia z bólu - masakra!
swoją drogą ciekawe czy jak urodzę naturalnie, to poźniej też tak będzie boleć jak bede mieć okres? hmm..

• Mamusia
Określenie skali bólu jest chyba u każdego inne- jedne dziewczyny nie miały aż takich bólów- więc ich 100x bardziej jest mniejsze niż tych, które miały ciężkie przejścia w tym momencie. Tak naprawdę to chyba rzecz całkowicie indywidualna, podobnie jak czas trwania porodu itd... Tak mi się wydaje przynajmniej.
Co do terminów z USG to właśnie ja miałam dość nieregularne miesiączki... dlatego termin z OM w ogóle mnie nie przekonuje.

• Mamusia
Małgorzatta okaże się pózniej z tymi bólami miesiączkowymi i na moim przykładzie dam wam znac pózniej czy to się zmieniło ale to na tym drugim forum co Mikaanka założyła mamusie.net jak dobrze pamiętam 🙂A tak w ogóle pamiętacie o tym forum???By tam się zalogowac???

• Mamusia
Butterfly nie wierzę żeby ten termin miał Ci sie aż tak przesunąć nagle..... podobno z usg też nie z każdego ten termin jest prawidłowy.... podobno tylko dwa robione w odpowiednich tygodniach dają prawdziwy obraz i datę porodu, ale szczerze to nie wiem który, bardziej chyba początkowy któryś tydzień....

• Mamusia
czerwcowka napisał(a):
Ja poroniłam dwukrotnie i przez jakiś tydzień musiałam nosić pieluchę, potem już tylko wkładka i skąpe plamienia więc myślę że po takim donoszonym porodzie pielucha będzie ok 2 tyg,nie dłużej

ale każdy ma inaczej 🤢

Przykro mi czerwcówka 🤨

• Mamusia
tym bardziej że drugi raz był tydzień przed ślubem
ciężko było a to był czerwiec no i już we wrześniu poczęliśmy Nikolkę nasze Serduszko kochane
i dopiero w 8 miesiącu zaczęłam być o nią spokojna i odetchnęłam bo wiedziałam że już poradzi sobie na tym świecie ehh nie ma co zasmucać, My uważamy że jesteśmy najszczęśliwszą parą na świecie i czekamy na najukochańszą córeczkę. Człowiek uczy się doceniać życie.

A poza tym mała cały dzień szaleje i tak jakby miała tam jakiś mały scyzoryk i mnie kuła po bokach..

• Mamusia
czerwcowka napisał(a):
Ja poroniłam dwukrotnie i przez jakiś tydzień musiałam nosić pieluchę, potem już tylko wkładka i skąpe plamienia więc myślę że po takim donoszonym porodzie pielucha będzie ok 2 tyg,nie dłużej

ale każdy ma inaczej 🤢

oklask dla Ciebie za to, że jesteś dzielna i pomimo takich przeżyć jesteś wesoła i realizujesz marzenia 😉

• Mamusia
czerwcowka napisał(a):

ale każdy ma inaczej 🤢

Wspólczuję Czerwcówko i jestem pod wrażeniem że nadal próbowaliście i tym razem się udało 🙂Ode mnie też dostaniesz oklaska jak minie ten limit 🙂

• Mamusia
Ja z mężem ponad rok się staraliśmy o naszego skarba w zeszłym roku 21sierpnia bralismy ślub a tu zaraz 3 tyg po ślubie byłam w ciąży radośc ogromna 😁 śmiałam się że wcześniej nie miało byc tylko po Bożemu he he 🤪 po ślubie 🙂
Dziś mój mały także buszuje i się wypycha nóżkami tak u góry że aż zaboli próbuje go nagrac ale jest cwany jak włączę komórkę to przestaje 😞

• Mamusia
Dziewczyny, czy któraś z Was kiedyś w ciąży oddała stolec z krwią?? Sorry, bo to nieprzyjemne, ale właśnie mi się coś takiego zdarzyło i nie wiem, co mam robić. Hemoroidów raczej nie mam, a przynajmniej nic o tym nie wiem... I wcześniej nic mnie nie bolało ani nie miałam żadnych problemów z WC..

• Mamusia
Butterfly napisał(a):
Dziewczyny, czy któraś z Was kiedyś w ciąży oddała stolec z krwią?? Sorry, bo to nieprzyjemne, ale właśnie mi się coś takiego zdarzyło i nie wiem, co mam robić.

hmm jestes pewna ze to stolec z krwia? moze tej krwi jest malo? i to moze byc hemoroid...

• Mamusia
No właśnie nic takiego nie zjadłam raczej... Kurczę, położe się chyba po prostu i poleżę, bo nie będę przecież panikować i dzwonić do lekarza mówiąc, że mi- za przeproszeniem- krew z tyłka leci 🤢 Jutro na spokojnie zadzwonię do swojej położnej i zapytam...