Skocz do zawartości

czerwiec 2011 | Forum o ciąży

nika1306

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 11,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

LUNA - Ty się nie denerwuj tymi starymi k.... ze szpitala. Wiem, że łatwo mówić, ale im właśnie o to chodzi więc nie daj im tej satysfakcji ! Ważne są jak szklasz na wiosnę... Pamiętaj, że Majeczka też się wtedy denerwuje. Jak cię wkur... to bierz głęboki oddech w płuca, przytrzymaj i wypuść z całej pary i pamiętaj, że one są w pracy i to jest ich zasrany obiowiązek !

Dzieki DORIS25, masz rację ale ze mnie okropny nerwus...tym bardziej w czasie ciąży kiedy hormony szaleją i cieżko się opanować! A to że maluszek to odczuwa to prawda, widać było po KTG.... tyle ruchów w czasie 40min- jak nigdy!!!

Kładę się bo jutro ciężki dzień przede mną! Dobranoc 🙂

• Mamusia
A ja dopiero usiadlam, od 19.00 🤪. Cos mnie naszlo, poprasowalam wszystko dla malego, juz nie mam ani jednej rzeczy ktora trzeba by bylo wyprac albo wyprasowac. hehe.
Pozmywalam wszystko po obiedzie pieknie, herbatke wieczorna zrobilam, a tata zasnal na kanapie 🤢. No i teraz dopiero sie zorientowalam ktora godzina.
Maly dzis w miare spokojny, troche pobawil sie z tata i nic poza tym.
Chyba wszystkie brzuszki juz spia, nie bede tu prowadzic monologu hehe.

Spokojnej nocki :*:*:*

• Mamusia
hej brzuszki 🙂
ja na chwilkę, wykąpałam się, wyszykowałam... jutro ciężki dzień przede mną... stresujący 🙂 ide do szpitala no i zobaczymy co dalej 🙃 czy już sobie tam zostanę, czy mi każą pójść do domku.... troszkę się denerwuję 🙂 a nóż widelec może jeszcze tej nocy coś się wydarzy... 🙃 fajnie by było... wolałabym pojechać w bólach na IP niż jutro czekać tam w tej poczekalni..... 🤢 no ale cóż już bliżej niż dalej 🙂 także nie wiem co to jutro będzie... 13, czy okaże się szczęśliwy 🤨
jak mnie jutro tu nie będzie tzn że jednak jestem już w szpitalu 🙂 nie ma żadnej bo wzięłabym nr tel żeby dać znać... 🙃
no nic życzę spokojnej nocki wszystkim i do napisania 😉

• Mamusia
oj zaczynam się bać... 🙂 z jednej strony nie mogę się doczekać maluszka... a z drugiej boję się tej drogi przez którą oboje musimy przejść 🤔
no nic oddycham głęboko i się relaksuje 🙂 idę zaraz do męża pod kołderkę... no i może spróbujemy zadziałaś i akurat w nocy coś mnie weźmie 😉

• Mamusia
szok od polnocy tylko 3 posty na calym forum-juz myslalam czy czasem cos sie nie zepsulo 😉

mi od wczoraj cos sie saczy-noe wiem co to-za getste na wody plodowe za rzadkie na czop dobrze ze sie dzis umowilam na wizyte bo po terminie mam dosc sporego stracha o malutka...

skoro nikogo ni ma to zycze milego ranka dobrego samopoczucia i humoru a tobie nika wszystkiego najlepszego i zadowolenia z chlopakow 🙂

• Mamusia
DZIEN DOBRY 🙂
Jak tam humorki? Ja wczoraj cos marnie sie czulam, jakbym z wielkim kamieniem w brzuchu chodzila i wszystko mnie bolalo (skurczy oczywiscie nie mialam :side 🙂
W nocy bylo ok choc wstawanie i przewracanie sprawialo mi ogromna trudnosc i bol...
a teraz jest ok. wlasnie herbatke pije i pieski karmie. Pojde sie ogarnac i bede soie leniuchowac 😁 a co!
Jeszcze sie pochwale ze leki na grzybice podzialaly i juz nic nie cieknie i wogole wyglada jakby ta 3 dniowa kuracja faktycznie pomogla...tak mysle.
Lunaa i Agatka powodzenia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! trzymam za was mocno kciuki! Wszystko bedzie dobrze! Nie denerwujcie sie i badzcie dzielne jak zawsze! 😘 😘 😘 😘
Nika wszystkiego najlepszego z okazji urodzin! Duzo zdrowka dla was!
Monia i Iga powodzenia u lekarza, dajcie znac co i jak!
Jeszcze mialam cos pisac ale ze mam pamiec minutowa to nie pamietam 😜 😜
Milego poranka wszystkim zycze! 😘 do pozniej!

• Mamusia
Lunaa i Agatka powodzenia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! wszystko będzie dobrze 🙂 u mnie noc ok, coraz bardziej kręgosłup mi daje znać, w piątek urodziła moja koleżanka, nie odszedł jej czop, ani wody miała tylko skurcze regularne, i tak 4 dziewczyny z mojej szkoły rodzenia zostały już mamai 😁 rozpakowujemy sie powoli 😁 mój mąż wczoraj pytał małej kiedy będzie chciała wyjść ale nic nam nie odpowiedziała, ma nasz gdzieś 🙂 chcemy w tym tygodniu jeszcze pojezdzić po hurtowniach za wózkiem bo trochę boję się zamawiac wózek przez internet nie widząc go na oczy,

• Mamusia
Witam brzunie,
jak tu spokojnie ...
Ja wczoraj padłam jak pies pluto i nocka minęła mi bardzo dobrze. Mała jakaś spokojna jest od wczoraj ale coś tam się ruszyła więc odetchnęłam z ulgą. Jejku nie dociera do mnie, że zobaczę ją w przyszły WTOREK, aaaaaa !!! Nie mogę się doczekać aż ją przytulę

LUNA, NEQUITA, AGATA - Trzymamy kciuki, żebyście zaczęły już rodzić i żeby szybko Wam poszło !!!

• Mamusia
Hej dziewczyny, ja nie nadazam z produkcja mleka, a mala chce wiecej, dzis dostala rano + 30ml NAN i poszla spac, w nocy jadla co godzine... ja tu ja karmilam a pozniej pompowalam i tak w kolko xD... myslalam ze cos mnie trafi... zmeczona jestem strasznie 🙂 ale trudno, dzis bede probowac karmi- podobno pomaga .

Ja tez trzymam kciuki dziewczyny!! 🙂 powodzenia

• Mamusia

Cześc dziewczyny ja już jeden dzień po terminie i dzisiaj też jade na IP ale mam przeczucie ze powiedza zebym sobie poszla do domu no ale coz 🥴 już bym chciala miec za soba bo sie troche boje tego wszystkiego co mnie czeka 🥴 lunaa i Agatka powodzenia 🙂

• Mamusia
hej Laski 🙂
ja po weekendzie na pełnych obrotach 🙂 był i ślub, i przyjęcie, i komunią wczoraj... jak przyjechałam wieczorem wczoraj do domu, to przyszłam na boso już z garażu do mieszkania, bo nie byłam w stanie założyć butów, a małemu chyba też to dało w dupę nieźle, bo 2 dni brzuch napięty tak, że palcem nie byłam w stanie sie dotknąć... no i padłam. Tak dziś patrzę że zeszła mi cała opuchlizna z nóg, no i 2 kg na minus! czyli ważę 60 kg! a cały weekend nie żałowałam sobie niczego i sie objadałam totalnie 🙂

• Mamusia
jutro idę na usg zobaczyć czy mały przytył, bo jak tak to będziemy go wyciągać, a jak nie to w śr idę do szpitala na badania czy ruszamy w takim razie coś z wywoływaniem, no bo u mnie ta szyjka skrócona na maxa..... dobrze że nie zostałam w czw w szpitalu, bo bym miała weekend jak Nequita, czyli nic konkretnego 🙂

Laski, Dominika i Iga! wszystkiego naj! [color=purple][/color]

• Mamusia
Hello

Dziewczyny wszystkiego naj! Wiadomo, czego zyczymy teraz najbardziej 🙂
Mnie dzisiaj od rana jakieś skurcze męczyły. Teraz trochę się uspokoiło, ale myślałam, że śniadania nie będę w stanie zrobić. Teraz czekam na panów, którzy mają wymieniać kaloryfery i przede mną dzień pełen wrażeń ze szmatą i odkurzaczem, bo będzie trzeba znowu cały dom postawić jakoś do pionu po tych robotach. Oczywiście cieszy mnie to niezmiernie 🤢 Ale to już chyba będą ostatnie gruntowne porządki przed porodem.

Malgorzatta właśnie wczoraj sobie tak o Tobie myślałam, czy ogarnęłaś te dwie imprezy i czy czasem nie leżysz gdzieś w jakimś Skarżysku na porodówce... Pewnie Borys już jest gotowy do wyjścia, pozwolił się mamie wybawić i teraz będzie chcial, żeby cała uwaga była jemu poświęcona 😉

Agata, Lunaaa,Ania trzymam kciuki za wizytę w szpitalu. Na pewno dacie radę! Ten tydzień czuję, że będzie masakryczny jesli chodzi o rozpakowywanie.

BarbaraK wczoraj jak poczytałam o tych Twoich przebojach, to aż mnie zatkało. Mam nadzieję, że dziś czujesz się nieco lepiej przynajmniej psychicznie i wszystko się poukłada tak jak powinno.