Skocz do zawartości

czerwiec 2011 | Forum o ciąży

nika1306

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 11,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Cześć 🙂 dorwałam się chwilę do neta, bo muszę załatwić troszkę formalności i upewniam się czy dobrze wszystko zaplanowałam... 🙂 pojechaliśmy do mojego domu rodzinnego i złożę wkrótce wizytę w urzędzie... 🤢
Pozdrawiam serdecznie i miłego dnia życzę!! 🙂

• Mamusia
zawsze chciłam na morzem mieszkać ale cóż morze mam tylko w czasie urlopu i to tygodniowego a w większości przeważa wtedy marna pogoda 🙂 takie mam szczęście 🙂
Na ten rok planowaliśmy pierwszy długi bo 2tyg wyjazd ale niestety w tym roku wyjazd odpada bo Szkrabek za malutki 🙂 Choć w zeszłym roku widziałen niemkę która z takim 2 miesięcznym dzieckiem u nas na urlopie była- ale dla mnie to przegięcie.

• Mamusia
zaznajamiam się właśnie z kosmetykami dla Szkraba, chciałabym już kupić ale im więcej opini czytam tym robię się głupsza. Nie mówię już tu o firmach bo jestem za Nivea więc i Szkrabiwi takowe kosmetylki zakupię ale jedni radzą na początek tylko mydełko i oliwkę, drudzy oddzielnie szmpon, mydałko w płynie i oliwkę, trzeci tylko Oilatum i Sudocrem i już zgłupiałam 🤢

A największą zagadkę mam z tym kremem z filtrem niestety.

• Mamusia
Witam, witam 🙂 obudziło mnie wiercenie się w brzuszku 😁 haha Dzidzia głodna chyba była, bo zjadłam i teraz chyba poszła spać 😉 Ale parszywa pogoda u mnie, normalnie okropnie... ale nie pada przynajmniej (póki co) mam plan nie wychodzić z domu 😁 może pranie jakieś wstawię...
nika1306 zazdroszczę pogody pięknej i usg 😉 hehe
Dorota552 ja z kosmetykami się wstrzymałam, zobaczę co mi doradzi położna... bo znając mnie to nakupowałabym wszystkiego a później zalegałoby gdzieś na półce nieużywane 😉

• Mamusia
Dorota552 napisał(a):
zaznajamiam się właśnie z kosmetykami dla Szkraba, chciałabym już kupić ale im więcej opini czytam tym robię się głupsza. Nie mówię już tu o firmach bo jestem za Nivea więc i Szkrabiwi takowe kosmetylki zakupię ale jedni radzą na początek tylko mydełko i oliwkę, drudzy oddzielnie szmpon, mydałko w płynie i oliwkę, trzeci tylko Oilatum i Sudocrem i już zgłupiałam 🤢

A największą zagadkę mam z tym kremem z filtrem niestety.

a ja kupiłam wszystko Nivea ,szampony ,płyny do kapieli mydełka balasmy kremy cuda nie widy. a jak bobas bedzie uczulony to trudno ja bede używac 😉
aaaa udało mi sie złozyc wozek i łozeczko 😆

• Mamusia
hmm dziekuje mam takie wrażenie ze mały urodzi sie w połowie maja .. czasem łapia mnie skurcze zaczynam sie bac porodu .
a co do kremów to mam jakis do buzi na wietrzne dni , i pielegnacyjny i jeszcze s.o.s na rożne podrażniena ale nie jest to krem do pupy . do pupy kupiłam sudocrem , i tez nivea ..

• Mamusia
a to wiem bo już wynalazłam chyba wszystkie różne rodzaje tych kremów, szamponów, mydełek i co tam jeszcze Nivea dla Dzieci produkuje.
Ale jest jeszcze taki krem na słońce z faktorem 30, ale podobno cięzko się rozsmarowuje na pysiaku i dzieci płaczą przy jego nałożeniu- opinie kilku mam z netu.

• Mamusia
Witam brzuszki 🙂
Mam takie pytanie do was chce kupic karuzele nad łózeczko i nie wiem jaką wybrac czy z zabawkami pluszowymi czy z plastiku?Na pewno chce na baterie by miała 6 melodii 🙂
No i mam dylemat na forach różnych się opini naczytałam i mam mętlik w głowie jedni chwalą pluszowe inni ze nie bo kurz zbierają że często trzeba prac itd a wy macie już kupione jak tak to doradzcie 😮

• Mamusia
Dorota552 pozwól że się wtrące ja też kupuje serie z nivei i mam już prawie wszystko oprócz tego kremu na słonce z filtrem i też słyszałam że ten krem zle się rozsmarowuje a dziś widziałam w sklepie krem Linomag na słońce z filtrem 30 kosztował 18zł dla niemowlaka ale nie wiem czy jest dobry o innych nie słyszałam na razie i też mam dylemat co z tym fantem zrobic 😮

• Mamusia
Cześć dziewczyny, albo dopadła mnie jakaś depresja albo już sama w sumie nie wiem.
Od kilku dni nie mogę spać w nocy. Za cholerę nie mogę się ułożyć, powinno się spać na lewym boku, a ja na lewym mam wrażenie jakbym gniotła małą. Na prawym bolą mnie żebra. Jestem wykończona. Specjalnie nie robię sobie drzemek na dniu, a i tak w nocy nie śpię.

hej dziewczynki 🙂 ogarnełam troche w domu a teraz sjesta bo zadyszki złapałam 🤔! ja tez zastanawiałam się nad kosmetykami i wybiore tez firme Nivea miejmy nadzieje ze nasze maleństwa nie beda na nie uczulone 🙂
Monia29 Co do karuzeli to ja ma z pluszowymi misiami firmy fisher, dostałam ją od siostry- fakt kurz sie zbiera ale jak na wszystkim- Misie są zdejmowane wiec mozna je prac w pralce i odśweżać je co jakis czas... Na plastiku tez sie kurz zbiera, wiec wygodniej uprac pluszowe w pralce niż z plastiku sciereczka wycierac! I wydaje mi sie ze pluszowe są ładniejsze 🙂 Ale to moje zdanie!

kasienkaks- ja też miałam przez weekend problem ze snem ale to chyba przez te wichury 😠 budziłam sie o 2-3 i do rana nie spałam! Z ułożeniem się też mam problem stękam jak stara baba 🥴 jak sie przykręcam z boku na bok, ciężko znależć sobie wygodna pozycję do spania, na plecach odpada bo kręgosłup daje siwe znaki 😠