Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
madalena20 mi według wróżki Eleezy wychodzi córcia 🙂

Powiem Ci, że na początku ciąży to strasznie mnie ciągnęło do owoców, byle jakie, aby tylko były soczyste.
Teraz mi przeskoczyło na słodycze, chipsy, orzeszki i inne śmieci. Więc w sumie na podstawie jedzenia to ciężko powiedzieć.
Mi płeć dziecka jest obojętna, bo to moje pierwsze dziecko, za to moja mama i teściowa to modlą się o dziewczynkę 😁 Może ich marzenie się spełni 🙂

Eleeza napisał(a):
znalazłam stronę, na której jest ten kalendarz
http://jolmys.webpark.pl/

sprawdziłam to mi tylko 1 dziecię pasuje do kalendarza hihi

Eleeza napisał(a):
Marta-lion- ten synek to było do Ciebie 🙂 bo nie napisałam
Jak się sprawdzi stawiam ci najlepszy alkohol jaki lubisz 🙂 🙂 🙂 Oczywiście po zakończeniu karmienia 🙂 🙂 🙂

• Mamusia
madalena20 napisał(a):
jolajola a ty jakie masz zachcianki w ciazy?

Powiem ci ze na slodycze to nie mam ochoty a przed ciaza jadlam w sumie codziennie lubilam wszystko co slodkie a teraz nie bardzo... jadlam kanapki z sola i szczypiorkiem, grejpfruty gruszki, teraz mam straszna ochote na winogrona... a tak to sama nie wiem w sumie jestem wybredna co do jedzenia.

Co do zachcianek i wyglądania w ciąży. To ja w pierwszej ciąży uwielbiałam słodycze i wyglądałam okropnie, tyłam wszędzie - i urodziła się Emilka. W drugiej ciąży prawie nie jadłam słodyczy, uwielbiałam mięso i warzywa, wyglądałam świetnie, cera czysta i miałam tylko brzuszek, mimo że na wadze przybrałam tak samo - i urodziła się Majka.
Co do przebiegu ciąży nie mogę na razie wypowiedzieć bo tamte obie ciąże były jak książkowe, mogłam góry przenosić. Ta bardzo problemowa jest, więc zobaczymy ...

Eleeza napisał(a):
oby się wszystko wszystkim posprawdzało bo biedna moja skóra jeśli nie 😉 Lincz jak nic 😁 😁
No wiesz wróżka ma swoją odpowiedzialność hihi 🤪 🤪 🤪

madalena20 napisał(a):
A dziewczyny jak u was z ruchliwoscia dzidziusia? Czy to prawda ze dziewczynki mniej sie ruszaja w brzuchy?
Jak dla mnie nieprawda, no ale porównania nie mam. Nie wiem jeszcze co teraz w moim brzuszku siedzi 🙂 🙂 🙂 Ruchy czuję od 14tc, ale to moje trzecie dziecko.

• Mamusia
marta-lion napisał(a):
Eleeza napisał(a):
oby się wszystko wszystkim posprawdzało bo biedna moja skóra jeśli nie 😉 Lincz jak nic 😁 😁
No wiesz wróżka ma swoją odpowiedzialność hihi 🤪 🤪 🤪

w takim razie jakiś cennik muszę tu wysmyczyć 😁 😁

Ehhh co bedzie to bedzie w koncu i tak tego niezmienie. Jak cos to mezowi sie dostanie jak bedzie drugi synek bo to przeciez od plemnikow zalezy plec dziecka!!!

madalena20 napisał(a):
Ehhh co bedzie to bedzie w koncu i tak tego niezmienie. Jak cos to mezowi sie dostanie jak bedzie drugi synek bo to przeciez od plemnikow zalezy plec dziecka!!!
No dokładnie ja też mówię mojemu jak się napracowałeś tak będziesz miał hihi 😁 😁 😁

madalena20 napisał(a):
A w razie co to zawsze mozna zastosowac powiedzenie "do trzech razy sztuka" 🙂 🙂 😁
No u mnie teraz jest ten 3 raz - i ostatni 🙂 🙂 🙂

marta-lion napisał(a):
madalena20 napisał(a):
A w razie co to zawsze mozna zastosowac powiedzenie "do trzech razy sztuka" 🙂 🙂 😁
No u mnie teraz jest ten 3 raz - i ostatni 🙂 🙂 🙂

Wiec z calego serca zycze Ci i mezowi SYNUSIA !!!! 😆

Eleeza napisał(a):
madalena20 napisał(a):

wg tej zasady mój ojciec chcąc syna wyczarował trzy królewny 😁 😁 😁

😁 😁 😁 😁 😁 😁

Ja kiedys ogladalam w telewizji taki reportaz o kobietach ktore ciagle rodza dzieci tej samej plci i postanawiaja poddac sie sztucznemu zaplodnieniu tylko po to zeby urodzic cos innego.