Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Pati123 już niedługo też będziesz buszować po sklepach 😉

jolajola81 dlatego ja moim Braciom imiona ogłosiłam wcześniej
jako zaklepane 🙃 hehe
Zresztą podobają nam się inne.

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

mapa napisał(a):
Pati123 już niedługo też będziesz buszować po sklepach 😉

jolajola81 dlatego ja moim Braciom imiona ogłosiłam wcześniej
jako zaklepane 🙃 hehe
Zresztą podobają nam się inne.
Hehe mój brat to nawet nie ma dziewczyny, a co do dzieci 🙂 🙂 🙂 Z tym nie ma problemu 🙂

tak to już bywa z tym kopiowaniem hihi...ja miałam podobną sytuację ale co do wystroju mieszkania.Kiedyś pochwaliłam się przyjaciółce że jak będę mieć już swoje mieszkanie to będę chciała takie to a takie wnętrze i długo czasu nie minęło jak pomalowała tak właśnie u siebie 😞
no i w końcu jak kupiłam wymarzone mieszkanie to mój mąż nie chciał już tak pomalować,ale postawiłam na swoim i już...nie będę przez kogoś zmieniać swoich marzeń 😜 😉
A z imionami to też różnie bywa ... bardzo mi się podoba imię Nikodem no ale niestety kojarzy mi się z niefajną rodziną no i w końcu został Bartłomiej a na drugie Mikołaj 🤪

marta-lion napisał(a):
Hihi moniczek szukam teraz sharana jednak.

no my jesteśmy ze swojego zadowoleni hihi...życzę powodzenia w takim razie,u nas w Gdańsku sharany jak ciepłe bułeczki znikają z ofert

moniczek napisał(a):
marta-lion napisał(a):
Hihi moniczek szukam teraz sharana jednak.

no my jesteśmy ze swojego zadowoleni hihi...życzę powodzenia w takim razie,u nas w Gdańsku sharany jak ciepłe bułeczki znikają z ofert
W naszych terenach niestety jest mało sharanów. Ale w sumie pomalutku pewnie coś znajdę 🙂

Wiecie co ja teraz mam strasznie masakrycznie suchą skórę. Pisałam już o tym. Ale teraz okazuje się nawet, że niczym nie mogę się posmarować. Nie ważne jaki to balsam, ba nawet oliwka dla dzieci. Jak się tylko posmaruję skóra piecze i jest w czerwone plamy. Nie mam pojęcia czym się nawilżać. Krem na rozstępy jest ok, mogę się nim smarować, nie powoduje podrażnień. Ale nie mogę przecież smarować nim rąk i nóg 😮

marta-lion ja też tak mam potwornie suchą skórę od jakiś 2 tygodni
i ciągle mnie swędzi 🤢
Mi oliwka pomaga ale na jakieś 2 godziny...
Zwykle balsamy prawie w ogóle.

marta-lion ja też tak mam potwornie suchą skórę od jakiś 2 tygodni
i ciągle mnie swędzi 🤢
Mi oliwka pomaga ale na jakieś 2 godziny...
Zwykle balsamy prawie w ogóle.

Mapa ja to nawet nie mogę się teraz tą oliwką posmarować. Wczoraj jak to zrobiłam musiałam od razu zmyć wszystko, bo tak piekło i normalnie cała czerwona była skóra 😞

• Mamusia
Ja jestem alergiczką i ekstremalnie sucha i podrażniona skóra to moja codzienność praktycznie od urodzenia. Stosowałam już wiele różnych preparatów, dermokosmetyków etc, ale najlepiej działają na mnie kosmetyki zawierające mocznik- działa on silnie nawilżająco. Wcześniej stosowałam apteczny Iso-Urea z La-roche possay ale na dłuższą metę jego cena jest zabójcza, więc ponad rok temu spróbowałam Garniera Hydro-urea ( biało- niebieskie opakowanie), najpierw zaczęłam od gęstego balsamu ale później wybrałam lżejsze mleczko i jest GENIALNE. Używam codziennie i mam ładnie nawilżoną skórę a uwierzcie mi, że nawilżyć skórę osoby z atopowym zapaleniem skóry to nie lada wyzwanie 😁
więc polecam z czystym sumieniem

• Mamusia
Marta-lion- ja na oliwkę dla niemowląt jestem uczulona. Jeśli masz bardzo podrażnioną skórę możesz spróbować Emolium Krem trójaktywny, do kupienia tylko w aptece, moje najnowsze odkrycie na bardzo podrażnioną i swędzącą skórę, działa błyskawicznie i hamuje świąd. SUPER!!!
Możesz też spróbować natłuszczających preparatów do kąpieli dla osób z wrażliwą skórą, np. Balneum, Oilatum, Emolium.

Eleeza znam te preparaty do kąpieli bo moja starsza córka jest alergikiem i miewa problemy ze skórą. Niestety balsam balneum powoduje u mnie takie same podrażnienia jak oliwka. Normalnie tak nie jest, tylko teraz w ciąży mam okropne cyrki.

• Mamusia
marta-lion- mnie też czasami preparaty z apteki uczulają, ale myślę, że ten z Garniera mimo, że typowo kosmetyczny powinien przynieść Ci ulgę 🙂 Czasami się zdarza, że jak mam baaardzo podrażnioną skórę to przez pierwszą minutkę, dwie skóra mnie piecze ale po chwili przechodzi i jest super. I co ważne balsamy powinno się nakładać w ciągu najdalej 2-3 minut po prysznicu lub kąpieli, bo wtedy można zatrzymać w naskórku więcej wilgoci.

Hej dziewczyny mam do was ogromna prosbe czy mozecie ocenic zdjecie z usg i stwierdzic czy widzicie wargi sromowe czy siusiaka? Lekarz nie byl pewny co widac i jednoznacznie nie stwierdzil jakiej jest plci.

jolajola81 napisał(a):
o rany jak ja sie najadlam winogron teraz mnie brzucho boli.... 🤢 kupilam bezpestkowe, ale takie byly slodkie, ze nie moglam sie opanowac 😜 konca nie widac....

Ja winogron też uwielbiam-teraz bo wcześniej to grejpfruty. No i jak więcej tych winogron zjem to później mega nabrzmiały brzuch mam......... 🤢