Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Diviana ja tez zastanawiam sie nad zmiana lekarza. niby wszystko jest ok zleca mi badania ale wkurza mnie np to ze jest przeciwnikiem usg (bo jak nie zaszkodzi teraz to za 30lat moze mi sie odezwac - tak mi powiedzial ) o polowkowym to wogole nie ma mowy bo wg niego wystarczy w 12 tyg i gdzies kolo 36, wiec polowkowe robie i tak na wlasna reke.

lydziaa84 ja tez sie boje jak bedzie wygladalo nasze zycie. nie martwi mnie balagan tylko to ze bede miala na glowie dwojke dzieci - maluszka i mojego m. wlasnie lata po polu i puszcza latawca 😲 nie docieraja do niego argumenty ze bez wiatru to caly dzien moze biegac i tak latawiec nie poleci 😮 😮 potrafi nad ranem isc spac bo cala nac niemcow na xboxie zabijal. dorosly chlop a czasami gorzej niz z malym dzieckiem. plusem jest to ze nigdy sie nie nudze bo ma milion pomyslow na minute 🤪 🤪 🤪 🤪

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Paninka napisał(a):
Diviana ja tez zastanawiam sie nad zmiana lekarza. niby wszystko jest ok zleca mi badania ale wkurza mnie np to ze jest przeciwnikiem usg (bo jak nie zaszkodzi teraz to za 30lat moze mi sie odezwac - tak mi powiedzial ) o polowkowym to wogole nie ma mowy bo wg niego wystarczy w 12 tyg i gdzies kolo 36, wiec polowkowe robie i tak na wlasna reke.

lydziaa84 ja tez sie boje jak bedzie wygladalo nasze zycie. nie martwi mnie balagan tylko to ze bede miala na glowie dwojke dzieci - maluszka i mojego m. wlasnie lata po polu i puszcza latawca 😲 nie docieraja do niego argumenty ze bez wiatru to caly dzien moze biegac i tak latawiec nie poleci 😮 😮 potrafi nad ranem isc spac bo cala nac niemcow na xboxie zabijal. dorosly chlop a czasami gorzej niz z malym dzieckiem. plusem jest to ze nigdy sie nie nudze bo ma milion pomyslow na minute 🤪 🤪 🤪 🤪

OOO to zupełnie jak mój 🙂 i jeszcze przychodzi i trzeba przytulić i pogłaskać i zrobić kanapeczki i nałożyć pastę na szczoteczkę 🙃

Paninka zmieniaj. Co to znaczy nie ma usg połówkowego, mi właśnie na połówkowym lekarz wykrył pępowinę dwunaczyniową, w 12 tygodniu jeszcze tego nie widać.
Paninka będzie dobrze 🙂 A z takim mężem no nie sposób się nudzić. Hihi zobacz ja mam zbuntowaną księżniczkę w klasie II (w maju komunia), pozatym 19 miesięczną artystkę i teraz będzie kolejna. Do zabawek walających się już się przyzwyczaiłam 🙂

PS. Zapomniałam dodać męża -artystę.

aneczkare22 napisał(a):
zis na maksa mam senny dzień 😮

ja też...i jeszcze głowa mnie pobolewa.

Lubię wiosnę ale te różnice temperatur mnie wykańczają...
W autobusach czuję się jak w saunie 😠

• Mamusia
Widze dziewczynki, ze piszecie o swoich obawach ciążowych. Ja tez mam ale troszke innego rodzaju. 😞 Dzisiaj jechałam autkiem i widziałam, że niektóre kobitki naprawdę poczuły juz wiosnę, takie wydekoltowane, w mini a do tego szpileczki. 😠 😠 😠 😠. Dotarlo do mnie ze tego lata niestety nie będe tak seksowna jak one. 😞 I w tym momencie pomyslałam sobie o moim Krzysiu i dużym brzuchu który juz jest bardzo widoczny. 😞 Co to będzie jak dla niego nie będe juz atrakcyjna kobietą tylko jakąś beczka co się za nim toczy........ 😞 😞 😞 😞 😞

mapa napisał(a):
marta-lion tak już któryś raz patrzę i rozczula mnie Emilka...jest przesłodka 😁

I podobne Córcie są do mamy-nie wyprzesz się 😉
O dziękuję Ci 🙂 Kochana jesteś 🙂

Aniołek nawet nie wiesz jak kobieta w ciąży jest seksowna. Dbaj o siebie, bądź pachnąca, pomaluj się czasami (oczywiście o ile to robisz). Mój mąż zawsze mówił do mnie kiedy marudziłam nie jesteś gruba jesteś w ciąży. Zobaczysz dla męża nawet z brzuszkiem będziesz atrakcyjna. Wiem co mówię 🙂 🙂 🙂 A i inni będą się oglądać za przyszłą sexi mamą 🙂

aniolek82 napisał(a):
Widze dziewczynki, ze piszecie o swoich obawach ciążowych. Ja tez mam ale troszke innego rodzaju. 😞 Dzisiaj jechałam autkiem i widziałam, że niektóre kobitki naprawdę poczuły juz wiosnę, takie wydekoltowane, w mini a do tego szpileczki. 😠 😠 😠 😠. Dotarlo do mnie ze tego lata niestety nie będe tak seksowna jak one. 😞 I w tym momencie pomyslałam sobie o moim Krzysiu i dużym brzuchu który juz jest bardzo widoczny. 😞 Co to będzie jak dla niego nie będe juz atrakcyjna kobietą tylko jakąś beczka co się za nim toczy........ 😞 😞 😞 😞 😞

aniołek, faceci to wzrokowcy, nie ma co ukrywać... ale przecież nic tak nie łączy jak dziecko, więc nawet jak się będzie potajemnie gapił na jakieś roznegliżowane pindzie, to i tak Ciebie będzie kochał najbardziej i na pewno będziesz dla niego najpiekniejszą kobietą 🙂 nawet z wieeeeelkim brzuchem 🙂

• Mamusia
Moze masz racje Martusia. Co prawda bez makijażu to ja sie z domu nie ruszam, ale tak sobie pomyslałam, ze jak bede gruba i opuchnięta to wtedy nawet makijaż nie pomoze. 😜 😜 😜 😜 jadę do przyjaciółki na ploty. Moze humorek wróci. 🙂 Pa pa Dziewczynki

aniolek82 napisał(a):

Siehankowa własnie tez obawiam sie tych jego spojrzeń, one raczej nie będa poprawiać mi humoru 🤢 🤢 🤢 🤢

nie martw się, na pewno jak już będzie musiał się gapić, to zrobi to tak dyskretnie, że nawet tego nie zauważysz 😜 najważniejsze żeby nie wkręcać sobie niepotrzebnych rzeczy 😉 a jak już zrobi to przy Tobie i poczujesz się z tym zle, to zawsze możesz zrobić mu na złość i też patrzeć się na facetów 😜 to że jesteśmy w ciąży, nie znaczy że nie jesteśmy sexi 🙂 🙂

• Mamusia
Co do brzuszka na lato to ja uważam że nie ma nic fajniejszego niz dziewczyna w ciaży w sukience letniej i kapeluszu na głowie 🙂)))
Co do obaw zwiazanych z pojawieniem się dzidziusia i bałaganu...Mam koleżanke pedantka z niej nieprzeciętna...ma 2 coreczki a w domu błysk...Dziewczynki same sprzataja po sobie naśladując mamę..śmiesznie to wygląda...Najfajniejsze bylo jak z małą Alex poszłyssmy do kawiarni a jej spadło na ziemię trroche loda i ta malutka dwulatka starła go serwetka ...ale smiechu było 😁

Hihi moja Maja tak robi. Wyciera stoliki w restauracji chusteczkami Johnsons 🙂 🙂 🙂 Albo je ciasteczko
i chusteczką po każdym gryzie wyciera usta 🙂 🙂 🙂

• Mamusia
wogole male dzieci to cudne sa! szczegolnie jak glupotki wygaduje. nie mam jeszcze dzieci ale moja siostrzyczka ( 8 lat)jest swietnym przykladem. jak miala 3 lata to przyszla do mnie ze spakowanym plecaczkiem i twierdzila ze idzie do szkoly. jak spytalam gdzie do tej szkoly chodzi to jej odpowiedz zszokowala mnie. odparla ze studiuje na wszelki wypadek personalia zeby nie bylo zenady 🤪 🤪 🤪 do tej pory nie wiemy skad to podlapala 🤪 🤪

• Mamusia
siehankowa napisał(a):
mgrzedzicka napisał(a):
Hej Dziewczyny!! Jestem co prawda we wrzesniowkach ale mam pytanie. Czyjecie ruchy dziecka? od kiedy je czujecie?

ja od 16 tyg. czułam takie delikatne pykania, skubania rybki, a od 18 tyg. czuję już dość solidne kopniaczki 🙂 ale mój gin stwierdził, że to dość szybko jak na pierwszą ciąże, więc jeżeli jeszcze nie czujesz, to wszystko przed Tobą i nie ma się czym martwić 🙂

siehankowa, ale mnie rozsmieszylas tym swoim opisem hehe skubania rybki hehe smieszne.....
Ja ruchy poczulam pod koniec 17 tyg ale musialam sie wsluchac w swoj brzuszek a teraz to juz czesto czuje. 😆

• Mamusia
Crazzzyyy ja kiedys nie lubilam dzieci, balam sie ich.... ☺️ jak dowiedzialam sie ze bede miala siostrzyczke to wsiekla bylam. mialam 14 lat i nie w glowie mi bylo pomaganie mamie przy malym dziecku, ale ona nie oczekiwala tego ode mnie. teraz kocham moja wiktorie najbardziej na swiecie, jest mi wstyd ze moglam byc taka egoistka jak te male lapki uwiesza mi sie na szyji i mala obsypuje mnie buziakami jak sie dlugo nie widzimy/ jak sie dowiedziala ze bedzie ciocia to poplakala sie z radosci...