Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Eleeza to chcecie mieć ogromy ten dom, my kiedyś wychodziliśmy z założenia że potrzebujemy ogromnego domu i że tu sypialnia tu garderoba tu pokój dla rodziców tu coś tam, ale w końcu stwierdziliśmy ze musimy pomyśleć o sobie, a że planujemy póki co zostać we troje plus kot, ewentualnie jak nam się zmieni to dojdzie nam jeden członek rodziny, to nam wystarczy taki maleńki domek. Ponadto nie musimy tam do śmierci mieszkać zawsze można dom zmienić a póki co to wynajmujemy kawalerkę 20m i też się mieścimy jakoś 🙂
Daniela takie domy stare to mają dusze i fajnie że jest taki z historią i takie to można urządzać w takim super stylu 🙂 Firany bardzo ładne mi przesłałaś, ja póki co poszłam na taniość i kupiłam te z Ikei najprostsze za 15 zł i stwierdziłam że sama upnę bo ja lubię mieć okna odsłonięte i jak dużo światła wpada.
Marta-lion link dla Ciebie http://forum.muratordom.pl/showthread.php?179711-Dom-Diany-Zak%C4%85tek&p=4728534&posted=1#post4728534

Co do sierściucha to on raczej salonowy jest, trawki nie lubi 😎

• Mamusia
Diviana jestem takiego samego zdania co Ty jesli chodzi o wielkosc domu.... poza tym budowa to poczatek potem trzeba ten dom utrzymac ogrzac i liczyc sie z tym ze ciagle cos trzeba bedzie w nigo wkladac...my na razie mamy cale 15 metrow...ale szwgier ma sie wyprowadzic wiec wystarczy drzwi wykuc i bedziemy mieli 3 pokoje kuchnie i lazienke ( na razie pokoik z aneksem kuchennym) dzisiaj juz dach kryje i podobno do zimy ma sie przeniesc....

• Mamusia
Diviana na etapie planów tak to właśnie jest, że by się chciało mieć to i tamto i ciężko z czegoś zrezygnować, ale niestety każdy dodatkowy metr kosztuje i to słono. Więc liczę, że za jakiś czas odpuścimy niektóre rzeczy i wystartujemy z budową 😁

Diviana kupowałaś te z Ikea takie długie 3metrowe firany ?? one lill się chyba nazywają. Może i ja też kupię a mam znajoma krawcową to mi skróci i zrobi te "tutki"

• Mamusia
Eleeza napisał(a):
Diviana na etapie planów tak to właśnie jest, że by się chciało mieć to i tamto i ciężko z czegoś zrezygnować, ale niestety każdy dodatkowy metr kosztuje i to słono. Więc liczę, że za jakiś czas odpuścimy niektóre rzeczy i wystartujemy z budową 😁

Nasz pierwszy który wybraliśmy, że będziemy budować miał chyba z 250m 😮 😮 😮
Ale potem z rozsądkiem do tego podeszliśmy i stwierdziliśmy że 3 sypialnie plus salon są dla nas wystarczające 😆

• Mamusia
Daniela napisał(a):
Diviana kupowałaś te z Ikea takie długie 3metrowe firany ?? one lill się chyba nazywają. Może i ja też kupię a mam znajoma krawcową to mi skróci i zrobi te "tutki"

Tak właśnie takie kupowałam wczoraj 🙂 cena 15 zł więc nawet jak coś schrzanię to nie żal będzie wyrzucić, obcinać można bo się nie sejpią, a jak Ty chcesz własnie takie tutki zrobić to myślę że dla krawcowej to żaden problem, a pewnie wyjdzie o wiele taniej. Ja to czatuję teraz na promocje i jak coś sensownego wynajdę to stram się kupować by wyszło tanim kosztem.

dzień dobry brzuszki 🙂
Ja cały czas układam ciuszki dla małego.Jestem ciekawa czy dzis uda mi sie skończyc 🙂
Milium, Aasia powodzenia na wizytach 🙂
Diviana dobrze że z dzidziunia wszystko ok,a ty sobie przynajmniej odpoczniesz 🙂
Co do domku,to bardzo ladny.Nasz co do wielkosci jest podobny do twojego,z tymze ja mam pietro.Na poczatku chcielismy tez budowac partereowy ,ale nam działka na to nie pozwoliła.Ale tak ciesze się ,ze jestem na swoim 🙂
Wczoraj pytałam was o pieluszki,ale tylko Inez mi odpowiedziała.Więc zapytam jeszcze raz,chodzi mi o pampersy,które lepiej kupić pampers premium care czy pampers new baby.Wiem ,ze marta juz mi o tym pisałaś,ale nie ma to jak skleroza 😆

• Mamusia
Jestem już z powrotem. Obiad robię i tak podglądam Was. Diviana Wasz domek jest bardzo fajny i to dobrze, ze nie jest taki duży. Ja to zawsze mówiłam, że wystawienie ogromnej chaty żeby inni podziwiali mija się z celem. Piętro jast ale w zimie kaloryfzeery zakręcone, okna zaniedbane bo oszczędnośc i nikt tam nie mieszka, wszyscy na dole. Dużo takich domów jest. Te 105 m to uważam w sam raz.
Oj coś jeszcze chciałam dodac bo wizyty miałyście, ale zapomniałam kto... Chyba Diviana dalej na zwolnienie poszłaś tak? Odpoczywaj i się nie przemęczaj.
Jeśli kogoś pominęłam to przepraszam, ale życzę zdrowia dla każdej z was i każdemu maluszkowi 🙂 🙂
milium pozytywnych wiadomości życzę 🙂
Paninka Tobie spełnienia planów i marzeń 🙂
Idę już bo nie zjem 😉

A ja to Diviana myślę, że twój kot wkrótce zmieni zdanie na temat trawki. Okolicę masz cudną, obfitującą w żywe stworzenia, które można złapać, więc myślę, że się skusi 😁
Mój nie wyobraża sobie innego życia. Ale po polowaniu wraca na kanapę 😉 😉 😉
Wrzucaj nam co jakiś czas linka do twojego domku. Ja chętnie będę śledzić postępy.
Daniela, ja też myślę, że twój dom to ma duszę, czy to ten za konikiem? A domy przerobione z "niewiadomo czego" mogą być naprawdę niespotykanie piękne.
Życzę tylko nieustającej inwencji twórczej 🙂

Mamcie, ja się póki co ewakuuję. Jadę po moje dziecię do przedszkola.
A tym, które się dziś wybierają do lekarza, życzę powodzenia. Dajcie znać po powrocie.

Diviana domek śliczny, a jak ci zazdroszczę tego płaskiego terenu wokół. U mnie same górki, pagórki. Och kosic to 🙃 Wiem, wiem pagórki też można zagospodarować. Ale wiadomo jak to jest, w domku zawsze jest coś innego do zrobienia, zwłaszcza że ten mój to też taki przedwojenny 😉
A jeśli chodzi o zwolnienie, to ja tam Cię żałowac z tego powodu nie będę hehe 🤪 🤪 🤪 I tak już miałam dzwonić do tej fundacji 😁 😁 😁

aneczkare22 napisał(a):
Wczoraj pytałam was o pieluszki,ale tylko Inez mi odpowiedziała.Więc zapytam jeszcze raz,chodzi mi o pampersy,które lepiej kupić pampers premium care czy pampers new baby.Wiem ,ze marta juz mi o tym pisałaś,ale nie ma to jak skleroza 😆

Aneczka ja używam na początku tych pampers newborn 2-5kg, potem tych pampers new baby 3-6kg itp. Pampers premium care są poprostu cieńsze (hehe to jak z podpaskami) ale są tez droższe. Także wybór nalezy do Ciebie.

• Mamusia
Diviana domek super. 😉 Mi od zawsze się marzy taka nie duża parteróweczka z zaadaptowanym strychem, skosy w sypialni i okna do tego dachowe 😎 😎 😎 😎 😎 😎A kotek raczej przywyknie do spacerków wkoło domku 🙂 Tak jak mój po 6 czy 7 latach mieszkania w bloku przywyknął do ogrodu 😉 😉 😉

Dziewczynki, wam tez nie raz drętwieją palce u rąk???? Dzisiaj mi się to zaczęło, może coś z krążeniem 🥴 🥴 🥴

marta-lion napisał(a):
aneczkare22 napisał(a):

Aneczka ja używam na początku tych pampers newborn 2-5kg, potem tych pampers new baby 3-6kg itp. Pampers premium care są poprostu cieńsze (hehe to jak z podpaskami) ale są tez droższe. Także wybór nalezy do Ciebie.

dziekuje martuś,mozna zawsze na ciebie liczyć 🙂

• Mamusia
Dziękuję dziewczyny 🙂
Co do kota to zobaczymy co powie, choć jest totalnym leniem, to myślę że jakiś ptaszek ruszający sie w ogrodzie może być kuszący dla niego 🙂
Marta-lion Co do płaskości terenu to faktycznie z ogrodem łatwiej, ale ja uwielbiam górki i pagórki, może dlatego że z Suwalszczyzny pochodzę a tam równin raczej nie ma gdzie rodzice mieszkają, więc myślę że wszędzie są dobre i złe strony 🙂

aniolek82 napisał(a):
Dziewczynki, wam tez nie raz drętwieją palce u rąk???? Dzisiaj mi się to zaczęło, może coś z krążeniem 🥴 🥴 🥴

Aniołek ja już kiedyś o tym pisałam. Mi też czasem drętwiały nie tylko palce, ale np cała lewa strona, łacznie z językiem w ustach. Mówiłam lekarce i ona mi powiedziała że czasem tak bywa. Dziecko uciska poprostu jakiś nerw i stąd te odrętwienia. Maluch zmieni pozycję i problem zniknie. I faktycznie od jakiegoś czasu mam z tym spokój.

• Mamusia
Diviana jesli chodzi o lenistwo kocie to powiem Ci, że moja kotka poluje tylko i wyłącznie na motylki 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 Żadne ptaki ani inne żyjątka jej nie interesuja tylko motylki 🤢 🤢 🤢 Chwilke sie pobawi a jak zobaczy ze motylek juz nie może latac bo ma obskubane skrzydełka to zostawia go na pastwe losu i idzie szukac następnego 🙃

• Mamusia
marta-lion napisał(a):
aniolek82 napisał(a):

Aniołek ja już kiedyś o tym pisałam. Mi też czasem drętwiały nie tylko palce, ale np cała lewa strona, łacznie z językiem w ustach. Mówiłam lekarce i ona mi powiedziała że czasem tak bywa. Dziecko uciska poprostu jakiś nerw i stąd te odrętwienia. Maluch zmieni pozycję i problem zniknie. I faktycznie od jakiegoś czasu mam z tym spokój.

Mi też drętwieją szczególnie u lewej ręki, albo cała lewa ręka.