Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Pati123 napisał(a):
A u mnie taka ulewa,że szok aż net mi nie działał 😞
Daniela pisałam do Aniołka , jutro ma mieć zakładany krążek i mówi,że ma dość już szpitala i leków i ,że wymiotuje i chce do domu... Kazała Was wszystkie pozdrowić.

O pozdrów ja od nas 🙂 🙂 🙂

• Mamusia
Hej ja dopiero teraz, bo miałam strasznie zabiegany dzień 🙂
Po pierwsze gratuluję ślicznych brzuszków i pięknych fotek Danieli,Inez, Marcie i Madalenie 🙂
My dziś razem z mężem i synami byliśmy do południa na targu i mogę się pochwalić szlafrokiem, koszulą do karmienia i klapkami 🙂 Gorzej, bo w ciągu zakupów nie zauważyliśmy, że mężowi z kieszeni kluczyki do wozu wypadły 🙂 Godzinę ich szukaliśmy,ale na szczęście ktoś znalazł i dał je właścicielowi parkingu. Kosztowały nas 0.7, ale to i tak taniej niż wyrabianie nowych - ok. 150 zł.
A po południu byłam na wizycie 🙂 Wszystko jest ok, szyjka trzyma, żadne skurcze nie występują.
No i chciałabym podziękować wszystkim dziewczynkom, które nie pocieszały po ostatniej wizycie, kiedy to moja malutka ważyła 1270 g. A szczególnie Panince, która wtedy napisała, że maluszki tyją skokowo i na następnej wizycie może się okazać, że dziecko przytyje ok. 500g w ciągu dwóch tygodni.
Paninka twoje słowa okazały się prorocze 🤪 Moja maleńka przytyła 460 g i waży teraz 1730. 🙂 Lekarz zadowolony i ja też, chociaż stwierdził, że bardzo go dziwi rozmiar mojego brzucha 🙂 Powiedział, że dawno nie widział kobiety w ósmym miesiącu, która na to nie wygląda i ma macicę odpowiadającą 25 tygodniowi ciąży. Ale to była na szczęście jego jedyna uwaga 🙂 A tak to wszystko ok. 🙂
Acha i stwierdził jeszcze, że za mało przytyłam -12 kg, ale on to jakiegoś hopla na punkcie wagi ma i ciągle mu mało 🙂

Andzelika napisał(a):
Napiszecie mi coś o ten infekcji dziewczyny? Na co to ma wpływ ?

Andzelika kochana mało Ci zmartwień i szukasz innych na zapas. Nie stresuj się tak i nie wyszukuj na siłę informacji co Wam grozi. Infekcja to infekcja trzeba ją zwalczyć i już. Dziecko jest bezpieczne w Twojej macicy i nic mu nie grozi. Ale trzeba jej się pozbyć bo może doprowadzić do przedwczesnego porodu.

Andżelika pij dużo herbatki z żurawiny, jedź kiszone ogórki albo kapustę, pij jogurty naturalne i nie zaszkodzi jak łykniesz też te przyjazne bakterie o których pisałam Pati123

Dzięki Madzia 😘 Nie szukam zmartwień, tylko chciałam wiedzieć czy ma to jakiś wpływ, lepiej chuchać na zimne 😜
Kupiłam żurawit od dziś zażywam 🙂 🙂

Pozdrawiam również dziewczynki leżakujące w szpitalach 🙂

uciekam spać, jak większość z Was........ może jutro będę mniej obolała.........

dobranoc mamusie i brzusie 🙂

• Mamusia
Diviana napisał(a):
Witaj Paloma
Ja też na solcu chce rodzić, jak dojade 🤪 zazdroszcze że tylko 8 masz na plusie a wyglądasz rewelacja 😎

To widzę że jakąś trzyosobową salę trzeba rezerwować? 5 była fajna tylko łóżka tam były kiepskie 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁
Witam nową sierpnióweczkę 😉 Miło Cię tu widzieć! Brałaś no-spę? Jaka reakcja???

Hej dziewczyny+.widzę że już wszystkie śpią.ja sobie Was czytam codziennie po trochu pisać zbytnio nie mam co ponieważ tu w Anglii nie robią tak często USG(ostatnie miałam w 21tyg) ani żadnych dodatkowych badań oprócz,mierzenia ciśnienia,badania moczu,mierzenia dna macicy i czasami badania krwi.więc nie wiem ile moje maleństwo waży ani czy wszystko jest ok 😞.jeśli chodzi o przygotowania to mam prawie wszystko oprócz kosmetyków(czekam na dostawę z PL bo J&J ja nie ufam) ,fotelika samochodowego(tu obowiązkowy),pieluch i wózka(także czekam na niego bo ma być wysłany do mnie z Polski bo tam zostawiłam go po mojej córeczce) no i pieluch po które się już wybieram od 2 tygodni:/.jeśli chodzi o samopoczucie to trzymam się dobrze męczy mnie to samo co większość z Was czyli zgaga która mnie zabija 😞, oraz ból pleców.Twardnienia brzucha nie mam tylko czasami ból brzucha i muszę lecieć na wc(może to te oczyszczanie się organizmu co pisaliście nie wiem).ja znowu coś przeczuwam że u mnie będzie w terminie lub nawet po.Czytałam tu na forum i te smutne wiadomości(BARDZO WSPÓŁCZUJE )i te radosne(SKŁADAM GRATULACJE niech się zdrowo chowa maleństwo).Oraz witam nowe koleżanki sierpniowe 😁.aha i bym zapomniała teraz mam wizyty u midwife (położna)co tydzień ale tak jak pisałam wcześniej tylko te rutynowe badania będą no i dowiedziałam się że jak na razie nie ma przeciwwskazań do porodu w wodzie więc chyba się załapię tym razem na poród jaki chce:]Rodziła któraś z Was już w wodzie?jak wrażenia naprawdę lepiej jest niż normalnie,mniej boleśnie?pozdrawiam i życzę miłej i spokojnej bez bóli nocy i tym mamusią co są w szpitalu szybkiego powrotu do domu,aby mogły w spokoju oczekiwać terminu porodu.

• Mamusia
Joan84 to widzę, że z opieką masz tak jak ja w Norwegii. Ostatnie USG miałam w 24tc i teraz będę miała w 36. Też nie wiem ile waży moje maleństwo i ile mierzy. Chodzę na standardowe wizyty do lekarza i położnej i mam wykonywane rutynowe badania. Martwię się trochę,wiadomo, ale staram się być dobrej myśli, że wszystko jest ok i będzie ok 🙂

Mam pytanie do mamusiek: macie wystający pępek? Bo ja nie i nie wiem czy to normalne 😮

Mówię Wam DOBRANOC chociaż pewnie długo nie zasnę. Nienawidzę tych nocy 😠

A jutro pewnie 5000 strona pyknie 😁 Może się załapię, chociaż znając życie będę spała ☺️

P.S. Pozdrawiam szpitalne mamuśki 🙂 🙂 🙂