Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Kornelka napisał(a):
aniolek82 napisał(a):
Dzień dobry Mamusie rozpakowane i te w dwupaku 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂
Widzę, że angel69 się odnalazła 😉 😉 😉 😉
U Nas nocka w miare przespana, Oliwka budziła się dwa razy na jedzenie i potem spała do 9.30 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 Oj, żeby każda nocka tak wygladała 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

aniołek to super 🙂 🙂 🙂 Oliwka po pokarmie z piers pewnie taka spokojna bo najedzona 🙂 🙂 Oj to już będzie dobrze 🙂 Tylko się cieszyc. Zdrówka Wam życzę kolejny raz 😘

Dziękuje Kornelka 🙂 🙂 🙂 🙂 Musi byc dobrze. 🙂 Nie ma innej opcji 😁

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Kornelka tak mówią ze jak dzidziuś jest spokojny w brzuszku to potem dokazuje, a jak sie wierci to później jest spokojny 🙂 Ja byłam strasznym kopaczem a potem takie ułożone dziecko, a moja siostra była tak spokojna ze moja mama co dwa dni jezdziła do lekarza zeby sprawdzic czy z nia wszystko ok, a potem taki szogun z niej był, także wszystko do nadrobienia hihi.

• Mamusia
Ostatnio gdzieś wyczytałam, ze w ciągu ostatnich miesięcy w brzuszku dziecku kształtuje się charakter 🙂 Te spokojne dzieci najprawdopodobniej będą równie spokojne po urodzeniu, te bardziej ruchliwe takie zostaną 🙂 Moja Hanka należy do tej drugiej grupy - więc zaczynam się bać 😁

• Mamusia
milium napisał(a):
Kornelka tak mówią ze jak dzidziuś jest spokojny w brzuszku to potem dokazuje, a jak sie wierci to później jest spokojny 🙂 Ja byłam strasznym kopaczem a potem takie ułożone dziecko, a moja siostra była tak spokojna ze moja mama co dwa dni jezdziła do lekarza zeby sprawdzic czy z nia wszystko ok, a potem taki szogun z niej był, także wszystko do nadrobienia hihi.

Z tego wychodzie, że ile ludzi - tyle opinii 🤪 🤪 🤪 🤪

• Mamusia
Paninka napisał(a):
Kornelka spokojnie pewnie po prostu masz grzeczne dziecko...ja to w sumie moglam sie spodziewac ze nasze to rozrabiaka bedzie...po rodzicach, szczegolnie po tatusiu...i dlatego jak przez trzy dni mniej ruchliwa byla to sie troszke przestraszylam... 🙃 🙃 ale znowu szaleje 🙂 🙂

Jak czasem czytam co piszesz o swoim męzu to czytam jakby o swoim 😁 🙃 😮 Pomysłów nigdy nie brakuje. Już nie wykrywacz metali będzie kupował i nie buty na rower ale telewizor 🤪 Wiesz co? jakoś bardzo mi się podoba jak mówisz Lilka 🙂

• Mamusia
aniolek82 napisał(a):
Kornelka napisał(a):
aniolek82 napisał(a):
U Nas nocka w miare przespana, Oliwka budziła się dwa razy na jedzenie i potem spała do 9.30 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 Oj, żeby każda nocka tak wygladała 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

aniołek to super 🙂 🙂 🙂 Oliwka po pokarmie z piers pewnie taka spokojna bo najedzona 🙂 🙂 Oj to już będzie dobrze 🙂 Tylko się cieszyc. Zdrówka Wam życzę kolejny raz 😘

Paninka ja tez się modlę żeby jej tak zostało 🙂 Ale powiem wam, że leżała ze mna na oddziale dziewczyna której synek całe noce nie spał a w dzień jakby dziecka nie było 🤪 🤪 🤪 🤪 W nocy na przemian karmiła go i przewijała a jak tylko odlozyla go do łóżeczka to zaraz płakał a w dzień spał ja suseł 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 Normalnie az mi jej szkoda było 😮 🤢

• Mamusia
WITAJCIE MAMUSIE 🙂
Ja wczoraj byłam na imprezie plenerowej 🙂 malutka posłuchała mnie i wytrzymała 🙂 🙂 🙂ale jak wróciliśmy o północy do domu i się położyłam to myślałam, że z bólu narobię w pidżamkę ale na szczęście doszłam do wc 🙂 jak wróciłam położyłam się na drugim boku i znów boli 😞 mówię to plecy-też straszny ból 😞wylądowałam na kolanach oparta o łóżko ale już miałam myśli aby jechać do szpitala na ktg ale malutka dała mi zasnąć 🙂 🙂 🙂
Mamusie czy wam też brzuchy się brzydkie robią? 😞 no ja jak popatrzyłam w nocy na swój to normalnie masakra z dnia na dzień robi się gorszy i roztępów przybywa i takie brzydkie są JESTEM PRZERAŻONA!! 😲 😲

• Mamusia
aniolek82 napisał(a):
Kornelka napisał(a):
aniolek82 napisał(a):

Aniołku gratuluję naturalnego karmienia i przespanych nocek 🙂

• Mamusia
milium napisał(a):

🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪
szogun, ładne porównanie 🤪 🤪 🤪 🤪 masz oklaska 🤪 🤪
W czwartek mąż powiedział, że będziemy małego wyjca mieli i że będzie mu pysia wąchał a tu jeszcze szogun 🤪 🤪 🤪 Do łez mnie to rozbawiło, fajne określenie 😁 Powiem mojemu, że teraz jest spokojny ale potem to z Rysia szogun będzie 😁
Dzięki dziewczyny, na doła pomaga kontakt z Wami 😘

• Mamusia
Aniołku ja również się cieszę że masz przespane nocki, bo już najgorsza opcja to własnie taka co napisałas w dzien spi a w nocy buszuje,
Ann wiesz ja sie tym doświadczeniem z mojej rodziny pocieszam, bo mój synuś ostatnio zachowuje sie jakby mu sie uaktywnił gen ADHD i martwie sie ze bedzie taki szalony od urodzenia, a najbardziej martwi mnie to ze sie uaktywnia w nocy 😮

• Mamusia
Kornelka napisał(a):
milium napisał(a):

🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪
szogun, ładne porównanie 🤪 🤪 🤪 🤪 masz oklaska 🤪 🤪
W czwartek mąż powiedział, że będziemy małego wyjca mieli i że będzie mu pysia wąchał a tu jeszcze szogun 🤪 🤪 🤪 Do łez mnie to rozbawiło, fajne określenie 😁 Powiem mojemu, że teraz jest spokojny ale potem to z Rysia szogun będzie 😁
Dzięki dziewczyny, na doła pomaga kontakt z Wami 😘

Cieszę sie, że Ci poprawiłam humorek 🤪buziaczek 😘

Paninka napisał(a):
AsiulkaZG83 usmialam sie z tej rzepki 😁 😁 😁 😁 ja nie wiem czy to juz...i tak mysle ze 3 dni caly czas lezalam bo w szpitalu nie pozwalali chodzic a jak tylko wrocilam do domu to ze dwie godziny sprzatalam, pralam, do sklepu pojechalam i moze od tego te bole sie naslily...ale sie nie ,artwie co ma byc to bedzie...cora wazy juz przyzwoicie ( jak to lekarz okreslil) porod mnie nie ominie wiec teraz czekam...i w sumie to chcialabym zeby nagle mnie zlapalo 🙃 🙃

a no pewnie niech sie dzieje wola Boza ! 🤪 🤪Aby w zdrowku i Mamuni i Coruni,tegoz Ci z calego serca zycze 😘

• Mamusia
Moniq co do brzusia to ja mam rozstęp przy pępku i tylko ten jeden póki co pozostaje bez zmian.
Co do ruchliwości to ja mam poczucie że moja mała rusza się cały czas, jak w nocy się obudze to się rusza, rano 15 min po przebudzeniu też, teraz też wariuje i ma czkawkę, jak śpi to tak max pół godzinki więc jak nie wiem co to będzie 😉

• Mamusia
Witajcie Słoneczka!
Kornelka ma rację że kontakt z Wami to podtrzymanie na duchu i poprawa nastroju zapewniona!!!!!! Dlatego dziś zajrzałam z rana bo mantrę Fogi od godziny powtarzam. Pustaki pustaki pustaki 😉 Kocham mojego Skarba, ale czasem totalnie mnie dobija. Wrócił koło 2 z pracy (obskoczył dwa wieczory panieńskie 😉) Ponieważ ja nie mogłam spać zasnęłam może 20 minut wcześniej. Zosieńka obudziła nas koło 9 😉 Wiedziałam że nie ma masła wędlinki i jakaś śniadaniowa pustka. Pomyślałam że pójdę do sklepu. Ja wychodzę a mój mąż kupiłabyś to i to i tamto... Stwierdziłam że pójdę dalej do sklepu i kupię mężowi coś na co miał ochotę. Ale sama też miałam zachciankę i wzięłam kawałek arbuza. W drodzę powrotnej zrobiło mi się duszno i zadzwoniłam by ktoś po mnie wyszedł. No to wyszedł mój mąz jak już w bramę wchodziłam i wyjechał na mnie że latam po marketach, że bzdury kupuję. Tak mnie wkurzył że usiadłam na półpiętrze i się popłakałam bo mnie bóle w pachwinach złapały!!!!!! Wszystko skwitował tym że się o mnie denerwuje więc mu powiedziałam że chciałam zrobić mu przyjemność i że jak się boi to mógł sam iść!!!!!!!!!!!!!! O! to się wyżaliłam;(
Któraś pytała o podłogę w mojej kuchni... Przestałam marzyć 😉 Ostatnio nogi moczyłam bo mi drzazga albo jakieś inne świństwo się wbiło ;( Jednak mój mąż obiecał że zrobi tą podłogę zanim się Mała urodzi, no może zanim wrócimy do domku 😉 (poprawił się po chwili)

aniołku strasznie się cieszę że z Oliwką OK i że zaczyna ciągnąć cyca!!! To fantastyczna wiadomość!!!!!!!!!!!!!!!!!!

aaaaa Kornelka Ty już nie wymyślaj i nie kombinuj jakby się bardziej umartwić!!!

Miłego Dnia!!!!!!!!!!

• Mamusia
A co do bóli, to ostatnio też cała mariola i jej okolica mnie bolały i czasem miałam kłucia, ale od wczoraj to ja mogę góry przenosić. Mam mega dużo energii i mniej problemów z przekręcaniem się w łóżku i nawet w nocy plecy mnie nie bolą 🤪
Co do brzucha to rozstępów brak- mam tylko parę przebarwień no i czasem robi się czerwony i nogi też.

Hej! !!!

Ja też mam dziś lenia.. nie mówię już o małej, bo ona od dwóch dni jakoś mało aktywna, ale staram się nie panikować.. od czasu do czasu da o sobie znać i tyle...
Pogoda też mnie nie rozpieszcza, leje, jest szaro i buro 🤢 🤢 🤢

Kurcze.. wiem, że jeszcze za wcześnie, ale chciałabym już być na finiszuu a najlepiej, by było już po wszystkim... coraz ciężej mi cokolwiek zrobić... ech......

• Mamusia
Ja zjadłam i znów mi do głowy coś przyszło........
Dziewczyny jak dziecko się rodzi to buzką do góry czy w dół?
Może to mi rozjaśni ułożenie babla.
Ja cwiczę leżenie odłogiem ale niedługo mąż wróci to zniknę.

• Mamusia
Kornelka moje Maleństwo też mniej ruchliwe, ale ja tłumaczę sobie w ten sposób,że ja niska jestem, a ona dość duża bo tak lekarz coś dwie ostatnie wizyty napominał i w związku z tym moja Nadia ma mniej miejsca niż u wyższych mam dzidziusie...
A co do ruchliwości to też słyszałam,że jak małe są w brzuchu spokojne to potem rozrabiają, a jak w brzuchu rozrabiają to potem spokojne, więc zaczyna się obawiać, bo ja podobno pieron byłam nie z tej ziemi 😮

Karolcia...... ech szkoda gadać o tych chłopach 🤢 Mam nadzieję, że tę podłogę jednak skończy przed narodzinami malutkiej..... w sumie oni na wszystko mają czas.......