Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Paninka napisał(a):
Kornelka a mnie wyrzuty sumienia mecza bo Cie wstrzymuje 😉 😉 😉 masz oklaska na odwage... 😘 😘

Oj no co Ty. Nic Cię dręczyc nie może i nawet nie powinno, ja tak nie chcę. Jak będę pierwsza to dobrze a jak Ty to drugie dobrze 🙂 Ja Ci życzę jak najlepiej 😘 😘 Paninka no przecież nie ma rady - jak weszło to wyjśc musi, pamiętasz jak dziewczyny pisały? 😉 Rozpakujemy się w drugiej turze pewnie jedna po drugiej jak nasze forumowe mamy w lipcu 🙂 😉 🙂
Dziękuję za oklask al eon mi się ie należy bo ja wcale odwazna nie jestem 😜 T 😜rzęsę dupką jak galareta 😜 Ja Tobie go oddam, należy Ci się za wszystko po prostu 😘

Kornelka napisał(a):
Paninka napisał(a):
Kornelka a mnie wyrzuty sumienia mecza bo Cie wstrzymuje 😉 😉 😉 masz oklaska na odwage... 😘 😘

Oj no co Ty. Nic Cię dręczyc nie może i nawet nie powinno, ja tak nie chcę. Jak będę pierwsza to dobrze a jak Ty to drugie dobrze 🙂 Ja Ci życzę jak najlepiej 😘 😘 Paninka no przecież nie ma rady - jak weszło to wyjśc musi, pamiętasz jak dziewczyny pisały? 😉 Rozpakujemy się w drugiej turze pewnie jedna po drugiej jak nasze forumowe mamy w lipcu 🙂 😉 🙂

Kornelka czeka na Ciebie Paninka żebyście razem mogły urodzić jak Marta i Madzia 🤪 🤪 🤪

• Mamusia
moniczek napisał(a):
Kornelka napisał(a):
Paninka napisał(a):

Kornelka czeka na Ciebie Paninka żebyście razem mogły urodzić jak Marta i Madzia 🤪 🤪 🤪

moniczek nie wiem czemu ale ja tak czuję, że coś w tym właśnie jest. Zobaczymy 🙂
A jak Ty sobie kochana radzisz z obowiązkami? Ja Cię podziwiam....

• Mamusia
Witajcie Mamusie

My po spotkaniu z położną, zbadała mnie, okazało się, że na szybszy poród niż za ok. tydzień się nie zanosi 😞 😞 Więc w czwartek rano jadę do szpitala 😞 😞

Zrobiła to co mogła zrobić, "zbadała" mnie w taki sposób, że szyjka z twardej zrobiła się półmiękka a z braku rozwarcia zrobiło się 1,5 cm rozwarcia, ale ból przy tym nieziemski 😞 😞 i jeszcze jak zobaczyłam tą zakrwawioną rękawiczkę to mi się słabo zrobiło 😞 Szyjka jeszcze długa-2cm, po tym badaniu prawdopodobnie czopa już brak. Podobno problem polega na tym, że Liwcia nie napiera zbyt mocno na szyjkę i dlatego ta się nie skraca i nie pojawiają się skurcze. Kazała mi jak najwięcej chodzić, ale w moim przypadku to trudne, bo Mała uciska mi na korzeń nerwowy i nie mogę ruszać prawą nogą, chodzę jak paralityk albo jak bym miała jedną nogę krótszą 😞

Pije mikstury i herbatki przyspieszające dojrzewanie szyjki, bo jedyne co mogłyśmy zrobić w tej sytuacji to doprowadzić do sytuacji, że stawię się w szpitalu z szyjką gotową do porodu i nie będą wywoływać porodu tylko poobserwują mnie i dadzą mi kilka dni na to, żebym urodziła bez wywoływania.

Proszę o jakiś jabłecznik ze specjalną dedykacją 🙂

Carla
gratuluję ślicznego Antosia 🙂 W którym szpitalu rodziłaś?

• Mamusia
Moniczek dokładnie to samo pomyślałam o Panince i Kornelce co Ty,że one razem jak Marta z Madzią urodzą 🙂 🙂 🙂
Elleza ja będę ściskać ogromniaście kciuki, aby to rozpakowanie wreszcie u Ciebie nastąpiło 🙂 🙂
Trzymaj się kochaniutka, z tego co piszesz masz niesamowicie świadomą położną i z nią nie zginiesz, a i bobaskowi ona krzywdy zrobić nie da więc możesz być spokojna, oby do czwartku jak piszesz a potem z górki na pazurki 🙂 🙂

• Mamusia
Elaeza po takim badaniu moja bratowa urodziła jeszcze tego samego dnia. Ale wiesz co? Twarda jestes, serio. Jejku mi strach zdolnosc racjonalnego myslenia odbiera, a Ty piszesz, że tylko albo aż, słabo Ci się zrobiło po badaniu............ Rozumiem, że jestes w domu tak? To życ

• Mamusia
Elaeza po takim badaniu moja bratowa urodziła jeszcze tego samego dnia. Ale wiesz co? Twarda jestes, serio. Jejku mi strach zdolnosc racjonalnego myslenia odbiera, a Ty piszesz, że tylko albo aż, słabo Ci się zrobiło po badaniu............ Rozumiem, że jestes w domu tak? To życzę Ci szybkiego i w miarę bezbolesnego rozwiązania.

• Mamusia
Eleeza napisał(a):
Dzięki Pati 😘 😘
Ja za Was też trzymam kciuki z całej siły 🙂

Podczas tego badania doświadczyłam namiastki bólu porodowego i lekko nie będzie 😞

Wiesz ja też wiem,że po cesarce od razu chodzić nie będę mogła, dziecka wziąść na ręce i po niej zapewne jakiś dłuższy czas dochodzić do siebie będę, ale pieprzyć ten ból i wszystko przecież nasze skarby wynagrodzą nam wszystko 🙂 🙂:

• Mamusia
Mam dużo do nadrobienia, nie wiem co się dzieje i pewnie dopiero jutro uda mi się to zrobić.
Eleeza musialaś być dzielna przy tych zabiegach, trzymam kciuki by to poskutkowało i by dzidziuś się szybciutko urodził.
AAA i 15 jest doczekałyśmy 2 tyg urlopu więcej gratulacje dla wszystkich mam

• Mamusia
Kornelka napisał(a):
Elaeza po takim badaniu moja bratowa urodziła jeszcze tego samego dnia. Ale wiesz co? Twarda jestes, serio. Jejku mi strach zdolnosc racjonalnego myslenia odbiera, a Ty piszesz, że tylko albo aż, słabo Ci się zrobiło po badaniu............ Rozumiem, że jestes w domu tak? To życzę Ci szybkiego i w miarę bezbolesnego rozwiązania.

Dzięki Kornelka, mam nadzieję, że po tym "ręcznym" rozwieraniu szyjki coś się u mnie ruszy... chociaż szanse na urodzenie dziś lub jutro są minimalne. Położna stwierdziła, że decyzja o położeniu mnie już w czwartek do szpitala jest pochopne bo spokojnie mogłabym poczekać na poród te kilka dni w domku, no ale skierowanie od lekarza prowadzącego jest więc nie wolno mi tego zbagatelizować.
Jesteśmy w domku, byłam tylko na chwilę w szpitalu na dyżurze położnej.

Mam nadzieję, że Rysiu też się wreszcie zdecyduje na wyjście 🙂 Trzymam mocno za Was kciuki 🙂
My się musimy wreszcie rozpakować żeby zrobić miejsce pozostałym sierpnióweczkom 🙂

Carla Gratuluję !!! To Ci się niespodzianka trafiła 😉
Eleeza modlę się obym nie musiała doświadczać tego co ty 😞 U mnie Pani doktor juz na kolejnej wizycie mówi że wcześniejszego porodu to ona nie widzi i do terminu donoszę. A jak się tak boję żebym tylko nie przenosiła i nie wylądowała ze skierowaniem w szpitalu. Ja chcę z zaskoczenia..... No i kolejną wizytę mam w ten piątek 19.08
Paninka a u Ciebie tylko 3dni zostały 😉

Kornelka napisał(a):
moniczek napisał(a):
Kornelka napisał(a):
Paninka napisał(a):

moniczek nie wiem czemu ale ja tak czuję, że coś w tym właśnie jest. Zobaczymy 🙂
A jak Ty sobie kochana radzisz z obowiązkami? Ja Cię podziwiam....

no dziękuję ☺️ trzeba sobie radzić - chciałam gromadki dzieci to i narzekać nie mogę...na razie nie jest najgorzej,maleńka najada sie i śpi albo lezy sobie grzecznie w łózeczku....na razie najwięcej czasu absorbuje Bartek 🙃,no ale jak sie zacznie szkoła to i starszaki trzeba będzie dopilnować 😮 ale dam radę a co hihi 😁
a tymczasem życzę dobrej nocy wszystkim bo czas kolacjo-kapielowy nadszedł 🙃
Buziaków moc 😘 😘 😘

Eleeza napisał(a):
Dzięki Diviana 🙂

Dobrze, że nie wiedziałam wcześniej, że będę miała "takie" badanie, wzięła mnie z zaskoczenia 😉 Zaliczyłam 10 minut parcia "na sucho" .

Eleeza trzymam kciuki - ja po podobnym badaniu w nocy dostałam skurczy a rano urodziłam 🤪 życzę rozwoju akcji i szybkiego porodu 😘

• Mamusia
Dziękuję Eleeza 😘
Pati Ciebie tez podziwiam 😘
Jak wstanę od kompa to mariolka mnie kuje ale nadzieji nie mam na poród samoistny. Pierwszy był wywoływany i ten pewnie też taki będzie albo cesarka bo jak synek duzy, po terminie i to wysokie jego tętno to może byc różnie. Jeszcze przy badaniu położna mi powiedziała że mam żylaki krocza 😞 Następny powód do obaw.
Zmiana tematu...... zrobiłąm kopytka 🙂 Nie wiem jeszcze czy nie kamienie bo się gotują 😁
Zaraz na talerz wrzucę i sprawdzę 🙂 Jak kamienie to wywalę zeby wstydu nie było bo ze mnie to kulinarne beztalencie 🙃

madalena20 napisał(a):
Wiadomość od jolajola81 :

Dziś na świat przyszła Emilka. O godz. 12.50 była już z nami. Waży 3.440g i dostała 10 pkt apgar.

o no proszę OGROMNE GRATULACJE

Paninka na początku był trochę zdezorientowany ale szybko zaakceptował siostrzyczkę a teraz najchetniej chciałby ją brać na rączki i tuuuulić 🤪 🤪 🤪

• Mamusia
madalena20 napisał(a):
Wiadomość od jolajola81 :

Dziś na świat przyszła Emilka. O godz. 12.50 była już z nami. Waży 3.440g i dostała 10 pkt apgar.

No proszę jak miło 🙂 🙂 🙂 gratuluję jola

Moniczek spokojnej nocki i powodzenia w każdym dniu Twojej pracy pasji 😘