Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
k8_online wlasnie pisalam ze nie jestem spakowana i praktycznie niewiele mam ☺️ a z czasem to masz racje...ciagle mysle ze mam go jeszcze tak duuuuzo 🤪 ale chyba najwyzszy czas przestac sie oszukiwac 😁 😁 😁

co do ruchow to mi mala tez raz wypina nozki z prawej a raz z lewej strony...

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Diviana pochwal się ciasteczkami jak się już upieką 🤪 a swoją drogą to narobiłaś mi ochoty mniammm
Jo-aneczka chyba z zusem to nie warto zadzierać 😉
Torby tez nie mam spakowanej, czeka nowiutka zapakowana aż coś do niej wrzuce 😁 😁 ale czekam na przeprowadzkę bo tu nie mam gdzie tego trzymać

Idę robić obiad ziemniaczki młode+jajeczko+kalafior bo nie mam natchnienia i kurcze ten brzusio coś mnie boli 🤢
K8_online ja swoją niunię tez nisko czuję i raz mi się zdarzyło że czkawkę czułam w "mariolce" a tak to bardziej w dole brzucha.

K8, ja wczoraj małą czułam w podbrzuszu (nad kością łonową i pod pępkiem), ale dziś wróciła do normalnej pozycji 😉 czyli nóżki i rączki mam po prawej stronie brzucha (w okolicach i nad pępkiem) a pupę po lewej stronie pępka
Widocznie jednak trochę miejsca mają te nasze wiercipięty 😁 😁 😁
No i wczoraj siedziała na pęcherzu 😞
A co do czkawki to ja ją czuję raczej w brzuszku niż w mariolce, ale nisko

paninka ja do szpitala biorę 3 paczki podkładów bo tyle właśnie zużyłam ostatnim razem 😜
no i piłam strasznie duuuużo wody - bo u nas na oddziale było gorąco jak w piekle
co do czopu - to mi odszedł tylko w pierwszej ciąży około tygodnia przed porodem,a potem zostało nerwowe czekanie hihi 😁

siehankowa napisał(a):
to ja już też sie pogubiłam z liczeniem tygodni ciazy 😮 😜 to jezeli ja dzisiaj mam 36 i 6 tzn. że kończe 37 ? 😮

he, he, kolejna nieuświadomiona. Tak Siehankowa, tobie też już od jutra będzie tykał 38 tydzień.
Spakowana?

jo-aneczka napisał(a):
siehankowa napisał(a):
to ja już też sie pogubiłam z liczeniem tygodni ciazy 😮 😜 to jezeli ja dzisiaj mam 36 i 6 tzn. że kończe 37 ? 😮

he, he, kolejna nieuświadomiona. Tak Siehankowa, tobie też już od jutra będzie tykał 38 tydzień.
Spakowana?

o fuck 😁 hehe, na szczęście juz spakowana 😁 czekam tylko na staniki do karmienia, noi jeszcze musze kupić kosmetyki dla maluszka 😉 a tak to już wszystko mam 🙂 dobrze, że jutro wizyta u gina - będę wiedziała czy cos sie juz szykuje 😁
ojoj, to już tak bardzo blisko 😮 😁

Moniczek jak wrócisz z oglądania to daj cynk czy się udało 🙂

A u nas jakaś dziwaczna pogoda, słońce, deszcz i duchota straszna.

Czy Inez się wczoraj nie odzywała? czy gdzieś ją pominęłam?

Diviana a Ty kiedy się pakujesz?? bo mamy ten sam termin 🙂

• Mamusia
Daniela ja pewnie w ten weekend poszukam jakieś torby do kupienia a jak nie to moje stare przepatrze i upiorę którąś i jak przyjdą wszystkie rzeczy z allegro, ale co niektórzy sprzedawcy mają urlopy, póki co po oststniej wizycie lekarz stwierdził że do 37 tygodnia wytrzymamy, więc szybciej nie planuję rodzić 🙂

• Mamusia
Diviana napisał(a):
Paninka napisał(a):
milium napisał(a):
jo-aneczka napisał(a):
Diviana napisał(a):
Ja też myślę magicznie skoro torba (której nie mam) nie spakowana to porodu nie może być 🙂 Ja właśnie zrobiłam ciasteczka, czekam teraz na drugą taryfę prądową i będę piekła, robie je pierwszy raz więc zobaczymy co z tego wyjdzie 🙂

Diviana, zawsze możesz się w reklamówki z Reala spakować 😉

Haha albo jakiś kartonik 😉

kartonik chyba lepszy...bardziej ekologiczny bedzie 😉 😉 😉 😉 a tak powaznie to musze m. na strych wyslac zeby mi przyniosl torbe i jutro ja wypiore i tez zaczne ie szykowacc 😉 😉

Wczoraj jak poszalałam dostałam skurczy wieczorem i już kombinowałam że w reklamówkę się będe zaraz pakować jak mi nie przejdzie 🙂 ale jeszcze wszystkiego od wszystkich sprzedawców nie dostałam więc nie mam wszystkich rzeczy 🙂

spoko, jeżeli zamierzasz rodzić na solcu, to tylko daj znać. z Pragi niedaleko na Solec więc będziemy Cię z Karolciakam ratować 🤪

• Mamusia
Dzień Dobry Laseczki 🙂
U Nas chyba wszystko dobrze. 🙂 Brzuszek miękki, narazie sie nie stawia, ale naprawdę bardzo dużo leżymy. Te leki mnie wykończą, ale pocieszam się ze juz nie długo. Za tydzień mam wizytę, moze doczekam 😉 😉 😉 😉 😉
Siehankowa powiem Ci, ze jestem bardzo zadowolona z Twojego lekarza. On przyjmował mnie na oddział, zakładał krążek i to za jego zgoda wyszłam do domu. Może troche powazny, ale konkretnie podchodzi do każdej pacjentki 🙂
Madzia, trzymamy kciuki za Szymonka 😁 😁 😁 😁
k8 jesli chodzi o ruchy dzidziusia to ja tez czuję, je bardzo nisko, czasami mam wrażenie z jak bym sobie zaaplikowała palucha do srodka to pewnie bym ja poczuła 🤪 🤪 🤪 🤪
Kurcze, brakuje mi Was. Takie leżenie potrafi dobic, ale wazne że w domku i pjuz przy końcu. Jak bym miała całą taka ciążę to chyba bym popadała w deprechę.

• Mamusia
Paloma21 napisał(a):
Diviana napisał(a):
Paninka napisał(a):
milium napisał(a):
jo-aneczka napisał(a):
Diviana napisał(a):
Ja też myślę magicznie skoro torba (której nie mam) nie spakowana to porodu nie może być 🙂 Ja właśnie zrobiłam ciasteczka, czekam teraz na drugą taryfę prądową i będę piekła, robie je pierwszy raz więc zobaczymy co z tego wyjdzie 🙂

Diviana, zawsze możesz się w reklamówki z Reala spakować 😉

Haha albo jakiś kartonik 😉

kartonik chyba lepszy...bardziej ekologiczny bedzie 😉 😉 😉 😉 a tak powaznie to musze m. na strych wyslac zeby mi przyniosl torbe i jutro ja wypiore i tez zaczne ie szykowacc 😉 😉

Wczoraj jak poszalałam dostałam skurczy wieczorem i już kombinowałam że w reklamówkę się będe zaraz pakować jak mi nie przejdzie 🙂 ale jeszcze wszystkiego od wszystkich sprzedawców nie dostałam więc nie mam wszystkich rzeczy 🙂

spoko, jeżeli zamierzasz rodzić na solcu, to tylko daj znać. z Pragi niedaleko na Solec więc będziemy Cię z Karolciakam ratować 🤪

O właśnie w razie czego można na brzuszki liczyć nie mam się czym martwić 🙂

• Mamusia
A ja właśnie doglądam swoich ciastek i ne z dżemem jagodowym i widze że już powoli pływają w zalewie jagodowej 😮 konsystemcja dżemy którego nie robiłam sama niestety pozostawia wiele do życzenia pod wpływem temperatury zrobiła się płynna 🤨 no nic zobaczymy czy wogóle coś z tego wyjdzie

• Mamusia
jo-aneczka napisał(a):
Cześć Jolu, a ty już wróciłaś do domu czy nadal jesteś u rodzinki?

U rodziców jeszcze 🙂 ale, w niedziele mnie odwiozą. Nie widziałam się z nimi rok czasu wiec chca się pocieszyć.
Poza tym planują remont a ja pomiedzy nimi kazdy chce cos innego zrobic 😉 hm

aniolek82 napisał(a):
Dzień Dobry Laseczki 🙂
U Nas chyba wszystko dobrze. 🙂 Brzuszek miękki, narazie sie nie stawia, ale naprawdę bardzo dużo leżymy. Te leki mnie wykończą, ale pocieszam się ze juz nie długo. Za tydzień mam wizytę, moze doczekam 😉 😉 😉 😉 😉
Siehankowa powiem Ci, ze jestem bardzo zadowolona z Twojego lekarza. On przyjmował mnie na oddział, zakładał krążek i to za jego zgoda wyszłam do domu. Może troche powazny, ale konkretnie podchodzi do każdej pacjentki 🙂

aniołek, dobrze, że u Was wszystko ok 🙂 co do mojego gina - fakt - powazny z niego człowiek 😁 ale od początku wydał mi sie konkretny 😉 ja jutro mam wizyte - juz sie nie moge doczekać, bo cos kostki mi puchną ostatnio... 😮 mam nadzieje, że to nic poważnego ....

Diviana napisał(a):
A ja właśnie doglądam swoich ciastek i ne z dżemem jagodowym i widze że już powoli pływają w zalewie jagodowej 😮 konsystemcja dżemy którego nie robiłam sama niestety pozostawia wiele do życzenia pod wpływem temperatury zrobiła się płynna 🤨 no nic zobaczymy czy wogóle coś z tego wyjdzie

no to bedziesz miała ciasteczka w polewie jagodowej 😁 ja tam bym nawet takimi nie pogardziła - taki ze mnie "słodki jasiu" 😁

• Mamusia
DZIEŃ DOBRY 🙂
Dzisiaj jestem już na nóżkach od 5.30. Mój Norbert wyjechał na kolonie do Gdańska i mąż na 6.30 odwoził go do Częstochowy 🙂
Moniczek widziałam, że ty jesteś z Gdańska, więc napisz mi proszę coś o dzielnicy Świbno. Najbardziej mnie interesuje, czy to ładna dzielnica, no i może wiesz jak daleko jest od szkoły do plaży?
No i oczywiście o samej plaży też 🙂
Madalena trzymam kciuki, żebyś dotrzymała do piątku, a w razie czego jak najmniej bolesnego porodu życzę 🙂
A co do torby to ja też nie mam jeszcze spakowanej, ale przynajmniej jakieś rzeczy już do niej mam od poniedziałku, no i pocieszam się, że ja praktycznie na samym końcu z sierpnióweczek jestem, więc przynajmniej teoretycznie mam jeszcze trochę czasu 🤪

Ann, twój synek ma wa takim razie szansę na niezłą pogodę nad morzem. Zapowiadają, że II połowa lipca będzie lepsza niż pierwsza 😉
Ja tam za upałami nie tęsknię, a wręcz z odrazą o nich myślę, ale odczucia dzieciaków na koloniach są zgoła inne niż ciężarówek w ostatnim miesiącu ciąży 😁