Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

U nas dzisiaj pada cały dzień, po nieprzespanej nocy jestem jakaś taka do niczego. Pobolewa mnie brzuch i trochę plecy. Mała jak się wyciąga to ból niesamowity 😞 😞 🤢

Eleeza niuńka śliczna, synek Siehankowej w realu :Również
Agapurka Twojego Filipka nie widać 😞 musisz ponownie wrzucić fotkę. Napisz coś o synku i o porodzie 🙂
Moniczek trzymam kciuki 🙂

Co do lewatywy to mi przy 1 porodzie nie zrobili bo nie zdążyli ale pamiętam że przed akcją byłam w domu w toalecie. I powiem Wam że przy bólach partych to tak jakby się kupę chciało i ja właściwie zdurniałam czy mi się chce czy to dzidzia tak napiera 😜 😁 I też się boje niespodzianki porodowej jak większość z Was.

Ja Wam mówię DOBRANOC bo specjalnie do pracy muszę przyjeżdżać żeby z netu skorzystać a to trochę uciążliwe

Trzymam kciuki za Karolcię
coś jej długo idzie. Się biedna wymęczy to już tyle czasu

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Ale slodziak - widc ze chlopiec- gatulacje. Dziewczyny sie rozpakowuja jedna po drugiej. Spory niunio.
Diviana ja tez jestem na twarzy spuchnieta jesli nie ma wiekszego cisnienia i nie ma bialka w moczu to ok. Ja nawet w chlodne dni jestem strasznie spuchnieta.

• Mamusia
moniczek no to może jutro jak wstaniemy to będzie super wiadomość od Ciebie, że trzymasz maleństwo na rączkach 🙂

A ja dzisiaj mam jakiś dziwny apetyt. Po obiedzie (leczo) zjadłam loda, potem chipsy, potem winogron, przed chwilą parówki wsunęłam i dalej coś bym zjadła 😮

Pisałyście dzisiaj o puchnięciu. Mi nogi straaasznie puchną, jak wbije palec to tak zostaje. Gdy byłam przedwczoraj na wizycie to mówiłam o tym, ale położna stwierdziła, że wszystko jest w normie. Słyszałam, że przy zatruciu ciążowym ma się nadciśnienie i białko w moczu, a ja nie mam ani tego ani tego. Mąż ciągle krzyczy żebym siedziała z nogami w górze, no ale przecież coś robić muszę. No ale nie mogę patrzeć na moje stopy, buty mnie cisną....ech... 🤔

• Mamusia
_Evelina_ napisał(a):
Ale slodziak - widc ze chlopiec- gatulacje. Dziewczyny sie rozpakowuja jedna po drugiej. Spory niunio.
Diviana ja tez jestem na twarzy spuchnieta jesli nie ma wiekszego cisnienia i nie ma bialka w moczu to ok. Ja nawet w chlodne dni jestem strasznie spuchnieta.

W tym samym momencie o tym napisałyśmy 😁

• Mamusia
_Evelina_ napisał(a):
Inez a mi lekarka kazala albo chodzic albo lezec absolutnie nie siedziec- ale to ciezko wykonac.

A mi leżeć lub siedzieć z nogami wyżej 😮 I bądź tu człowieku mądry 🤔

_Evelina_ napisał(a):
Moniczek a co ty robials ze takiego przyspieszenia dostalas? Termin masz na 15 🙂

a nic specjalnie nie robiłam hihi - ja tylko nie mogę się doczekać 🤪
dobrej nocki - uciekam

• Mamusia
Wy mówicie dobranoc a ja dopiero się witam 🙂
Jestem po wizycie, póki co nie czas na mnie na razie na rozpakowanie się nie zanosi

Agnieszka- gratulacje 🙂
Kornelka- moje kondolencje
Jo- aneczka gratuluję i życzę szybkiego powrotu do formy 🙂
Eleeza- podajmy sobie ręce mi też zostały 2 tyg do teoretycznej godziny "0". Liwka słodka jest
k_online mówisz i masz kciuki zaciśnięte 🙂
Synek siehankowej przesłodki

• Mamusia
Dziewczynki jak któraś zapisała sobie ten przepis na magiczny jabłecznik to proszę napiszcie mi. Bo ja dzisiaj próbowałam zrobić jabłecznik (pierwszy raz w życiu) no i mi nie wyszedł 😞 😞 😞 😞 A miałam taką ogromną ochotę na niego 😠 😠
W ogóle dzisiaj średni humor mamy także nie będe Wam smęcić ale na przepis czekam 🙂
Jeszcze później wpadnę 😉

_Evelina_ napisał(a):
Niezle Filipiek agapurki wazyl jak ona dala rade go wypchnac.
Ja weszlam na sierpnioweczki i zobaczylam wpis przy raspberry86.Co sie stalo bo jakos nie w temacie jestem. Mala spora byla.

http://www.brzuszek.net/forum,odp_sierpnioweczki_2011,333,555748.html,str=28284 Tutaj Rasbery napisała co się stało.

lydziaa84 napisał(a):
Andzelika napisał(a):
lydziaa84 napisał(a):
Andrzelika jesteś może jeszcze bo mam pytanko

Jestem, jestem 🙂 🙂

to super 🙂 powiedz mi gdzie będziesz rodzić

Hehe no u mnie w Żorach, nigdzie dalej się nie wybieram 🙂 🙂 A co zmieniłaś zdanie może ? Heh 🙂 🙂

• Mamusia
Andzelika napisał(a):
lydziaa84 napisał(a):
Andzelika napisał(a):
lydziaa84 napisał(a):
Andrzelika jesteś może jeszcze bo mam pytanko

Jestem, jestem 🙂 🙂

to super 🙂 powiedz mi gdzie będziesz rodzić

Hehe no u mnie w Żorach, nigdzie dalej się nie wybieram 🙂 🙂 A co zmieniłaś zdanie może ? Heh 🙂 🙂

No dziś na wizycie mój lekarz bardzo mi polecał Żory i się ciężko zastanawiam 🙂 W niedzielę chcę jechać zobaczyć porodówkę. A masz może listę co trzeba do szpitala zabrać?

Listy dokładnej nie posiadam, ale zobacz sobie na stronce może tam gdzieś jest http://www.mzoz.zory.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=20&Itemid=31
Ja wiem tyle, że dzieciaczki ubierają w ciuszki szpitalne, więc tylko na wyjście potrzebujesz i rzeczy po porodowe typu podkłady czy podpaski też musisz mieć swoje. No i wiadomo dla dziecka pampersy, chusteczki, bo kąpią w szpitalnych rzeczach. No tyle wiem co mi koleżanka mówiła co teraz rodziła.

Lydzia a wiesz czy na pewno w tą niedziele są dni otwarte? Bo wiem, że jest jakiś dany dzień w miesiącu, kiedy można o pełnych godzinach zwiedzić właśnie porodówkę..

• Mamusia
Andzelika napisał(a):
Lydzia a wiesz czy na pewno w tą niedziele są dni otwarte? Bo wiem, że jest jakiś dany dzień w miesiącu, kiedy można o pełnych godzinach zwiedzić właśnie porodówkę..

gin mi powiedział, że w niedziele można iść, ale jutro sobie jeszcze zadzwonię 🙂 A w razie co mam do niego przekręcić i powiedział, że poprosi kogoś o oprowadzenie 🙂