Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Ja się spakowałam w jedną torbę, ale zmieściło się wszystko na styk. Z tym, że w szpitalu, w którym planuję rodzić dają pampersy i podkłady dla mamy. Ja wrzuciłam tylko 5 pampersiaków na wszelki wypadek i jedną paczkę podkładów, tak dla "spokojności" 😉 Dla Małej wzięłam 2 zestawy ubranek, jeden 56cm a drugi 62 (na wypadek gdyby była długa, bo u męża w rodzinie rodzą się dzieci powyżej 60cm) 3 pieluszki tetrowe, 1 flanelową, smoczek, chusteczki nawilżane i cieniutki kocyk.

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
mapa napisał(a):
Diviana napisał(a):
A ja mam chyba za małą torbę jak w nią wpakowalam pampersy i 4 paczki tych podkładów poporodówych to już niewiele miejsca zostało 😮

Diviana
ja spakowałam 1 paczkę podkładów - więcej jak będzie potrzeba Mąż dowiezie 😉

Ja też jedną, a jak będzie trzeba dowiezie mi, pokazałam tylko gdzie leżą.

Eleeza napisał(a):
Dziewczynki a planujecie zaaplikować sobie przed porodem czopki glicerynowe? Czy idziecie na żywioł?

Ja wierzę, że organizm sam się oczyści 😉
Mi te czopki nie pomagają za bardzo, bo działają u mnie tylko na ostatnim odcinku ☺️
A jak jest problem to przeważnie poważniejszy ☺️

Eleeza napisał(a):
Ja jeszcze nie stosowałam, ale zastanawiam się nad zakupem...

Pati je polecała 😉
Ja w I trymestrze się strasznie męczyłam z zaparciami także testowałam co się dało 🤢

• Mamusia
No właśnie te podkłady dużo zajmują, ja to mężowi głowy nie będe zawracać bo znając go to przywiezie mi np. pampersy zamiast podkładów 😮no chyba że teściowa szybciej przyjedzie to jej pokaże. Ja chyba wolę mieć od razu wszystko tak na wszelki wypadek ale może 4 paczki to za dużo i 3 mi wystarczą, dzięki temu coś dopakuję 🤪 a rożek mi się nie zmieścił wogóle więc pewnie pójdzie do drugiej torby i będe miała dwie.
Eleeza ja liczę na samoistne oczyszczanie się organizmu, ewentualnie jak to nie nastąpi a się skurcze pojawią to lewatywę sobie zrobię i tyle. Choć moja koleżanka mówiła że jak się akcja zacznie to to akurat będzie nasz najmniejszy problem, a personel jest do takich widoków przyzwyczajony.

Ja mam torbę już wypchaną... Będę miała drugą mniejszą z moimi przyborami toaletowymi, ręcznikiem i klapkami... Reszta sie zmieściła 🙂 Chociaż włożyłam 1 op. podkładów, a nie dwa, jak zalecają - ale mąż powiedział, ze mi dowiezie na pewno (już wie, jak wyglądają 🙂 ).
A co do czopków... Ja raczej kupię w aptece Enemę, tak jak nam radzili na szkole rodzenia. Pisałam już kiedyś o niej... http://www.domzdrowia.pl/29099,enema-plyn-150-ml.html

• Mamusia
Wolałabym uniknąć niespodzianek, ale w przypadku porodu to chyba nierealne 😉

Ja rożka w ogóle nie biorę, bo nie mam pomysłu jak w rożku wsadzić dziecko do fotelika samochodowego?? ☺️ Kupiłam ( 15 minut temu przyszła paczka 🙂 ) taki otulacz z cieniutkiego polarku z w wycięciem na pasy i mąż przywiezie razem z fotelikiem, to Małą w to zapakujemy 😉

• Mamusia
Pamiętajcie też o spakowaniu dla siebie drugiej torby, którą wam mąż dowiezie- na wyjście ze szpitala, czyli ubrania i buty. Zwłaszcza buty, bo moj tata zapomniał mojej mamie przywieźć buty i w lutym wracała do domu w kapciach 😁 😁 😁

GRATULACJE DLA JO-ANECZKI 🤪 🤪 😘

A co do niespodzianek to ja na początku ciąży bardziej się obawiałam tego, że będzie jakaś niespodzianka niż całego porodu 😁 😁 Jakoś przerażała mnie myśl tego i od razu miałam w oczach zażenowanie 🥴 🥴 🥴

• Mamusia
Eleeza napisał(a):
Pamiętajcie też o spakowaniu dla siebie drugiej torby, którą wam mąż dowiezie- na wyjście ze szpitala, czyli ubrania i buty. Zwłaszcza buty, bo moj tata zapomniał mojej mamie przywieźć buty i w lutym wracała do domu w kapciach 😁 😁 😁

Dobre 😁 😁 😁
Ja o tym co dla mnie na wyjście ze szpitala tylko myślę. Pomysłu nie mam w co się ubrac. Wiem tylko, że nie w spodnie 😉

Kornelka napisał(a):
Eleeza napisał(a):

Dobre 😁 😁 😁
Ja o tym co dla mnie na wyjście ze szpitala tylko myślę. Pomysłu nie mam w co się ubrac. Wiem tylko, że nie w spodnie 😉

Właśnie! Jakoś o tym nie myślałam! Kurcze... ja też nie mam pomysłu... ciekawe, czy będzie ciepło... Jakąś sukienkę najlepiej chyba...

Andzelika napisał(a):
GRATULACJE DLA JO-ANECZKI 🤪 🤪 😘

A co do niespodzianek to ja na początku ciąży bardziej się obawiałam tego, że będzie jakaś niespodzianka niż całego porodu 😁 😁 Jakoś przerażała mnie myśl tego i od razu miałam w oczach zażenowanie 🥴 🥴 🥴

ojej-ja też się tego straszliwie obawiam!! Dlatego jak się dowiedziałam o tych lewatywkach to mi trochę lepiej... Chociaż teraz się boję, czy będę umiała zrobić sobie tą lewatywę 😉

• Mamusia
agusiakowalczyk napisał(a):
Kornelka napisał(a):
Eleeza napisał(a):

Dobre 😁 😁 😁

Właśnie! Jakoś o tym nie myślałam! Kurcze... ja też nie mam pomysłu... ciekawe, czy będzie ciepło... Jakąś sukienkę najlepiej chyba...

Sukienka 😁 Dobry pomysł agusia 🙂 Tylko czy ja mam????????????? chyba nie......... myslałam o spódnicy na gumkę i bluzkę, ale w swoje pewnie nie wejdę to od córki coś porzyczę. Nie wiem, mi to prawie wszystko jedno i tak żaden zestaw na mnie dobry nie bedzie, bo ja dopasowane ubrania noszę-nosiłam 😉
O tym oczyszczaniu piszecie. Dla mnie to trudne do przeżycia. Nie wiem jak to będzie bo mnie nic nie rusza a jak przy porodzie mąż ma byc to jak to sobie poukładac???? Personel przyzwyczajony ale i tak zażenowanie jest a tu jeszcze mąż. No znó mam zagadkę. Sama żadnej lewatywysobie nie zrobię, az tak odważna nie jestem 😉 Temat niezły..jak to będzie....co tu zrobic....

jolajola81 napisał(a):
Diviana napisał(a):
Ja też myślałam nad tym wyjściem, a ta nasza letnia pogoda może być listopadowa 🥴 ale najlepsza to sukienka pewnie byłaby albo jakaś spódnica i bluzka

no nie wiem czy to dobry pomysl z taka wielka podpaska 😜
Na ja liczę na to, że te super siateczkowe majtki, które tak polecali nam, to skutecznie przytrzymają wielką podpachę! 😁

• Mamusia
jolajola81 napisał(a):
Diviana napisał(a):
Ja też myślałam nad tym wyjściem, a ta nasza letnia pogoda może być listopadowa 🥴 ale najlepsza to sukienka pewnie byłaby albo jakaś spódnica i bluzka

no nie wiem czy to dobry pomysl z taka wielka podpaska 😜

jola ja to mam nadzieję, że ten pas startowy już nie będzie nam tego dnia potrzebny.
Spodnie w mariolkę się wcisną i ból porodowy od nowa 😉 Jak któraś ma blisko do domu to może to i dobry pomysł. Ja się boję spodni bo pamiętam jak to było po pierwszym porodzie. Tydzień po założyłam pas wyszczuplający...... Ale miałam głowę 🙂 Tylko, że nie bolało już nic to go założyłam a na drugi dzień spowrotem do szpitala i opatrunek jakiś mi robili i coś tam jeszcze. Straszne to było.

Kornelka, właśnie to jest najgorsze, że przy mężu... właściwie to i przy innej rodzącej, bo oddzielenie to tylko jakaś zasłonka, także chyba będzie słychać rozmowy... WSTYD ☺️
Podobno ta Enema to łatwa do zastosowania i po niej normalnie się człowiek wypróżnia po prostu. Ja myślalam, że spróbuję wcześniej, żeby zobaczyć, czy w ogóle dam radę.
Chociaż ostatnio jakoś mniej problemów z kupką, to może i uda się naturalnie, zdając się na matkę naturę 😁

• Mamusia
ann5353 napisał(a):
Właśnie weszłam na chwilę na wrześnióweczki i nasz przepis na jabłecznik robi furrorę 🤪 🤪 🤪
Napisałam, ze im go później udzielimy, jak im będzie potrzebny 🙂

Zastanawiamy się jakie magiczne składniki dajecie do środka 🙂

• Mamusia
agusiakowalczyk napisał(a):
Kornelka, właśnie to jest najgorsze, że przy mężu... właściwie to i przy innej rodzącej, bo oddzielenie to tylko jakaś zasłonka, także chyba będzie słychać rozmowy... WSTYD ☺️
Podobno ta Enema to łatwa do zastosowania i po niej normalnie się człowiek wypróżnia po prostu. Ja myślalam, że spróbuję wcześniej, żeby zobaczyć, czy w ogóle dam radę.
Chociaż ostatnio jakoś mniej problemów z kupką, to może i uda się naturalnie, zdając się na matkę naturę 😁

agusiatej rodzącej to ja bym się n ie krępowała, bo ona z tym samym problemem, jak każda rodząca ale mąż i personel ☺️ ☺️ ☺️ Przy pierwszym porodzie to ja nic takiego nie czułam i nawet o tym nie wiedziałam bo mi lewatywę o 6 zrobili i na salę w te pędy kazali. Potem tylko salowa zapytała,,a gdzie podziękowanie, prześcieradła zmieniałam'' Ja oczy jak 5 zł o co jej chodzi, a ta małpa o pieniądze się upominała. Itak nie dostała, pozbyłam się jej słowem ,,dziękuję'' I widzisz mnie tak jak Ciebie to stresuje. Ja mam taki apetyt teraz... Zupełnie niewspółmierny do efektu toaletowego 😮

• Mamusia
A to Liwcia z wczoraj

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/683/zdjcialiwkixxl28072011.jpg/][IMG]http://img683.imageshack.us/img683/9171/zdjcialiwkixxl28072011.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]