Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
i widzisz Patusia, nie ma co panikować. 😁 Super, że leukocyty spadaja, oby tak dalej. 🙂 A w sumie jeszcze nie wiesz od czego takie wysokie miałas?????
Siehankowa wybierasz sie gdzies tutaj u nas do szkoły rodzenia????? A do tego przedszkola to straszne kolejki. Ty poważnie juz zapisałaś dzidzię???? 🤪 🤪 🤪

• Mamusia
Pati123 napisał(a):
Dziękuję kochane dziewczynki za wsparcie!!!
Nie wiem czy to Wy czy antybiotyki, ale za pewne i jedno i drugie przyczyniły się do spadku moich leukocytów!!!!!!!!!! 🙂 🙂 🙂 🙂 😁 😁 😁 😁 😁
Wyobrażacie sobie ,że spadły z 14 tyś na początku na 10,7 teraz 🙂 😁 😁 😁 😁 😁 😁
Matko ciesze się jak głupek" 🙂
Na dodatek dwiedziłą mnie mamuśka i opowiadała jakie to już ubranka kupiła dla mojego bobaska 😁 😁 😁
Mówi,że na razie same bialutkie bo nie wie jaka płeć 🙂
Ale najbardziej jej się podoba kaftaniczek ze spodenkami z napisem mam super Tate 🙂

Pati i tylko taki nastrój chcę u Ciebie widzieć jak na tym nowym zdięciuw avatarze i w Twoim poście,żaden inny!!!!!!!!!!Poprawił się nastrój,to i wyniki sie poprawiły,to oczywiste przecież 😉 😉 😉

• Mamusia
Pati123 napisał(a):
Dziękuję kochane dziewczynki za wsparcie!!!
Nie wiem czy to Wy czy antybiotyki, ale za pewne i jedno i drugie przyczyniły się do spadku moich leukocytów!!!!!!!!!! 🙂 🙂 🙂 🙂 😁 😁 😁 😁 😁
Wyobrażacie sobie ,że spadły z 14 tyś na początku na 10,7 teraz 🙂 😁 😁 😁 😁 😁 😁
Matko ciesze się jak głupek" 🙂
Na dodatek dwiedziłą mnie mamuśka i opowiadała jakie to już ubranka kupiła dla mojego bobaska 😁 😁 😁

No ja bym tutaj raczej obstawiała magiczną moc grupy wsparcia, a antybiotyk tak tylko przy okazji 😁 😁 😁 😁

Duuuuuużo zdrówka i szybkiego powrotu do domku!!!!
Mówi,że na razie same bialutkie bo nie wie jaka płeć 🙂
Ale najbardziej jej się podoba kaftaniczek ze spodenkami z napisem mam super Tate 🙂

• Mamusia
ups...mój post się nie wstawił, tylko sam cytat.

Pati- ja bym tu raczej obstawiała magiczną moc grupy wsparcia a antybiotyk to tylko tak przy okazji 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁

Duuuuużo zdrówka i szybkiego powrotu do domku!!!

• Mamusia
Eleeza napisał(a):
ups...mój post się nie wstawił, tylko sam cytat.

Pati- ja bym tu raczej obstawiała magiczną moc grupy wsparcia a antybiotyk to tylko tak przy okazji 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁

Duuuuużo zdrówka i szybkiego powrotu do domku!!!

Tak zgadzam się z Tobą 🙂
Jeszcze raz Wam wszystkim gorąco dziękuję 🙂 jesteście niezawodne 🙂
DOBRANOC 🙂
POMIZIAJCIE BRZUSIE OD CIOCI PATRYCJI I JEJ MALUSZKA 🙂

• Mamusia
jolajola81 napisał(a):
A ja fatalnie sie czuje na wieczor, caly dzien bylo wszystko dobrze a teraz nawet zgaga mnie meczy co nigdy nie mialam z tym problemu. 😠 ble

Wg wierzeń ludowych jak kobieta w ciąży ma zgagę to znaczy, że dzieciątku rosną włoski 😁

• Mamusia
jolajola81 napisał(a):
Eleeza to mnie pocieszylas 😁
pisalyscie cos o sposobach na to, ale jak mnie nie dotyczylo to nie skupialam sie na tym 🤨

Nie mam pojęcia, bo ja zgag na razie nie miewam....czyli mój Maluch będzie łysy....po mamusi 😁 😁

No moja mam miała zgagę straszna i się urodziłam z bujną czarną czuprynką 🙂 🙂 🙂 Później trochę wyjaśniały 😞 ale mój mąż czarny a ja mam zgagę jak cholera, więc myślę że nasz Wiktorek będzie zielonookim (za mną)brunetem (za tatą ) hehehehe. Na zgagę pij mleko, jedz jogurty i (tak jak na mdłości) mi pomagają lody, ale nie czekoladowe tylko waniliowe albo owocowe(nie sorbety, tylko takie mleczne ).
Pati Cieszę się że jest u Ciebie poprawa, oby tak dalej i się nie zamartwiaj więcej, bo to co Ty czujesz to czuje też Twój dzidziuś, a chyba nie chcesz go od małego stresować. Jak tak będziesz dalej robić to zobaczysz, że jak się urodzi to da Ci nieźle popalić za te nerwy 😁
Nasz wózeczek. Wkleję foto od byłej właścicielki wózeczka, bo aktualnie mam wszystkie części w praniu. Się dzisiaj naczyściłam, aż musiałam się położyć bo duduś się buntował przy praniu i kopał jak najęty 🙂
[URL=http://img705.imageshack.us/i/roan1.jpg/][IMG]http://img705.imageshack.us/img705/1167/roan1.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

• Mamusia
jolajola81 napisał(a):
Eleeza no ja nie widze zebys byla lysa 🙂

😁 😁 😁 😁 😁 😁 urodziłam się prawie łysa, tylko z kilkoma cieniutkimi blond kłaczkami (w przeciwieństwie do dwóch moich sióstr, które miały bardzo dużo czarnych włosków) no ale później nadrobiłam i aktualnie nie jest źle 😉
Pisząc "po mamusi" miałam na myśli mój stan techniczny po urodzeniu 😁 😁 😁

Zgaga i włosy dzidziusia to kolejna "bajka". Hihi. Moja babcia z moim tatem całą ciąże miała potworną zgagę. I jak się rodził to był tak łysy, że położna która przyjmowała poród wołała lekarza, że poród pośladkowy 🤪 A to była łysa głowa mojego taty 🤪 🤪 🤪

Ja miałam zgagę przez większość poprzedniej ciąży i niestety w tej też się zaczyna. W tych tygodniach ciąży jest to już spowodowane uciskiem macicy na żołądek i inne organy. Ja nie znalazłam uniwersalnego sposobu. Działa cola, u mnie też działa jedzenie często, ale w małych porcjach. Ale powiem Ci, że są i bywały dni, ze nic nie działa 🙂

• Mamusia
Eleeza napisał(a):
jolajola81 napisał(a):
Eleeza no ja nie widze zebys byla lysa 🙂

😁 😁 😁 😁 😁 😁 urodziłam się prawie łysa, tylko z kilkoma cieniutkimi blond kłaczkami (w przeciwieństwie do dwóch moich sióstr, które miały bardzo dużo czarnych włosków) no ale później nadrobiłam i aktualnie nie jest źle 😉
Pisząc "po mamusi" miałam na myśli mój stan techniczny po urodzeniu 😁 😁 😁

Ja to nie wiem musze sie chyba zapytac mamy czy ja mialam wlosy, wiem ze bracia to mieli wlosy a ja ostatnia sie urodzilam, wiem tylko ze miala dlugie palce u rąk 🙂

• Mamusia
marta-lion napisał(a):
Zgaga i włosy dzidziusia to kolejna "bajka". Hihi. Moja babcia z moim tatem całą ciąże miała potworną zgagę. I jak się rodził to był tak łysy, że położna która przyjmowała poród wołała lekarza, że poród pośladkowy 🤪 A to była łysa głowa mojego taty 🤪 🤪 🤪

Ja miałam zgagę przez większość poprzedniej ciąży i niestety w tej też się zaczyna. W tym momencie jest to spowodowane uciskiem macicy na żołądek i inne organy. Ja nie znalazłam uniwersalnego sposobu. Działa cola, u mnie też działa jedzenie często, ale w małych porcjach. Ale powiem Ci, że są i bywały dni, ze nic nie działa 🙂

Ale dobra historia, ale się uśmiałam 😁 😁 😁 😁
aż mój mąż wbiegł i spytał co się stało 😁