Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Jak zwykle już żadnej kobitki nie ma. 😞 My tez juz sie kładziemy. 🙂 Teraz jak przestawia godzine to juz całkiem bede spała do obiadu 😁 😁 😁 😁
Jola gratuluje córci. 😁 😁 😁 słodziaszek z niej a zwłaszcza ten nosek. 😁 😁 😁
Martusia piekne łuzeczko przyszykowałaś Majeczce, na pewno bedzie jej sie dobrze spało. 🙂 Do jutra mamusie, choc jak rano będziecie czytac moje wypociny, to powinnam napisac do pózniej 😜 😜 😜 😜 😜 😜 PA PA 🙂

Dzisiaj z Kubusiem idziemy w odwiedziny do moich rodziców. Mały od godz. 7.00 krzyczy Pa Pa !!!! Najchętniej to zrobił by dziadkom pobudkę 🙂 hehe
Mam nadzieje, że dzisiaj wszystkie miło spędzicie ten dzień.
Daniela wygrzewaj się w łóżeczku!!! Zbieraj siły przez ten weekend. Obyś szybko wróciła do zdrówka.
Buziaki dla was!! 😘 😘

Witajcie BRZUSZKI 🙂 🙂 🙂

My wstaliśmy już. Maja spała w nowym łóżku super, jest zachwycona 🙂
Czuje się już taka dorosła, ma łóżko jak siostra może z niego wyjść kiedy chce 🙂 🙂 🙂
Ja spałam tak sobie, śniło mi się że cały czas z wami rozmawiałam 🙂
Pozatym zaraz jemy serniczek 🙂 Wyszedł świetnie 🙂
I na zakupy. Musimy zamówić blachę na dach itp.

Miłego dnia brzuchy. Do później.

• Mamusia
A ja już zalałam pierwszą warstwę serniczka i robię drugą, może uda mi się zdążyć zalać wszystko przed pracą, bo dziś mam jeden dyżur i dopiero na 11.30, a póki co pisze pracę z filozofii dla mego męża na studia 😆 bo on i filozofia to dwie różne bajki 😁

• Mamusia
Dzień dobry 🙂
jola gratuluje córeczki 🙂 Sliczniutka 🙂
Matko jak tak czytam o tych rozmiarach waszych maluszków jestem w szoku...ja ostatnio jak byłam lekarz mówił,że mam małe dzieciątko nie wiem co to oznaczało, ale wyczytałam że ma 11 cm a to było w 17 tc... zmartwiłam się jak widzę ,że wasze są dwa razy większe....na dodatek dziś znów ten brzuch mnie boli 😞 😞 😞 😞 😞 😞
Matko a ja już wózki zaczęłam oglądać, ubranka, a tu znów gorzej się poczułam, jeszcze ta zgaga i śnieg za oknem 😞 chce wiosny, a najlepiej sierpień już 🤨 🤨 🤨 🤨Bo psychicznie jestem wymęczona i ta ciągła obawa i każdy dzień niepewny 🤨 🤨 🤨 ☺️ ☺️ ☺️ ☺️

• Mamusia
Pati123 nie zamartwiaj się nie ma czym, tak jak ludzie jedni są więksi a inni mniejsi tak i Twój dzidziuś przynajmniej teraz do tych mniejszych po prostu należy. No a z tym sprzątaniem to przesadziłaś troszkę, nie wolno! trzeba grzecznie leżeć i najwyżej spokojnie spacerować.

Dzień dobry mamusie 😘 😘 😘
Za oknem zima brr.. Pati główka do góry. Ja też już bym chciała sierpień,a najlepiej trzymać już maleństwo na ręcach i wiedzieć że wszystko jest w porządku. Może ten ból to poprostu wiezadla? Na dworze i tak brzydko spedz dzien w lozku 😘 😘
Jola gratuluje slicznej coreczki 😎 ja byc moze dowiem sie w poniedzialek 🙃

• Mamusia
dzień dobry moje drogie mamy 🙂
za oknem bielusio... ale ponąc na krótko bo popoludniu ma przyjsc deszcz 😞
dziewczyny jakim cudem wstajecie tak wczesnie???
a o której sie kladziecie???
do 9 godziny juz śniadanie zjedzne, placki upieczone, spacery odbyte-podziwiam!!!
ja jak mam wstac o 8 to jestem chora!!!
jeszcze to nocne oddawanie moczu-tak mnie wybija z rytmu ze szok!
dzisiaj wstrzymałam i mnie teraz brzucho boli;/ a mialam zrobić porządki (trwa remont)...

Pati123 juz polowa za nami, lepiej wypoczywaj... Będzie dobrze 😉

Hej! ja jeszcze przed wyjazdem na studia zajrzałam. Pati - zgagę mam wiecznie, więc witaj w klubie (blee) - mi pomaga stałe przegryzanie prażonych (nie tych z torebki) migdałów. Poszukaj gdzieś w warzywniakach lub na giełdzie warzywno-owocowej. Jakoś te prażone w skorupce lepiej działają... spróbuj, może akurat. A poza tym, lżej jest jak dosłownie cały czas popijam wodę niegazowaną. Cały czas mam w torebce butelkę 0,5 i piję. Trochę niweluje to ten straszny niesmak w ustach. Jola - piękna ta twoja dziewczynka !!! Znikam dziewczynki. Trzymajcie kciuki, żebym jakoś wysiedziała na zajęciach do 20stej 😠 Miłego dzionka (mimo brzydkiej aury).

• Mamusia
Przeszły przeszły zaaplikowałam no-spe forte a potem wynalazłam w pracy takiego pufa że praktycznie na póleżąco mogłam na nim być i tak właśnie prowadziłam superwizję, trochę mi głupio było bo wszyscy siedzieli na normalnych krzesłach i byli dużo wyżej niż ja, no ale dzidzia ważniejsza.

• Mamusia
Pati123 ja Ci powiem, że przed zajściem w ciąże trenowałam lekkoatletyke i intesywnie biegalam już od lat.

Lekarz mnie poinformowała, że na czas ciąży musze z tym zerwać kategorycznie, ale dzięki temu łatwiej zniose ciąże i poród (to ostatnie mnie zastanowilo, bo przecież 9 miesiecy to kupe czasu-miesnie wiotczeja)!

I faktycznie czuje się jakbym nie była w ciązy, ale...
...kazdy najmniejszy wysilek (nawet stanie przy myciu naczyn), kończy sie dla mnie bólami i zakwasami!!!
co do wymiarów dzidzi to nie ważne cm, tylko czy sie dobrze rozwija bo wiesz...
... w ostatnich miesiacach moze Ci wyskoczyć MAŁY wielkolud, wiec nic nie jest powidziane-trzymaj się ciaplutko i odpoczywaj!!!

• Mamusia
Foga migdały wcinam od początku ciąży 🙂 Niegazowaną wodę pije też na przemian z herbatą z cytryną 🙂 bo chce mi się pić kwaśne, a jak się tylko napije to trzy godziny mordowania, na dodatek prawie cały czas leże więc dodatkowo objawy wzmożone, spoko sama zgaga jest uciążliwa, ale gdy wiem,że z dzidzią ok to jakoś nie rozczulam się nad tym, gorzej jak dohodzi bolący brzuch 😞 Ale jak zwykle Wasze wsparcie ma moc uzdrawiającą przynajmniej psychicznie mi lepiej 🙂