Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Paninka okropnie to badanie u Ciebie wyglądało 😞
Zadbaj o siebie, poleż...organizm się wzmocni 🙂
Bo ponad 25 stopni to cieeepło-dla mnie za gorąco jak na temp w budynku.

aneczkare22 tak zauważyłam, że jesteś z Wrześni, tej koło Krakowa?
Też mam takie stresik przed usg 😉

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

raaany sprzątam,sprzątam i końca nie widać 😞 najgorzej Bartka zabawki - matko ile tego się już uzbierało haha 😮 no ale powoli ma się ku końcowi 🤔 🙃 ufff....
zostanie mi tylko prasowanie ,którego nie cierpię 🤢 🙃 🤢

no a ja idę na USG 5 kwietnia - ciekawe czy potwierdzi się córeczka 🤪

• Mamusia
Witajcie Mamusie-

Paninka- dałaś radę 🙂
Ja wczoraj zapomniałam zapytać o tę glukozę kiedy mam ją zrobić 😞 Idę na kolejną wizytę 14 to spytam tego drugiego lekarza.
I właśnie sobie wymyśliłam, że zamiast czekać w poczekalni laboratorium godzinę, pójdę w tym czasie do mojej alergolog, bo przyjmuje po drugiej stronie ulicy, czyli rzut beretem 🙂 I upiekę dwie pieczenie na jednym ogniu 😁 😁 Tylko muszę się wcześniej umówić 🙂

Co do zębów- to ja (odpukać) mam mocne, 2 razy w życiu miałam plombowane 🙂 Fakt faktem, że moja mama bardzo dbała o profilaktykę u moich sióstr i u mnie. W podstawówce miałam zalakowane- co do dziś budzi zdziwienie u większości stomatologów, bo na tamte czasy to była nowość i rzadko się spotyka kogoś w moim wieku z lakami 🙂 Regularnie usuwam kamień (bo niestety mam predyspozycje do osadzania się kamienia nazębnego) i lakieruję zęby u stomatologa- zabieg niedrogi a na dobry rok zabezpiecza zęby przed próchnicą 🙂 Tak też zrobiłam przed zajściem w ciążę i mam nadzieję, że nie będzie żadnych niespodzianek 😉
Moja stomatolog doradza też codzienne stosowanie nici dentystycznej i jeśli kogoś stać na zakup- irygatora. Płukanie jamy ustnej płynami też jest wskazane, ale tu ciekawostka- te z zawartością alkoholu, wg najnowszych badań, po dłuższym czasie stosowania przyczyniają się do powstawania nowotworów krtani!!!! Podobno na polskim rynku najgroźniejszy jest słynny Listerine.
Jeszcze się o tym głośno nie mówi, ale wiadomość jest sprawdzona- moja siostra zajmuje się badaniem nowotworów (białek i DNA) i specjalizuje się właśnie w nowotworach krtani i od jakiegoś czasu uświadamia rodzinę i znajomych 😁

Lokko- witaj i gratuluję Ci serdecznie 🙂

Joan- gratuluję synka 🙂

o widzisz Eleeza brawa dla Ciebie za takie inf 🙂
Ja wrażliwiec na krtań jestem straszny, ale praca głosem + Kraków robią swoje 😞
A o Listerine też właśnie słyszałam, żeby nie stosować ale dlatego że usuwa
całą florę bakteryjną-też tą dobrą.

Mapa jestem z Wrześni,ale tej koło Poznania. sumie od prawie trzech lat mieszkam,2 km za Września.Tam kupilismy działeczke i sie wybudowalismy.Spokój,cisza i takie tam. małymbede miała gdzie jeżdzic na spacery 😆

aneczkare22 napisał(a):
.Tam kupilismy działeczke i sie wybudowalismy.Spokój,cisza i takie tam. małymbede miała gdzie jeżdzic na spacery 😆

zazdroszczę 🙂 😉

• Mamusia
Dzień dobry Mamusie 🙂
Ja dziś pospałam troszkę dłużej 🙂
W nocy jak się obudziłam siusiu miałam twardy brzusio 😞 Kurcze obawiam się,że to po wczorajszych zakupach 😞 Teraz już troszkę lepiej , ale lepiej dziś poleżę i nie będę wstawać tylko zostanę w łóżeczku...
Dziś wpadłąm na pomysł,że zacznę szukać muzyki relaksacyjnej i kołysanek aby co dzień robić sobie i bobaskowi relaksik muzyczny 🙂
Macie jakąś fajną kołysankowo relaksacyjną stronkę?

Witam nowe mamusie 🙂

aneczkare22 napisał(a):
a ty Mapa jesteś z Krakowa??

Pochodzę z Rzeszowa, wychowałam się w domu z ogromnym ogrodem
i to było szczęśliwe dzieciństwo 😁
Na studia przyjechałam do Krakowa, tu poznałam mojego Męża
i tak zostaliśmy w malutkim mieszkanku.
Czas studencki był piękny, ale teraz mi "ciasno i duszno" w Krakowie...
Rozważamy przeprowadzkę, ale to nie takie łatwe, bo rynek pracy jest nieporównywalny...

• Mamusia
muszę się pochwalić (choć z natury jestem skromna ☺️ 😜 ) wczoraj w nocy pierwszy raz maluszek nie dawał mi zasnąć więc powiedziałam mojemu żeby położył rękę na brzuchu i powiedział czy coś czuje... nagle powiedział że poczuł nie mogłam w to uwierzyć myślałam że to tylko delikatne bulgotki a jednak dzidzia ma siłę 😜 Ale jestem szczęśliwa 🙂

ja byłam kilka razy w Krakowie,bo tam kiedys była siedziba firmy w której pracowałam 😉Ja ogólnie to chyba wole mniejsze miasta,może dlatego ,że nigdy w duzym nie mieszkalam 🙂

• Mamusia
Anya- silny Maluszek 🙂
Nasza Mała wstydzi się Tatusia, bo zawsze jak zaczyna szaleć i wołam męża, on kładzie rękę na brzuszku, ona udaje, że jej tam nie ma 😁 😁 😁 On do kilku minutach rezygnuje, wychodzi z pokoju a Ona parę sekund później znowu zaczyna dzikować 🙂 I tak już było ze 20 razy.
W ogóle od wczoraj ma ksywkę "Cyrkówka" , bo na usg wczoraj cały czas zakładała sobie nóżki za głowę 😁 😁 😁

A u nas deszczyk popadał, zmiana ciśnienia i chyba dlatego dziewczynki śpiące jesteście.

Moja niunia też wczoraj kopała i fajnie bo mój mąż tez poczuł kopniaka 🙂 Zauważyłam że jak leżę na wznak to wtedy dzidzia się odzywa 😜

• Mamusia
Daniela napisał(a):
A u nas deszczyk popadał, zmiana ciśnienia i chyba dlatego dziewczynki śpiące jesteście.

Moja niunia też wczoraj kopała i fajnie bo mój mąż tez poczuł kopniaka 🙂 Zauważyłam że jak leżę na wznak to wtedy dzidzia się odzywa 😜

Moja też tylko jak leżę na plecach albo ostatnio jak dłużej siedzę w jednej pozycji 🙂

Jak się czujesz, Daniela, wykurowałaś się już troszeczkę? 🙂

• Mamusia
Dzień Dobry Mamusie. 🙂
Ciepło sie zrobilo i coraz mniejsze zaleglosci 😜 😜 😜 A my dalej takie walniete jestesmy 🤨 🤨 🤨 Kurcze, zamiast smigac w taka pogode na spacerki to ja zdycham w domu ewentualnie w ogrodzie.
Ale przynajmniej wiem, że z dzidzia wszystko oki, bo coraz częściej i mocniej daje znac o sobie. 😁 Wczoraj takiego kopniaka mi sprzedala, ze aż mi brzuszek się zdeformował a Krzysiu patrzyl z niedowierzaniem 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪
A jesli chodzi o zęby to słyszałam, że kobietom w ciąży nie mozna dawac znieczulenia. 🥴

• Mamusia
Witam Mamusie Brzusie
Eleeza gratuluje dziewczynki jednak sie potwierdzilo.
Witam takze nowa mamusie.
Ja dzis od 7 na nogach musialam zawiesc babcie do przychodni a potem jeszcze na jakies badania na szczescie w godzine sie wyrobilam 🙂
Kupilam sobie big milka mniammmm jaki dobry. juz u nas caly sklep zaopatrzony w lody 🙂 mozna wybierac.
Musialam was doczytac jeszcze z wczoraj i zajelo mi to z godzine, fajne te filmiki och te dzieciaczki smieszne sa hehe.
Dobrze, ze u was same dobre wiesci.

Eleeza napisał(a):
Daniela napisał(a):

Moja też tylko jak leżę na plecach albo ostatnio jak dłużej siedzę w jednej pozycji 🙂

Jak się czujesz, Daniela, wykurowałaś się już troszeczkę? 🙂

Jest lepiej 🙂 Ale jeszcze trzyma mnie kaszel i ta paskudna wydzielina 😞 Jeszcze na 2dni mam antyb.

• Mamusia
Daniela napisał(a):

A wiesz Daniela ze u mnie jest to samo jak leze na wznak to wtedy kopie, ale ostatnio tak siedzac sie schyle i tak pochylona siedze to tez kopie chyba jej ciasno. 🤨