Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Mapa - fajnie. U nas do szkoły rodzenia zapisują od 28 tyg. ciąży. Mój M bardzo chciał chodzić, ale teraz jak wyjeżdża na 2 mesiące lub dłużej to będę sama chodzić....Już widzę jak będą na mnie patrzyli jak na samotną matkę ☺️

Foga na spojrzenia innych nie zwracaj uwagi-to ich problem 😉
U nas zapisy są wcześniej, bo kolejność zgłoszeń decyduje
o przynależności do grupy gimnastycznej.
Załapałam się na najlepszą 🙂
A zacznę w 32 tc...jej ile to czasu jeszcze 🙃

• Mamusia
Pati123 napisał(a):
Wy tak o szkole rodzenia, a ja zaczęłam czytać o cesarkach.....
Oj oj oj.....Ile trzeba się ucierpieć, aby bobasek wydobył się na ten świat.... 🤔

Ja się wczoraj dowiedziałam na wizycie, że większość ciąż u kobiet z astmą kończy się przed czasem przez cesarskie cięcie... jakoś nie dopuszczam do siebie takiej myśli... jedyną opcją jaką biorę pod uwagę jest poród naturalny. A moja astma będzie się musiała z tym pogodzić 🤪 🤪

• Mamusia
Eleeza napisał(a):
Pati123 napisał(a):
Oj oj oj.....Ile trzeba się ucierpieć, aby bobasek wydobył się na ten świat.... 🤔

Ja się wczoraj dowiedziałam na wizycie, że większość ciąż u kobiet z astmą kończy się przed czasem przez cesarskie cięcie... jakoś nie dopuszczam do siebie takiej myśli... jedyną opcją jaką biorę pod uwagę jest poród naturalny. A moja astma będzie się musiała z tym pogodzić 🤪 🤪

A ja też na 90 % będę miała cesarkę i nawet się cieszę, powolutku się oswajam z myślą...
Wiadomo są i za i przeciw, ale zarówno w przypadku jednego sposobu porodu jak i drugiego...
Mam kilka koleżanek, które rodziły cesarkami i są zadowolone baaardzo. Kilka z nich naewt rodziło i naturalnie i cesarką i przy kolejnych dzieciach na cesarkę się decydowały bez zastanowienia. Móiwły mi,żebym wcale nie słuchała,że dłużej się dochodzi do siebie itp. Wszystko zależy od organizmu...Nawet połóg krótszy i wcale to nie zło koniecznie 🙂

• Mamusia
aniolek82 napisał(a):
Eleeza napisał(a):
Znieczulenia nie można ale tylko w pierwszym trymestrze, chyba

To czemu mi borowała na żywca 😠 😠 😠 😠 sadystka jedna 😠 😠 😠

aniołek82 podziwiam Cię 🙂 ja bym się nie dała bez znieczulenia. Ja miałam robione zęby ze znieczuleniem ale ze zmniejszoną dawką i byłam dokładnie w 12 tyg.

No i tak trzymaj Eleza - dzielna dziewczynka 😎 Mam nadzieję, ze wszystkie będziemy rodzić szybko, sprawnie i naturalnie 🙂 A ty Pati nie czytaj głupot, bo znowu zaczniesz się nakręcać !!!!

Kurcze, za pół godzinki kończę pracę a mam jeszcze kilka spraw do załatwienia na mieście... i jak na złość coś zaczyna mnie mulić 😠 Żeby tylko znowu nie było awaryjnego hamowania na wymiotowanie........

• Mamusia
Eleeza napisał(a):
Pati123 napisał(a):

ja też mam astme ale jak zwykle moja lekarka nic mi nie powiedziała o wcześniejszym porodzie 🤢 i cesarce 😮 dobrze że postanowiłam ją zmienić 🙂

marta śliczne te twoje córcie 🙂

ja jeszcze 10 min siedzenia w pracy (czyt. na brzuszku) i do domu 😎

• Mamusia
dziewczyny piękna wiosna a wy przed komputerami- na spacerek proszę wyjść (będzie mniej zaległości :P). Tyle stron zapisałyście, że już nie wiem co chciałam pisać 🙂
Jeśli chodzi o dentystę- ja mam znajomego i od dawna robi mi zęby bez znieczulenia, wolę się chwilkę pomęczyć niż chodzić potem ze zdrętwiałą buzią- a poza tym nie lubię samego zastrzyku :/ Jak siadam na fotel zawsze pyta- znieczulamy, a ja zobaczymy w trakcie hehe.
Marta-lion ty powinnaś jakąś premię od producenta dostać za taką reklamę wózków 🙂 mi podoba się ten czarno-szary z żółtym, albo jest jeszcze jedne z pomarańczowymi wstawkami.
Jeśli chodzi o szpinak i fetę, bardzo dobra jest roladka drobiowa z takim wkładem 🙂
Jak mi się jeszcze coś przypomni to dopiszę hheh 🙂

• Mamusia
Paninka napisał(a):
a mi juz na szczescie troszke lepiej. polezalam godzinke, wmusilam w siebie troche jedzonka i mdlosci i wymioty na razie przeszly.... 🥴
taka ladna pogoda rano u nas byla a teraz to sie chyba na deszcz zapowieda 😠

T mnie nastraszyłaś tą glukozą- mnie czeka ta przyjemność w poniedziałek 🤢

• Mamusia
lydziaa84 napisał(a):
Paninka napisał(a):
a mi juz na szczescie troszke lepiej. polezalam godzinke, wmusilam w siebie troche jedzonka i mdlosci i wymioty na razie przeszly.... 🥴
taka ladna pogoda rano u nas byla a teraz to sie chyba na deszcz zapowieda 😠

T mnie nastraszyłaś tą glukozą- mnie czeka ta przyjemność w poniedziałek 🤢

Przepraszam nie chcialam Cie nastraszyc. moze ja jakas niska tolerancje na ta glukoze mam bo okropnie sie czulam 🤨 teraz juz mi lepiej. ale moze Ty inaczej zareagujesz.... 🙂

Witajcie koleżanki!!!!
Witam nowe mamusie!!!!
Eleeza gratuluję córceczki 🤪 a Joan84 syneczka 🤪
Moniq1984 super wieści, w końcu się doczekałaś !!!!! 🤪 🤪 🤪

Ja dzisiaj coś lenia mam nic mi się nie chce. A pogoda u nas w kratkę.

• Mamusia
Dorwalam sie wlasnie do cukierkow Cadbury Chocolate Choclairs hmmmm prawie cale opakowanie zjadlam 😁 😁 😁 😜

Oczywiscie przez dziewczyny co ostatnio sie objadaly chipsami to tez sie skusilam po jakas nowosc ziola z cytryna nawet smaczne polecam 😜 coli niestety nie pilam 🙂 hehe