Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Daniela napisał(a):
Eleeza napisał(a):
Daniela napisał(a):
A u nas deszczyk popadał, zmiana ciśnienia i chyba dlatego dziewczynki śpiące jesteście.

Moja niunia też wczoraj kopała i fajnie bo mój mąż tez poczuł kopniaka 🙂 Zauważyłam że jak leżę na wznak to wtedy dzidzia się odzywa 😜

Moja też tylko jak leżę na plecach albo ostatnio jak dłużej siedzę w jednej pozycji 🙂

Jak się czujesz, Daniela, wykurowałaś się już troszeczkę? 🙂

Jest lepiej 🙂 Ale jeszcze trzyma mnie kaszel i ta paskudna wydzielina 😞 Jeszcze na 2dni mam antyb.

To wygrzewaj się i wypoczywaj jak najwięcej- w miarę możliwości 🙂 no i dużo płynów pij (bezalkoholowych oczywiście 😁 😁 ) Dużo zdrówka!

a ja byłam w Krakowie jak miałam chyba z 7 lat a więc bardzo daaaaaaaaaaawno temu 😜 i pamiętam że mi sie podobało i mam tam rodzinę ale rodzice nie utrzymywali zbytnio kontaktu i nawet nie wiem czy jeszcze tam mieszkają ☺️

No,skończyłam na dziś porządkowanie - zostaną mi jeszcze pokoje dzieciaków ale to oni przede wszystkim się tym zajmą 😜

Idę teraz uspać bąbla i może też się zdrzemnę

• Mamusia
jolajola81 napisał(a):
Eleeza napisał(a):
Jolajola- dziękuję 🙂 Dobrze, że chociaż sama sobie dobrze wywróżyłam 😁 😁 😁
A niby mówią, że szewc w podartych butach chodzi 😁

No nie mow mi tez dobrze wywrozylas 🙂 dziewczynka miala byc i jest 🙂

Ale kilka wpadek też mi się przytrafiło 😉

• Mamusia
aniolek82 napisał(a):
Dzień Dobry Mamusie. 🙂
Ciepło sie zrobilo i coraz mniejsze zaleglosci 😜 😜 😜 A my dalej takie walniete jestesmy 🤨 🤨 🤨 Kurcze, zamiast smigac w taka pogode na spacerki to ja zdycham w domu ewentualnie w ogrodzie.

Hehe no nie wiem czy wszystkie takie walniete hehe
Ja tez nie chodze na zadne spacerki tylko na podworku, ale to za malo, bo niby z kim mam siedziec sama i sama na spacery chodzic i gadac do siebie.....
Szkoda wlasnie, ze nie znam w poblizu tu kogos tak bym poszla sobie na plotki i na spacer...

• Mamusia
aniolek82 napisał(a):
Eleeza napisał(a):
Znieczulenia nie można ale tylko w pierwszym trymestrze, chyba

To czemu mi borowała na żywca 😠 😠 😠 😠 sadystka jedna 😠 😠 😠

Mit2: Znieczulenie miejscowe w trakcie zabiegów stomatologicznych może być szkodliwe dla płodu.
Ciąża nie jest przeciwwskazaniem do leczenia zębów w znieczuleniu. Środki miejscowego znieczulenia nie działają w stosowanych dawkach szkodliwie. Zawierają one wprawdzie niewielki dodatek środków obkurczających naczynia, które potencjalnie mogą powodować skurcze ciężarnej macicy, lecz nie w tak nikłych dawkach. Strach przed bólem powoduje znacznie większe naturalne wydzielanie hormonów stresu z nadnerczy niż ich ilość zawarta w ampułce znieczulenia miejscowego.

• Mamusia
Eleeza napisał(a):
jolajola81 napisał(a):
Eleeza napisał(a):

Eleeza pamietaj te wpadki 🙂 jeszcze nic nie wiadomo moze przy porodzie okazac sie cos innego 🤪

• Mamusia
jolajola81 napisał(a):
Eleeza napisał(a):
jolajola81 napisał(a):
Eleeza napisał(a):

Eleeza pamietaj te wpadki 🙂 jeszcze nic nie wiadomo moze przy porodzie okazac sie cos innego 🤪

Pamiętać będę, a jak zapomnę to Marta-lion nie omieszka mi przypomnieć 😜 😁 😁 😁 😁 😁 😁

Jolajola ja już nie pamiętam kiedy na spacerze byłam 😞 Teraz to chora jestem więc staram się nie wychodzić, ale tak to obiad, sprzątanie, praca odbiór małej z przedszkola, jedzenie obiadu zmywanie praca i tak w kółko.... czasu mi nie wystarcza na spacerowanie.
I od kiedy mam auto to przyznam że ciężko tyłek ruszyć 😁 😁 😁
Podejrzewam że jak się już przeprowadzimy to będę miała powietrza aż nadto bo wokół domu będzie co robić 😁 😁 😁

• Mamusia
Wiecie co ja tam jakoś nigdy za spacerami nie byłam.. A eraz jak musze głównie leżeć to tak się rozleniwiłam,że szok 😞 Nie wiem jak ja wrócę do formy...
Wczoraj jak byliśmy na małych zakupach to tak się zazipałąm,że szok, a na dodatek wiem,że nie mogę za wiele chodzić brzuch twardnieje i koniec zaraz się wystraszam i na łóżko i leżę jak klocek i tyję....
Ale co tam jakoś wytrzymam jak dla mnie to akurat połowa więc teraz z górki pójdzie, oby tylko z bobaskiem było ok i rozwijał się jak należy....

Byłyśmy na spacerku. U nas pogoda się poprawiła, słoneczko świeci i grzeje, jak latem 🙂
Majka zasnęła. Więc mam chwilkę.

Ja w Krakowie byłam kilka razy 🙂 Ostatnio w zeszłym roku w sierpniu, ale tylko na lotnisku 😞
Ale bardzo lubię to miasto 🙂 Poznań też lubię 🙂 Studiowałam tam dwa lata, i mam wiele fajnych wspomnień 🙂

Eleeza ja wcale nie jestem taka zła hihi 🙂 🙂 🙂 Od razu tam wypominać. Choć powiem Ci że za każdym razem mnie to rozbawia. Zresztą tak samo rozbawia mnie fakt, jak ktoś mnie widzi i pyta a teraz co będzie, więc mówię kolejna dziewczynka, będzie Julia. I reakcja prawie zawsze taka sama, "a może zobaczysz tam jeszcze siusiaka". Hihi jakby posiadanie 3 córek to jakaś zbrodnia, albo obłęd 😉

Pati jeszcze się naspacerujesz. Dzidziuś nie da w domu posiedzieć. A i dla zdrowia trzeba z dzieciakiem wyjść.

Jola hihi ja też nie mam z kim pogadać na spacerze, nie mam tu takich sąsiadek czy znajomych 😞 Dlatego gadam jak najęta do Majki, o zobacz kurka, o ptaszek, o chmurka i samolot leci 🙂 🙂 🙂 I tak w kółko dopóki jej się oczy nie zamkną 🙂 🙂 🙂

jolajola81 napisał(a):
marta-lion ale ty masz dzieci to z nimi wychodzisz a ja co niby sama? albo z pustym wozkiem hehe
Pożyczę ci na trochę 🙂 🙂 🙂

• Mamusia
Martuś- to taki żarcik 🙂
A posiadanie 3 córek to błogosławieństwo 🙂 serio- moja mama jest przeszczęśliwa, tym bardziej jak już wszystkie jesteśmy dorosłe i ma w nas wsparcie a my w niej. Możemy o wszystkim szczerze pogadać, no i modowo jest na bieżąco 😁 I nie wygląda na 52 lata, tylko na góra 40 🙂 No i każda z córek zawsze przyprowadzała jakiegoś przystojniaka do domu 😁 😁 😁
Natomiast jak patrzę na moją teściową, która ma tylko dwóch synów, to aż mi się jej szkoda robi, odpuściła sobie dbanie o siebie, tylko dom, ogród i praca. Bo nikt tak dobrze nie upierze, ugotuje i posprząta jak ona!!! Zero przyjemności, kiedyś chciałam ją wyciągnąć na kawę i shopping to na początku się zgodziła a później stchórzyła. Jest po 50-tce ale ubiera się jak by miała 60+.

Witam mamusie dzisiaj nawet ladna pogoda 🙂 co do bolu bioder to mi pomaga spanie z poduszka miedzy nogami 🙂 wasze dzidziusie tez juz odpowiadaja na zaczepki typu pukanie w brzuch? fajne uczucie 😁

jolajola81 napisał(a):
Daniela pewnie juz pisalas, ale nie pamietam kiedy sie przeprowadzasz?

Mam nadzieje że jak najszybciej 😁 😁 a tak poważnie to nie wiem. Mamy dom ruinę totalną, mąż pracuje i dodatkowo tam robi. Nie ma forsy żeby brać robotników i to tak się remontuje w żółwim tempie 😞 Mam nadzieję że do lipca sie przeprowadzimy.
A narazie ciśniemy się w 1 pokoju a pracę mam za ścianą 😜

jolajola81 ciesz się samotnością póki możesz - ja czasami do niej tęsknię hihi i wtedy zostawiam cały majdan w domu a sama uciekam do mamy na kawę...
Teraz właśnie Bartuś śpi,dzieciaki jeszcze w szkole a mąż w pracy i w domu cisza 😜 - odpoczywam 🤪

• Mamusia
jolajola81 napisał(a):
marta-lion ale ty masz dzieci to z nimi wychodzisz a ja co niby sama? albo z pustym wozkiem hehe

Witaj w klubie Jola. Ja mieszkam w swoim mieszkanku pół roku, nie znam nikogo,W mieście nie znam nikogo oprócz partnerów biznesowych z pracy 😞 A na dodatek syn mojej sąsiadki z góry w niedziele majstrował coś przy moim aucie (pisałam o tym w niedzielę) . Więc też nie mam za bardzo z kim na spacerki....a dzidzuś jak coś będzie jeździł co wekend na wieś do dziadków bo tu nawet placu zabaw jakiegoś spoko nie ma wszędzie psie kupy...Matko na dodatek ludzie chodzą na spacer z psami w miejsca wyznaczone do zabaw dla dzieci, i jak pies zrobi kupeto tyłek mu wycierają i wyrzucają papier w piaskownice 😠 😠 😠 😠 😠 😠
Matko co za miasto!!!!!!!!!!!!

jolajola81 napisał(a):
marta-lion napisał(a):
jolajola81 napisał(a):
Pożyczę ci na trochę 🙂 🙂 🙂

Przywiez Maje 🙂 jak bys ja zostawila na kilka dni to juz by ciebie nie poznala 🤪
Albo ja Ciebie 🤪 🤪 🤪

Post zawierał cytat z wypowiedzi lub wypowiedź zawierającą treść dotyczącą spamowania. Post został usunięty. Jeśli to tylko cytat, to z góry przepraszam - Admin.