Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Dzień dobry Mamusie 🙂

U nas pogoda jesienna, szaro, buro i ponuro 😞 Coś ostatnio kiepsko sypiam, długo nie mogę zasnąć, a jak już się uda to śnią mi się jakieś koszmary i po chwili się budzę i tak w kółko 🤢

Co do wieku to ja jestem staruszką 😉 mam 30 lat, jestem z lipca 🙂

Pati- każda przyszła mamusia ma takie obawy- mnie też nie ominęły, w ostatnią środę nie czułam Liwii przez cały dzień, ale wieczorem miałam usg i zobaczyłam, że niepotrzebnie się martwiłam, bo Mała była skulona w kłębuszek i odwrócona pleckami w stronę brzucha, czyli kopała "do środka" i dlatego nic nie czułam 🙂 Więc głowa do góry 🙂

Kamonik- mój mąż dziś dzwonił do swojego kumpla, od którego ma namiar na położną, żeby wypytać jeszcze raz jak to wygląda z opłaceniem tej babeczki. Okazało się, że można ją "wynająć" tylko będąc uczestnikiem jej szkoły rodzenia 😞 Nie wiem czy by Cię to interesowało?

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

to też moje ulubione kwiatki 😁 i rosną na moje urodziny (w maju) hihi....
w ogóle kocham kwiaty i żałuję strasznie że nie mam ogródka 😞 ... kiedyś jako dziecko z rodzicami mieliśmy małą działeczkę i obowiazkowo skarpę pełną kolorowych kwiatów...Teraz mieszkam w bloku a widok mam na odrapany placyk zabaw gdzie nie ma dzieci tylko wysiadują menele żłopiąc piwo 😠 😠 😠 koszmar...żeby Bartuś mógł sie pobawić muszę pojechać na inne osiedle 😮

Eleeza napisał(a):
... Co do wieku to ja jestem staruszką 😉 mam 30 lat, jestem z lipca:

Hehehe ja jestem starsza 😞 A kiedy masz urodziny w lipcu? Ja 29 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

• Mamusia
Uwielbiam konwalie 🙂 Jak dobrze, że zaraz zacznie się "sezon konwaliowy" 🙂 Ja zawsze dostawiałam konwalie od zaprzyjaźnionych Chińczyków, którzy przyjeżdżali co roku w maju na targi do Poznania i dla których pracowałam 😁 😁 😁 Ciekawe skojarzenie 😉

Co do płaczu, ja wczoraj wpadłam w czarną rozpacz na spacerze- zobaczyłam psiaka, który miał amputowaną część łapki 😞 Nie mogłam przestać płakać- masakra!!! Od razu przypomniał mi się mój kochany Bernardyn, który zdechł w styczniu- miał raka kości 😞

• Mamusia
marta-lion napisał(a):
Eleeza napisał(a):

8 lipca, jestem raczkiem 🙂
Jesteś starsza ale jaki masz piękny przychówek, a ja jestem debiutantką w tej kwestii 😉

Pati123 nie martw się no widzisz te ostatnie dwa tygodnie tak szybko zleciały to i teraz szybko zleci. Życzę Ci dużo spokoju, mało stresów i żadnych bóli. Przy nas będzie Ci zawsze raźniej 🙂

Eleeza napisał(a):
Dzień dobry Mamusie 🙂

U nas pogoda jesienna, szaro, buro i ponuro 😞 Coś ostatnio kiepsko sypiam, długo nie mogę zasnąć, a jak już się uda to śnią mi się jakieś koszmary i po chwili się budzę i tak w kółko 🤢

Co do wieku to ja jestem staruszką 😉 mam 30 lat, jestem z lipca 🙂

Matko Eleeza "staruszko" to co ja mam powiedzieć 😮 ??? Mimo swojego wieku nie czuję się staro i jestem zwariowaną optymistką hihi...

Eleeza napisał(a):
marta-lion napisał(a):
Eleeza napisał(a):

8 lipca, jestem raczkiem 🙂
Jesteś starsza ale jaki masz piękny przychówek, a ja jestem debiutantką w tej kwestii 😉
Hehe no ja jestem lew, Majka też lew i mała Julia tez będzie lwicą 🙂 🙂 🙂

Moniczek nie przesadzaj niewiele mi do Ciebie brakuje 🙂 Masz chyba tyle lat co mój mąż 🙂 🙂 🙂
Ja jakoś sama nie moge uwierzyć, ze mam tyle lat co mam i prawie 3 dzieci 🤪 🤪 🤪

Witajcie dziewczynki 🙂

U nas dzisiaj pada deszcz i zimno 🤢 a wczoraj piękne słonko i iście letnia pogoda była 😮 😮

Moja Gabi si e rozchorowała, kaszle okropnie idę z nią dzisiaj po południu do lekarza. Kurcze ja się jakoś pozbierałam to teraz ona 🤨 wszystko przez te paskudne pogody.

Dziewczyny jakie Wy stare?? haha ja w tym roku będę miała 29 ale się na tyle nie czuję i to jest najważniejsze 🙂

Pati uszy do góry 😘

Miłego dnia brzucholki

Eleeza napisał(a):
Jestem staruszką jak na pierwsze dzieciątko 😁 😁 😁 Chociaż cały czas mi się wydaje, że mam 24 lata 😉

Marta- to Twój mąż nie będzie miał lekko z trzema Lwicami 😁
Hehe w sumie z czterema, jego mama to też lwica 🤪 🤪 🤪
Choć mieszka daleko i w sumie rzadko się widujemy 😞

• Mamusia
Witajcie Brzuszki
Musiałam 30 stron nadrobić po weekendzie i dopiero się dobiłam do pierwszej strony 🙂
U nas było bardzo dużo pracy, niestety jak po-szarżowałam w sobotę to mój kręgosłup w niedzielę odmówił posłuszeństwa, więc mój mąż nadmuchał mi materac i leżałam i patrzyłam jak on podłogę układa 🙂

Daniela to w sumie nieuniknione u nas też tak jest jak tylko jedno się rozchoruje to potem każdego po kolei rozkłada. Mam nadzieje, że córeczka szybko wyzdrowieje i nie da się paskudnemu wirusowi.

• Mamusia
marta-lion napisał(a):
Eleeza napisał(a):
Jestem staruszką jak na pierwsze dzieciątko 😁 😁 😁 Chociaż cały czas mi się wydaje, że mam 24 lata 😉

AAAA....to on wiedział w co się pakuje, skoro mama- lwica 😉
U nas skorpion, raczyca i lwica, też mieszanka wybuchowa 😁

Eleeza napisał(a):
marta-lion napisał(a):
Eleeza napisał(a):

Mój mąż to się smieje, że tak to jest jak się ma urodziny w listopadzie 🙂 🙂 🙂 Potem w sierpniu córki mu się rodzą 🤪 🤪 🤪

• Mamusia
madalena20 napisał(a):
Ale Wam dobrze dziewczyny!!! Budowy posuwają się do przodu. Ja tylko mogę pomarzyć o domku z ogródkiem 😞

Nie martw się 🙂 My kupiliśmy działkę ponad rok temu i próbujemy wyjść na prostą po tym wydatku 😁 bo ceny gruntów w okolicach Poznania są zabójcze 🤢 Więc z budową się wstrzymamy pewnie jeszcze ze 3 lata 😞 Jeździmy tam regularnie i cieszymy oko naszym zakupem...i tyle z posiadania działki 😉

• Mamusia
marta-lion napisał(a):
Eleeza napisał(a):
marta-lion napisał(a):
Eleeza napisał(a):

Mój mąż to się smieje, że tak to jest jak się ma urodziny w listopadzie 🙂 🙂 🙂 Potem w sierpniu córki mu się rodzą 🤪 🤪 🤪

Ale jaja, nasza mała też jest owocem świętowania urodzin mojego męża 🤪 🤪 🤪 🤪

Jak tu się nie martwic. Mieszkamy w jakiejś małej dziurze i nawet tutaj musimy nieźle się na produkować, żeby przeprowadzić się do większego mieszkania. Gdyby nie teściowie to chyba było by ciężko. 😞 😞 😞 😞

Eleeza napisał(a):
marta-lion napisał(a):
Eleeza napisał(a):
marta-lion napisał(a):
Eleeza napisał(a):

Ale jaja, nasza mała też jest owocem świętowania urodzin mojego męża 🤪 🤪 🤪 🤪
Eleeza co my wyprawiamy na te urodziny mężów 😁 😁 😁

• Mamusia
My też planowaliśmy kupić działkę i się budować, ale jak podpytaliśmy znajomych i się okazało że z 5 lat trzeba na to poświęcić plus mieć mnóstwo czasu na załatwienia i pilonowanie ludzi to zdecydowaliśmy się na masakryczny kredyt do końca życia i kupienie już pobudowanego domku do wykończenia.