Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Anya napisał(a):
ja nie mam żadnych przeciwskazań więc czemu nie mielibyśmy korzystać oczywiście bez żadnych szaleństw 😜
O Kochana jak ja mogłam hmmm. W poprzedniej ciąży hmmm... Co za smak. I o antykoncepcję już nie trzeba sie martwić 🤪 🤪 🤪

• Mamusia
dziewczynki, ja mam pytanie odnosnie piersi... ☺️ mi lekarz kazal je hartowac... rekawice z froty uszyc i zamoczona w zimnej wodzie masowac... nie robilam tego bo mnie bolaly...teraz juz przestaly ale w internecie wyczytalam zeby tego nie robic bo to moze tylko podrazniac... wiec nie wiem co robic... 😮 😮 😮

Paninka napisał(a):
dziewczynki, ja mam pytanie odnosnie piersi... ☺️ mi lekarz kazal je hartowac... rekawice z froty uszyc i zamoczona w zimnej wodzie masowac... nie robilam tego bo mnie bolaly...teraz juz przestaly ale w internecie wyczytalam zeby tego nie robic bo to moze tylko podrazniac... wiec nie wiem co robic... 😮 😮 😮
Hehe fajnie brzmi hartować jak eskimoski. Wiesz mówi się o tym, ale wszystko z głową. Przede wszystkim daj spokój brodawkom, bo faktycznie tylko nabroisz. Piersi możesz smarować balsamem i robić masaże ostrą rękawicą. Ale to w sumie robi sie po to by były nadal jędrne i bez rozstępów. Nie wpłynie to na produkcję mleka. Brodawki lepiej zostawić w spokoju, bo już gdzieś czytałam, że tylko je podrażnisz bądź wysuszysz.

Ja stosowalam balsam ten sam co na rozstępy i ostra rękawicę (ale to na mokro pod prysznicem).

• Mamusia
marta-lion napisał(a):
Anya napisał(a):
ja nie mam żadnych przeciwskazań więc czemu nie mielibyśmy korzystać oczywiście bez żadnych szaleństw 😜
O Kochana jak ja mogłam hmmm. W poprzedniej ciąży hmmm... Co za smak. I o antykoncepcję już nie trzeba sie martwić 🤪 🤪 🤪

chociaż ostatnio mam nie wielki problem bo weczorami niuniek mi w brzuchu szaleje a nie chcę by patrzył 😜 i jak mamy możliwość (a rzadko to się zadrza) to zmieniamy porę dnia 😁

• Mamusia
Ja też spadam. Trzeba się spakować b jedziemy na wekend na wieś do rodziców 🙂
Teściowie mają rocznicę ślubu,wypada zajrzeć...
A poza tym mój tata się już też za mną stęsknił więc trzeba ich odwiedzić. A,że rodzice i teściowie są sąsiadami to przy jednym wyjeździe podwójne gościny i jak zawsze i bardzo intensywny wekend.
Zapewne znów tata mi przywiózł lody moje ullubione bo pracuje w fabryce i całe duuuuuże pudłą mi przywozi 🙂
Więc odezwę się może jutro w tak zwanym międzyczasie lub po prostu w niedzielę po powrocie 🙂

Jakbyśmy się nie widziały
MIŁEGO SPOKOJNEGO WEKENDU !!!

• Mamusia
marta-lion napisał(a):
Crazzzyyy dodzwoniłam się. Powiedziała mi, ze to grzybica i kazała brać Pimafucin. Co do Lacibios Femina też będę brac powiedziała że nie zaszkodzi, zwłaszcza, jak cos sie ima mnie 🙂 Tak jak pisza jedna dziennie.

noo ja właśnie tez planuję kupic je na wyjazd 😉 z tego co wiem tam sa tylko 3 te globulki....a tak w ogole to one są bez recepty?

Crazzzyyy napisał(a):
marta-lion napisał(a):
Crazzzyyy dodzwoniłam się. Powiedziała mi, ze to grzybica i kazała brać Pimafucin. Co do Lacibios Femina też będę brac powiedziała że nie zaszkodzi, zwłaszcza, jak cos sie ima mnie 🙂 Tak jak pisza jedna dziennie.

noo ja właśnie tez planuję kupic je na wyjazd 😉 z tego co wiem tam sa tylko 3 te globulki....a tak w ogole to one są bez recepty?
Pimafucin jest albo w opakowaniach po 3 albo po 6. Ja mam kupić ten 6 sztuk. Niestety jest na receptę. Ale ja sobie załatwiłam i mi dadzą jutro, a receptę zawiozę w piątek. W czwartek mam wizytę to wezme od lekarza.

Crazzzyyy napisał(a):
Marta to spoko..zaaplikuj jak najszybciej bo one bezpieczne są 😉 i ten probiotyk 😉 ja pije duzo jogurtów i myje sie stale tym Laktacydem i poki co mam spokój....
Ja też stosuje Lactacyd. Ale mnie tak wzięło po tej Luteinie dopochwowej.

Crazzzyyy napisał(a):
Właśnie słyszałam ze to tak czasami jest...Dlatego dobrze ze ja łykam ten progesteron a nie dołem pakuję 😉 Marta a to Tantum Rosa to polecasz??? Ps. Jak się załącza te suwaczki ? hihi jesteś moim informatykiem kochana 😉
Tantum rosa nie stosowałam nigdy, więc nie wiem.
Co do suwaczków. Jak stworzyć umiesz?
A załączyć tam w suwaczku wygeneruje ci się na koniec kod. Kopiujesz ten kod bbccode, tą drugą linijkę bez ostatniego url. I wklejasz u siebie w profilu wejdziesz edytuj profil, forum i wklejasz tam gdzie podpis i zapisz zmiany.

Tak można podjęzykowo, ale ona jest mocniejsza chyba.

• Mamusia
hejka!
USG nie było ;( Lekarz powiedział, że jak w szpitalu podejrzeli a ja w ciągu tygodnia przytyłam pół kilo i czuję ruchy to znaczy że jest nie źle! Dostałam skierowanie na glukozę (bleeeeeeeee) i posiew moczu Za dwa tygodnie mam przyjść z wynikami i zmierzymy połówkowo malucha!

AAAAAAAAAA... I naleśników dla mnie zabrakło;( Za dobre zrobiłam 😉 Teraz kombinuję co by tu zjeść 😉

laseczki ja brałam kiedys luteine pod język,smakuje jak piasek,ble
A co do luteiny dopochwowej to ja brałam ja od 15-19 tygodnia ciąży i też mnie po niej swedziało,ale dla mnie była bardziej skuteczna niz duphaston.
Teraz mecze się z zaparciami.
A co do seksu,to my juz od połowy grudnia nic.A strsznie mi się chce,czasami przychodzi taki dzień,że normalnie masakra 😜
Ja bedąc teraz na wizycie zapomniałam zapytac czy możemy,ale teraz jak pójde to zapytam,wiadomo bez zadnych szaleństw 😁
Mój mąż mówi,że on to by sie nawet bał,jak wytrzymalismy tyle to i wytrzymamy do końca,a potem jak bedzie smakowac hihihi 😁 😁

Patimiłego wypadu

• Mamusia
Hej Kobietki 🙂 Wtrącę się co nieco do rozmowy 🙂
Jeśli chodzi o grzybicę pochwy, jestem weteranką w tej dziedzinie 🤢 W specyfikach do zwalczania jej również 🙂 Jeśli chodzi o leczenie najlepiej jest skorzystać i z czopków, i z maści na raz. Szczerze mówiąc Pimafucin i Pimafucort wcale mi nie pomogły... Po tygodniu objawy wróciły 😮 Tantum Rosa pomógł owszem, ale tylko do kolejnego mycia 🤨 Jogurty i zakwaszanie moczu też nie zdały egzaminu... Specjalne preparaty do higieny dla kobiet w ciąży też raczej przereklamowane (jak dla mnie). Problemu pozbyłam się dopiero po czopkach i maści Clortimazolum. Także wydałam masę pieniędzy na wszystkie specyfiki,a problem ustąpił dzięki niecałym 7 złotym. A co do płynu do higieny intymnej, jedyny jaki mogę polecić z ręką na sercu to taki z Biedronki (Intimea) z aloesem. Narazie odpukać mam spokój od 5 tygodni. Nie zawsze cena jest adekwatna do pożądanych efektów 🙂