Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie Brzuszki 😁

Wczoraj mnie nie było przez cały dzień i miałam ponad 50 stron zaległości...
My jesteśmy u moich Rodziców - jak cudnie być tak rozpieszczanym 🙂
Szczególnie kulinarnie - pęknę 🤪

marta-lion ja też brałam na początku ciąży właśnie pimafucin
3 dni potem 3 dni przerwy i znów 3 dni - pomogło 🙂
I jeszcze polecam przemywanie rumiankiem z zewnątrz
+ lactacyd - nie ten do codziennej higieny tylko ten płyn ginekologiczny 😉

Daniela
gratuluję Córci 😁
Rzeczywiście u nas Dziewczynkowo 🙂
Przykro mi z powodu kotka...

Anya trzymam kciuki żeby z palcem to nie było nic poważnego...

moniq puchnięcie czasem może być spowodowane jakąś infekcją czy zatruciem
także zadbaj o Was i skonsultuj to z lekarzem 🙂
I pij teraz dużó wody mineralnej niegazowanej.
Oczywiście spokojnie bo po zmianie trybu ze zwolnieniowego na pracujący
może to być zwykły objaw zmęczenia 😉

Kobietki dobrych humorów Wam życzę 😘

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Dziewczynki 🙂
1. marta-lion - Julia
2. Eleeza - Liwia
3. jolajola81 - Emilka
4. aniolek82 - Oliwka
5. moniq1984 - Marysia
6. _Evelina_
7. moniczek
8. karolciakam
9. monika835 - Lena
10. k8_online – Julcia
11. existence
12. Paninka – Lilianna
13. lydziaa84
14. Diviana – Alicja
15. Daniela-Antonina

Chłopcy 🙂
1. aneczkare22 - Filip
2. malstep - Franek
3. madalena20 - Mikołaj
4. karolcia12345i -Wiktor
5. Justyna891 – Norbert
6. Joan84 - Bastian (Sebastian)
7. Anya – Michałek
8. mapa - Maciek

Cześć, nie było mnie jeden dzień i dopiero nadrobiłam 🙂
marta-lion Już pewnie się zdecydowałaś na te globulki, ale tylko powiem że ja ok. 3 m-ca ciąży też miałam tą paskudną grzybicę i brałam globulki dopochwowe Clotrimazolum a mąż dostał jakieś 2 tabletki do łykania. Mi zawsze pomaga Clotrimazolum i maść i globulki.
Inez Co do konfliktu to moja babcia miała z dziadkiem i mieli 3 zdrowych dzieci, najstarsze zmarło ale to dlatego ze go w szpitalu przeziębili jak chyba pół roku miał. Wiem że koleżanki które miały konflikt to łykały coś w ciąży i przy porodzie dziecku dają przeciwciała. Tylko jedna ma bardzo chore dziecko, ale ona o konflikcie się późno dowiedziała, tak przynajmniej mi tłumaczyła. Najważniejsze żeby lekarz się tym konfliktem zajął, wtedy będzie na 100% bdobrze.
Daniela Gratuluję córuni !!! I współczuję z powodu kociaka !! Biedny kiciuś.
Anya Mi tak jak marcie nawet zęba nie chcieli prześwietlić. Powiem Ci, że z tym złamaniem to bym taka pewna nie była bo moja mama się w autobusie przewróciła i złamała rękę w nadgarstku, mówiła że trochę bolało ale nic szczególnego i pojechała do pracy i z tym złamaniem pracowała sobie (wtedy na produkcji - musiała ciągnąć w dół taką wielką maszynę) cały dzień. Ręka spuchła jak balon i tylko to ją skłoniło żeby iść do szpitala. No i się okazało że to złamanie i musi gips mieć 🙂 🙂 🙂
A co do sex-u to ostatni raz w dzień kobiet 🙂 🙂wcześniej było częściej ale jak brzusio już pokaźny to jakoś sex-u brak 🙂 Ja mam czasami tak straszną ochotę ale mąż się boi i mówi co to za bara-bara jak mnie skurcze czasami łapią i tylko "ała" słyszy hehehehe, moje znajome to nawet dzień przed porodem to robiły. Muszę wyczuć jak Wiktorek zaśnie i dorwać męża 🙂 🙂 🙂 By jakoś mi głupio jak dziecko kopie zabierać się do takich spraw 🙂 🙂
Znowu się rozpisałam 😮

marta-lion Pewnie pomogą, najważniejsze żeby coś z tą grzybicą robić bo jak się rozwinie to może chyba do nadżerki doprowadzić, a nie wiem czy w ciąży wymrażanie jest dozwolone. Ale jakby nie pomogło to polecam Clotrimazolum, mi po 3/4 opakowania już przeszło, tylko się trochę stresowałam bo o ile pamiętam było napisane że "stosować w ciąży tylko w uzasadnionych przypadkach", a ja byłam wtedy w I trymestrze, ale na szczęście nic się nie stało i w sumie grzybica jest uzasadnionym przypadkiem 🙂

Póki co oglądam ten link od Pati http://www.soflena.pl/index.php i - fajne rzeczy i tanie, tylko nie wiem jaki jest koszt przesyłki bo tak ogólnikowo napisali.
pati napisz jak będziesz jaki jest koszt wysyłki. Na razie dodam do ulubionych, bo ubranka to już mam ale np. beciki piękne i w rozsądnej cenie mają.

Śliczny brzusio !!! Ale te szczuplutka jesteś, też bym tak chciała, a już na tym etapie ciąży wydaje mi się że dostałam większe ramiona od męża hehehe 😁 😁 też sobie niedługo trzasnę fotkę i wstawię, tylko muszę męża po nocce dobudzić i mieszkanie ogarnąć bo wszędzie burdel przez te jego nocki, ciągle łóżko rozwalone, bo albo ja śpię albo on i nie ma sensu składać 🙂 Do tego nawet sprzątać nie mogę za bardzo bo się budzi i wyzywa 🙂 🙂

• Mamusia
Witajcie Brzuszki!!!
ja padam, wlasnie wrocilismy z tego niby bezplatnego usg 4d. tak sie rozczarowalam ze szok!!! niby miala byc wielka akcja dla mam a my pojechalismy i okazalo sie ze zwykle tylko robia a 4d to w konkursie mozna wygrac... 😠 😠 😠szkoda ze na plakatach i stronie tego nie napisali...ale przynajmniej po raz pierwszy bylam w PORT ŁÓDŻ i wiem ze juz wiecej tam nie pojade... prawie 2godz zajal nam sam dojazd a zadnej rewelacji nie ma. 🤔
Malstep a Tobie udalo sie dostac???

mapa mam prosbe, zmien w rankingu plci imie mojej malej. ja chce dac jej na imie Liliana przez jedno N ( bo przez dwa juz mi sie nie podoba ) 😁 😁 😁 BUZIACZKI 😘 😘

marta-lion ładny brzusio 😁
A płyn Lactacyd Femina plus
To jest w takim samym pojemniczku jak ten do higieny intymnej
tylko zamiast pompki ma pomarańczową zakrętkę 😉
Tu jest opakowanie:
http://torebka.kafeteria.pl/index.php?mode=view&id=18933

Paninka proszę bardzo:
Szkoda, że z tym usg tak wyszło 🤨

Dziewczynki 🙂
1. marta-lion - Julia
2. Eleeza - Liwia
3. jolajola81 - Emilka
4. aniolek82 - Oliwka
5. moniq1984 - Marysia
6. _Evelina_
7. moniczek
8. karolciakam
9. monika835 - Lena
10. k8_online – Julcia
11. existence
12. Paninka – Liliana
13. lydziaa84
14. Diviana – Alicja
15. Daniela-Antonina

Chłopcy 🙂
1. aneczkare22 - Filip
2. malstep - Franek
3. madalena20 - Mikołaj
5. Justyna891 – Norbert
7. Anya – Michałek
8. mapa - Maciek

marta-lion To pozazdrościć, ja to rosnę jak to sąsiadka powiedziała na "okrągło" czyli wszystko mi się podtucza hehehe i robię się piłka 🙂 🙂
Opiłam się barszczem z uszkami i zjadłam tiramisu 🙂 no i teraz spać mi się chce, a zaraz obiad i zrazy, niby się najadłam ale takiego obiadu nigdy nie ominę. Wczoraj stwierdziłam, że umarłabym bez mięsa i mój mąż też, więc pewnie Wiktor nie będzie wegetarianinem 🙂 Może się jednak zdrzemnę przed tymi zrazami, co bym przez przypadek nie schudła hehehehe coś czuję że przed porodem mąż mnie w pupę kopnie i się doturlam na porodówkę 🙂 przynajmniej paliwo zaoszczędzimy hehehe, wpadnę później papapa udanego weekendowania

Paninka Większość usług za darmo ma jakiś haczyk, a szkoda !!!! pewnie pół Łodzi się rozczarowało bo zwykłe USG to wszędzie Ci na kasę za darmo zrobią !!
papapapa

• Mamusia
mapa napisał(a):
marta-lion ładny brzusio 😁
http://torebka.kafeteria.pl/index.php?mode=view&id=8649
tak wyglądał wcześniej a ostatnio kupowałam
to jest w takim samym pojemniczku jak ten do higieny intymnej
tylko zamiast pompki ma pomarańczową zakrętkę 😉
Tu jest opakowanie:
http://torebka.kafeteria.pl/index.php?mode=view&id=18933
Nie wiem czy to stała zmiana.

Paninka proszę bardzo:
Szkoda, że z tym usg tak wyszło 🤨

Dziewczynki 🙂
1. marta-lion - Julia
2. Eleeza - Liwia
3. jolajola81 - Emilka
4. aniolek82 - Oliwka
5. moniq1984 - Marysia
6. _Evelina_
7. moniczek
8. karolciakam
9. monika835 - Lena
10. k8_online – Julcia
11. existence
12. Paninka – Liliana
13. lydziaa84
14. Diviana – Alicja
15. Daniela-Antonina

Chłopcy 🙂
1. aneczkare22 - Filip
2. malstep - Franek
3. madalena20 - Mikołaj
5. Justyna891 – Norbert
7. Anya – Michałek
8. mapa - Maciek

MAPA bardzo dziekuje, nie spodziewalam sie tak ekspresowo spelnienia prosby 😉 😁 a to usg to moim zdaniem taka sciema zeby ludzi sciagnac bo z tego co widzialam to tam jakis tlumow nie ma ( czego nie mozna powiedziec o galerii lodzkiej czy nawet manufakturze) ale pokaz motocykli byl fajny... i kebaby mieli smaczne ☺️ ☺️

a teraz na oslode zajadam sie ptasim mleczkiem milki i kawka rozpuszczalna z mleczkiem.pycha ☺️ 😜

marta-lion ładny brzusio
A płyn Lactacyd Femina plus
To jest w takim samym pojemniczku jak ten do higieny intymnej
tylko zamiast pompki ma pomarańczową zakrętkę
Tu jest opakowanie:
http://tor....php?mode=view&id=18933

Jeszcze raz wkleiłam bo edytowałam z 5 razy info o płynie 😉

• Mamusia
karolcia12345i napisał(a):
Paninka Większość usług za darmo ma jakiś haczyk, a szkoda !!!! pewnie pół Łodzi się rozczarowało bo zwykłe USG to wszędzie Ci na kasę za darmo zrobią !!
papapapa

ja chodze do publicznej przychodni i za usg niestety tez musze placic 40zl ( bo moj lekarz ma umowe podpisana tylko w szpitalu do ktorego mam jakies 40km 😮 😮 wiec m. musialby brac wolne (a ma placone dniowki) i to sie wogole nbie oplaca... taka polityka u nas...

• Mamusia
karolcia12345i widzę, że jesteś z Bydgoszczy a można wiedzieć z jakiego osiedla?? Do jakiego lekarza chodzisz?? Miło widzieć kogoś na Brzuszku z Bydgoszczy, jestem na sierpniówkach 2010 i nie mam nikogo z bliżej niż Poznań. Reszta z dołu. Jak się dziewczyny czujecie?? Ja już myślę o kolejnej ciąży, ale ciągle mam obawy czy sobie poradzę, moja Amelka ma dopiero a może i już 7 miesięcy...

Oj dziewczynki ale się narobiłam....dopiero sobie usiadłam a tak od rana ganiam jak szalona.
Jutro niedziela a u nas znowu jakaś awaria i brak wody!!! 😠 😠 😠 dobrze że zobaczyłam że jakoś tak dziwnie leci to sobie nabrałam w baniaczki i wiadra. Znowu mycie w misce nas czeka 😠 Masakra jakaś!

Teraz zajadamy się z Antoninką winogronem 🙂

Marta śliczny brzusio masz, ja poproszę dzisiaj Gabi żeby mi fotkę pstryknęła i też wstawię bo męża się coś doprosić nie mogę. A tak mi obiecywał że będzie fotki brzusia robił...

cześć dziewczynki
Wczoraj ale miałam cykora,ale prad włączyli przed 23 i się zepokojem wykapałam i zjadłam jeszcze deserek na poprawe humoru.Dzis cały dzień jestem głodna,nie wiem sama na co mam ochotę.Mąż dokańcza pokój dla babelka 🙂A ja kupiłam łóżeczko,juz wam pokazuję.
http://allegro.pl/alltimax-lozeczko-safari-mis-materac-gk-gdansk-i1533725898.html
kupiłam to z misiem.
A w przyszłym miesiacu pomyslimy o jakies komodzie.
Co do imienia Mercedes mi się nie podoba,za to gdybym miała dziewczynke to bardzo mi sie podoba imie Julia i Antonina.A tak bedzie Filipek 😁 😁