Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Pati123 napisał(a):
Daniela napisał(a):
Właśnie dostałam zaproszenie na komunię na 8.05 Kurde w co ja się ubiorę 🤨 Nie mam sukienek czy tez spódnic a jeszcze dodatkowo ciąża. I kurde trzeba będzie coś kupić 🤨 trochę szkoda mi kasy wydawać bo ubiorę raz i będzie potem leżeć.

Ja też dostałam zaproszenie na komunie na 16.05 do Łodzi, ale,ze ja nie za bardzo mogę jeździć, a i tak kawałek drogi postanowiliśmy nie ryzykować i odmówić, właśnie muszę męża zmobilizować, aby zadzwonił i poinformowało nasz3j nieobecności...
A ja mam wesele w połowie czerwca! :-) ...ale coś wymyślę :-) Są takie spódnice z szerokim ściagaczem bawełnianym, dostałam taką jedną - nadaje się i do normalnego noszenia i do brzuszka :-) Na pewno coś znajdziesz :-)

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
jolajola81 napisał(a):
Słyszałyscie dlaczego do szpitala nie wolno malować paznokci na czerwono?

Nie tylko na czerwono... każdy kolor oprócz przezroczystego i tipsy u mnie w szpitalu nie wchodzą w grę....Dlatego,że paznokcie są wskaźnikiem reakcji w organiźmie np w czasie różnych zapiegów, a jak ja mam mieć cesarkę to już na pewno. Tym bardziej,że do palca jak robią zabiegi przypinają kleszczyki, a żel blokuje przewodzenie i zakłóca odczyt sygnałów z organizmu....Takmi jedna pielęgniarka powiedziała jak leżałąm w szpitalu...

Pati123 napisał(a):

Ucieszyło mnie troszkę jak pisałyście,że bobasek przejmuje nawyki żywieniowo-odpoczynkowe po mamusi z okresu ciąży 🙂 Ja i mąż chodzimy spać koło 23 i ja budzę się o 8-9 🙂 Całe przedpołudnie leże, a mój bobasek uaktywnia się jak mój m wraca z pracy koło17 zazwyczaj jak coś do mnie mówi basek zaczyna mnie miziać i tak całe popołudnie 😜 😜 😜 😜 😜
Spię całą noc i wstaje raz dwa razy w nocy siusiu ...Fajnie by było gdyby bobasek przejął moje nawyki......

Ja mam podobnie! :-D Chociaż wstaję wcześniej, bo o 7. I bobas daje małe znaki przez cały dzień.

A teraz najważniejsze (dla mnie) :-)
Wczorajsze usg pokazało, ze wszystko w porządeczku :-) Prawidłowo rośnie i rozwija się :-)
I będzie synek, na 200%.
To był 20tc +6 dni i bejbis waży 402 g :-)
Jest tylko jedno małe "ale" :-( W serduszko widać ognisko hiperechogeniczne... Doktorka powiedziała, by się tym nie martwić, bo może to być spowodowane jakąś moją infekcją (której nie zauważyłam)... Jeśli będziemy się bardzo martwić, to możemy iść na echo serca, by sprawdzić na 100%...
No ale oprócz tego to wszystko wspaniale! :-)

jolajola81 napisał(a):
agusiakowalczyk gratuluje synka a wybralas juz imie? moge wiedziec z jakiej dzielnicy jestes?
Nie mamy imienia jeszcze 🙂 Obecnie od roku mieszkam na Targówku, chociaż wychowałam się na Woli 🙂

Daniela napisał(a):
Właśnie dostałam zaproszenie na komunię na 8.05 Kurde w co ja się ubiorę 🤨 Nie mam sukienek czy tez spódnic a jeszcze dodatkowo ciąża. I kurde trzeba będzie coś kupić 🤨 trochę szkoda mi kasy wydawać bo ubiorę raz i będzie potem leżeć.
Hehe Daniela ja mam komunie starszej córki 15 maja 🙂 🙂 🙂 Już dokonałam zakupu kreacji. Hihi ale i tak musze przerobić bo dekolt mi się nie podoba.

Agusia gratuluje synka 🙂

Co do paznokci to racja. Nie powinno się malować na kolor, a przede wszystkim nie mieć tipsów. Są one wskaźnikiem czy w organiźmie sie coś dzieje. Oczywiście sprawa ma się malowania do porodu 🙂 🙂 🙂

• Mamusia
DZIEN DOBRY WSZYSTKIM!!!
wczoraj jak po pracy wrocilam to mialam 49 stron do nadrobienia, przeczytalam 30 i padlam 😉 😉 😉 a dzisiaj znowu 40!!! 🤪 🤪
chcialam sie dorwac dzisiaj do auta tescia (bo nasze chwilowo nie jest na chodzie:angry 🙂 i jechac sobie na zakuoy bo mam ogromna chec na COS (blizej niezidentyfikowane) chce odpalic a tu akumulator padl 😠 😠 😠 😠 do sklepu mam daleko ( w jedna strone jakies 40 min, pogoda paskudna, co chwile pada i zimno) dobrze ze tesciowa kochana sie zaofiarowala i mi skuterem pojechala 😁 😁 😁 to przynajmniej na obiadek mi zakupy zrobila, ale mojego COS juz mi nie kupila 😞 😞 😞 uroki zycia pod miasem czasem mnie dobijaja ☺️ ☺️ ☺️

• Mamusia
agusiakowalczyk ładny brzuszek 🙂 i gratuluję zdrowego synka 🙂
jak patrzę na wasze brzuszki to mi się wydaje że mój jest ogromny 🙃
kurcze ja miałam wczoraj z pracy zabrać aparat i zrobić zdjęcie mojego brzuchola ale zapomniałam ☺️ a dziś szefostwo pojechało na targi i wróci w piątek ale jak na złość aparat zabrali moje narzędzie pracy 🤢 muszę coś wykombinować może od koleżanki pożyczę 🙂

marta-lion napisał(a):
Agusia gratuluje synka 🙂

Co do paznokci to racja. Nie powinno się malować na kolor, a przede wszystkim nie mieć tipsów. Są one wskaźnikiem czy w organiźmie sie coś dzieje. Oczywiście sprawa ma się malowania do porodu 🙂 🙂 🙂

Marta a można mieć żele u stóp, bo ja już zaplanowałam, że zrobię żeby się nie męczyć z malowaniem 😜 Żeby mi w szpitalu nie wyskoczyli, że mam się pozbyć hehe ;D

• Mamusia
jolajola81 napisał(a):
Pati123 kupilas już lóżeczko i posciel do niego? pytam sie bo ty ciągle siedzisz na allegro i oglądasz wszystko widziałam, że juz ubranek sporo kupiłaś.

Mam kilka opcji łóżeczek wybranych , ale z kupnem łóżeczka, pościeli i wózecza poczekam jeszcze myślę,że do lipca. Nie mam za bardo gdzie tego trzymać a poza tym na razie decyduje się na drobne zakupy. Na razie zaczynam z ubrankami i mam już kilka i na kilka czekam, przy okazji jak się trafiają jakieś tańsze produkty do pielęgnacji czy jakieś zabaweczki czy pieluszki to przy jednej przesyłce od razu kupuje. A ,że nic od nikogo nie mam i nie dostanę to wszystko muszę kupić i cały czas szperam i coś zamawiam bo jak spisałam wsio to wyszło około 3-4 tysięcy , a łatwiej wydać po 100 czy 200 za przesyłkę niż od razu 3-4 tysiące tym bardziej,że jak coś się kupuje wcześniej to można powybierać i cenowo zaoszczędzić, a jak się kupuje nagle i na raz wszystko to drożej się płaci...Takie jest moje zdanie. A poza tym ja i tak leżę więc zakupy na necie to super rozrywka 🙂

• Mamusia
Anya napisał(a):
kurcze ja miałam wczoraj z pracy zabrać aparat i zrobić zdjęcie mojego brzuchola ale zapomniałam ☺️ a dziś szefostwo pojechało na targi i wróci w piątek ale jak na złość aparat zabrali moje narzędzie pracy 🤢 muszę coś wykombinować może od koleżanki pożyczę 🙂

nie martw sie, mnie sie pytaja kiedy rodze bo wszyscy mysla ze na dniach... i nie chca uwierzyc jak mowie ze za 4 miesiace 😁 😁 😁

• Mamusia
agusiakowalczyk napisał(a):
jolajola81 napisał(a):
agusiakowalczyk gratuluje synka a wybralas juz imie? moge wiedziec z jakiej dzielnicy jestes?
Nie mamy imienia jeszcze 🙂 Obecnie od roku mieszkam na Targówku, chociaż wychowałam się na Woli 🙂

Ja tez mieszkam na targówku i kiedys mieszkalam na woli 🙂
A do lekarza chodzisz prywatnie czy gdzie?

• Mamusia
Ja też miałam dziś realny sen- śniło mi się, że siedzimy w karczmie i ktoś ze stolika zamówił herbatę ze śliwowicą (nie przepadam za nią) i jak kelnerka to przyniosła to na spaniu zrobiło mi się tak niedobrze, że się obudziłam. Nawet po przebudzeniu czułam ten "zapach" myślałam, że będę się tulić do kibelka ale na szczęście przeszło. 😁

Andzelika napisał(a):
marta-lion napisał(a):
Agusia gratuluje synka 🙂

Marta a można mieć żele u stóp, bo ja już zaplanowałam, że zrobię żeby się nie męczyć z malowaniem 😜 Żeby mi w szpitalu nie wyskoczyli, że mam się pozbyć hehe ;D
Wiesz, jak ja rodziłam to zmyłam paznokcie, ale laska która leżała że mną na sali miała pomalowane. Nie był to żel tylko lakier. Myślę jednak, ze lepiej najzwyczajniej zadzwoń do szpitala na dyżurkę położniczą i zapytaj. Bo wiesz co szpital to obyczaj 🙂

Paninka napisał(a):
Anya napisał(a):

nie martw sie, mnie sie pytaja kiedy rodze bo wszyscy mysla ze na dniach... i nie chca uwierzyc jak mowie ze za 4 miesiace 😁 😁 😁
Hehe mi mówią że pewnie rodze w maju. Albo pytają czy jestem pewna, ze mam w brzuchu jedno dziecko 🙂 🙂 🙂

lydziaa84 napisał(a):
jolajola81 ja już mam kupione łóżeczko- czekam właśnie na przesyłkę- jak dojdzie to dam znać jakie jest.
Andrzelika- wczoraj pytałam z jakich okolic śląska jesteś, możesz się pochwalić??

Ja z Żor jestem 😉