Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

marta-lion napisał(a):
Andzelika napisał(a):
marta-lion napisał(a):
Agusia gratuluje synka 🙂

Co do paznokci to racja. Nie powinno się malować na kolor, a przede wszystkim nie mieć tipsów. Są one wskaźnikiem czy w organiźmie sie coś dzieje. Oczywiście sprawa ma się malowania do porodu 🙂 🙂 🙂

Marta a można mieć żele u stóp, bo ja już zaplanowałam, że zrobię żeby się nie męczyć z malowaniem 😜 Żeby mi w szpitalu nie wyskoczyli, że mam się pozbyć hehe ;D
Wiesz, jak ja rodziłam to zmyłam paznokcie, ale laska która leżała że mną na sali miała pomalowane. Nie był to żel tylko lakier. Myślę jednak, ze lepiej najzwyczajniej zadzwoń do szpitala na dyżurkę położniczą i zapytaj. Bo wiesz co szpital to obyczaj 🙂

Rok temu koleżanka rodziła i miała żele. Zadzwonię się dopytać czy nic się nie zmieniło. 😜

• Mamusia
jolajola81 napisał(a):
lydziaa84 a kupilas juz posciel do niego i materac? bo ja to nie wiem kiedy mam to kupic 😉 łóżeczko dostalismy i stoii w garazu, bo za duzo miejsca nie mamy.

Ja kupiłam cały zestaw łóżeczko z materacem i pościelą- mam cały wolny pokój więc jest gdzie to wszystko składować. oczywiście niektórzy twierdzą, że to za prędko itd, ale ja nigdy nie byłam zabobonna i wychodzę z założenia, że wolę sama zrobić zakupy, bo jak by się zdarzyło (odpukać), że wyląduję w szpitalu albo coś to cała przyjemność zakupów mnie minie 🙂

Andzelika napisał(a):
marta-lion napisał(a):
Andzelika napisał(a):
marta-lion napisał(a):
Agusia gratuluje synka 🙂

Co do paznokci to racja. Nie powinno się malować na kolor, a przede wszystkim nie mieć tipsów. Są one wskaźnikiem czy w organiźmie sie coś dzieje. Oczywiście sprawa ma się malowania do porodu 🙂 🙂 🙂

Marta a można mieć żele u stóp, bo ja już zaplanowałam, że zrobię żeby się nie męczyć z malowaniem 😜 Żeby mi w szpitalu nie wyskoczyli, że mam się pozbyć hehe ;D
Wiesz, jak ja rodziłam to zmyłam paznokcie, ale laska która leżała że mną na sali miała pomalowane. Nie był to żel tylko lakier. Myślę jednak, ze lepiej najzwyczajniej zadzwoń do szpitala na dyżurkę położniczą i zapytaj. Bo wiesz co szpital to obyczaj 🙂

Rok temu koleżanka rodziła i miała żele. Zadzwonię się dopytać czy nic się nie zmieniło. 😜
Hehe no lepiej dopytaj. Bo jeszcze ty będziesz mierzyć czas między skurczami, a mąż opiłowywał twoje żele hihi 😁 😁 😁

• Mamusia
Cześć Brzuchole!!!!

Daniela ja też mam komunię 8.05 mojej siostrzenicy. Ale wyszłam z założenia że nie ma co się stroić za bardzo. Kobieta w ciąży we wszytskich ładnie wygląda, dlatego ja nie kupuję nic specjalnego tylko leginsy założe i jakąś tunikę. Sama się sobie podobam w takim zestawie więc nie ma co wymyślać i kasy tracić 🙂 🙂 🙂

jolajola z tymi paznokciami to jest podobno tak że chociaż jeden palec musi zostać niepomalowany żeby mogli Ci na niego założyć jakieś urządzonko do pomiaru i żeby wszytsko ładnie przewodziło bez zakłóceń 🙂 🙂 🙂 🙂

• Mamusia
Witajcie Mamusie i Maluszki

Ja godzinkę temu wstałam ☺️ mąż wyjechał i jakoś nie mogłam zasnąć, padłam dopiero ok. 4:30 nad ranem....więc jestem dziś nieprzytomna 😞 A do tego ta jesienna aura!

Agusia- gratuluję synka 🙂 Podratuje on troszkę niezbyt liczną grupę sierpniowych chłopaków 😁 😁 Z serduszkiem na pewno wszystko będzie ok, u naszych sierpniowych bobasków nie może być żadnych komplikacji!!!!

Pozatym co do paznokci szczerze wam powiem. Jak dostaniecie takie cudo do rąk, to te paznokcie będą wam bardziej przeszkadzać niż pomagać. Przecież co chwilę przebieracie, smarujecie itp. Miesiac czy dwa można przecież mieć krótkie i nie pomalowane 🙂

marta-lion napisał(a):
Andzelika napisał(a):
marta-lion napisał(a):
Andzelika napisał(a):
marta-lion napisał(a):
Agusia gratuluje synka 🙂

Hehe no lepiej dopytaj. Bo jeszcze ty będziesz mierzyć czas między skurczami, a mąż opiłowywał twoje żele hihi 😁 😁 😁

Nie wyobrażam sobie takiej sytuacji ;D I już widzę jak bym miała super spiłowane, on się bardziej ode mnie boi hehe 😉

lydziaa84 napisał(a):
Andrzelika- No to w sumie niedaleko mieszkamy ja za Wodzisławiem 🙂 ale zastanawiam się czy nie będę rodzić w Żorach

Oo to nie daleko, ja się tam po wózek do Markusi wybieram 😜 A ja się zastanawiałam nad Rybnikiem, bo do Frymerowej chodzę, ona ma tam dyżury, ale jakoś przy Żorach chyba zostanę 😜

• Mamusia
agusiakowalczyk napisał(a):
jolajola81 napisał(a):
agusiakowalczyk gratuluje synka a wybralas juz imie? moge wiedziec z jakiej dzielnicy jestes?
Nie mamy imienia jeszcze 🙂 Obecnie od roku mieszkam na Targówku, chociaż wychowałam się na Woli 🙂

Wychodzi na to że wszystkie brzuszkowe dziewczyny z Warszawy mieszkają na praskiej stronie 😉 No to niech tylko to słonko wyjdzie to zaraz sie będziemy w praku umawiać. A jak nie wyjdzie słonko to pozostają nam lody w MCDonaldzie na wileniaku o których już tu kiedyś wspominałyśmy 😉

• Mamusia
ja nie mam problemu z paznokciami tzn. mam któtkie bo co chcę zapuścić to mi się rozdwajają więc się nie wysilam maluje bezbarwnym i po kłopocie 😜

kurcze dziś mnie dziwnie brzuch boli 😞 ale zauważyłam że jak coś jem to przestaje więc dziś już zjadłam chyba za 4 osoby 🙃

Dziewczyny mam coś dla was w avatarze.
Nie mogę wkleić na forum bo coś mi moja strona z hostingiem obrazków nie działa.
To zdjęcie Mai kilka godzin po porodzie.
To dla wszystkich, które nasłuchały się strasznych opowieści o porodach.
Zobaczcie i pomyślcie, ze niedługo takie CUDO będzie leżało w łóżeczku obok was
🙂

• Mamusia
co do paznokci to wstyd sie przyznac ale ja CALE ZYCIE obgryzalam ☺️ ☺️ ☺️, kiedys kolezanka sie mnie spytala kiedy przestane i powiedzialam ze jak w ciazy bede i jak na razie od wigilii nie obgryzlam zadnego, a musze przyznac ze wiele razy probowalam przestac i nic. to dziecko wyzwala we mnie ogromna sile 🙂 🙂 dzieki malej rzucilam tez papierosy... ☺️ ☺️

Paninka napisał(a):
marta-lion mala cudna, jakie ma czarne piekne wloski 😘 😘 😘
Nio włoski miała masakra, czarne i długie 🙂 Teraz ma ich tez sporo, ale pojasniały już 🙂

PRAWDA ŻE WARTO !!!!!