Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

madalena20 napisał(a):
Dziewczyny mój mąż był ze mną przez cały poród. Miałam wywoływany i cały czas musiałam leżeć bo byłam podłączona do kroplówki i ktg 🙂 I powiem wam, że gdyby nie on to chyba sama bym rodziła 🙂 heheh
Pielęgniarki stwierdziły, że skoro ja rodzę pierwszy raz to na pewno długo to potrwa i poszły sobie do innego pokoju. A u mnie akcja szła jak burza. Rozwarcie postępowało migusiem. I w pewnym momencie jak już miałam skurcze parte to czym prędzej pognałam męża po pielęgniarki. I one przyszły i do mnie co pani panikuję jeszcze nie czas a ja do nich że ja rodzę!!!! one podnoszą prześcieradełko a tam główka już widoczna 🙂 heheheh
Zresztą mój mąż stwierdził, że wszystkie te opowieści o krwi i strasznych widokach to bujda. I że jest dumny z tego, że był cały czas przy narodzinach swojego synka 🙂
🙂 i fajnie 🙂 my rozmawialiśmy z lekarzami i wszyscy zgodnie twierdzą, że jeszcze nigdy się nie zdarzyło, by jakiś tatuś zemdlał 🙂 to jakaś legenda jest 😉

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Powiem wam tak. Mój mąż powiedział od początku, że chce być przy narodzinach ale zrozumie każdą moją decyzję. I będzie szanował. Teraz mówi, ze dziękuje mi że mógł tam być i że ma takie wspomnienia 🙂 Też się bał swojej reakcji.

Oczywiście nic na siłę. Ale powiem wam, ze te wspólne wspomnienia są bezcenne 🙂

• Mamusia
DZIEWCZYNY
mam do sprzedania super zestawy ubranek dla dziewczynki w rozmiarze 56 i 62
nie zaśmiecałabym wam wątku ale czeka mnie za kilka dni przeprowadzka i chciałabym pozbyć się jak największej ilości rzeczy z których córcia mi wyrosła

http://allegro.pl/zestaw-dla-dziewczynki-wyprawka-od-mamy-i1560977452.html
http://allegro.pl/wiosenny-zestaw-dla-dziewczynki-r-62-wyprawka-i1561626559.html
http://allegro.pl/zestaw-dla-dziewczynki-r-62-wyprawka-od-mamy-i1549025100.html

jolajola81 napisał(a):
jolajola81 napisał(a):
agusiakowalczyk napisał(a):
jolajola81 napisał(a):
Ja tez mieszkam na targówku i kiedys mieszkalam na woli 🙂
A do lekarza chodzisz prywatnie czy gdzie?

agusia nie odpowiedzialas mi na pytanie ? 😜
Ojej! Przeoczyłam! Przepraszam!
Chodzę "państwowo" do przychodni na Płockiej (Wola), bo tam miałam swojego gina... I moja prowadząca jest bardzo fajna (Anna Traczyńska), a dowiedziałam się, że ona pracuje w bielańskim właśnie. USG zaleciła mi zrobić sobie prywatnie, bo lepszy sprzęt i robiłam w DrBrankowskiej u dr Sylwii Miśta, która de facto też jest z bielańskiego. A wczoraj się zdziwiłam, bo własnie ta dr Miśta odradziła mi Żelazną, a zasugerowała Inflancką lub bielański (chociaż do bielańskiego ciężko się dostać)

• Mamusia
Jesli chodzi o pród to zdecydowalismy ze Krzysiu bedzie tam razem ze mna 🙂. Powiedział, że nawet jak bede go wyzywać to nie bedzie zwracał na to uwagi bo wazniejsze rzeczy sie beda działy 😜 😜 😜 😜 Marzy zeby przeciąć pępowinę. 🙂
Właśnie smażę moje placuchy. Pierwsze przypalone 🤪 🤪 🤪

• Mamusia
Oj dziewczyny dziewczyny przez Was z pracy mnie wywalą, siedzę sobie i osłuchuje stażystów jak gadają i was czytam no i oczywiście nie mogłam się opanować i zajrzałam na poród na wesoło i wybuchłam takim niepochamowanym śmiechem że wszyscy sie odwrócili i nie wiedzieli co się dzieje, a mi łzy ze śmiechu lecą 🤪
Dzidziusie piękne macie dziewczyny.
Co do porodu to też chce by mój mąż był przy mnie bo to zawsze bezpieczniej się będę czuła, ale słyszałam historie typu, że mąż chciał żona się zgodziłą a potem poród nie idzie nie idzie, wysłali męża po lód mąż wraca dzidzia na wierzchu 🙂

ze spóźnieniem ale witam nowe mamusie sierpniowe 🤪 nie było mnie troszku a tu zaległości
Agusia gratuluję syneczka 🙂
jeju wróciłam zła od lekarza 😠 okazało się że pani doktor nie ma i trzeba przełożyć wizytę - a ja się taszczyłam z całą moją trójcą uch....
jeśli chodzi o poród to dopiero za 3 razem zdecydowałam że mój m ma być przy mnie i to była dobra decyzja - bez porównania 😉
teraz robię obiadek - zupa jarzynowa i spagetti 😜
zajrzę później

• Mamusia
Diviana miałam taką samą sytuację zajrzałam na poród na wesoło i zaczynam się śmiać a tu nagle babki a co w tym kompie takiego zabawnego 😜 powoli zaczynam się bać że ktoś na mnie nakapuje że zamiast pracować siedzę na forum 😁

• Mamusia
Paweł chce byc batrdzo przy porodzie ale mówi, że nic na siłe skoro mam wątpliwości. Myślę, że na początek będzie ze mną i jak nie będzie mi przeszkadzał to będę taka dobra i pozwolę mu zostac do końca 🙂 Ależ łaskawca ze mnie hihihihiihihihih 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁

Cześć brzusie !! Muszę się zmusić i wcześniej wstawać , bo ledwo Was nadganiam o tej porze 🙂 🙂 Wasze historie porodowe super, marta-lion Twoja to mnie jakoś szczególnie wzrusza.
A powiem Wam, ze mój mąż jakoś się przełamuje im bliżej porodu, tak jak na początku mówił że na sam poród to ucieknie z sali a bedzie tylko jak będziemy skakać na piłkach itp. a teraz mi się pytał czy bym chciała żeby wyszedł a ja że NIE ale to jego decyzja i tak siedział i myślał sobie. Opowiedziałam mu co pisałyście że nie ma tyle krwi wcale, a pierwszy swojego synka zobaczy i chyba powoli się przekonuje 🙂 🙂 🙂 Do niczego go nie będę zmuszać, niech sam decyduje 🙂
Co do paznokci to z tego co słyszałam u nas nie wolno w żadnym szpitalu mieć pomalowanych, a o żelach już nie wspominam. Ktoś mi opowiadał, że nie wiedział o tym i położne jak to zobaczyły to przyniosły nożyczki , podważały i odrywały tipsy (dodatkowy ból 😮 ) Pewnie to zależy od miasta i szpitala no i od położnych, ale ja wolę nie ryzykować bo jak by się wkurzyły to mi palce poobcinają heheheh 🙂 🙂 🙂

aniolek82 napisał(a):
siehankowa napisał(a):
Aniołek, a gdzie zapisałas się do szkoły rodzenia? w dzierżoniowie czy może w świdnicy? bo ja zastanawiam się nad Dzierżoniowem, ale cos sie zdecydować nie mogę 😉

Ja zapisałam się w Dzierżoniowie ale nie do tej przyszpitalnej tylko do połoznej Anny Sykuły. Bardzo sympatyczna kobieta. Płacę tylko 100 zł jednorazowo i smigam. Super by bylo jak bys tez sie zdecydowala 😁 😁 😁

100zł za wszystkie zajęcia? a ile ich będzie? ja dzwoniłam do tej przyszpitalnej to tam jest 13 spotkań i w sumie koszt to 180zł ...

Hehe karolcia dziękuję. Chciałam żebyście zobaczyły, że poród to nie jest jakaś pełna krwi masakra.
To naprawdę niesamowite przeżycia i wspólne wspomnienia na całe życie.
Jak to Magda napisała "CUD NARODZIN".

• Mamusia
siehankowa napisał(a):
aniolek82 napisał(a):
siehankowa napisał(a):
Aniołek, a gdzie zapisałas się do szkoły rodzenia? w dzierżoniowie czy może w świdnicy? bo ja zastanawiam się nad Dzierżoniowem, ale cos sie zdecydować nie mogę 😉

Ja zapisałam się w Dzierżoniowie ale nie do tej przyszpitalnej tylko do połoznej Anny Sykuły. Bardzo sympatyczna kobieta. Płacę tylko 100 zł jednorazowo i smigam. Super by bylo jak bys tez sie zdecydowala 😁 😁 😁

100zł za wszystkie zajęcia? a ile ich będzie? ja dzwoniłam do tej przyszpitalnej to tam jest 13 spotkań i w sumie koszt to 180zł ...

Tak, za wszystkie zajecia. A ile ich bedzie to nie wiem. W sumie sie pytałam ale Pani położna odpowiedziała, ze troszkę ich bedzie ale na tym pierwszym spotkaniu organizacyjnym wszystko ustalimy miedzy soba.

aniolek82 napisał(a):
siehankowa napisał(a):
aniolek82 napisał(a):
siehankowa napisał(a):

Tak, za wszystkie zajecia. A ile ich bedzie to nie wiem. W sumie sie pytałam ale Pani położna odpowiedziała, ze troszkę ich bedzie ale na tym pierwszym spotkaniu organizacyjnym wszystko ustalimy miedzy soba.

a powiedz mi, w jakie dni i w jakich godz. miałyby odbywać się lekcje? bo nie wiem czy bym wyrobiła się z pracą 😞

• Mamusia
siehankowa napisał(a):
aniolek82 napisał(a):
siehankowa napisał(a):
aniolek82 napisał(a):
siehankowa napisał(a):

a powiedz mi, w jakie dni i w jakich godz. miałyby odbywać się lekcje? bo nie wiem czy bym wyrobiła się z pracą 😞

Kurcze, nie mam pojecia. Pewnie na tym pierwszysm spotkaniu (28.04 godz.17.00) bedzie wszystko ustalane. Tutaj masz numer jej komórki, moze sobie zadzwoń i dopytaj sie o to co potrzebujesz 604 878 984 🙂

Mam nadzieję, że michu się zdecyduje na wspólny CUD NARODZIN, ja bym bardzo chciała. Nie męczę go i coś mi się wydaję, ze on się jednak do sierpnia sam przełamie 🙂
Czytam poród na wesoło i chyba na 4 piętrze mnie słychać jak się śmieję 🙂 🙂 🙂

aniolek82 napisał(a):
siehankowa napisał(a):
aniolek82 napisał(a):
siehankowa napisał(a):
aniolek82 napisał(a):
siehankowa napisał(a):

Kurcze, nie mam pojecia. Pewnie na tym pierwszysm spotkaniu (28.04 godz.17.00) bedzie wszystko ustalane. Tutaj masz numer jej komórki, moze sobie zadzwoń i dopytaj sie o to co potrzebujesz 604 878 984 🙂

ooo, tak będzie najlepiej - dzięki 🙂

• Mamusia
nie ma za co. 🙂 mam nadzieje, że zajecia Ci podpasują godzinowo i sie zdecydujesz 🙂 słyszalam o tej Pani bardzo duzo dobrych opini. A jak tam bylam to nawet powiedziala mi, że ona nawet służy pomoca poza godzinami zajęć. Jak by cos mnie niepokoiło to zawsze moge zadzwonic do niej a nie spanikowana leciec do lekarza 🙂