Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
moniq1984 napisał(a):
Dziewczyny czy jak położycie sobie rece na brzuszkach też czujecie bicie serduszka?? ja czuje regularny rytm tylko zastanawiam sie czyj to?? 🙂

ja mam takie super urzadzenie co sie do brzucha na tasmie przyczepia, i jak sie sluchawki podlaczy to slychac serduszko. ja to uwielbiam podlaczyc je do zestawu kina domowego, wtedy w calym mieszkaniu slychac, a jak akurat kopnie tam gdzie przyloze detektor to na sluchawkach bebenki chce popekac. ale jak reke przyloze do brzuszka to tez rytmiczne pulsowanie czuje...

• Mamusia
Diviana jesli chodzi o gotowanie to przed ciaza moglam z kuchni nie wychodzic (chociaz warunki tez ciezkie bo ciasno dwa palniki i wogole) ciagle robilam kopytka,kluski pierogi miesa i ciasta... a teraz jak mam przy garach stac to az mnie mdli 😮 😮 😮 dobrze ze w zeszlym roku w sloiki sosu nawkladalam slodko-kwasnego to tylko makaron ugotuje i mam z glowy...a ze m. kluskozerca jest to mu nie przeszkadza ze dwa trzy razy w tyg spagetti je ☺️ ☺️ ☺️ ☺️

• Mamusia
jo-aneczka napisał(a):
Paninka, a jak to twoje urządzenie się nazywa. Ja bardzo chciałabym móc w domu posłuchać młodej, a słyszałam, że stetoskop nie daje rady

mi to kolezanka z anglii przyslala ale sprawdzalam na allegro i mozna je dostac i wcale nie sa takie drogie....poszukam i Ci link przesle jak znajde 🙂 a stetoskopem tez nie slyszalam nic

Dziewczyny ale się uśmiałam z tej opowieści:
przytoczę opowiesc jak mama rodziła moją siostrę. Tak mi to opowiedziała:
"W nocy zaczely się skurcze. Nie byly bolesne, po prostu takie- skurcze. Ale nie spieszylo mi sie, bo czekalam na takie straszne, bolesne i w ogole nie do wytrzymania. Zjadłam kolacje i przy skurczach co 3 minuty, wciaz bezbolesnych uznalam, ze to juz pora chyba zapytac w szpitalu, co o tym sądza. Zajrzeli mi tam i mowia- prosze rodzic. A mama taaakie oczy- mowi, ze nie, bo ja nic nie boli i to na pewno nie to. Po czym po trzech skurczach partych wyskoczyła moja siostra.. Mama byla w takim szoku, ze to juz, ze prosila polozna by ją uszczypnela, bo to niemozliwe!
🙂

Zabawne jest tez to, co było potem.
Mowila, ze polozono obok niej taki tobołek. I zupelnie nie wiedziala co to takiego, najpierw pomyslala, ze to pieluchy dla niej, ale zaglada.. a tu dziecko- pomyslala- jakie ladne, takie rozowe i poglaskala je po policzku. A ono zaczelo paszcze otwierac i chcialo ssac palec. Wiec mama sie zmartwila, ze to dziecko jest glodne i poszla po polozną, ze jakies dziecko lezy z nia na sali i ona nie wie co ma zrobic.. oczywiscie to była moja siostra.

Nieporozumienie wynikalo z tego, ze mnie rodzila przez cesarskie ciecie i zobaczyla dopiero pare dni po porodzie i nie lezalam z nia na sali 🙂

• Mamusia
jo-aneczka napisał(a):
z góry dziękuję, to musi być super sprawa. No i jaki środek uspakajający dla skołatanych nerwów mam mało ruchliwych bobasów 🙂

ja mam taki ale jak na allegro wpiszesz detektor tętna to Ci inne wyskocza ( drozsze) wg mnie ten jest wystarczajacy i cena tez przystepna...a zawsze jak mi smutno albo mala nie daje znaku to podlaczam, wlaczam stoper i licze uderzenia... 😁 😁 😁
http://allegro.pl/detektor-tetna-plodu-summer-2-pary-sluchawek-i1557674158.html

Już jestem! Babcia zadowolona 🙂

Daniela, nie wiem co to, bo nigdy takiego uczucia nie miałam....
Ja też mam pytanie: Otóż z dzidzią jest ok, ze mną tak sobie ale lekarz nic na razie nie kazał robić a mnie mocno boli cały czas niziutko po obu stronach podbrzusze, najbardziej jak opróżnię pęcheż. Nie piecze mnie nic przy oddawaniu moczu ale ten ból jest dośc uciążliwy, taki.. nie wiem, ciągnący... Gin mówił że może tak pobolewać, ale zeby cały czas??? Nie wiem czy to od tej mojej nieszczęsnej nadżerki, czy może od tych bakterii w moczu.. dodam, że śluz mam trochę żółtawo szary, czyli coś jest, tylko czemu gin nic mi na te bakterie nic nie dał? Jak się ich pozbyć?? i tego bólu??