Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
ja bym chciała z m ale on ma dziwny grafik i jak będzie mu pasowało to napewno będzie chodził
(książek nie czyta a dostał fajną i ty możesz zostać super tatą) to chociaż posłucha bo skądś wiedze musi czerapać 😁

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Diviana napisał(a):
A do szkoły rodzenia chodzicie same czy z mężami?
Ja jeszcze nie chodzę, ale chcemy razem.
A ta książka, o której pisze Anya, jest SUPER! My kupiliśmy ją na prezent kiedyś 🙂

Hej dziewczyny kiedyś już o tym pisałam ale dla Was się powtórzę 🙂 Wiem, że nie które z Was nie mogą albo nie mają możliwości chodzić do szkoły rodzenia. Dlatego polecam Wam gorąco stronę www.przedporodem.pl tam się płaci jednorazowo ok 160 zł i ma się dostęp do roku po urodzeniu dziecka. Super sprawa ja jak byłam z Kubą w ciąży to tam się zapisałam. Nauczyłam się wielu ważnych rzeczy, nawet wykłady były online. i Miałam 24 godziny na dobę kontakt z położną i psychologiem i lekarzem od laktacji. Dostałam też płytkę z ćwiczeniami dla kobiet w ciąży. Dlatego polecam!!!!!

• Mamusia
Diviana napisał(a):
A do szkoły rodzenia chodzicie same czy z mężami?

My idziemy razem 🙂 Pawła kolega z pracy już po pierwszym spotkaniu w szkole rodzenia stwierdził że powinno to być obowiązkowe dla każdej pary - taki był zachwycony!!!! 🙂

madalena20 napisał(a):
Hej dziewczyny kiedyś już o tym pisałam ale dla Was się powtórzę 🙂 Wiem, że nie które z Was nie mogą albo nie mają możliwości chodzić do szkoły rodzenia. Dlatego polecam Wam gorąco stronę www.przedporodem.pl tam się płaci jednorazowo ok 160 zł i ma się dostęp do roku po urodzeniu dziecka. Super sprawa ja jak byłam z Kubą w ciąży to tam się zapisałam. Nauczyłam się wielu ważnych rzeczy, nawet wykłady były online. i Miałam 24 godziny na dobę kontakt z położną i psychologiem i lekarzem od laktacji. Dostałam też płytkę z ćwiczeniami dla kobiet w ciąży. Dlatego polecam!!!!!
To ja się zapisałam na taki "kurs" darmowy na http://www.zapytajpolozna.pl/. Przesyłają coś jak newsletter z różnymi informacjami. Całkiem fajne to było.

madalena20 napisał(a):
Cena internetowej Szkoły Rodzenia przedPORODEM.pl wynosi 145,00 zł. Jest to cena za 180 dni dostępu do portalu e-learningowego
Staniało :-)
Ja chyba jestem za mało systematyczna do e-learningu... :/

Mi też przysyłają z zapytajpołożną , już chyba 9 lekcję dostałam 🙂 🙂 do szkoły rodzenia będę chodzić raz sama, raz z mężem, bo on pracuje na 3 zmiany a zajecia sa tylko w jeden dzien w tygodniu o 17 wiec sila rzeczy czasami nie bedzie mu pasowac. Też dostał ksiązkę ale musze go zmuszac zeby czytal 🙂 🙂 zawsze jak palnie jakies glupstwo na temat ciazy to szukam w tej ksiazce i daje mu do czytania,co by nie twierdzil ze kłamię heheh 🙂 🙂 🙂

Następne wejście wesołego ginekologa, podczas zbierania wywiadu położniczego:
- Kiedy była ostatnia miesiączka?
- Przed ciążą.
- No tyle to się domyślam, ale kiedy?
- No dziewięć miesięcy temu.
Wesoły ginekolog, przestał być wesoły:
- Ale kobieto o datę mi chodzi: dzień, miesiąc, rok...DOKŁADNĄ .DATĘ...
Tu ciężarówka zwraca się do męża (drze się do chłopa stojącego w bliżej nieokreślonym miejscu za drzwiami porodówki)
- Stefan! Kiedy ja ostatni miesięcznik miałam?
Otwierają się drzwi, zagląda jakiś nieuczesany łeb:
- No na imieninach u Romka miałaś.
Wesołemu ginekologowi humor powrócił:
- Pan zajrzy do kalendarza, kiedy Romana było, bo coś tu wpisać muszę...

To z poród na wesoło, hahahaha 😁 😁 😁

• Mamusia
Na ten darmowy też się zapisałam, no i się zastanawiam nad tym płatnym bo męża nie zmuszę by poszedł ze mną, a wiem co on o tym myśli, powie że nie zniesie tylu wielkich bab 🤨
Sama pewnie po pracy czasu za bardzo nie będę miała, a praktyki żadnej nie mam, choć myślę że jakoś jak się instynkty uaktywnią to będzie dobrze 🙂 W razie czego teściowa jest pielęgniarką uwielbiającą maluszki, więc na jakiś tydzień po porodzie do nas przyjedzie by nam pomóc, także myślę że mnie nauczy, a co do samego porodu to wyjdzie w praktyce 😮
Moja mama była już jakieś 2 tyg po terminie więc była w szpitalu, przychodzi na salę do położnych i mówi rodzę, a one w śmiech gdyby pani rodziła to by pani tu nie stała, no dobra położy się pani sprawdzimy, o matko główkę już widać 😮 😮 😮 nawet rękawiczek nie zdążyła założyć, a że szerokie bioderka odziedziczyłam po mamusi to mam nadzieję że u mnie też tak pójdzie 🙂

• Mamusia
Witam 🙂 Mamy 20 kwietnia wizytę i badanie USG 4D w Gabinecie w Poznaniu u ginekologa Pawła Wandelta na ulicy Strzeszyńskiej.Była może któraś z Was w tym gabinecie? Koszt w sumie 200 zł z nagraniem i zdjęciami.Może nasza dzidzia się obróci i pokaże co ma między nóżkami 🤪 bo na tą chwilę nie znamy płci naszego dziecka.Ale imiona na wszelki wypadek już są 😆

• Mamusia
tyle sie naczytalam o reakcjach tatusiow na porodowce, w glos sie smialam, ale jak zobaczylam mojego m. jak z pracy wrocil to wyobrazilam sobie co on by mogl odwalic ( a jest zdolny do wszystkiego ma tysiac pomyslow na minute i niekoniecznie wszystkie madre) to takiego ataku smiechu dostalam ze na czterech na podlodze siedzialam i powietrza zlapac nie moglam, az sie wszyscy zlecieli zeby zobaczyc co sie stalo...m. stwierdzil ze nienormalna jestem i w zyciu baby nie zrozumie (szczegolnie w ciazy) i pytal co biore i ze tez chce 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁

Paninka napisał(a):
tyle sie naczytalam o reakcjach tatusiow na porodowce, w glos sie smialam, ale jak zobaczylam mojego m. jak z pracy wrocil to wyobrazilam sobie co on by mogl odwalic ( a jest zdolny do wszystkiego ma tysiac pomyslow na minute i niekoniecznie wszystkie madre) to takiego ataku smiechu dostalam ze na czterech na podlodze siedzialam i powietrza zlapac nie moglam, az sie wszyscy zlecieli zeby zobaczyc co sie stalo...m. stwierdzil ze nienormalna jestem i w zyciu baby nie zrozumie (szczegolnie w ciazy) i pytal co biore i ze tez chce 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁

Paninka Ty to umiesz rozśmieszyć 🤪 🤪 🤪

Paninka napisał(a):

hahaha wyobrażam sobie minę Twojego m 🤪 🤪 🤪