Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Dziewczyny mam do Was takie może dziwne pytanie. Otóż dzisiaj zaczęłam odczuwać takie kłucie, ukłucia w cipci ☺️. Czy któraś z Was miała coś takiego. 🤔 Nie wiem co o tym mam myśleć.

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Daniela napisał(a):
Dziewczyny mam do Was takie może dziwne pytanie. Otóż dzisiaj zaczęłam odczuwać takie kłucie, ukłucia w cipci ☺️. Czy któraś z Was miała coś takiego. 🤔 Nie wiem co o tym mam myśleć.

Daniela ja tak mam jak dzidzia usiądzie mi na pęcherz wtedy idę zrobić siusiu i przechodzi 🙂

madalena20 napisał(a):
Daniela napisał(a):

Daniela ja tak mam jak dzidzia usiądzie mi na pęcherz wtedy idę zrobić siusiu i przechodzi 🙂

to nie to ja czuje kiedy Antoninka mi na pęcherz siada 😁 a to takie ukłucia są. kurde dziwne uczucie i nie wiem co to może być.

• Mamusia
Foga gratuluję Jagódki- śliczne imię 🙂
Ja dostałam dziś łóżeczko turystyczne- pierwsze rozłożenie i złożenie tego sprzętu wcale nie jest takie łatwe- jakoś rurek za dużo, ale daliśmy radę 🙂
magdalena20 ja wyślę Ci narazie na maila starsze fotki, bo jakoś nie umie się zmobilizować żeby nowe porobić ☺️

• Mamusia
Daniela napisał(a):

Ja mam to już jakiś czas, i co jakiś czas to wraca...
Ostatnio jak mnie tak kuło i byłam u lekarza to wziął mnie do szpitala na badania i wyszedł mi jakiś stan zapalny i bakterie, brałam dopochwowo tabletki i antybiotyk. Potem zrobili mi wymaz z szyjki macicy jednak nie znam wyniku poznam go jutro mam nadzieje na wizycie...
Teraz niekiedy też mnie tak zakuwa....nie wiem co to ....kiedyś myślałam,że to od szyjki która mi się skróciła, ale chyba raczej nie bo skoro szew założony to szyjka skracać mi się raczej chyba nie może....Może faktycznie to ta kość łonowa???? 🤔

• Mamusia
Daniela napisał(a):

Ostatnio jak mnie tak kuło i byłam u lekarza to wziął mnie do szpitala na badania i wyszedł mi jakiś stan zapalny i bakterie, brałam dopochwowo tabletki i antybiotyk. Potem zrobili mi wymaz z szyjki macicy jednak nie znam wyniku poznam go jutro mam nadzieje na wizycie...
Teraz niekiedy też mnie tak zakuwa....nie wiem co to ....kiedyś myślałam,że to od szyjki która mi się skróciła, ale chyba raczej nie bo skoro szew założony to szyjka skracać mi się raczej chyba nie może....Może faktycznie to ta kość łonowa???? 🤔

• Mamusia
Pati123 napisał(a):
Daniela napisał(a):

Dodam,że nikt mi nie powiedział,że te bakterie i stan zapalny mały związek z kuciem...

Ja też mam takie ukłucia, ale one jak stały się mocniejsze to czuję że to nie cipcia tylko macica i to są chyba te skurcze Braxtona-Hicka, przygotowujące do porodu, najważniejsze żeby nie były regularne np. co 15 minut i nie za często. Jeśli to te skurcze to może takie delikatne macie na razie.
Wczoraj pisałyście o siarze i wieczorem patrzę w łazience i pomyślałam że sie wodą ochlapałam na sutku, wytarłam i z ciekawości nacisnęłam i znowu się pojawiło HURAAAA !!!! Wskoczyłam do pokoju mężowi się pochwalić 🙂 i zaczęłam go gonić że go obsikam hehehehe (ale aż tak mocno jeszcze nie leci żebym mogła to zrobić 🙂 🙂 🙂 ) Dom wariatów hehehe

mnie kuło tylko po prawej stronie,tam gdzie jajniki,czasami taki ból odczuwałam,że nie mogłam sie za dobrze wyprostować.Jak sie pózniej okazało to malutki mi uciskał na nerw 🙂
A ja przygotowałam na jutro obiadek.Beda mielone z pieczarkami 🙂,jeszcze tylko usmaże i bedzie gotowe jedzonko 🙂

• Mamusia
aneczkare22 podziwiam zapału ja jestem takim leniem jeśli chodzi o przygotowywanie jedzenia, co prawda może to wynika że w wynajmowanym mieszkaniu nie mamy prawdziwej kuchni tylko kuchenkę na prąd 2 palnikową i nic więcej, ale jakbym chciała to bym mogła przecież.

• Mamusia
aneczkare22 napisał(a):
dziewczyny mam do was pytanie,jak wyglada u was kwestia śluzu z pochwy??Wylatuje wam moze dużo??Bo mi czasami tak.Nic mnie nie swędzi,a sluz ma kolor biały 🤨

U mnie zależy kiedy, ale czasami też bardzo dużo wylatuje, białego koloru nic mnie nie swędzi cytologia wyszła ok a oststnie badania moczu też ok więc sądzę że to normalne i nie ma się czym niepokoić.

mapa napisał(a):
Daniela a w jakich momentach to występuje, przy ruchach, jak leżysz?

to może być rozszerzanie się kości łonowej -naturalny objaw, tak czytałam 🙂

Właśnie jak chodzę ale może to ta kość faktycznie. W piątek mam wizytę to zapytam jak nie zapomnę bo to dzisiaj tylko taki objaw zauważyłam

• Mamusia
Diviana napisał(a):
aneczkare22 napisał(a):
dziewczyny mam do was pytanie,jak wyglada u was kwestia śluzu z pochwy??Wylatuje wam moze dużo??Bo mi czasami tak.Nic mnie nie swędzi,a sluz ma kolor biały 🤨

U mnie zależy kiedy, ale czasami też bardzo dużo wylatuje, białego koloru nic mnie nie swędzi cytologia wyszła ok a oststnie badania moczu też ok więc sądzę że to normalne i nie ma się czym niepokoić.

u mnie też jest go czasem sporo, ale wszystkie wyniki ok. Podobno jak jest biały i nie "pachnie" to jest ok

karolcia12345i napisał(a):
Ja też mam takie ukłucia, ale one jak stały się mocniejsze to czuję że to nie cipcia tylko macica i to są chyba te skurcze Braxtona-Hicka, przygotowujące do porodu, najważniejsze żeby nie były regularne np. co 15 minut i nie za często. Jeśli to te skurcze to może takie delikatne macie na razie.
Wczoraj pisałyście o siarze i wieczorem patrzę w łazience i pomyślałam że sie wodą ochlapałam na sutku, wytarłam i z ciekawości nacisnęłam i znowu się pojawiło HURAAAA !!!! Wskoczyłam do pokoju mężowi się pochwalić 🙂 i zaczęłam go gonić że go obsikam hehehehe (ale aż tak mocno jeszcze nie leci żebym mogła to zrobić 🙂 🙂 🙂 ) Dom wariatów hehehe

Jezu dzisiaj jakiś dzień śmiechu 😁 😁 ale mnie Karolcia rozbawiłaś tym "obsikiwaniem: wyobraziłam sobie sytuację 😁 😁 😁

• Mamusia
hej dziewczynki 🙂
najpierw napisze a potem zabieram się za czytanie waszych postów,zobaczymy kiedy nadrobię 😮
Ogólnie pisałam wam wczoraj o złych wynikach moczu,dziś powtórzyłam badanie i nic nie wykazało ,żadnych bakterii i żadnych pasm śluzu 🤪
Czyli moje przeczucia się sprawdziły,źle oddałam mocz 🤢A dziś rano prosto po wstaniu dokładnie się umyłam,i naczczo oddałam drugi strumień moczu.Kurcze zobaczcie jakie to ważne jest 🤪
A ja wczoraj już się niepotrzebnie zamartwiałam 🙂