Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Dzień doberek 🙂
A ja dziś rano do kościółka poszłam na spowiedz, potem zakupy w mojej ulubionej Biedronce 🙂
Nie zgadniecie, ale i tam dojrzałam body w rozmiarze 56 i 62 z Miki i z Puchatkiem z disneya po 11,9 i nie mogłam się oprzeć...kupiłam 🙂
Tak,że póki o to chyba oszalałam bo totalnie nie wiem ile czego trzeba ile koszulek,śpioszków, body czy pajacyków i kupuje to co mi się spodoba z tłumaczeniem sobie,że wszystko się przyda 🙂
A jeżeli chodzi o siare ja jeszcze nic nie wykryłam...Na razie jakoś się tym ani nie przejmuje, ani nic...
Kupiłam dziś glukoze i kiedyś muszę się wybrać na badanko ale jakoś myślę,że dopiero po świętach 🙂 Mam nadzieję,że nie będzie za późno...??????????
Chyba nie ma jakiegoś ścisłego określenia kiedy należy to badanko wykonać??????????
A i jeszcze jeżeli chodzi o łóżeczko ja mam upatrzony model i pościeli też taki dużo elementów, ale jeszcze póki co się wstrzymam i zastanowię co warto kupować, myślałam o przyborniku i ochraniaczu na całe łóżko i jednak o baldachimie dla mojej malutkiej laleczki 🙂 Może i kurz może i potem zbiera kurz, ale mama wywróżyła mi córeczkę i się sprawdziło i mato być według wróżby jedno jedyne moje maleństwo więc nie odmówię sobie pięknego różowiutkiego baldachimu.......a co do rożków, i każdych dodatkowych giftów to jeszcze pomyślę.... Na razie chyba zaborę się za kolejne poszyukiwanka pięknych ubraneczek dla malutkiej malutkiej córeczki 🙂

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
_Evelina_ napisał(a):
Hej dziewczynki. Ja juz dzis byalam na zakupach. Wybieralysmy z kolezanka suknie slubna. Suknia wybrana zadatek dany. Poszlo szybko latwo i przyjemnie az sie nie spodziewalam. Mialam byc swiadkowa ale slub poczatek wrzesnia a nie wiadomo kiedy urodze. Wiec ominie mnie ta przyjemnosc. Mama nadzieje ze chociaz zajze na chwile jako gosc ze jakos dojde donsiebie chociaz z kreacja moge miec problem...

Mnie też przyjemność świadkowania u przyjaciółki minie 😞 20 lipca mają wesele więc nawet nie wiem czy na weselu się zjawię 😞 😞 😞 😞 😞

Dzień Dobry!!!
Mnie dziś cosik muli.... Wczoraj pisałyście o słodkim mleczku z tubki, i nawet mi się zachciało, choć od początku ciąży nie dotykam słodyczy, bo mnie od nich maksymalnie odrzuciło...... Dziś łyknęłam sobie tego mleczka i jest mi bleeeeeeeee, mam nadzieje, że to minie. Przynajmniej utwierdziłam się w tym, że Mała Jagódka nie znosi słodyczy nadal 🥴

Daniela ładne te komplety pościeli, na wszelki wypadek zapisałam sobie w ulubionych tę stronkę 🙂 Tylko, że ja podobnie jak Pati..... Raczej nie wiem czy jeszcze jakąś dzidzie będę miła i chyba jednak skusze się na coś z baldachimem....... Wiem, że niby kurz, ale zawsze przecież można ściągnąć i wyprać.. choćby nawet dwa razy w tygodniu 🙂 W końcu to nasza pierwsza mała księżniczka 🙂)) Ale u tego samego sprzedawcy są również baldachimy, więc zapłacę za jedną przesyłkę 🙂

Nie odmawiajcie za wcześnie tych wesel, na tyle ile sobie młoda para życzy, to dajcie im znać że na bank nie będzie Was, żeby nie płacili za miejsce puste (nam nie odmówiły 4 osoby i nie przyszli i płaciliśmy 😞 😞 bezczelność, ale przynajmniej orkiestra miała więcej niż przewidzieliśmy i byli bardzo szczęśliwi 🙂 , ale powiem że mój kuzyn jak się hajtał to było małżeństwo i ona była już w 9 miesiacu, a przyszła na obcasikach małych i tak wywijała jak szalona, na płycie to ich więcej widać niż parę młodą hehehehe tydzień po weselu urodziła 🙂 🙂 to zależy od waszego samopoczucia 🙂 po porodzie to jednak inna sprawa, bo nie wszystkie się zagoimy w tydzien lub 2, zawsze moze się cos przyplatac , jakies zapalenie , albo nas nie doczyszczą itp itd. no i malutkie dziecko zostawic na dobre 7 godzin - bo na wesele noworodka sie nie zabierze - nie wyobrazam sobie, ale póki w ciązy to jedynie ryzyko ze wody odejdą 🙂 🙂 🙂

Pati123 glukozę robi się między 24 a 28 tc - według mojego lekarza 😉

A my właśnie wróciliśmy z długaśneeeego spacerku 🙂
Przy okazji oglądaliśmy wózki i różne inne asortymenty...
i normalnie jestem rozmiękczona... 😁

Teraz jedzonko 🤪

Ja też już wróciłam, cały dzień w ogródku, uff. To już trochę męczące.
Ale pogoda nam dopisuje.
A wiesz marta - lion, na początku maja wybieram się w twoje okolice (doczytałam, że jesteś z Kotliny).
Ja tak jedną nogą też (no, może mniej niż jedną nogą), ale w każdym razie bywam tam dość często.
I wydaje mi się, że zdjęcie, które kiedyś zamieściłaś na brzuszku, jest mi dziwnie znajome.... 😉

• Mamusia
A ja już znowu poszalałam 🙂
Kupiłam mojej malutkiej kilka ciuszków 🙂
http://www.coolbaby.pl/bodo-kaftanik-dr-62-cat-23-id-1494.aspx
http://www.coolbaby.pl/wyprawka-przyjaciele-62-cat-157-id-1228.aspx
http://www.coolbaby.pl/pajac-polarkowy-62-cat-26-id-1443.aspx
http://www.coolbaby.pl/pajac-kurczaczek-62-cat-26-id-1521.aspx
http://www.coolbaby.pl/komplet-welurowy-roz-68-cat-158-id-1731.aspx
http://www.coolbaby.pl/bodo-kaftanik-kr-56-cat-14-id-1259.aspx
No i w tym tygodniu to już spokój muszę teraz popatrzeć ile czego mam,żeby nie kupować na darmo 🙂

• Mamusia
Jolajola wciągnęłam się na maksa 🙂 Po prostu jestem w swoim żywiole 🙂 😜 😜 😜 😜 😜 😜 A okazało się, że będę dostawać więcej pieniążków czyli moja podwyżka została uwzględniona to spokojnie mogę kupować ubranka i inne rzeczy i na chrzciny nie muszę jakoś specjalnie odkładać 🙂

Pati123 ale szalejesz zakupowo 🙂

Chociaż ja dziś w tym sklepie też nie mogłam się oderwać od ubranek...
oderwały mnie w końcu ceny 😮
Fajnie już znać płeć Maluszka 🙂

Właśnie zjedliśmy drugie danie i 'coś' za mną chodzi...hmm 🙂

jo-aneczka napisał(a):
A wiesz marta - lion, na początku maja wybieram się w twoje okolice (doczytałam, że jesteś z Kotliny).
Ja tak jedną nogą też (no, może mniej niż jedną nogą), ale w każdym razie bywam tam dość często.
I wydaje mi się, że zdjęcie, które kiedyś zamieściłaś na brzuszku, jest mi dziwnie znajome.... 😉
Hehe a w jakie okolice przybywasz???
A to zdjęcie jo-aneczka w Polanicy mówisz ???

• Mamusia
Pati123 napisał(a):
Jolajola wciągnęłam się na maksa 🙂 Po prostu jestem w swoim żywiole 🙂 😜 😜 😜 😜 😜 😜 A okazało się, że będę dostawać więcej pieniążków czyli moja podwyżka została uwzględniona to spokojnie mogę kupować ubranka i inne rzeczy i na chrzciny nie muszę jakoś specjalnie odkładać 🙂

Ja tez ktoregos dnia jak przysiadlam to nie widzialam konca 😜 🙃
ale ja to chyba zaraz po switach juz zamowie wszystko co jest potrzebne do lozeczka, materac posciel itp.

Ja tez sie w tym miesiacu zdziwilam bo dostalam 200zl wiecej 🙂 zawsze to cos 🙂

Pati Super ciuszki !!! Mi najbardziej pajacyk polarkowy sie podoba. Widzę że wpadłaś w szał zakupów 🙂 🙂 🙂 Fajne linki dodajesz, pisz dalej jak coś znajdziesz, bo są na prawde niezłe 🙂 Ja póki co wyszukuję na allegro co nieco i dodaję do ulubionych, na razie postawiłam na sprzety, ale z tego względu ze mam tych ciuszkow sporo, ale jak cos mi się spodoba to tez Wiktorkowi kupię żeby w samych starych nie chodzil ubrany, bo póki co to pierwsze dziecko w rodzinie i wg wszystkich musi miec co najlepsze 🙂 🙂 🙂 🙂 wieć robię przegląd generalny koleżankowych rzeczy, zostawiam same fajne, niezużyte ciuszki i zaczynam akcję poszukiwawczą 🙂 🙂 🙂

• Mamusia
Witajcie dziewczyny ja właśnie z pracy wróciłam i szybko mi minęło, bo stażyści fajnie pracowali na tym szkoleniu 🙂
Ja póki co zakupów nie robię bo w tej wynajmowanej przez nas małej kawalerce i tak nie byłoby gdzie trzymać, ja pewnie dopiero w lipcu zakupy zacznę bo wtedy mamy zamiar się przeprowadzić kupić mebelki a potem ciuszki które będą miały gdzie leżeć, ale póki co oglądam.
My się też zastanawialiśmy ile dzieci chcemy mieć i ostatnio stanęło na jednym.

• Mamusia
Witajcie Mamusie 🙂

Dziękuję za wsparcie i dobre słowo 🙂 Jesteście kochane 🙂 😘 😘 😘 😘 😘

Już trochę "odparowałam" i sobie ułożyłam wszystko w głowie jak należy 🙂 Więc jestem dobrej myśli... a tak na marginesie- co te hormony z nami robią 😁 😁 😁

Gdyby kierować się tym co pisałyście, że Liwia drobna po mamusi... to według tej teorii ważyłaby nie 449g tylko 1449 g 😁 😁 😁 😁
Myślę, że Mała podgoni w "końcówce" bo i w mojej i męża rodzinie rodziły się zawsze klocuszki 4 kilogramowe albo i większe 😁 😁 😁
Co do mojego sposobu odżywiania, to chyba zostałam źle zrozumiana 😁 Nie jestem żadnym kulinarnym ortodoksem 😁 Nie mam za dużego apetytu i prawie żadnych zachcianek, a do tego przed ciążą byłam czekoladoholiczką a teraz do słodkiego mnie zupełnie nie ciągnie. Dlatego wpadłam na pomysł z zapisywaniem co jem, żeby mieć kontrolę nad tym czy przypadkiem nie jem za mało w ciągu dnia, a nie dlatego żeby sobie czegoś odmawiać czy kontrolować kalorie.
Jesli mam ochotę na coś słodkiego czy tłustego to sobie nie odmawiam 🙂 Problem polega jedynie na tym,że ta ochota nie zdarza się za często, ot co 🙂

Madalena- stronka super, napracowałaś się nad nią 🙂 Wielki szacun 🙂

Mapa- tak jak już pisałam wyżej Liwcia ważyła 449g a był to równy 23tc (wg usg 21tc 4d)
Hehe... było widać, że jest podobna do tatusia 🙂 Tatuś też to zauważył i wydarł się na cały gabinet "ona wygląda tak jak ja" 🤪 🤪 🤪

Postaram się przy najbliższej okazji wkleić fotki 🙂

Eleeza ja tam nie jestem jakimś ekspertem. Ale jak dla mnie to twoja córunia wcale nie waży źle. Skąd te wyliczenia? Ja wiem, ze lekarze się znają itp. Ale przecież moja Julia w 22 tc i 5 dniu ważyła 510g. A to wcale nie dużo więcej od twojej córuni.
Ten lekarz pewnie cię nastresował tak jak ten mój co mi o tej pępowinie nagadał 😠 😠 😠

PS. Hehe jak ci przyjdzie takiego 4 kilowego klocuszka przepchać hihi 🤪 🤪 🤪 To zaczniesz żałować ze teraz narzekasz 🙂

mapa napisał(a):
Kobietki nie kończcie na jednym Maluszku...
Spotkamy się w kolejnych watkach-fajnie będzie 🤪
Hehe pozwolisz że ja to już tylko w ramach gościny 🤪 🤪 🤪

marta-lion napisał(a):
]Hehe pozwolisz że ja to już tylko w ramach gościny 🤪 🤪 🤪

Martuś
Ty jesteś usprawiedliwiona - Trójeczka jest godna podziwu 🙂

Eleeza tez mi się wydaje, że to nie jest mało... a najważniejsze, że przybiera na wadze 🙂
Ponad 100g więcej 🙂 A może i więcej bo podobno usg może nawet ok 40 g podawać mniejsza wagę.
A z tych zdjęć,które wklejasz to wyglądasz na rasową Laseczkę więc już proszę nie przesadzać 😉

• Mamusia
Marta- Ty nie jesteś ekspertem... dobre sobie 😁 😁 😁 😁

Może to usg ma dziwne "normy" bo to wg usg Liwia jest 10 dni młodsza, lekarze twierdzą, że wszystko jest super. Po obu połówkowych dostałam takie szczegółowe rozpiski z wymiarami i normami i to mnie tak zeschizowało.
Moja mama zawsze twierdziła, że duże dzieci łatwiej się rodzi bo są silniejsze 🙂 Więc nie wiem 😉

Mapa- jestem "za" tylko musimy się wszystkie umówić na równoczesne "zajście" 😁 😁 😁
Raz nam się udało to i drugi się uda 😜

Eleeza napisał(a):

jestem "za" tylko musimy się wszystkie umówić na równoczesne "zajście" 😁 😁 😁
Raz nam się udało to i drugi się uda 😜

Kolejne świętowanie urodzin Mężów, u mnie chyba Mikołajki i będzie super 🙂
Chyba, że po porodach sierpniowych uznamy, że lepiej rodzić w zimie to się zmieni plan 🙃