Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
ja chetnie bym wziela, zreszta u nas to tesciowa i m. kochaja wszystkie zwierzeta i zawsze chca pomoc...no ale mamy juz 3 bydlaki...

co do lumpeksow to ja lubie poszperac...w liceum zawsze z kolezanka szlam ktora miala mistrza w wygrzebywaniu cudnych rzeczy...ale teraz siedzi w anglii a samej to juz nie to samo 🙃

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Ja nie mam nic do lumpeksów- nawet ostatnio się tam wybrałam, bo myślałam, że jakąś kiecę dopadnę, ale chyba nie mam jeszcze instynktu łowcy bo nic nie znalazłam :/ Chyba będę musiała wybrać się z kumpelą, bo ona się czuje jak ryba w wodzie w takich miejscach

• Mamusia
agusiakowalczyk ile masz pod biustem? Ja mam sukienkę którą kupiłam rok temu ale teraz jeszcze się w nią mieszczę bo jest rozszerzana. najważniejszy jest wymiar podbiustowy 😉 i mogłabym Ci pożyczyć ja na to wesele 😉

aasia USG polówkowe? to już chyba nie połówkowe a przedporodowe 😉 takie zalecane jako trzecie 😉

Halo, halo, znów wpadam na chwilkę.
Pati, ja też będę kupować karuzelkę z pilotem. To Agnie-szka ja zachwalała i ja się na nią na 100% zdecyduję - oj nachodziłam się już do łóżeczka, nachodziłam.
Skoro można sobie ułatwić życie to czemu nie.
Przepatrzyłam już oferty różnych producentów i na tapecie mam dwie: tą, do której linka wstawiłaś i Rain Forrest z Fisher Price.
Obydwie grają muzykę klasyczną.
Bardziej skłaniaj się ku tej drugiej - ma bardzo dobre opinie w necie.
A co do przydatności karuzelek - każda z was sprawdzi na sobie.
Ja puszczałam córci wieczorem jako ułatwiacz zasypiania. I sprawdzałaby się doskonale gdyby nie to, że tak krótko grała.
Jak przestawała grac to młoda się rozbudzała z letargu. A jak wchodziłam do pokoju, żeby jeszcze raz nastawić karuzelę to chciała na rączki 😞
Jeśli Haneczka będzie podobna do siostry to myślę, że nie będę żałować tego zakupu 🙂

Karolciakam, ten biustonosz z Anity na pewno nie będzie uwierał i doprowadzał do zastojów. On ma miękką "konstrukcję", tylko miseczki są lekko usztywnione (tak jakby na piance).
Biustonoszy z fiszbinami dla karmiących chyba nie produkują.
Ja go używam już teraz, jest bardzo wygodny.
Jak go kupowałam, w sklepie mieli jeszcze jeden model (różowy w paseczki).
No i mam jeszcze biustonosz do karmienia z cantaloop - też bardzo wygodny, ale całkiem miękki i bezszwowy (nota bene to ten, który reklamują/reklamowali na brzuszek.net)

• Mamusia
Hej dziewczyny i maluszki!!!Dawno do was nie zagladalam brak czasu po prostu i wiele stron do nadrobienia ale nie bede miala kiedy ich nadrobic a tak wogole co u was i waszych malenstw???
U nas ok za jakas godzinke wybieram sie do szkoly rodzenia 🙂

monika835 napisał(a):
siehankowa napisał(a):
dziewczynki, ja uciekam do domku - koniec pracy na dziś 😜 trzeba jechać obiad zrobic 🤢 tak więc do wieczorka 🙂

siehankowa wlasnie tak ogladam stronki i widze ze jestes z dzierzoniowa a ja z bielawy 🙂pozdrawiam

monika, no to jestesmy sąsiadkami 😉 a jeszcze aniołek jest z Dzierzoniowa 🙂

A gdzie nasza k8_online bo cos dawno się nie odzywała.

U nas popadało porządnie, później znowu się gorąco zrobiło......trochę pogrzmiało ale burza bokiem przeszła.
Ide Gabi zaraz umyć i do spanka bo jutro chyba już ją do przedszkola dam o ile w nocy nie będzie mocnego napadu.
Później do Was zajrze

Aasia to super że z małym wszystko dobrze 🙂

• Mamusia
Widzę, ze niektóre dziewczynki już mówią DOBRANOC, a ja dopiero wpadłam żeby się przywitać 🙂
W tym tygodniu mój mąż pracuje na nocki i rano śpi w pokoju gdzie mam komputer. Tak, ze nie mam dostępu 🙂 Po południu natomiast wzięłam się za pranie i prasowanie ciuszków dla malutkiej. Nawet nieźle mi to poszło - zostały mi tylko czapeczki i kaftaniki 🙂
Agusia super fotka 🙂

• Mamusia
marta-lion napisał(a):
Daniela pokaż jeszcze raz tą karuzelę co kupiłaś 🙂 Mi się ten leżaczek podobał co któraś z was pokazywała.
O ten bujaczek-leżaczek

A ja myślę o malstep, kiedy ona miała mieć ten egzamin ??? Bo coś długo mi sie wydaje 😮 😮 😮

Tak masz rację jest kilka mamusi, które nas zaniedbują...Malsep, Angel, Andzelika...
Już dziś pisałam o tym,że tyle nas jest,że ciężko się połapać kto jest, a kogo dawno nie było...Mam nadzieję,że to ze zwykłego zaganiania, a nie z powodu jakiś problemów zdrowotnych...
A ten leżaczek bujaczek Daniela wynalazła 🙂 Ja też się na niego zdecydowałam ijak tylko wyjdę ze szpitala i uznam,że już pora to go kupię 🙂

Brzuszki, a jak jest z zameldowaniem dziecka?
tzn. chodzi o to, że my nie jesteśmy po ślubie... ja zameldowana na stałe jestem nadal u moich rodziców, tymczasowy meldunek mam u tesciów... wprawdzie mamy swoje nowe mieszkanie, ale ono zapisane jest na tesciową , żebym mogła brać pieniądze za brak własnego lokalu 😉 chciałabym, żeby synus był zameldowany w tym nowym mieszkaniu... ale mozna tak? że każdy gdzie indziej?

• Mamusia
siehankowa napisał(a):
tzn. chodzi o to, że my nie jesteśmy po ślubie... ja zameldowana na stałe jestem nadal u moich rodziców, tymczasowy meldunek mam u tesciów... wprawdzie mamy swoje nowe mieszkanie, ale ono zapisane jest na tesciową , żebym mogła brać pieniądze za brak własnego lokalu 😉 chciałabym, żeby synus był zameldowany w tym nowym mieszkaniu... ale mozna tak? że każdy gdzie indziej?

Dziecko jest zawsze meldowane przy mamusi 🙂 Więc zapewne tam gdze Ty będziesz miała w czasie porodu stały meldunek.

siehankowa napisał(a):
Informacja o narodzinach zostanie wysłana do urzędu odpowiadającemu twojemu adresowi w dowodzie osobistym. W szpitalu dziecko będzie nazwane twoim nazwiskiem. I żeby odebrać akt urodzenia musicie zgłosić urodzenie oboje w USC odpowiadajacemu miejscu urodzenia dziecka. Twój parter będzie musiał uznac dziecko (napisac takie oswiadczenie) i że daje mu swoje nazwisko. No chyba że postanowiliście inaczej.

ło jeju, to czuje, że jeszcze czekają mnie formalnosci ze zmiana meldunku 😮
a synus będzie nosił nazwisko tatusia 🙂 słyszałam, że można jeszcze przed porodem to załatwić w USC, tak więc musimy sie streszczać, żeby od razu było wiadomo jak junior będzie miał na nazwisko 😉

• Mamusia
witam ponownie mamuśki!

Jak tam u was z aurą?? U mnie wiaterek no i jak na razie na zapowiadane w wiadomościach burze na zachodzie się nie zapowiada.

Musze się z wami podzielić czymś..konkretniej wyżalić i poradzić?
Jak byłam kilka dni u rodziców, teściowa wywaliła moją pościel z łóżka i dała do altanki (panują tam mrówki, muchy itpd - sama stwierdziłą,że odkąd są tą mrówki to tam nic nie kładzie 😮 ), podobno tam mi się wietrzyła - altanka w dzień jest w pełnym słońcu, dach ma z blachy - w środku panuje sauna...na noc jest zamykana - kiedy mi sie to wietrzyło? Już wspominałam o tym ,że mój wózio prykryty folią był odkryty.. Do tego, zdjęcie mojego męża i lampka których miejsce jest na parapecie w pokoju - dzień w dzień mi przenosi na komode!! 😠 😠
Jak wróciłąm od rodziców to w prgu usłyszałam "o zguba się znalazła!" Uprzedzałam ją,że na dni festynu jade do rodziców. Mówie do niej,że "byłam na festynie - mówiłam, że będę kilka dni" a ona " heeheh, namiot sobie rozłożyłaś na festynie??" Jak mogę jej dac delikatnie do zrozumienia,że te jej złośliwości mnie wkur..ą i ma się odczepić i nie tykać moich rzeczy?? 😠 😠 🤨

siehankowa napisał(a):
ło jeju, to czuje, że jeszcze czekają mnie formalnosci ze zmiana meldunku 😮
a synus będzie nosił nazwisko tatusia 🙂 słyszałam, że można jeszcze przed porodem to załatwić w USC, tak więc musimy sie streszczać, żeby od razu było wiadomo jak junior będzie miał na nazwisko 😉
Można przed porodem. Ja załatwiałam z Majką juz po 🙂

witam wieczorkiem 🤪
po wizycie pojechaliśmy pochodzić po morzu 🙃 i dopiero wróciłam....
a więc CÓRECZKA na 200% w końcu pewność ufff 😉
Tosia jest zdrowiutka i zapowiada się sporym bobasem 😮 🙃 na dzień dzisiejszy waży 1700g i doktor powiedział że jak utrzyma tempo to może przekroczyć 3800g....cała reszta w najlepszym porządku prócz tego że moje dziecię "tańczy" na moim pęcherzu - jest ułożona główką do góry 😞 dokładnie pod prawymi żebrami i jak nie zdoła się przekręcić to czeka mnie cesarka 😞
No ale zostały mi jeszcze moje magiczne ćwiczenia i może coś się zmieni...
wklejam foteczkę i będę czytać co dziś naskrobałyście 😆

• Mamusia
moniczek ależ Tosia śliczna!!!!!!!!!!!!!!!!!! jaka super fotka! Ja też chcę taką 😉 mam nadzieję że jutro na wizycie będę miała USG!

CO DO MELDUNKU I NAZWISKA
znalazłam w necie na formalności.pl:
Gdzie dziecko może być zameldowane?

Bywa czasem w życiu i tak, że rodzice po urodzeniu dziecka nie są już razem i zamieszkują osobno w różnych miejscach. Może być również tak, że rodzice nie mogą lub co gorsza nie chcą podjąć opieki nad nowonarodzonym dzieckiem. Co wtedy z zameldowaniem nowego obywatela? Pewne jest, że dziecko musi być gdzieś zameldowane. Gdzie i z kim będzie zameldowane zależy od wielu czynników, m.in. od sytuacji życiowej, rodzinnej, itp. Prawo dopuszcza różne miejsca zameldowania nowonarodzonego obywatela na pobyt stały:

W miejscu stałego pobytu matki dziecka, lub
w miejscu stałego pobytu tego z rodziców, który faktycznie przebywa z dzieckiem, lub
w miejscu wskazanym przez Sąd Opiekuńczy – jeśli opieki nad dzieckiem nie sprawuje żaden z rodziców. "

Jeśli chodzi o nazwisko to na pewno możecie to wcześniej załatwić w urzędzie stanu cywilnego.

• Mamusia
karolciakam no chodziło mi o to ostatnie USG które się robi takie dokładne ze wszystkimi pomiarami itp. 🙂
moniczek gratuluje ślicznej i zdrowej córeczki, ja już tez bym chciała zobaczyć swoje maleństwo i wiedzieć ile wazy ale to dopiero 21 czerwca 🤨
Jejku dziewczyny ale u nas duchota, pojechałam teraz z mężem autobusem do mechanika odebrać swój samochód i myślałam że nie dojadę, tak było duszno i gorąco że aż lało się z nas 🤢 🤢
Jak ja bym chciała żeby chociaż trochę popadało 🥴