Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
ja używam rossmanowego balsamu i jest ok, ale widzę że cellulit na udach się zwiększył, choć niby jeszcze znacząco nie zwiększyły się. Dziś koleżanka z pracy stwierdziła że seksi wyglądam z tym brzuszkiem 🤪 chyba chciała mi humora poprawić

Dziękuję - właśnie się rozglądam za czymś sensownym 😉
Elancyl widziałam dziś w aptece ale cena mnie zabiła 😉
Mi koleżanka polecała z Pharmaceris, ale nie znalazłam ostatnio

Cześć Dziewczynki! ja już po pracy.... coś mnie dziś brzusio pobolewa, chyba muszę poleżeć.. Któraś coś dziś pisała o zmianie diety, by uniknąć tych dziwnych kwasów w ustach.. Niby jem nie tłusto i w miarę lekko ale nie pomaga... ech... Ogólni dziś mi jest strasznie zimno... A co do oliwek, to czasami (jak mi się chce) masuję się oliwką Nivea dla dzieci, bezzapachową, bo każdy zapach to u mnie 100% rzyganko... A powiedzcie mi bardziej doświadczone, jak to jest z ciepłymi kąpielami - czy rzeczywiście nie wolno się wygrzewać w ciąży w wannie - ja tylko tak potrafię się zagrzać, ale moja mam krzyczy na mnie, że tak nie wolno, co tym myślicie???? Uff popisałam, po całym dniu zaległości 🙂

Foga nie wolno. Gorące kąpiele mogą powodować skurcze macicy, Ja teraz że od początku ciąży miałam problemy to mam nawet zakazane przez lekarza. Tylko prysznic i to nie gorący.

PS. Niestety ja też uwielbiam gorącą kąpiel. Ale cóż...

• Mamusia
Cześć mamusie. 🙂 Nie dawno wróciłyśmy od lekarza. mamy dobre i złe wieści. Z dzidzia wszystko oki. 🙂 Pan doktor zbadal nas dokladnie wzdłuż i w szerz. Zmierzył wszystko dokładnie, począwszy od główki kończąc na nóżkach. Trzymal nas na tym USG chyba z 40 min. Na 95% będzie dziewczynka. 😁 😁 😁 😁 W penwym momencie tak sie fajnie ułożyla że widać bylo te kreseczki między nózkami 😁 😁 😁 Dodam tylko, że oglądalismy dzidzię w 3D/4D. Naprawde super wrażenie!!!!! Zła wiadomość to niestety taka że mam bardzo krótką szyjkę macicy (22,26mm). Pan doktor dodatkowo oprócz duphastonu przepisał nam luteine dopochwowo żeby troszke ja wzmocnić. 🤨 I tak sie własnie zastanawiam czy nie za duzo tych leków troszkę jak na jeden raz?????? 🤨 🤨 🤨 🤨

Aniołek gratuluję córci. Jak ja bym już chciała wiedzieć. Do lekarza mam za dwa tygodnie.
Co do leków. Myślę że skoro lekarz ci przepisuje to wie co robi. Wiesz moja znajoma w zeszłym tygodniu urodziła córcię. Ale przez 4 ostatnie miesiące ciąży leżała, bo na początku tak ja u Ciebie okazało się ze ma za krótką szyjkę, leki nie pomogły, leżenie tez nie. Więc założyli jej pesar i nakazali leżenie. Mogła chodzić tylko siku.
Uważaj na siebie. Im dziecko cięższe tym ucisk na szyjkę większy.

aniolek82, gratuluje córci 🙂 i nie martw się, wszystko będzie dobrze 🙂
ja mam wizyte 2 marca - już nie mogę się doczekać - ciekawe czy poznamy płeć naszego maleństwa 🙂

• Mamusia
Aniołek

Gratuluje córeczki 🙂
Kochana ja miałam w 10 tyg 1,8 cm szyjki, lekarz zdecydował się na ekspresowy zabieg szwu okrężnego. Zabieg nie należał do najprzyjemniejszych, ale dzięki niemu mam pewność,że dzidzia "nie wypadnie", teraz musze duuuużo leżeć mało siedzieć i mało chodzić, aby nie uciskać macicy. Radzę skonsultować sprawę u innego lekarza w tzw międzyczasi przed kolejną wizytą u lekarza, przede wszystkim duuużo leżeć i nie przemęczać się,ograniczyć jazdy autem bo one wzmagają skurcze u niektórych kobiet...
Radzę na prawdęinnego lekarza skonsultować, ponieważ ja poprzednio w 13 tyg najprawdopdobniej przez przeoczenie faktu skracania szyjki miałam przykry koniec....
Koniecznie uważaj i jeżeli pracujesz radze iść na zwolnienie lekarskie.

aniolek82 napisał(a):
Kurcze, wlazlam teraz na inne forum to duzo lasek ma taki sam problem. Najwazniejsze to zeby sie nie skracała, ale tak jak ty piszesz Martusia im dzidzia większa tym większy ciezar, ale miejmy nadzieje że będzie dobrze. 🙂
Aniołek nie martw się i tak jak pisała Pati pomysl o L4, jesli pracujesz. Jak najwięcej leż i odpoczywaj. Nie denerwuj swojej szyjki macicy 😁 😁 😁

Aniołek, super, że córeczka 😉 Tyle fajowych ciuszków dla dziewczynek jest 🤪 A leki bierz, jak nakazał dr, w końcu wie co robi. Ja dziś przesadziłam..zobaczyłam w sklepie sałatkę warzywną, skusiłam się i zeżarłam, teraz jestem już po rzyganku i mam mega zgagę....bleeeee tragedia.... kiedy to w końcu minie?? Czy już tylko ryż mi pozostaje jeść - bo on nie ma smaku??? jej... już nawet migdały i marchewka mi nie pomaga na ten smak kwasu w ustach.. to jest okropne ☺️

• Mamusia
Aniołek fantastycznie że znasz już płeć - wspaniale - bardzo się cieszę 🤪 i nie mogę się już doczekać, która z nas kolejna się dowie.... 😮 🤪 😮

właśnie ugotowałam zupkę grzybową, bo mnie tak jakoś naszło... mniammmmmmmmm 😜 pyszniutka 🙂

Dobrej nocki podwójne brzuszki 😘

• Mamusia
aniołek Gratuluję córci i zazdroszczę, że już wiesz 😉 Też już bym chciała wiedzieć, tym bardziej, że córeczki "zamówiły" braciszka 😉

Foga To ja pisałam o zmianie diety 😉 Ja też jadłam delikatnie, ale często sięgałam po jasne pieczywo. Lekarz polecił mi ciemne wieloziarniste, do tego często kasze na obiadek i pojadam jabłuszka - mi pomogło 😉 Poza tym dużo picia (ja niestety częściej niż po wodę sięgam po ciepłą gorzką herbatę)

Co do smaków ciążowych to czasem sobie na łyk - dwa coli pozwolę. Może to też mi jakoś "przeżera"

• Mamusia
Dziękuje Dziewczynki. Mam nadzieje, że wasze przeczucia też sie spełnia tak jak moje. 😁 😁 😁
Pati123 a czy Twoja szyjka była cały czas takiej budowy, czy skróciła sie przy ciąży??? Bo ja to mam taka budowę szyjki, ale nie sądziłam, że to bedzie mialo takie znaczenie przy ciąży (blondynka 🙃 🙃:silly 🙂
A z autkiem to bedzie problem, bo jestem jedynym kierowcą u mnie w domku 😞 Choc nie powiem, ze w tej sytuacji jest to dosyc męczące. 🤨

mapa, nie to jeszcze nie bylo połówkowe. 🙂 Tylko zmienilam lekarza i to była pierwsa wizyta. Mierzyl wszystko dokładnie, oglądał. Ale dzidzia była strasznie niesforna i nie chciala współpracować 😜 Pan doktor w jedna strone to ona w drugą i tak prawie całe badanie... 😜 Śmiałam się, że po tatusiu taka przekorna. 🙃

• Mamusia
Dzień dobry Brzuszki 😁
Ja wczoraj wieczorem miałam jakies takie skurcze i leżałam cały czas 🥴 może to po tym, że za dużo siedziałam w pracy, brzuszek bardzo mi stwardniał to tego stopnia że jedynie leżeć mogłam 🤔 mam nadzieję że po czwartkowym usg będę spokojniejsza, bo znów czuję że jakieś skurcze przychodzą.

Dzień dobry brzucholki
a my cos ciężką noc mielismy - najpierw średnio co godz do wc biegałam, tak mi pęcherz uciskał, a pozniej obudziłam sie po 2. i już zasnąć nie mogłam 🤢 i tak chyba do 4. się meczyłam, a jak juz zasnęłam, to o 5.30 się obudziłam, bo mój M. do pracy wstawał...
ale dzisiaj jeszcze ostatni dzien urlopu, więc jakos odpocznę 😉