Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Witajcie Dziewczęta 😁

siehankowa u mnie ze spaniem jest podobnie, nie chce mi się spać nic a nic, no i położę się wieczorem - zmuszę się do spania i tak obudzę się za 2/3 godziny i spać nie mogę... 😠 ale te 2 ostatnie dni tłumaczę sobie pełnią księżyca - jakoś tak mam że zawsze w tym okresie cierpię na bezsenność... 🤢 😮 🤢 😮 😮

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Cześć kobietki 🙂

aniołek najprawdopodobniej po pierwszym zabiegu mam nieco bardziej wrażliwą szyjkę, ale na 100% nie wiem lekarz jak zauważył jaka jest mała to na drugi dzień od razu zdecydował o zabiegu założenia szwu ....
Z samochodem na prawdę bym nie szarżowała to BARDZO NIEBEZPIECZNE szczególnie w późniejszych etapach ciąży oczywiście mi lekarz powiedział po analizie mojego przypadku....
Z Tobą wcale nie musi też tak być, ale ja jestem przewrażliwiona i wolę dmuchać na zimne dlatego Cię przestrzegam, nawet nie masz pojęcia jak łatwo można przez własne pobłażanie i nieświadomość stracić dzidziusia...niestety taka rzezcywistość 🤔 ☺️

Diviana skąd wiesz,że to skurcze? Jak je odróżniasz od pozostałych rewolucji w brzuchu?
Ja od jakiegoś czasu mam takie uczucie raz na jakiś czas, jak by pięść ściśnięta kilka razy bardzo szybko się otwierała i zamykała...nie wiem czy to skurcze, stawianie macicy czy coś jeszcze innego ?
Jeżeli wiesz,że to skurcze moim zdaniem powinnaś też darować sobie pracę może nie koniecznie do końca, ale chociaż teraz,żeby troszkę odpocząć i wydobrzeć jak byłam w szpitalu niestety twardnienie brzucha było niepokojącym objawem według lekarzy.
Pomyśl i zadecyduj,żebyś nie miała do siebie jakiś pretensji i żalu do siebie,że coś przegapiłaś....

• Mamusia
W wolnej chwili proponuję Wam zabawę z kalkulatorami płci dziecka, myślę, że wierzyć w to za bardzo nie można, ale pobawić się - czemu nie?! 🤪
zobaczymy później jak nam się sprawdzi 😁 🤪 😁

1) http://www.nasza-ciaza.pl/web/spolecznosc/Planowanie_plci_dziecka_kalendarz_chinski

2) http://www.noworodek.pl/index.php?sm=1

k8_online napisał(a):
W wolnej chwili proponuję Wam zabawę z kalkulatorami płci dziecka, myślę, że wierzyć w to za bardzo nie można, ale pobawić się - czemu nie?! 🤪
zobaczymy później jak nam się sprawdzi 😁 🤪 😁

1) http://www.nasza-ciaza.pl/web/spolecznosc/Planowanie_plci_dziecka_kalendarz_chinski

2) http://www.noworodek.pl/index.php?sm=1

oo, to u mnie w obu przypadkach wychodzi, że dziewczynka 😉 i od samego poczatku wszyscy dookoła mówią, że będzie dziewczynka 😜 ja na poczatku ciąży też tak czułam, ale po ostatnim USG, które miałam na początku lutego jakoś moje przeczucia skłaniają się ku chłopcu 😜
no ale pożyjemy, zobaczymy 😁 2 marca mam wizyte u gina, więc może juz będzie wiadomo 🤪

• Mamusia
Pati123 napisał(a):
Cześć kobietki 🙂

Diviana skąd wiesz,że to skurcze? Jak je odróżniasz od pozostałych rewolucji w brzuchu?
Ja od jakiegoś czasu mam takie uczucie raz na jakiś czas, jak by pięść ściśnięta kilka razy bardzo szybko się otwierała i zamykała...nie wiem czy to skurcze, stawianie macicy czy coś jeszcze innego ?
Jeżeli wiesz,że to skurcze moim zdaniem powinnaś też darować sobie pracę może nie koniecznie do końca, ale chociaż teraz,żeby troszkę odpocząć i wydobrzeć jak byłam w szpitalu niestety twardnienie brzucha było niepokojącym objawem według lekarzy.
Pomyśl i zadecyduj,żebyś nie miała do siebie jakiś pretensji i żalu do siebie,że coś przegapiłaś....

Ja mam takie odczucia jakby mnie ktoś zlapal i trzymał tam, a jak pooddycham głęboko to zaraz przechodzi. Ja o twardnieniu brzuszka w pracy mówiłam mojej ginekolog i zalecila mi na to spacery przez 15 min co 2 godziny jakoś niczym się ona za bardzo nie przejmuje, w czwartek ide na USG zobacze co mi lekarz powie i tak sobie myślę że jak w marcu wrócę z urlopu to jednak pójdę do innego lekarza bo nie czuję się wystarczająco zadbana przez tą panią 🤨

• Mamusia
k8_online napisał(a):
😮 u mnie z kolei jest wg Chinszczyzny - dziewczynka, a wg testu chłopiec... 🤔 🤢
ciekawa sprawa 🙂 idę do lekarza 3 marca możliwe, że tez się już okaże coż tam w sobie Maleństwo nosi... 🤪

Hmmm u mnie wyszło tak samo, choć w tym drugim rozbieżność jest nie duża 🙂 bo 52% na chłopca, a że jestem w pracy to igły nie wieszałam a i tętno dziecięcia zmyślilam 🙂 więc nie wiem czy jest to rzetelne, choc oststnio tak mi się mięsa chce jeść że zaczynam sądzić że to chłopiec.

• Mamusia
witam brzuszki 🙂
U was też dziś tak zimno- z domu się nie chce wychodzić 🥴

No to testy nie potwierdziły moich przeczuć na chłopca w 70% dziewczynka a ten drugi też na dziewczynkę stawia 🙂 Ostatnio się śmiałam, że na bank będzie dziewczynka, bo się na synusia nastawiamy, nawet nie myślimy o imieniu do córki 🙂 W sklepie też podobają mi się tylko ubranka na chłopców- może dlatego, że za różowym nie przepadam, a ciężko znaleźć coś dla małej kobietki w innym kolorze 🙂

• Mamusia
Hej dziewczynki
Tyle czytania miałam że juz na pisanie mało czasu zostało,zaraz lece obiadek robic, a potem ,troszkę polezec.
Co do bezsennośco to doskonale niektóre z was rozumem,zaczynam myslec że to normalne,ostatnie 2 noce,koszmar.Aż kazałam mężowi łózko przestawic 🤢 i dopiero usnęłam.
Kurcze z tą jazdą autem trochę mnie przeraziłaś Pati,bo miałam zamiar zaraz zacząc kurs na prawo jazdy,bo po narodzinach to na pewno nie dam rady,a nie jeżdżąca mama ?troche kiepsko 🤢.Co myślicie mogę?czy nie mogę?Słyszałam że wiele kobiet w ciązy zdaje,i nie ma z tym problemów.

Witajcie Brzuszki 😁

Co do jazdy samochodem ja jeżdżę jak dotąd cały czas 🙂
Konsultowałam z lekarzem i tylko doradzał żeby na trasie
robić sobie przerwę co godzinę lub półtorej na spacer "wokół samochodu".
Z tym że ja uwielbiam jeździć i raczej już mnie to nie stresuje 🙂
Co do kursu zawsze można zacząć,
zrobić choćby teorię a potem pomalutku umawiać się na jazdy
w zależności od samopoczucia.
Choć na pewno warto poradzić się lekarza 🙂

Co do płci chiński wskazuje na chłopca a drugi na dziewczynkę
(ale jakoś mi nie leżały te pytania) 🙂
Ciekawa już jestem 🙂

Wysłałam 2 razy ten sam post
więc zapytam jeszcze
wszelkie infekcje układu moczowego wychodzą ze standardowego badania moczu?
Czy jeszcze jakieś inne dodatkowe się robi?

dzień dobry brzuszki
ja sie dzis wyspałam,prawie cała noc spałam,dopiero nad ranem musiałam isć do wc.Ostatnio mam tez problemy ze snem.Gratuluję Aniolek dziewczynki.Ja prawdopodobnie będe miała chłopca 🙂.Tak wyszło na usg.A według tych testów wychodzi dziewczynka:cheer 😁zis mam straszna ochote na czekolade z orzechami,nie moge sie powstrzymać.Czy u was tez tak zimno.Bo u mnie strasznie,dobrze,że nie muszę nigdzie wychodzić.Jężeki chodzi o bulgotanie,to często mi sie to zdarza wieczorkiem.A mam do was pytanie dziewczynki,duzo urósł wam brzuszek??

• Mamusia
mapa napisał(a):
Wysłałam 2 razy ten sam post
więc zapytam jeszcze
wszelkie infekcje układu moczowego wychodzą ze standardowego badania moczu?
Czy jeszcze jakieś inne dodatkowe się robi?

Nie wiem jak jest w ciąży, ale kiedyś mi w ogólnym badaniu moczu nic nie wyszlo dopiero coś z posiewu wyszło, więc wydaje mi się że może być infekcja i w ogólnym może tego nie byc widać.
Ponoć różne bakterie które mamy nie tylko w moczu ale tez w pochwie mogą powodowac bardzo podobne objawy jak zapalenie pencherza, przynajmniej tak mi wtedy lekarz powiedział zastanawiając się czy nie jest to jakaś przypadłość ginekologiczna.

• Mamusia
Jazda samochodem na pewno u niektórych kobiet wzmaga skurcze, stres raczek korzystnie na dzidzie nie pływa...
Jednak jak wiele kobiet tak różne ciąże i ich reakcje zarówno na dzidzie jak i na stres...
Każdy organizm zna mniej więcej i wie na ile może sobie w których kwestaich pozwolić...
Ja wiem jedno mnie od początku ciązy boli brzuch, i jak więcej posiedze, pochodze to nie twardnieje, tylko zaczyna mocniej lub częściej boleć , dlatego głównie leże....
a Każda z nas już jest w ciąży troszkę i nauczyła się zwracać uwagę na różne sygnały i zapewne wynalazła skuteczne sposoby ich czytania.

Skoro dobrze się czujesz i lekarz nie ma przeciwwskazań to idz na to prawko kobieto 🙂

• Mamusia
aneczkare22 napisał(a):
jeżeli chodzi o jazde samochodem,to w ciąży staram się malo prowadzić.Wole byc pasażerem 🙂

ale to jednak nie ma większego znaczenia, moja kuzynka jeździła jako pasażer i niestety dłuższej jazdy wykluczone ze względu na pojawiające się skurcze, ale nie popadajmy w paranoję...To każdy przeżywa indywidualnie wiadomo jak ciąża zagrożona to się wszystko ogranicza do minimum, aby nie zaszkodzić. Skoro przebiega bez zakłóceń nie należy też zbędnie panikować.

Hej. Hihi u mnie w obu wychodzi dziewczynka. Ale według kalendarza chińskiego obie moje córki miały być chłopcami hihi 🤪 🤪 🤪
Co do jazdy samochodem. Wszystko zależy od samopoczucia mamy i przebiegu ciąży. Ja w poprzedniej ciąży 4 dni przed porodem prowadziłam samochód. W sumie mogłam do porodu jechać sama 🙂 🙂 🙂 Tak dobrze się czułam. Teraz jakoś nie czuję się dobrze w roli kierowcy. Nie chcę się nadwyrężać.

aneczkare22 napisał(a):
dzień dobry brzuszki
A mam do was pytanie dziewczynki,duzo urósł wam brzuszek??

mój do 15 tyg praktycznie był nie widoczny, ale teraz już jest dosyć dosyć - w kazdym razie jeszcze nigdy taki duży nie był 😜 i czy jestem najedzona czy nie brzuszek juz odstaje 😁

• Mamusia
Co do płci, wychodzi chłopiec 52% . Ja też tak mówie, ale moja mama, która wszystkim z rodziny dobrze wywróżyła mówi,że dziewczynka.
Nie ważne co, chcę aby tylko zdrowe było 🙂
I czekam,aż zacznie dawać sygnały....czuje jakieś bombelki, ale nie wiem czy to to, nigdy nie czułam 😞
Brzuszek troszkę mi wysadziło jednak jeszcze nie tak bardzo....

Witaj Diana30. No ja mam cerę w ciąży super. Choć normalnie mam tendencję do wyprysków. Nie wiem tutaj jedna koleżanka pisała o tormetiolu, ale popytaj lekarza bo to maść z antybiotykiem. Ja stosowałam to u córeczki przy pieluszkowym zapaleniu skóry, właśnie gdy sudocrem już nie pomagał. Tormentiol to dość mocna maść i na pewno nie można go nadużywać. Radzę jednak zapytać lekarza najpierw.