Skocz do zawartości

WRZESIEŃ 2011 - ŁĄCZMY SIĘ :) | Forum o ciąży

kasia1986

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 58,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Asia19874

5726

• Agamu

4062

• czarna79

3418

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

gosia241 napisał(a):
Ja też teraz jak szalona wcinam pomidory i ogórki a do ruchów to tęż nie jestem pewna ale okarze się to w poniedziałek na usg

Gosiu ,zmien sobie rok w dacie porodu ,bo masz 2002 i nie widac w ktorym tyg.jestes 😁

• Mamusia
AsiulkaZG83 napisał(a):
gosia241 napisał(a):
Ja też teraz jak szalona wcinam pomidory i ogórki a do ruchów to tęż nie jestem pewna ale okarze się to w poniedziałek na usg

Gosiu ,zmien sobie rok w dacie porodu ,bo masz 2002 i nie widac w ktorym tyg.jestes 😁

wiem ciągle zmieniam i nic cały czas to samo

• Mamusia
AsiulkaZG83 napisał(a):
gosia241 napisał(a):

wiem ciągle zmieniam i nic cały czas to samo

• Mamusia
czesc Mamuski

ale macie temacik o jedzonku 🙂 ja tez uwielbiam pomidorki, juz nie moge sie doczekac az beda nasze takie prawdziwe pomidorki bez chemii 🙂

ale mam dzisiaj zadanie bojowe do wykonania... musze rozliczyć fakturki z vatem za materialy budowlane.... mam okolo 100 faktur...

• Mamusia
ja od początku ani słodkiego ani pizzy nie mogę... a tak lubiłam...
Natomiast tony winogrona, jabłka, śliwki, gruszki, orzechy włoskie to podstawa 🙂
Bardzo chętnie też wcinam kapuśniak, barszcz biały na zakwasie ( przed ciążą przez ostatnie 8 lat ugotowałam go tylko raz a w ciąży już kilka razy był 😉 ), pomidorki a ostatnio na kanapce musi być papryka konserwowa mojej mamy lub ćwikła 🙂 mniam
i wiecie co jest dla mnie dziwna?
Generalnie jem sporo kwaśnych potraw i owoców, ale do tak lubianego przeze mnie świeżo wyciśniętego soku z grejfruta nie mogę się przekonać a też przecież kwaśny... 😮

Zocha napisał(a):
jastin203 napisał(a):
Powiem wam że ostatnio zrobiłam kurczaka z przepisu podanego na naszym forum był pyszny!!!

jeśli chodzi o kurczaka z czosnikiem to miło mi 🙂

Zonia a ja nie widzialam Twojego przepisu 😞narobilas mi wtedy smaka tylko i zrobilam tak na oko wg.siebie....
Wrzuc jak mozesz prosze ten przepis jeszcze raz 🙂

smerfetka napisał(a):
Wracając do pomidorków to polecam GARGAMELE. Na tą chwilę są według mnie najlepsze. Troszkę pokrzywione, ale smaczek... pycha 😜

A co to za pomidorki??

• Mamusia
jastin203 napisał(a):
Wpadłam na chwilę do domku w przerwie w pracy i własnie wcinam kanapkę z pomidorkiem,a za chwile pochłonę moje upieczone ciacho w-z mniam.!!Dziewczyny ciekawe czy po smakach spradzi nam się co do płci dziecka nie?

niby jak się je slodkie to dziewczynka, ale ja na słodkie nie mogę patrzyć i będzie dziewczynka 🙂 wiec z ta sprawdzalnoscią to roznie.

• Mamusia
AsiulkaZG83 napisał(a):
smerfetka napisał(a):
Wracając do pomidorków to polecam GARGAMELE. Na tą chwilę są według mnie najlepsze. Troszkę pokrzywione, ale smaczek... pycha 😜

A co to za pomidorki??

a to nie są tzw "bawole serca"? :P Dziaek w szklarni na działce miał pomiory, jedne te normalne, a drugie takie wielkie i własnie pofałdowane. ja ich ni za bardzo lubię bo skórę mają grubą i trzeba ja obierać 🙂

ja na obiad mam dziś pokrojone i obsmazone filety z udźca kurczaka , dodałam sos ze słoika i makaron. 🙂
a przed chwilą zjadłam kilogram urartej marchwi z cukrem 🙂 palce poździerałam, ale warto było

Pomysł z osobnym wątkiem jest bardzo dobry! Można też zrobić jeden wątek odnośnie tego, jak wrzucać zdjęcia na brzuszek, żeby co chwilę nie tłumaczyć 🙂

Ja uwielbiam pomidory malinowe, są wielkie, pofałdowane i mają bardziej malinowy niż czerwony kolor. To chyba najmniej "mokre" z pomidorów, są takie mięsiste, słodkie i pyyyszne 😁 Moi rodzice je hodują, więc jak jest sezon to się zajadam 😉

• Mamusia
anczess napisał(a):
dzień dobry wszystkim 🙂 i tym nowym i tym "starym" Mamusiom 😁

my wczoraj urządziliśmy sobie małe grillowanie na balkonie 🙂 karkóweczka... Pycha 😆

Agamu ja jestem w połowie z Poznania i się zastanawiam nad zmianą lekarza 😞 mam nadzieję, że nie jest za późno 🙂 powód jest prosty: oprócz usg nie miałam żadnych badań, możliwe, że miałam cytologię i czystość pochwy ale nie jestem pewna bo nic nie mówił na ten temat ale jakimś sprzętem badał... Tylko nie wiem jakiego lekarza bym mogła wybrać 😞 chodzi mi głównie o lekarzy NFZ bo nie mogę sobie pozwolić na wizyty prywatne 🤢 czy ktoś z Poznania mógłby kogoś polecić?
ja mogę polecić mojego Wandelta, ale on tylko prywatnie przyjmuje. Postaram się zorientowac o jakimś ,który przyjmuje na NFZ i dam znać 🙂