Skocz do zawartości

WRZESIEŃ 2011 - ŁĄCZMY SIĘ :) | Forum o ciąży

kasia1986

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
kasia
najwazniejsze by kochał i szanował 🙂

leer
ja chyba bym odrazu zapisaala sie na 1 wolny termin do tego nowego dr, po wczesniejszym podpytaniu kuzynki o te wszystkie czynniki. Sama ocenisz jaki ma stosunek i podejmiesz decyzje, czy warto zmienic dr. Ze swojego doswiadczenia wiem , ze gin ginowi nie rowny. nie kazdy gin posiada umiejetnosci do prowadzenia ciaz. tez mialam dr, ktora jest super baeczka i bylam od niej od poczatku: tabletki anty, nadzerki, uplawy, ale odrazu mi powiedziala, ze ona ciaz nie prowadzi- to nie jej kwalifikacja. dlatego chodze do lekarza, ktory zajmuje sie prowadzeniem ciaz. przegladnij sobie jeszcze fotki z usg , czy nie ma tam oznaczen typu NT, FHR-moze ten dr opisuje tylko na zdjecich poszczegolne parametry?bo normalnie az mi sie nie chce wierzyc by takich podstawowych pomiarow nie zrobil, a jednak tak waznych.

AsiulkaZG83
wspaniale jest dostac sniadnko do lozka 🤪

• Odpowiedzi 58,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Asia19874

5726

• Agamu

4062

• czarna79

3418

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
a ja licze na kwiatki- mam nadzieję, że się nieprzeliczę 😉

od rana też nurtuje mnie czy w moim brzuszku rośnie mała kobietka, której tatuś też będzie przynosił kwiatka na DZień kobiet czy też może mały facecik, który razem z tatą przyniesie kwiaki mamie.... ciekawe..
Na początku myślałam, że fajnie jest do końca nie znać płci dziecka- a teraz nie mogę się doczekać kiedy ją poznam... 🙂 no cóż.. kobieta zmienną jest ! 🙂

zmienie lekarza jutro zadzwonie zeby sie umówic na wizyte powiem mu jak wyglada sytuacja , wiem ze on robi wszystkie badania nawet sie smieja ze bardziej denerwuje sie o ciaze niz przyszłe mamusie ale lepiej dmuchac na zimne, a do mojego pojde po wyniki .

• Mamusia
Leer napisał(a):
zmienie lekarza jutro zadzwonie zeby sie umówic na wizyte powiem mu jak wyglada sytuacja , wiem ze on robi wszystkie badania nawet sie smieja ze bardziej denerwuje sie o ciaze niz przyszłe mamusie ale lepiej dmuchac na zimne, a do mojego pojde po wyniki .

no to super sie zapowiada 🙂 bedzie wszystko dobrze.

• Mamusia
Leer napisał(a):

Dobra decyzja;-) Będzie dobrze;-)

• Mamusia
No dziewczyny wszytskiego co najleprze w tym naszym dniu kobiet;-) choć uważam że kobieta codziennie powinna się czuć jakby był ten dzień.Ale to zbyt piękne żeby było prawdziwe 🥴
My wczoraj z mężem obchodziliśmy rocznicę od pierwszej randki ,4 lata temu to było.W sumie to trochę o niej zapomniałam,mąż wieczorem mi przypomniał.Hihi.Ale nie obraził się na mnie na szczęście;-)
A ja dziś mam stresyjący dzień,czekam na wyniki testu Papp-a już dwa tygodnie,i dziś mają być, mam dzwonić po wynik do mojego lekarza,tak strasznie się boję.Wiem że będzie wszystko dobrze,MUSI BYĆ,ale i tak stresik jest ogromny.No to trzymajcie kciuki mamusie i miłego dzionka;-)

Przede wszystkim: PIĘKNEGO DNIA KOBIET! 🙂

Leer, jestem tego samego zdania, co reszta dziewczyn 🙂

Ja mam dziś USG, ciekawe, czy będę miała te wszystkie pomiary zrobione. Trochę jestem w nerwach... Ale na pewno będzie dobrze.

• Mamusia
Co do smarowania przeciw rozstępom po kąpieli na more ciałko wsmarować oliwke i osuszyć ręcznikiem, a z balsamów polecam Ziajkę przeciw rozstepom - bardzo cieżko ja kupić ja polowałam w kilku aptekach i kosmetycznych, kosztuje niewiele bo 15 zł. Jak cos to na allegro tez jest + przesyłka 4,50. Kremik sprawdzony przez kilka moich koleżanek.

Jesli chodzi o badania USG nie wszystko musi byc napisane na fotce która otrzymujecie, zazwyczaj gin drukuje równiez opis badania usg który jest dołączony do twojej kartoteki, mój akurat drukuje w 2 egzemplarzach jeden otrzymuję ja. I tam własnie wszystkie parametry mam opisane, a na fotkach jest to co aktualnie jest mierzone. Wiec nie ma co sie stresować tylko trzeba zapytać.
Jeśli masz zaplanowane USG mozna przecież sprawdzic na necie co mniej więcej moze byc badane w danym okresie - bo ta symbolika jest nie zrozumiała dla szarego człowieka. I wtedy nie bedzie niepotrzebnych stresów i życia w niepewności.
Wszystkiego naj dla kobitek również tych które w sobie nosimy. Dużo kwiatów, miłości i serdeczności.

• Mamusia
Cześć dziewczęta 🙂
Trochę czasu mnie tu nie było i miałam trochę do nadrobienia w czytaniu.
Przede wszystkim Wszystkiego Naj.... w Dniu Naszego Święta 🙂
Pisałyście na temat lekarzy, którzy prowadzą ciążę... Ja wybrałam lekarza, który jest ginekologiem położnikiem. Jest to bardzo ważne, bo tylko tacy lekarze tak naprawdę mają kwalifikacje do prowadzenia ciąż. To jest oddzielna specjalizacja- położnictwo.
Mimo, że dziś jest Dzień Kobiet ja jakoś chyba dołka lekkiego mam... nie wiem dlaczego... po prostu taka się dziś obudziła i mam nadzieję, że to minie 🙂 🙂 🙂 Buziaczki

Gusia, zdjęcie jest MEGA!!!

Słuchajcie, odnośnie Dnia Kobiet to przedstawiam Wam filmik z moim ulubionym Bondem 🙂 Prosz, jaki zaangażowany! A przekaz absolutnie prawdziwy, niestety, choć z drugiej strony chyba nie chciałabym być facetem :P

EQUALS

• Mamusia
Mam takie pytanie. Jak byłam u mojego lekarza (dwa tygodnie temu), to powiedział, że na 50% będę miała cesarskie cięcie. Pierwsza ciąża też zakończyła się CC klasycznym, więc może dlatego już teraz lekarz mi tak powiedział.
A jak jest u Was? Czy któraś z Was miała CC lub lekarz coś mówił na ten temat?

• Mamusia
gusia743 napisał(a):
Mam takie pytanie. Jak byłam u mojego lekarza (dwa tygodnie temu), to powiedział, że na 50% będę miała cesarskie cięcie. Pierwsza ciąża też zakończyła się CC klasycznym, więc może dlatego już teraz lekarz mi tak powiedział.
A jak jest u Was? Czy któraś z Was miała CC lub lekarz coś mówił na ten temat?

Wiesz, nie mam pojęcia jak to wygląda w przypadku kobiet które miały już jedno CC - może wcześniejsze CC jest wskananiem do kolejnego??? nie mam pojęcia...
natomiast ja ponad miesiąc temu usłyszałam u gin, że mam prawdopodobnie arytmię serca- wcześniej nie miałam takiej świadomości- wyszło przypadkiem przy standardowwym badaniu ciśnienia i od razu powiedziano mi że muszę się przygotować na ewentualność CC. Teraz muszę zrobić wszystkie badania i do końca ciąży zostanę już pod opieką kardiologa. Jeśli obawy okażą się przesadzone to wtedy będę mogła rodzić naturalnie, jest też opcja , że jeśli arytmia nie będzie zbyt poważna to będę mogła rodzić naturalnie ale podłączona pod aparaturę, która w razie czego wyłapie jeśli podczas porodu pojawią się większe problemy z sercem... Wygląda więc, że nawet tak bardzo wcześnie można przewidywać potrzebę CC.
Ja oczywiście mam nadzieję, że całę to kardiologiczne zamieszanie wokół mnie jest raczej przesadzone. Dziś idę do lekarza-kardiologa, więc dowiem się jak to wygląda- z wyników badań nic nie umiem wywnioskować- 2 na każde 3 słowa są niezrozumiałe 😉

• Mamusia
Gusia, na fotce wyszłyście jak istne psiapsióły 🙂 takiebeztroskie nastolatki. Masz dobry kontakt z córką? 🙂

Leer, równiez uwazam że dobra decyzja. Zasługujecie z dzidziusiem na kompleksową opiekę!

Co do CC, to nie koniecznie po pierwszej cezarce musi nastapić druga, ale jest więkse prawdopodobienstwo, ze bedzie CC. Jesli ma się jakieś wady wrodzone, słaby wzrok, coś z sercem to jak najbardziej lekarz może zalecić CC.
Ja pierwszy poród miałam SN i chcę tez tym razem. medycznych przeciwskazań nie miałam do SN.

dzieki dziewczyny bez was pewnie zostałabym przy tym moim. Rozmawiałam z bratowa i przedstawiła mi sporo argumentów na plus tego lekarza wiec nawet sie nie zastanawiam tylko dzwonie aby sie umówić na najbliższy termin. co do dnia kobiet ja dostałam juz wczoraj moje ulubione kwiatki i słodkości od mojego przyszłego męża... doszliśmy do wniosku że jednak bedzie ślub w kwietniu cywilny 😉. troche mam pietra...

• Mamusia
Nie ma co się stresować przed ślubem 🙂
a jeszcze co do Twojego lekarza, to po to tu jesteśmy, jesli któras ma problem, jakieś rozterki to staramy się pomóc i wspólnie wskazac najlepsze rozwiązanie 🙂
jak będziesz już po wizycie to daj znać jak było u niego

dzieki, na pewno napisze;_) teraz szukam łóżeczka dla naszego maluszka znalazłam jedno fajne na allegro z misiami ale nie wiem czy bedzie odpowiednie?
zobaczcie same;_) http://allegro.pl/item1475274346.html 🙂